Ble dekket av Nils Christian Mangelrød

Kristiansund kommer fra fire strake seire i Eliteserien. Sist mot Molde (3-2) på 16. mai.
    Kristiansund ligger før søndagens runde på 5. plass på tabellen. Haugesund på sin side ligger fem poeng bak på 8. plass, med en kamp mindre spilt enn motstanderen.
    På de siste fire innbyrdes oppgjørene har Kristiansund vunnet tre av kampene. Haugesund har vunnet en kamp.
    Kristiansunds lag (4-3-3): McDermott-Coly, Psyché, Gjesdal, Sivertsen-Isaksen, Diop, Cirak - Bye, Amang, Olsen
    Kristiansunds innbyttere: Mbaye, DP Ulvestad, Gjertsen, Kalludra, Kastrati, Hoven, Sørmo
    Haugesunds lag: (4-4-1-1): Helge Sandvik – Mikkel Desler, Fredrik Pallesen Knudsen, Benjamin Tiedemann, Alexander Stølås – Thore Pedersen, Christian Grindheim, Sondre Tronstad, Torbjørn Kallevåg – Martin Samuelsen – Ibrahima Wadji.
    Haugesunds innbyttere: Maciej Gostomski, Douglas Bergqvist, Niklas Sandberg, Joakim Våge Nilsen, Kristoffer Velde, Bruno Leite og Ibrahima Kone.
    Rohit Saggi er dagens dommer
    Haugesund starter med å trille ball bak.
    2'
    Diop går hardt inn i Samuelsen. Frispark til hjemmelaget.
    2'
    Samuelsen får mye rom. Trer gjennom Kallevåg. Men mellom bena på Coly og utenfor.
    3'
    Hjemmelaget har tatt kommandoen i starten her.
    4'
    Gjesdal og McDermott ikke samspilt der de blir presset. Til corner.
    5'
    Stølås med corneren inn foran mål. Men klareres.
    5'
    Pallesen Knudsen header over fra kort hold på langt innkast. Fortviler over dårlig treff.
    6'
    Cirak får gå og gå. Avventende forsvarsspill der og får deretter åpning til Amang. Avslutningen ikke god nok.
    8'
    Ny corner til hjemmelaget.Kaos i feltet på corneren fra Stølås. Men klarerer unna.
    9'
    Stølas forsøker skudd fra høyrekant via et Haugesund-ben. I nettveggen men til corner. Stølås fører an fra start.
    10'
    Corner blir til ny corner.
    10'
    Får headet på mål der Samuelsen. Men ikke godt treff. Til side for mål.
    11'
    Nytt dødball fra Stølås. Slår langt til Sameulsen som får ballen tilbake til Pallesen Knudsen. Header rett i Psyché.
    14'
    Samuelsen og Pallesen Knudsen går i veien for hverandre i luftrommet på corneren til Haugesund. Lukter Haugesund-scoring etterhvert.
    15'
    Haugesund har virkelig føringen i denne kampen uten å skape så mye. Må bli mer presise i avslutningene.
    16'
    Haugesund-keeper Sandvik nesten med tabbe der. Ballen slås langt og spretter høyt. Keeperen klarer på forunderlig vis å kløne ut til corner.
    18'
    Kristiansund er for slappe i starten her. Bye mister ballen til Stølås fordi han er lite oppmerksom ved midtstreken.
    20'
    Kristiansund litt mer med her nå etter en meget svak første halvdel av omgangen.
    22'
    Frispark der til Samuelsen etter en nydelig finte der. Skummel posisjon.
    23'
    Stølås går for kraft fra 20 meter. Men det endte i tredje etasje. Svakt.
    25'
    Thore Pedersen har en tendens til å gå seg fast på midten.
    27'
    Meinhard Olsen klemmer til fra 22-23 meter. Utenfor mål. Skal ha for forsøket.
    28'
    Kallevåg med nydelig forsering. Sender til Pedersen. Svak utnyttelse. Går seg fast.
    29'
    Bye får spilt inn til Amang, som ikke får avsluttet. Avsluttes med skudd, men klareres til corner.
    31'
    Kristiansund mer med nå. Isaksen forsøker skudd. Via Haugesund-ben og til innkast.
    32'
    Langt innkast, blir stusset videre og ender foran Amang som går i bakken. Ingenting.
    33'
    Gult kort til Kristiansund
    Jesper Isaksen
    Isaksen for sent inn på Grindheim. Helt klart kort.
    35'
    Diop med bra vending frem til Isaksen som ruser fremover. Smart spill der. Pasningen ikke presis. Men ender til innksast
    37'
    Det har vært nesten sjanser, men ingen store målsjanser i det kampen er spilt i 40 minutter.
    40'
    Wadji og Kallevåg misforstår i det de har en god mulighet fremover for hjemmelaget. Svakt av Wadji
    41'
    Offside på Samuelsen. Er for ivrig der da Wadji har ball og Haugesund har rullet opp en bra kontringsmulighet.
    42'
    Kallevåg utfordrer med fart inn mot 16-meteren, for stor fart. Mister kontrollen
    43'
    Wadji igjen med dårlig touch på pasningen fra Desler.
    44'
    Desler får avsluttet på mål etter at Samuelsen har kastet fremover i hodeduellen på innlegget fra Stølås. Går utenfor.
    45'
    Amang med kampens første store mulighet. Vakkert oppbygd angrep som blir avsluttet av Amang. Sandvik god og våken i målet.
    45'+1
    Diop med tungt skuddfra 25 meter. Hardt og godt skudd. Sandvik igjen god.
    45'+1
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Bent Sørmo
    Ut: Jesper Isaksen
    46'
    Sørmo med de første involveringene for Kristiansund. Blir stoppet.
    49'
    Wadji bra der. Snurrer rundt i 16-meteteren og tar en piruett. Og skyter i nettveggen. Ser småfrustrert etter mangel på spilleralternativer.
    50'
    Kristiansund helt klart bedre med i starten av 2. omgang.
    51'
    Thronstad med klokkeren takling som samtidig setter i gang en kontring, men Samuelsen blir forstyrret og går i bakken.
    53'
    Frispark i meget farlig posisjon. Samuelsen lagt ned. Sørmu bruker ulovlige metoder.
    54'
    Lavt frispark fra Stølås. men Coly stopper skuddet før det når mål.
    55'
    Nå står Haugesund spillerne i kø for å få skutt. Til slutt feller Diop Grindheim. Nytt frispark i bra posisjon. Stølås igjen ser det ut som.
    58'
    Stølås med bra frispark.Går via muren og til corner.
    59'
    Stølås går i bakken inne i 16-meteren. Og det ropes på straffe. Men ser greit ut.
    60'
    Samuelsen får headet, men får ikke noe trykk i den.
    61'
    Stølås for tøff og er klønete rett utenfor 16-meteren i duell med Amang.
    62'
    Meinhard Olsen med for langt frispark. Ballen holdes i spill men ut mot midten av banen.
    63'
    Desler med nytt innlegg. Bra nå dansken på høyre for Haugesund
    64'
    Wadji med kontring nå. Bruker farten mot mål fra langt inne på egen halvdel. Avslutter til side for mål. Samuelsen når nesten ballen. Men forferdelig balltap av Kristiansund i forkant.
    66'
    Dårlig utnyttet der av Amang som skyter fra langt hold. Hadde med seg spillere selv om han var presset.
    67'
    Desler aktiv på høyrekanten hele kampen. Men Kristiansund har grei kontroll.
    68'
    Inn: Torgil Gjertsen
    Ut: Meinhard Olsen
    69'
    Gult kort til FK Haugesund
    Mikkel Desler
    70'
    Gjertsen med langskuddet fra venstrekanten. Men ikke bra nok.
    71'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Kristoffer Velde
    Ut: Christian Grindheim
    73'
    Pscyche er groggy ute på banen og ser ut til å kunne være ferdigspilt.
    74'
    Der halter han imidlertid inn på banen.
    74'
    Flere spillere ligger nede utover i omgangen her. Ryggsmell for Gjesdal.
    79'
    Og nå er vel Psyche ferdigspilt. Setter seg ned til pipekonsert.
    79'
    Inn: Dan Peter Ulvestad
    Ut: Christophe Psyché
    80'
    Inn: Bruno Leite
    Ut: Thore Pedersen
    80'
    Blir nok en del overtid her med alle avbrekkene i 2. omgang. Flere skader og det siste byttet var ikke historisk raskt.
    81'
    Sivertsen får sendt av en avslutning etter innkastet. Går forbi alt og alle. Men upresis venstrefot. Høyt over mål.