Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Haugesund og Stabæk.
    Haugesund (4-2-3-1): Selvik - Desler, Pallesen Knudsen, Tiedemann Hansen, Pedersen - Krygård, Therkildsen - Sandberg, Liseth, Velde - Wadji.
    Stabæk (4-2-3-1): Sandberg - Ottesen, Amankwah, Jenssen, Solheim - Torgersen, Skytte - Edvardsen, Shala, Hansen - Kinoshita.
    Haugesund-benken: Stople, Fredriksen, Leite, Gunnarshaug, Stølås, Badou, Sande, Endresen.
    Stabæk-benken: Brauti, Wangberg, Isaksen, Khoblenko, Solbakken, Kostadinov, Sabastine, Vogt, Geelmuyden.
    Jostein Grindhaug gjør én endring på laget fra sist. Ibrahima Wadji kommer inn for Bruno Leite. Det fører sannsynligvis til en formasjonsendring til 4-2-3-1. Wadji tar spissplassen, mens Liseth tar plassen bak spissen.
    Janne Jönsson gjør ingen endringer på laget, men på benken sitter nysigneringene Oleksiy Khoblenko og Uche Great Sabastine.
    Begge lagene spilte uavgjort i den ene seriekampen de har spilt så langt. Haugesund spilte 0-0 borte mot Sarpsborg 08 16. mai, mens det endte 2-2 mellom Stabæk og Odd forrige onsdag.
    Haugesund har hatt et godt tak på Stabæk hjemme de siste årene. Forrige Stabæk-seier kom i 2011. Etter det har sju kamper endt med hjemmeseier, mens to har endt uavgjort.
    Forrige gang lagene møttes vant Stabæk 2-1 på Nadderud. Oppgjøret på Haugesund Stadion forrige sesong endte 3-1 til Haugesund etter hat-trick av Kristoffer Velde.
    Dommer Kristoffer Hagenes leder lagene ut på banen. Straks klart for sesongens første seriekamp på Haugesund Stadion!
    Smelles til med fyrverkeri før kamp her faktisk. Håper spillet på banen lever opp til rammen som lages før kamp her.
    Hjemmelaget sparker i gang kampen, og går rett i angrep. Vinner en corner.
    1'
    Corneren heades unna ved første stolpe. Ut til nytt hjørnespark.
    1'
    Denne gangen slår Sandberg den på bakerste stolpe, der den heades vekk av Solheim.
    2'
    Stabæk spiller seg inn i feltet til Haugesund. Ballen klareres, men Stabæk biter seg fast. Shala legger inn mot Kinoshita, men Haugesund har kontroll på den.
    3'
    Nytt hjørnespark til Haugesund. Deres tredje allerede.
    4'
    Sandberg skrur den inn igjen. Sandberg tar ingen sjanser, og vipper den over tverrliggeren. Ny corner.
    5'
    Hjørnesparket blir ufarlig, men Sandberg fanger opp ballen og vinner et kast høyt i banen.
    5'
    Farlig for Haugesund! Sandberg svinger inn et innlegg, og der kommer Tiedemann Hansen. Han vinner duellen med keeper Sandberg, men headingen går til side for mål.
    6'
    Stabæk får frispark langt inne på egen halvdel.
    8'
    Nytt frispark til Stabæk. Denne gang på 25 meter. Desler som er litt for tøff i duell med Normann Hansen.
    9'
    Frisparket skytes rett i muren fra Shala. Midtbanespilleren får ballen tilbake, og triller den til Edvartsen. Han treffer bedre, men ballen suser noen få meter over målet til Selvik.
    10'
    Stabæk kontrer ved Shala. Han forserer fremover i banen, og prøver å spille gjennom Normann Hansen. Kommunikasjonen er ikke på topp, og ballen triller ut til femmeter.
    12'
    Haugesund triller en del ball, men kommer seg ikke gjennom Stabæk-forsvaret.
    15'
    Liseth river ned midt på Stabæks banehalvdel, og får frispark. Haugesund tar det raskt og begynner å trille i det bakre leddet.
    16'
    Kinoshita med noen fine detaljer, før han prøver å få ballen til Normann Hansen. Ballen kommer litt for langt bak kantspilleren, og går ut til kast.
    17'
    Sandberg svinger inn nok et innlegg. Rett i klypene på navnebror i Stabæk-målet.
    20'
    Liseth spiller lekkert inn til Sandberg, men førstetouchen blir for svak fra sistnevnte og spolerer sjansen.
    22'
    Halvspilt første omgang. Haugesund har hatt 63 prosent ball, men sliter med å spille seg til de store mulighetene mot et kompakt Stabæk-lag.
    23'
    Solheim takler Therkildsen tøft, men dommer nøyer seg med tilsnakk.
    24'
    Fint Haugesund-angrep. Wadji løper seg fri på høyre, og spiller tilbake til Desler. Han legger inn til Sandberg, som får tid til å sikte fra 18-19 meter. Skuddet står ikke i stil med angrepet, og flyr opp mot leilighetene bak målet.
    26'
    Desler sender et innlegg over hele feltet.
    30'
    Liseth taper først ballen før han vinner den tilbake. I sin første hjemmekamp for Haugesund går han på skudd fra drøyt 20 meter. Får god fart i skuddet, men den går noen meter over mål.
    32'
    Desler stoppes av Solheim like utenfor hjørnet av sekstenmeteren. Hjemmelaget roper på frispark, men dommer Hagenes vinker spillet videre.
    32'
    Krygård får enorme mengder tid på 25-30 meter, og man venter bare på skuddet. Spiller i stedet til Therkildsen som spiller bort ballen.
    36'
    Hjørnespark til Stabæk. Gjestenes første hjørnespark så langt i kampen.
    36'
    Velde vinner duellen i feltet, og får samtidig frispark etter at Pignatel Jenssen kommer inn for sent.
    37'
    Kinoshita kriger med seg ballen nede ved hjørneflagget, og får gitt den til Normann Hansen. Han svinger inn et innlegg, men med Kinoshita ute ved hjørneflagget er det bare Edvartsen å sikte på der inne. Det blir lett match for Haugesund-forsvaret.
    40'
    Hjørnespark til FK Haugesund. Amankwah tar ingen sjanser, og sender ballen ut til hjørnespark.
    42'
    Hjørnesparket ender i Stabæk-kast på motsatt side.
    43'
    Der kommer kampens første ordentlige målsjanse! Therkildsen svinger inn et innlegg på bakerste, der Velde kommer på den. Han får ballen mot mål, men den stoppes av Marcus Sandberg. Velde mente han ble revet overende i duellen, men fikk ikke straffespark av kveldens dommer.
    44'
    Ingen grunn til å legge til noe etter denne omgangen. Haugesund har styrt mye, men slitt med å spille seg til målsjanser. La oss håpe på flere sjanser og mål i andre omgang.
    Shala sparker i gang de siste 45 minuttene.
    46'
    Velde får frispark halvveis inn på egen halvdel.
    47'
    Desler fosser opp langs høyresiden. Normann Hansen er nede og takler den ut til hjørnespark.
    47'
    Stabæk kontrer, og Edvartsen spilles gjennom. Så ut som en offside, med han får gå. Da er han helt alene med Selvik. Edvartsen prøver å runde FKH-keeperen, men stoppes. Det der skal være mål.
    49'
    Skytte, Kinoshita og Shala kombinerer fint utenfor feltet til Haugesund, før sistnevnte går overende. Han vil ha frispark, men får ingenting.
    51'
    Hjørnespark til Stabæk.
    52'
    Shala skrur inn hjørnesparket, og Selvik bokser unna. Ballen går tilbake til Shala, som svinger den inn igjen. Nok en gang bokser Selvik den unna.
    53'
    Haugesund kontrer, og Wadji får ballen i god posisjon i feltet. Skuddet er svakt, og går rett i fanget til Sandberg.
    54'
    Gult kort til FK Haugesund
    Thore Pedersen
    River ned Edvartsen på vei fremover. Soleklart gult kort. Pedersens andre på to kamper.
    54'
    Shala svinger inn frisparket. Denne gangen holder Selvik.
    55'
    Hjørnespark til FK Haugesund.
    56'
    Pignatel Jenssen vinner duellen i feltet.
    57'
    Mer fart i starten av denne omgangen. Får håpe det fortsetter.
    58'
    Sandbeeeeerg! Ballen triller langs feltet til Stabæk, og ender hos Niklas Sandberg. Han får mye tid, men klinker den over. Håpløst utnyttet.
    58'
    Gult kort til Stabæk
    Yaw Amankwah
    Soleklart gult kort til Stabæk-kapteinen. Wadji kommer seg løs, men rives overende av Amankwah.
    61'
    Nok et hjørnespark til Haugesund.
    62'
    Amankwah header ut ballen, men Haugesund biter seg fast. Wadji får ballen i omtrent samme posisjon som sist. Nok en gang er avslutningen lett å redde for Sandberg.
    62'
    Liseth prøver å spille gjennom Velde, men Stabæk-forsvaret stopper den.
    63'
    Skytte klemmer til fra distanse. Rett i fanget til Selvik.
    65'
    Oliver Edvartsen tråkler til seg ballen i feltet, og får unna et skudd. Den er innom en Haugesund-spiller, før den triller ut til corner.
    66'
    Skummelt hjørnespark fra gjestene! Ballen svinges inn langt bak i feltet, og heades inn igjen. Der faller den ned på Normann Hansen, før den går mot mål. Selvik redder greit.
    67'
    Sandberg som prøver seg fra langt hold denne gangen. Rett på keeper.
    67'
    Frispark til Stabæk på omtrent 30 meter. Skal det skytes her da, Ottesen?
    68'
    Det skal det! Ottesen tar fart, og klinker til. Et godt stykke over mål.
    69'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Bruno Leite
    Ut: Kevin Krygård
    69'
    Inn: Alexander Stølås
    Ut: Niklas Sandberg
    69'
    71'
    Hjørnesparket blir ufarlig.
    72'
    Edvartsen med en voldsom takling i forsvar. Rent på ball og ut til kast, men Velde merker den.
    72'
    Kornelius Normann Hansen
    Normann Hansen går overende i feltet, og får gult kort for filming.
    74'
    Janne Jönsson gjør klar debutant Oleksiy Khoblenko.
    75'
    Liseth klinker ballen til side for mål.
    76'
    Inn: Alioune Ndour
    Ut: Thore Pedersen
    Badou kommer inn for vertene, og får sin debut i Eliteserien.
    76'
    Kosuke Kinoshita
    77'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Oleksiy Khoblenko
    Ut: Kosuke Kinoshita
    77'
    Inn: Markus Solbakken
    Ut: Herolind Shala
    77'
    Edvartsen kommer til innlegg. Over alt og alle.
    79'
    Nytt Stabæk-innlegg. Heades vekk.
    80'
    Stabæk som presser mest for øyeblikket.
    81'
    Tiedemann ligger nede etter et sammenstøt med Selvik.
    82'
    Inn: Herman Geelmuyden
    Ut: Oliver Edvardsen
    84'
    Inn: Simen Wangberg
    Ut: Mats Goberg Solheim
    84'
    Mye dueller på midten nå. Ingen av lagene klarer å komme seg til målsjanser.
    87'
    Hjørnespark til FK Haugesund. Skal den endelig sitte da?
    88'
    Hjørnesparket går gjennom hele feltet, før Wadji svinger den inn igjen. Der er Amankwah og header ut.
    88'
    Nok et hjørnespark til FK Haugesund.
    89'
    Sandberg bokser den unna.
    89'
    Ligger en Stabæk-spiller nede i feltet. Ser ut som Solbakken. Kommer seg på beina.
    89'
    Det legges til fire minutter.
    90'+1
    Sturla Ottesen
    Feller Velde godt inne på egen halvdel.
    90'+1
    Velde svinger ballen inn i feltet. Rett i klypene til Sandberg.
    90'+2
    Normann Hansen prøver seg fra 17-18 meter. Rett på Selvik.
    90'+2
    Hjørnespark til FK Haugesund. Nå da?
    90'+3
    Neida. Sandberg får en hånd på den, og ballen triller ut til enda et hjørnespark.