1-0
1-1
Coly88'

Velkommen til dagens livedekning fra Haugesund stadion. Her er det i dag en fin høstdag. Sol og 14-15 grader. Det er riktignok noe vind, men den vil neppe ødelegge kampen. Alt ligger til rette for en flott fotballkamp her.
    På Haugesund stadion tas i dag den nye vestre tribunen i bruk for aller første gang. Etter å ha spilt hele 2013-sesongen fram til nå uten tilskuere på den ene langsiden, tas nå altså alle sider i bruk. Det blir spennende å se hva det fører til når det gjelder tilskuerantall.
    Både FKH og Molde spilte semifinale i cupen i midtuken. FKH tapte 1-2 borte mot Rosenborg onsdag , mens Molde vant på straffesparkkonkurranse etter 2-2 ved ordinær tid borte mot Lillestrøm torsdag. FKH har derfor hatt én dag er å samle krefter på.
    FKH har gjort én forandring på laget i forhold til startelleveren på Lerkendal onsdag. Trygve Nygaard erstattes av Michael Haukås på midtbanen. Nygaard er på benken. Midtbanekriger Ugonna Anyora er fortsatt ute med skade for FKH.
    FKHs lag (4-2-3-1): Kristiansen - Skjerve, Cvetinovic, Bangura, Myrenstam - Mæland, Haukås - Bamberg, Andreassen, Våge Nilsen - Gytkjær. På benken: Dalen, Kildentoft, Haraldseid, Bjørnbak, Nygaard, Skimmeland Aasheim og Kjelsrud Johansen.
    Molde har gjort en del forandringer i forhold til laget som slo Lillestrøm ut av cupen for tre dager siden. Startelleveren er offentliggjort, og de er satt opp i en 4-3-3-formasjon. Etter å ha konferert med journalister fra Molde setter vi laget opp som de har levert det inn selv. Meget mulig de endrer dette til 4-4-1-1 dog. Det beskrives også som en 'dynamisk lagoppstilling' der spillere endrer posisjon i løpet av kampen. Moldes startellever: Søderberg - Vatshaug, Toivio, Forren, Rindarøy - Tripic, Ekpo, Hussain - Berget, Chima Chukwu, Høyland. På benken: Horvath, Hovland, Ulvestad, Coly, Hestad, Spencer og Hollingen.
    Fire poeng skiller dagens motstandere før dagens kamp. FKH er nummer fem med 38 poeng, mens Molde er nummer sju med 34 poeng. Skulle hjemmelaget vinne i dag, tar de et langt steg mot sin beste plassering noen gang. FKH har vært nummer 6, 6 og 7 de tre siste sesongene. Bedre enn 6. plass har FKH - eller noe annet lag fra Haugesund - aldri hatt som sluttplassering i eliteserien.
    Da lagene møttes i Molde tidligere i sesongen (16. mai), vant FKH hele 5-1. Christian Gytkjær scoret tre mål i den kampen.
    - Vi ble ferdige med Rosenborg-kampen tidlig og har sett fram mot dagens kamp. Per nå er nok Molde Norges beste lag sammen med Godset og Rosenborg, sier FKH-trener Jostein Grindhaug til Radio 102. Han forteller også noe overraskende at de har valgt å sette venstrekant Våge Nilsen inn sentralt på midtbanen. Dermed blir det ingen typisk ballvinner, men to ballsikre bømlinger sentralt på midten hos hjemmelaget.
    De to siste årene har FKH slått Molde her på Haugesund stadion. 2-0 i fjor, 5-0 i forfjor. For tre år siden vant derimot Molde 2-1 her i Haugesund.
    Vi har nevnt at Ugonna Anyora er ute med skade for hjemmelaget. I tillegg mangler FKH Geir Ludvig Fevang og Andres Már Johannesson med skade.
    Eirik Mæland, Joakim Våge Nilsen og Dusan Cvetinovic mister FKHs neste kamp (mot Brann B) dersom de får gult kort mot Molde.
    I tillegg til spillerne Molde hviler i dag (etter semifinalen mot LSK torsdag), har Molde Børre Steenslid, Joshua Gatt, Espen Bugge Pettersen og Magne Simonsen skadet.
    Vegard Forren, Joshua A. Gatt og Etzaz Hussain er i faresonen med tanke på karantene hos Molde. Gatt er ikke med i dag, men Forren og Hussain må stå over mot neste kamp (Tromsø)om de får gult kort i dag.
    Totalt har Ole Gunnar Solskjær gjort ni forandringer på startelleveren i forhold til Lillestrøm-kampen torsdag. Midtstopper Forren og angrepsspiller Berget er de eneste som er igjen fra elleveren sist.
    Med et lite kvarter igjen til kampstart, får vi beskjed om en endring i FKHs startellever. Tor Arne Andreassen må kaste inn håndkle. Inn kommer Henrik Kildentoft. Hva det vil ha å si for hvordan FKH stiller opp gjenstår å se. Kildentoft er vanligvis høyreback. Andreassen var satt opp som offensiv midtbanespiller/hengende spiss.
    Ny beskjed her. Kjelsrud Johansen kommer inn for Andreassen - ikke Kildentoft. Dermed blir det nok en klassisk 4-4-2 fra hjemmelaget i dag. Lenge siden sist vi har sett det som var klubbens varemerke under Grindhaug før denne sesongen.
    Vi er i gang. FKH med avspark. De hvitkledde spiller fra nord mot sør.
    1'
    Som ventet er det 4-4-2 på FKH fra starten her.
    1'
    Gytkjær skyter fra 20 meter. Søderberg kaster seg og slår den over. Godt forsøk fra Gytkjær.
    2'
    Molde klarerer.
    2'
    Forren blir liggende etter en luftduell med Gytkjær.
    3'
    Molde ser ut til å starte i 4-2-3-1. Tripic og Høiland på hver sin kant. Berget som hengende spiss bak Chima.
    3'
    Forren er med igjen.
    4'
    Haukås og Myrestam kombinerer fint på venstresiden til FKH. Gytkjær mottar ballen i feltet med ryggen til mål, men spissen klarer ikke å avslutte.
    5'
    Bamberg drar seg fint inn i banen før han drar til med venstrefoten fra 18 meter. Ballen suser en meter over.
    7'
    FKH har kommet best i gang.
    7'
    Frispark til Molde 30 meter fra FKH-målet.
    8'
    Toivo tar fart og skyter 10-15 meter over.
    8'
    Godt innlegg fra FKHs høyrekant, men Molde får klarert.
    9'
    Gytkjær fyrer løs fra 14 meter. Skuddet går via en Molde-fot til corner.
    10'
    Høy corner på bakerste stolpe. Gytkjær får hodet på den, men klarer ikke å styre på mål.
    10'
    Søderberg slurver med et utspill, men er heldig ettersom ballen akkurat ikke snappes av en av FKH-spissene.
    11'
    FKH presser på nå. Ingen tvil om hvem som dominerer her.
    11'
    Hjørnespark til FK Haugesund
    11'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Molde
    Mål: Joakim Våge Nilsen
    Forren får headet Bambergs corner unna. Våge Nilsen får ballen i returrom - skrått hold. Han legger ballen ned på brystet og smeller den på volley nede i hjørnet. Vakkert - og fullt fortjent.
    11'
    Molde går rett i angrep. Det ender med at Hussain drar til fra 20 meter, men avslutningen går høyt over.
    13'
    Mæland roter det til på egen halvdel. Han forærer Chima ballen, men Molde-spissen klarer ikke å utnytte gavepakken. Molde-spissen skyter utenfor fra 16 meter.
    14'
    FKH nære på igjen. Gytkjær legger lavt inn foran mål. Høyreback Skjerve på løp er nær ved å skli den inn fra kort hold.
    16'
    Søderberg roter det igjen til med et utspill, men FKH får ikke utnyttet det.
    17'
    Berget drar seg fri på venstrekanten, men takles i innleggsøyeblikket. Corner.
    17'
    Kort corner som ender med at en umarkert Høiland får komme til heading. Han treffer ikke mål, men en offsideplassert medspiller.
    17'
    Frispark til Molde i fin innleggsposisjon.
    18'
    Det ender med et innlegg mot Forren på bakerste stolpe, men ballen går over Molde-stopperen.
    18'
    FKH på farlig visitt. Søderberg får ikke fanget Våge Nilsens innlegg fra venstre, men Molde får til slutt ordnet opp.
    20'
    Det har vært en åpen kamp etter FKHs scoring. Fram til 1-0 var det nesten bare hjemmelaget, men nå er Molde langt bedre med. Urovekkende for bortelaget at keeper Ole Søderberg ikke har fått noen god start her. Han har rotet ved flere anledninger.
    22'
    Gytkjær glir i skuddøyeblikket og det blir derfor et slags innlegg. Bamberg får headet fra fem meter. Søderberg redder, men Bamberg avvinkes også for offside.
    23'
    FKH presser på igjen nå, men Molde får headet unna gang på gang. Mye innlegg fra begge kanter hos hjemmelaget så langt i dag.
    24'
    Bangura bryter foran og starter et FKH-angrep. Han legger igjen til Haukås, men venstrekantens ball i bakrom er for upresis.
    25'
    Berget med et skummelt skudd fra 20 meter. Det harde skuddet stusser i bakken og treffer FKH-keeper Kristiansen i brystet. Ingen Molde-spillere er på returen.
    28'
    Molde-frispark i farlig innleggsposisjon.
    29'
    Tripic slår inn fra høyre. Toivio er høyest i feltet, men header høyt over.
    29'
    Våge Nilsen for upresis i sin pasning i bakrom mot Kjelsrud Johansen.
    30'
    Søderberg treffer dårlig med utspark igjen. Haukås får ballen og prøver å skyte fra distanse, men hans forsøk blokkeres.
    31'
    Berget setter fart og kan skyte fra 16 meter. Dusan Cvetinovic kaster seg og blokkerer på ypperlig vis.
    31'
    Cvetinovic header ut til ny corner.
    31'
    Kort corner som ender med at Hussain skyter fra distanse. Hardt, men langt utenfor.
    32'
    FKH med fine tendenser, men Haukås stoppes inne i Moldes 16-meter.
    34'
    Høiland får tilsnakk etter en noe brutal takling på Mæland.
    36'
    Molde kommer på en overgang. Cvetinovic spiller ballen tilbake til Kristiansen, og for en gangs skyld er det et dårlig utspill fra Kristiansen. FKH får derimot avverget.
    38'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Trygve Nygaard
    Ut: Eirik Mæland
    Mæland går ut - sannsynligvis grunnet en skade/smell. Nygaard går rett inn i hans posisjon.
    38'
    Våge Nilsen slår i bakrom til Gytkjær, men den danske spissen avblåses for offside.
    39'
    Kjempesjanse for Molde. Jo Inge Berget gjør et flott forarbeid før han chipper ballen bak FKHs forsvarsfirer. Høiland bruker bredsiden av foten og prøver å styre den i lengste hjørne, men ballen går like utenfor fra god posisjon. Svært nær 1-1 der.
    41'
    En kontant og ren takling av Nygaard ender med at Chima blir liggende. Molde-spissen trenger behandling.
    43'
    Molde som jakter utligning her i slutten av 1. omgang. FKH har nok med å forsvare seg nå.
    44'
    Chima er med igjen.
    44'
    Cvetinovic fører ball helt fram til Moldes 16-meter. Ballen ender opp på høyresiden til FKH. Det påfølgende lave innlegget foran mål klareres av bortelaget. Farlig situasjon.
    45'+1
    Det skal spilles minimum ett minutts tilleggstid i 1. omgang.
    45'+1
    FKH beholder presset.
    45'+2
    45'+2
    Lagene går til pause på stillingen 1-0 til FKH. Det er en fortjent ledelse, selv om Molde kom sterkere utover i omgangen. Målet ble scoret av Joakim Våge Nilsen - spillerens første seriemål siden 2010.
    - Vi hadde bestemt oss for å spille 4-4-2 i dag uansett. Hadde ikke Tor Arne Andreassen blitt skadet, ville han spilt på topp med Gytkjær. Vi bestemte oss for det ettersom Molde ikke liker det, sier FKHs assistenttrener Eirik Horneland til Radio 102 i pausen.
    45'
    Vi er i gang igjen. Molde med avspark nå. Denne gang er det bortelaget som spiller fra nord mot sør.
    46'
    Ingen av lagene ser ut til å ha gjort noen bytter i pausen.
    46'
    Molde med en stor sjanse i omgangens første minutt. Det er Tommy Høiland som får sjansen igjen. Molde-spissen spilles fri og får skyte upresset fra 16 meter. Avslutningen er derimot ikke spesielt god og triller utenfor.
    46'
    Kjelsrud Johansen er nær ved å komme seg gjennom. Søderberg kaster seg og fanger ballen, men Kjelsrud Johansen får foten hans i ansiktet. Det ser stygt ut, men FKH-spissen kommer greit fra det.
    50'
    Våge Nilsen slurver med et mottak og Molde får innkast halvveis inne på FKHs halvdel.
    51'
    Det slurves fra begge lag. Ikke mange situasjoner å berette om så langt i omgangen.
    52'
    FKH kommer på en overgang, men pasningen fra Kjelsrud Johansen mot Skjerve er upresis. Det ender med innkast til FKH.
    53'
    FKH sliter med å få noe etablert spill nå. Molde det førende laget.
    55'
    Chima får avsluttet inne i boksen til FKH, men Cvetinovic er tett i ham og blokkerer til corner.
    58'
    Kort corner som ender med at Hussain skyter fra skrått hold. Avslutningen går i nettveggen.
    58'
    Mål for Molde!
    FK Haugesund 1 - 1 Molde
    Mål: Daniel Chima Chukwu
    Målgivende: Knut Olav Rindarøy
    Der kommer utligningen - og det er fortjent. Molde har vært best etter pause og scoringen kommer etter at Rindarøy får all verdens tid på sin venstreside. Han slåer ballen lavt inn foran mål. Daniel Chima Chukwu styrer ballen enkelt i mål fra kort hold.
    59'
    5329 tilskuere her i dag.
    61'
    Dusan Cvetinovic - FKHs kanskje beste spiller så langt i dag - må få behandling for skade. Sliter med en skulder, ser det ut til.
    62'
    Cvetinovic er med igjen, men ser ut til å ha vondt.
    63'
    FKH sender midtstopper Martin Bjørnbak i oppvarming. Mulig Cvetinovic må gi seg her.
    65'
    Molde virker farligst også etter scoringen.
    65'
    FKH kommer på en overgangsmulighet, men Skjerve når ikke Kjelsrud Johansens pasning. Hadde han fått lagt inn der, ville FKH hatt mange spillere foran Moldes mål.
    67'
    Kristoffer Haraldseid gjør seg klar for innhopp hos hjemmelaget.
    67'
    Frustrasjon på hjemmetribunen nå. FKH misser med enkle pasninger når de har muligheten til å angripe med mange spillere.
    68'
    Daniel Chima Chukwu med et godt skuddforsøk. Om ballen treffer stolpen eller stolpen bak mål er vanskelig å se fra vår posisjon, men det er uansett en god mulighet for bortelaget.
    69'
    Inn: Kristoffer Haraldseid
    Ut: Henrik Kjelsrud Johansen
    Det ser ut som Haraldseid går inn på en sentral midtbaneposisjon. Våge Nilsen tar plass i en offensiv rolle.
    69'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Aliou Coly
    Ut: Tommy Høiland
    Molde med sitt første bytte for dagen. Høiland har hatt to gode målsjanser, men tok ikke vare på noen av dem.
    73'
    FKH slår inn fra høyre. Haukås går i bakken og det ropes på straffespark fra hjemmefansen, men dommer Hansen foretar seg ikke noe.
    74'
    Chima får avsluttet, men skuddforsøket blokkeres.
    75'
    Gult kort til Molde
    Emmanuel Ekpo
    Får kort for en hands. Ingen protester på den. For øvrig dagens første kort.
    75'
    Stor FKH-sjanse. Flotte kombinasjoner mellom Myrestam og Våge Nilsen. Myrestam finner Gytkjær foran mål. Spissen header i bakken før den spretter over. Keeper Søderberg ligger nede og hadde ikke fanget den om den hadde holdt seg under tverrliggeren.
    76'
    Coly noe uryddig i en duell med Cvetinovic. FKH-stopperen får frispark og blir liggende, men denne gangen kommer han seg kjappere opp og kan fortsette.
    79'
    Kort corner nok en gang. Det ender med FKH-frispark.
    80'
    Berget drar til fra distanse. Skuddet er knallhardt, men suser et par meter utenfor.
    81'
    Rindarøy avblåses for offside.
    82'
    Målsjanse for Molde. Innbytter Coly legger igjen til Berget, men avslutningen fra Berget går høyt over fra god posisjon. Kan se ut som at ballen får en lei sprett like før Molde-spilleren skal avslutte.
    83'
    FKH tar et kjapt frispark. Våge Nilsen slår hardt inn foran mål, men Forren header unna.
    84'
    Haraldseid skyter fra 20 meter - en meter over.
    85'
    Joakim Våge Nilsen er stemt fram som dagens FKH-spiller.
    86'
    Nok en gang kommer FKH med mange spillere på en overgang for så å få muligheten ødelagt av en unøyaktig pasning. Denne gangen var det Gytkjær som slurvet.
    87'
    Inn: Eirik Hestad
    Ut: Zlatko Tripic
    Molde med sitt andre bytte for dagen.
    87'
    Rødt kort til Molde
    Aliou Coly
    Tar Cvetinovic altfor sent. Assistentdommeren er tett på situasjonen og vinker med flagget. Dommer Hansen er ikke i tvil. Rødt kort til innbytteren.
    88'
    Molde får frispark 18 meter fra FKH-målet - midt på mål. Svært farlig posisjon.
    90'
    Dommeren trekker det ut et par meter, men fortsatt svært farlig posisjon.
    90'+1
    Toivio gjør seg klar.
    90'+1
    Det skal spilles minimum fire minutters tilleggstid.
    90'+1
    Toivio setter ballen forbi muren, men Per Morten Kristiansen fanger ballen enkelt.
    90'+2
    Molde bruker svært lang tid på et innkast nå. Tydelig at de vil ha kampen blåst av.
    90'+2
    FKH som presser på nå.
    90'+3
    Våge Nilsen legger inn, men ballen har vært bak dødlinja. Utspill fra mål.
    90'+4
    90'+5
    Det er over i Haugesund. Lagene hadde hver sin omgang. FKH klart best før pause, Molde klart best i 2. omgang. Dermed blir det ett poeng til hver - et resultat Viking, Aalesund og Brann trolig er best fornøyd med.