1-0

Velkommen til dagens livedekning fra Haugesund stadion. Her er det høstlig i dag med sterk vind fra nord og regnbyger.
    FKH gjør én forandring i forhold til startelleveren mot Rosenborg sist (tap 2-5). Midtstopper Bangura er ute grunnet tre ganger gult kort. Høyreback Vegard Skjerve dyttes inn i midtforsvaret og islendingen Andrés Már Jóhannesson kommer inn på høyrebacken.
    Det betyr at unggutten Henrik Kjelsrud Johansen igjen får spille på topp fra start hos Haugesund.
    Fredrikstad har i høst fått en ny, spennende spissduo i Robert Stene og Martin Pusic. De starter på topp for bortelaget også i dag.
    Etter denne serierunden er det pause grunnet landskamper. FKH-trener Jostein Grindhaug er ikke spesielt glad for landskamppausen. Han vil heller ha flere kamper på sensommeren og tidlig høst. - Slik hadde vi fått vekk serierundene i november, sier han til Haugesunds Avis' papirutgave.
    Lars Grorud er syk og spiller ikke for Fredrikstad i dag. Han er derimot ført opp som innbytter. Vidar Martinsen kommer inn i hans sted. Det er ikke eneste forandringen til FFK i forhold til forrige serierunde (1-2 mot Vålerenga). Thomas Holm er skadet, Khalifa Jabbie kommer inn på hans sted på sentral midtbane. I tillegg er Nenad Sreckovic tilbake fra skade. Han erstatter Ole Jørgen Halvorsen.
    FKH mangler flere sentrale spillere i dag. De to midtbanekrigerne Tor Arne Andreassen og Trygve Nygaard er begge ute med skade fortsatt. Bangura er som nevnt ute med karantene. Spillere som Våge Nilsen og Mæland har begge slitt mye med skader i år, men sitter på benken i dag.
    FKH har under Jostein Grindhaug vært særdeles gode på hjemmebane, men i år er statistikken seks seiere, fire uavgjort og to tap. Det er første gang på Jostein Grindhaugs fire sesonger at FKH har tapt mer en én seriekamp på hjemmebane.
    FKH ligger før dagens kamp midt på tabellen med 34 poeng. Det er fem poeng opp til Tromsø på 4. plass og ti poeng ned til Fredrikstad på kvalifiseringsplass. Bortelaget står med andre ord med begge beina i nedrykksstrid. Det er målforskjell opp til Sogndal på sikker plass, to poeng ned til Sandnes Ulf på nedrykksplass. Det gjenstår seks serierunder.
    Dersom Fredrikstad i dag slår FKH tar laget sin tredje strake borteseier på øverste nivå. Det har ikke skjedd siden 1984.
    Dagens kamp er den tredje siste FKH-kampen her før vestre tribune rives, løpebanene fjernes og gressmatta flyttes. Haugesund stadion vil fra og med neste år være en ren fotballstadion.
    Det har vært en god del utskifting på Fredrikstad i løpet av sesongen, og det gir seg også utslag på oversikten over hvem som har scoret lagets mål i år. FFK har 17 ulike målscorere denne sesongen. Det er flest i eliteserien.
    - FKH er et robust lag som er gode på dødball. Vi vet godt hva vi har i vente og har brukt mye tid denne uken på kampforberedelser og trening på bestemte situasjoner, sier Fredrikstad-trener Trond Amundsen til f-b.no.
    FKHs midtbanespiller Eirik Mæland (som altså sitter på benken i dag) skrev tidligere i uken under på en ny toårskontrakt med klubben. Den andre bømlingen på FKH, Joakim Våge Nilsen, har derimot ikke signert noen ny kontrakt ennå. U21-landslagsspilleren har slitt med skader nesten hele sesongen og står altså uten kontrakt ved sesongslutt.
    Da lagene møttes i Fredrikstad i vårsesongen, endte det 0-0.
    Tilsvarende oppgjør på Haugesund stadion i fjor, endte med 3-2-seier til hjemmelaget.
    Umaru Bangura (FKH) står som nevnt over med karantene i dag. Det kan fort andre spillere fra begge lag måtte gjøre neste serierunde. Både FKH og FFK har flere spillere som må stå over neste kamp om de får kort i dag. Søderlund, Bjørnbak, Anyora og Våge Nilsen er i faresonen hos FKH. Hos bortelaget er det Horn, Martinsen, Aleesami og Rafn som på gjøre sitt for å unngå kort i dag.
    Der er vi i gang. FKH med avspark. Hjemmelaget skal spille fra nord mot sør i 1. omgang. Det betyr at de har den kraftige vinden i ryggen før pause.
    1'
    Frispark til Fredrikstad i fin innleggsposisjon.
    2'
    Stene får seg en smell i situasjonen og må av banen for behandling.
    2'
    Myrestam header unna. Fredrikstad biter seg fast, men avblåses for offside.
    3'
    Robert Stene er med igjen.
    3'
    Haukås prøver å skru ballen inn fra hjørnet på 16-meteren, men avslutningen går en meter over.
    3'
    Søderlund går i bakken, men vinkes opp igjen. Ikke noe frispark til landslagsspissen.
    4'
    En del balltap fra begge lag. Vinden gjør sitt for å gjøre det vanskelig for spillerne.
    6'
    Fevang vinner en takling høyt i banen, men ballen triller helt inn til keeper Masalin.
    7'
    Et langt framspill i FKHs bakrom går helt inn til Per Morten Kristiansen.
    7'
    Et langt framspill mot Haukås går over alle og ut av spill.
    9'
    Vi nærmer oss ti minutter. Ingen av lagene har klart å feste noe grep om kampen.
    10'
    Pusic utfordrer Bjørnbak, men den unge FKH-stopperen vinner duellen.
    11'
    Kristiansen med langt utspill. Kjelsrud Johansen stusser, men ballen får for mye fart i medvinden og går helt inn til FFK-keeper Masalin.
    12'
    Kjelsrud Johansen med en fin detalj, men Haukås når ikke fram på den fikse pasningen fra unggutten.
    13'
    Fredrikstads pasninger i bakrom er skumle for FKH ettersom vinden sørger for at ballen stopper opp. Denne gangen må Kristiansen utenfor egen 16-meter for å heade unna foran Pusic.
    13'
    13'
    Storbæk prøver seg fra distanse. Skuddet har fin retning, men Masalin plasserer seg klokt og stopper skuddet uten å måtte kaste seg.
    14'
    Skjerve vinner en hodeduell mot Stene, men får frispark mot seg.
    15'
    Kampens første målsjanse, men Søderlund sklir i det han avslutter fra 16 meter. Skuddet er likevel velplassert og Masalin må kaste seg for å redde. Han gir retur, men kommer seg opp og fanger ballen selv før noen FKH-spillere når fram.
    16'
    Storbæk avanserer og skyter fra 20 meter. Skuddet får god fart i medvinden og Masalin må igjen gi retur. Også denne gangen er Fredrikstad-keeperen kjapp og fanger ballen før noen motspillere når fram.
    18'
    Hjemmelaget roper på hands i Fredrikstad-boksen, men ingen av dommerne ser noe å blåse straffe for.
    20'
    Gult kort til FK Haugesund
    Alexander Søderlund
    Kommer for sent i en takling og får kortet. Dermed må landslagsspissen stå over mot Tromsø i neste serierunde.
    20'
    Søderlund takles like utenfor Fredrikstad-boksen, men får ikke frisparket han vil ha.
    23'
    Frispark til FKH 35 meter fra mål.
    23'
    Storbæk slår inn. Ballen går helt inn til Masalin. FFK-keeperen tar ingen sjanser og slår til corner.
    24'
    Corneren er for høy for alle.
    24'
    Storbæk i fint driv igjen. Han skyter fra skrått hold, men Masalin avverger scoring med fin redning.
    25'
    Masalin slår ballen unna.
    25'
    Fredrikstad-keeper Masalin fikk seg en smell på corneren. Stopp i spillet.
    26'
    Masalin er med igjen.
    27'
    Horn header ut til ny corner - denne gang fra motsatt side.
    27'
    Kort corner som ender med at Storbæk slår høyt inn. Ballen går mange meter over alle.
    27'
    Mye småspill rundt Fredrikstads 16-meter, men ingen av hjemmelagets spillere får avsluttet.
    29'
    Hjemmefansen frustrert over at Fredrikstad får bruke så lang tid på å ta kast og dødballer.
    31'
    Gult kort til Fredrikstad
    Andreas Landgren
    Der fikk dommer Helgerud nok av bortelagets uthaling av tid. Landgren får kortet.
    31'
    Kjelsrud Johansen skyter fra skrått hold. Ballen går via en FFK-spiller og i nettveggen. Corner.
    33'
    Horn får headet unna.
    33'
    Ingen tvil om at det er FKH som har vært det ledende laget her i 1. omgang, men hjemmelaget har ikke skapt mange sjanser.
    35'
    Høyreback Már Jóhannesson drar seg fri og skjærer innover i banen. Fra skrått hold kommer en mellomting mellom skudd og innlegg. Ballen går ut til utspill fra Masalin.
    36'
    Skjerve slår et lavt innlegg fra venstre. Ballen spretter farlig like foran Fredrikstad-målet, men ingen FKH-spisser er nok på hugget.
    37'
    Masalin har vært god i Fredrikstad-målet i 1. omgang, men utspillene hans går igjen og igjen ut av spill. Han har ikke klart å tilpasse utspillene den kraftige vinden.
    38'
    Stene får headet unna.
    38'
    Storbæk prøver å skru ballen i vinkelen fra skrått hold, men avslutningen er for høy.
    39'
    Tripic utfordrer på høyresiden, men han stoppes av Myrestam.
    41'
    Storbæk chipper ballen mot FFK-målet, men der er det ingen medspillere.
    41'
    Søderlund avblåses for offside.
    42'
    Stene nede etter en smell i hodet.
    42'
    Kjelsrud Johansen nær å gi FKH-ledelsen, men skuddet fra 12-13 meter går like utenfor.
    44'
    Kjelsrud Johansen prøver seg igjen. Denne gangen fra 20 meter. Skuddet er hardt og godt, men utenfor også denne gangen.
    45'
    Det skal spilles minimum tre minutters tilleggstid.
    45'+1
    Khalifa Jabbie
    Feller Storbæk i det FKH-spilleren avanserer framover. Klart frispark, klart kort og heller ingen protester fra Jabbie.
    45'+1
    Nok en gang er det Horn som header unna etter et FKH-frispark.
    45'+2
    Anyora drar til fra 20 meter. Skuddet treffer Jabbie i ryggen og går ut til corner.
    45'+3
    Nok en gang er corneren for høy.
    45'+3
    45'+4
    Det står 0-0 ved pause etter en omgang hvor FKH har dominert fullstendig. FKH-keeper Per Morten Kristiansen har nærmest vært arbeidsledig, men det skal sies at FKH har hatt en kraftig medvind i ryggen. 2. omgangen kan fort bli veldig annerledes.
    45'
    Vi er i gang igjen. Nå er det Fredrikstad som har avspark og medvind.
    46'
    Ingen av lagene har gjort noen bytter i pausen.
    46'
    Haitam Aleesani med en håpløs pasning. Utspill fra Kristiansen.
    47'
    Storbæk slår inn fra høyre. Masalin kan derimot upresset fange ballen i sikkert grep.
    47'
    Storbæk jakter et framspill. Masalin er utenfor 16-meteren og sparker til innkast. Assistentdommeren vinker for frispark for Masalin, noe Storbæk er veldig uenig i.
    50'
    Haukås drar seg fint fri på venstresiden, men innlegget treffer en motspiller og går til innkast.
    51'
    Stene skyter fra 20 meter - ikke dumt det i denne medvinden - men skuddet går langt over.
    52'
    Tripic drar til fra distanse. Ballen får en veldig fart og smeller i tverrliggeren. Kampens største sjanse.
    54'
    Masalin slår unna.
    55'
    Stene skyter fra 20 meter. Kristiansen redder greit.
    56'
    Andrés Már Jóhannesson slår godt inn fra høyre, men Masalin slår unna igjen.
    57'
    Storbæk drar seg fri inne i FFKs 16-meter. Han triller til Kjelsrud Johansen, men tenåringsspissen er uheldig med sitt første touch og bortelaget får klarert.
    58'
    Már Jóhannesson slår igjen inn fra høyre, og nok en gang bokser Masalin unna.
    59'
    Søderlund header en meter over etter innlegg fra høyreback Már Jóhannesson.
    59'
    Fredrikstad farlig frampå ved flere anledninger i løpet av ett minutt. FKH får så vidt klarert i egen boks før Ramberg smeller til fra 20 meter. Skuddet går like utenfor. Fredrikstad fyrer av fra distanse i større grad enn hva FKH gjorde i medvinden - og det blir fort farlig med en slik vind.
    61'
    Kun 3854 tilskuere her i dag.
    61'
    Pusic skyter fra skrått hold. Kristiansen kaster seg og slår unna. Småfarlig.
    62'
    Søderlund feller Horn. Må passe seg nå FKH-spissen. Han har gult fra 1. omgang.
    64'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Alex Valencia
    Ut: Zlatko Tripic
    Kampens første bytte. Tripic har ikke gjort seg veldig bemerket, men langskuddet hans i tverrliggeren er kampens største sjanse.
    65'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Oddbjorn Skartun
    Ut: Alexander Søderlund
    Søderlund har ikke hatt noen god dag i dag. Nå får toppscoreren for FKHs toerlag sjansen.
    66'
    FKH med flere skuddmuligheter, men samtlige blokkeres.
    68'
    Et langt Fredrikstad-framspill går over alle og til utspill fra Kristiansen.
    68'
    Andrés Már Jóhannesson snapper ballen og avanserer. Skartun kommer på løp, men får ikke pasningen. Dermed renner overgangsmuligheten ut i sanden.
    70'
    God defensiv jobb av Nenad Sreckovic stopper et FKH-angrep på hjemmelagets høyreside.
    71'
    Haukås drar seg fint fri før han slår inn foran mål. FFK får klarert, men FKH biter seg fast og vinner en corner.
    74'
    Farlig corner som passerer alle i feltet før den går like utenfor.
    74'
    Offside på Skartun.
    77'
    Skartun avblåses for offside igjen.
    78'
    Bortelagets første corner. Ballen går over alt og alle.
    78'
    Jabbie feller Fevang på vei framover. Lever farlig også Jabbie nå. Fredrikstad-spilleren fikk gult i 1. omgang.
    80'
    Pusic faller i bakken inne i FKH-boksen. Helgerud vinker ham opp og er borte hos ham og snakker til ham.
    81'
    FKH virker ivrigst i jakten på et seiersmål her.
    82'
    Storbæk finner Skartun med et innlegg, men headingen styres rett i fanget på Masalin.
    83'
    For høyt. Ballen går ut til innkast for Fredrikstad.
    84'
    Inn: Eirik Mæland
    Ut: Michael Haukås
    Fevang tar kanten. Mæland går inn sentralt.
    85'
    Håvard Storbæk er stemt fram som dagens FKH-spiller.
    86'
    Fevang får en fin mulighet da ballen triller til han der han står alene på bakerste stolpe - skrått hold. Han kan stoppe ballen, men klinker til direkten. Ballen går en meter over.
    88'
    Skartun kommer seg fint fri og slår inn mot Kjelsrud Johansen, men ballen går like over hodet på FKH-spissen.
    89'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Fredrikstad
    Mål: Geir Ludvig Fevang
    Storbæk avslutter i tverrliggeren etter innlegg fra høyre. Fevang er på rett sted til rett tid og setter ballen i mål fra en meters hold.
    90'
    Pusic går ned i bakken innenfor FKHs 16-meter igjen, men får ikke straffe.
    90'+2
    Mouhamed Gueye prøver seg fra distanse, men Kristiansen redder greit.
    90'+3
    Fredrikstad presser på nå, men Per Morten Kristiansen er ute i feltet og holder ballen.
    90'+3
    Kjelsrud Johansen skyter like utenfor fra skrått hold. Nær 2-0.
    90'+4
    90'+5
    Kampen er over i Haugesund. FKH vinner alt i alt fortjent, men seieren satt langt inne. Før Fevang satte inn seiersmålet i siste ordinære minutt, hadde bortelaget hatt kampens største mulighet da Tripic dunket ballen i tverrliggeren.
    Bitre sluttminutter for bortelaget. I tillegg til at de mistet poenget de selv hadde i lommen, vant Sogndal 1-0 etter seiersmål i 94. minutt.
    - Vi vinner fortjent, men vi fryktet at Fredrikstad skulle få en scoring i 2. omgang på et langskudd, sier FKHs assistenttrener Eirik Horneland.
    - Det var en kamp hvor vi satt på pinebenken hele veien. Heldigvis bikket det til vår fordel. Summa summarum er dette en bra kamp av oss. Dette var en viktig seier med tanke på at det er deilig å gå inn i to treningsuker med tre poeng, sier FKH-trener Jostein Grindhaug til Radio 102. Han kan også fortelle at FKH kommende uke skal ha to-tre spillere på prøvespill.
    - Jeg hadde troen hele tiden, men til slutt var det lite tid å gjøre det på. Vi hadde sjanser til å avgjøre det tidligere, men ekstra deilig når det blir slik som dette, sier matchvinner Geir Ludvig Fevang til Radio 102.