Hei, og velkommen til denne liveoppdateringen av Eliteserie-oppgjøret mellom Haugesund og Aalesund.
    Haugesund XI: Bråtveit - Haraldseid, Pallesen Knudsen, Skjerve, Stølås - Tronstad, Kiss, Leite, Abdi - Gytkjær, Ibrahim.
    0'
    Aalesund XI: Heigre - Arnarson, Gretarsson, Ramsteijn, Kirkeskov - Gyasi, Hoff, Carlsen, Thrandarson - Abdellaoue, Fet.
    0'
    Hjemmelaget ligger i skrivende stund på 8. plass med 22 poeng, og kan med seier her gå forbi bortelaget. Aalesund er to plasser foran med to poeng mer.
    0'
    Mos er Aalesunds toppscorer med åtte mål, og bare Moldes Bjørn Bergmann Sigurdarson og Stabæks Ohi Omoijuanfo har scoret flere. Shuaibu Ibrahim er hjemmelagets toppscorer med fire mål.
    0'
    Lagene entrer banen på Haugesund Stadion.
    0'
    Hjemmelaget sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Mange innkast innledningsvis. Rotete start på oppgjøret.
    2'
    Tronstad banker til fra distanse, men det blokkeres til hjørnespark.
    2'
    Corneres klareres ved første stolpe.
    3'
    Kjempesjanse for Skjerve! Ut av det blå er han alene med keeper, men Heigre er tidlig ute og redder avslutningen!
    3'
    Etter avslutningen kolliderer Skjerve og Heigre, og Aalesund-målvakten får frispark.
    4'
    Haugesund har festet et lite grep om kampen og er det førende laget innledningsvis.
    6'
    Mos lager frispark i duell med Haraldseid.
    7'
    Aalesund prøver å presse høyt, men et ballsikkert Haugesund triller seg fint ut av fare.
    7'
    Fet holder seg til baksiden av låret. Kan se ut som en strekk.
    8'
    Aalesund får låne litt mer ball nå. Litt bedre med i oppgjøret.
    10'
    Meget godt innlegg fra Haraldseid, som Gretarson stopper med hånden! Det blåses imidlertid ikke for straffe.
    12'
    Carlsen går i bakken etter duell med Tronstad og har det tydelig vondt. Frispark.
    13'
    Carlsen holder seg til kneet. Ser ut som han blir stemplet i et forsøk på å nå ballen først.
    13'
    Oppe på beina igjen, Aafk-kapteinen, men halter litt på gressmatta.
    13'
    Ramsteijn i løpsduell med Gytkjær, førstnevnte klarerer til corner.
    14'
    Haraldseid svinger inn, og Aalesund header ut.
    14'
    Nok en gang roper Haugesund-spillerne på hands innenfor Aafks 16-meter, men blir ikke hørt denne gangen heller.
    15'
    Så langt mer tvilsom ut denne situasjonen.
    15'
    Abdi banker til etter et langt innkast fra Haugesund, men Heigre er på plass og redder mesterlig!
    15'
    Deretter blir det frispark til bortelaget.
    16'
    Det ligger et Haugesund-mål i lufta. Abdi kommer nesten til en stor mulighet, men en lang Aafk-tå avverger faren.
    17'
    Et aggressivt Haugesund-lag gjør det vanskelig for Aafk å etablere noen form for spill. Handler bare om hjemmelaget nå.
    18'
    Nytt hjørnespark for hjemmelaget. Deres tredje så langt.
    18'
    God mulighet for Haraldseid! Corneren klareres, men ballen faller til Haraldseid, som fra 20 meter skyter like til side for mål!
    19'
    Frispark til Gytkjær. Ramsteijn bruker armene, og han og Gytkjær ryker nesten i tottene på hverandre. Ikke første gang Ramsteijn bruker armene aktivt.
    20'
    Haraldseid svinger frisparket inn, men det er svakt slått og klareres.
    21'
    Skjerve lager frispark. Stopper en potensiell Aafk-kontring.
    21'
    Da er Skjerve suspendert i neste kamp mot Sarpsborg 08.
    22'
    Ibrahim avvinkes for offside. God mulighet for Haugesund, men svak og for sen pasning fra Abdi.
    23'
    Frispark til Aalesund.
    24'
    Aafk jakter Mos i bakrom, men toppscoreren blåses av for offside.
    24'
    Abdi avvinkes for offside.
    26'
    Aafk på en sjelden visitt, og får sitt første hjørnespark i kampen.
    27'
    Corneren ender i ny corner.
    28'
    Corneren tvinger Bråtveit i aksjon! Har retning mot mål, men Haugesunds sisteskanse får bokset ballen unna.
    29'
    I kjølvannet blir Mos avvinket for offside.
    29'
    Herlig takling av Abdi som hindrer Arnarson fra å slå innlegg fra en god posisjon. Aafk får hjørnespark.
    30'
    Bråtveit får kontroll over kula.
    30'
    Langt bedre med nå, gjestene.
    31'
    Gytkjær kommer gjennom, men Heigre gjør det vanskelig for spissen. Angrepet ebber ut i ingenting.
    31'
    Abdi får frispark på venstresiden.
    32'
    Så får bortelaget frispark på motsatt side.
    33'
    Og et nytt frispark bare noen meter foran.
    33'
    Haugesund får sitt fjerde hjørnespark.
    34'
    Klareres.
    35'
    Frispark til Haugesund.
    37'
    Hvilken redning av Heigre! Haraldseid slår et innlegg selv David Beckham ville vært stolt av, finner pannebrasken til Pallesen Knudsen som fra kloss hold header mot krysset. Der ligger Heigre som en panter, og med én hånd redder bortelaget!
    38'
    Ramsteij knalltøff i duell med Gytkjær. Sistnevnte får frispark.
    39'
    Lever farlig nå, Aalesund-stopperen.
    39'
    Frispark til Aalesund innenfor egen 16-meter.
    39'
    Trandarson får en god mulighet, men Haugesund blokkerer heroisk.
    40'
    Fet lager frispark til Haugesund.
    42'
    Abdi lader slegga og prøver seg fra 25 meter. Heigre strekker seg så langt han er, men ballen skrur ikke nok og går på feil side av stolpen, sett med Haugesund-øyne.
    43'
    Haraldseid spiller ballen ut selv, og tar telling.
    45'
    Ett minutt legges til på Haugesund Stadion.
    45'+1
    Haraldseid rister på hodet og får hjelp av banen. Ser ut som kampen er over for høyrebacken, som har spilt som Cafú på høyresiden denne første omgangen.
    45'+1
    45'+2
    Lagene går til pause på stillingen 0-0. Haugesund har vært best, og tar med seg momentum inn i garderoben. Tar også med seg kjipe nyheter da Haraldseid måtte byttes ut på tampen.
    45'+2
    46'
    Vi er igang igjen.
    46'
    46'
    Deretter blir det frispark til Haugesund.
    46'
    Nytt frispark til hjemmelaget.
    49'
    Hjørnespark til vertene.
    50'
    Klareres.
    50'
    Og nytt hjørnespark for Haugesund.
    51'
    Ballen ender over dødlinjen.
    51'
    Trandarson lager frispark i duell med Leite.
    52'
    Gytkjær kommer alene med keeper, men Heigre er parat nok en gang!
    54'
    Heigre er i det umulige hjørnet!
    54'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Aalesund
    Mål: Shuaibu Ibrahim
    Målgivende: Filip Kiss
    Så var plutselig Heigre ikke i det umulige hjørnet lenger! Kiss vinner ballen høyt, spiller Ibrahim gjennom, som setter ballen til side for Heigre!
    55'
    57'
    Mange frispark nå. Denne gang til Aalesund.
    59'
    Hjørnespark for hjemmelaget.
    62'
    Kjempesjanse for Skjerve! En godt slått corner lander hos Skjerve som bommer på ballen! Nesten 2-0 for hjemmelaget.
    63'
    Pallesen Knudsen lager frispark.
    64'
    Abdi skaffer hjemmelaget nok et frispark.
    66'
    Gyasi har det tydelig vondt og får tilsyn.
    66'
    Gyasi lager frispark.
    68'
    Innbytter Berisha lager frispark.
    70'
    Aalesund-spillerne er nok frustrerte nå. Lager nok et frispark.
    71'
    Frispark til Aalesund i god innleggsposisjon.
    74'
    Mos får avsluttet, men får den ikke på mål. Den går istedet 10 meter opp i lufta, og Bråtveit får uhindret plukke ned ballen.
    74'
    Bruno Leite lager frispark.
    78'
    Hjørnespark for gjestene.
    80'
    Klareres av Stølås.
    80'
    Gyasi skaffer Aalesund frispark på tampen.
    82'
    FK Haugesund 2 - 0 Aalesund
    Mål: Tor Arne Andreassen
    Herre min hatt, for en scoring av innbytter av Andreassen! På halv volley fra 23 meter banker han til med venstreslegga, i en bue over Heigre og i mål! For et treff!