23'
3-0
3-1
4-1

Velkommen til dagens livedekning fra Haugesund stadion. Her er det oppholdsvær og til tider sol, men en ganske kraftig vind fra nord vil nok kunne sette sitt preg på kampen.
    Dette er FKHs første kamp etter at Nikola Djurdjic gikk til Helsingborg tidligere i uken. Inn i hans sted kommer Pontus Engblom - svensken FKH hentet fra AIK tidligere i sommer.
    FKH kan glede seg over at midtstopper Umaru Bangura er tilbake igjen. Han spiller stopper med Martin Bjørnbak. Det betyr at Vegard Skjerve flyttes tilbake til sin høyreback, mens Kristoffer Haraldseid er på benken.
    På midtbanen til FKH merker vi oss at Håvard Storbæk får en sjelden sjanse fra start. Han tar plass på høyre midtbane. Maic Sema settes på benken. På venstrekanten starter Geir Ludvig Fevang. Han har vært ute med hodeskade. Amer Osamanagic er også satt på benken.
    FKH starter slik (4-4-2): Kristiansen - Skjerve, Bjørnbak, Bangura, Myrestam - Storbæk, Nygaard, Mæland, Sema - Engblom, Søderlund.
    Hos Stabæk merker vi oss først og fremst at Vegar Pall Gunnarsson er tilbake. Han starter i sin tilbaketrukne spissrolle - bak Bjarte Haugsdal. Fredrik Brustad starter trolig på høyre midtbane.
    Stabæk vant 4-3 på Haugesund stadion i fjor. Da var nettopp Pall Gunnarsson mannen som avgjord til Stabæks fordel. Det var for øvrig FKHs eneste tap på hjemmebane i serien 2011. Under Jostein Grindhaug har FKH kun tapt én hjemmekamp per sesong. Dette er hans fjerde sesong som FKH-trener. Årets tap har allerede kommet (Rosenborg 0-1), så FKH må unngå tap i resten av hjemmekampene denne sesongen om de skal kunne følge opp den imponerende statistikken.
    Stabæk slo Sandnes Ulf 2-1 i sin forrige kamp. FKH tapte på straffespark i kvartfinalen i cupen mot Hødd forrige helg. Før det tapte FKH 2-3 mot Brann i Bergen.
    Stabæk starter slik i dag (4-4-1-1): Larsen - Hammer, Jalasto, Helgason, Eiriksson - Brustad, Kleiven, Haidar, Hanssen - Gunnarsson - Haugsdal.
    Stabæks nykommer Luc Kassi fra Elfenbenskysten var meldt spilleklar til i dag, men han er verken i startelleveren eller på benken.
    Stabæk har Sayouba, Sortevik, Boli, Stengel og Stokkelien på benken. FKH har Øvernes, Johannesson, Haraldseid, Skartun, Anyora, Sema og Osmanagic.
    FKH har plukket dårlig med poeng etter sommerpausen. De tok ferie på 3. plass, men er nå nede på 7. plass med 28 poeng. Stabæk er sist med ti poeng, men med seier i dag vil de få kontakt med lagene over streken.
    Ser vi på statistikk over tidligere møter, ser vi at Stabæk er et lag som har gjort det bedre enn de fleste bortelag på Haugesund stadion. I år har derimot Stabæk kun vunnet én seriekamp på bortebane.
    Da lagene møttes på Nadderud tidligere i år, vant FKH 2-0.
    Da er vi i gang. FKH har den sterke vinden i ryggen i 1. omgang.
    1'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Stabæk
    Mål: Alexander Søderlund
    Målgivende: Pontus Engblom
    For en start av FKH. Kun spilt knappe 25 sekunder når FKH tar ledelsen. Engblom er aggressiv og vinner ballen høyt i banen. FKH holder ballen i laget før Engblom spilles fri. Alene med keeper triller han ballen til Søderlund. Spisskollegaen triller enkelt ballen i mål.
    1'
    FK Haugesund 2 - 0 Stabæk
    Mål: Geir Ludvig Fevang
    Fevang får ballen trillende mot seg drøyt 20 meter fra mål. Han skrur ballen vakkert forbi Larsen og i nettet.
    3'
    For en start på kampen for hjemmelaget. Mange har stilt spørsmålet om hvordan FKH vil reagere på at Djurdjic er borte. I tillegg har FKH dalt på tabellen og blitt slått ut av cupen. Dette var et imponerende svar av FKH-spillerne, selv om det selvsagt er nesten en hel fotballkamp igjen og mye kan skje.
    5'
    FKH er nære på å legge på til 3-0. Kaos i Stabæk-feltet etter corneren. Søderlund får avsluttet fra få meters hold, men Stabæk-spillerne kaster seg ned og får blokkert.
    6'
    Det er kun hjemmelaget her i starten. Stabæk har knapt vært på hjemmelagets banehalvdel.
    7'
    FKH får frispark et stykke inn på Stabæks halvdel da Søderlund holdes.
    8'
    Kjempesjanse for FKH. Myrestam slår flott inn. Fevang er helt alene på bakerste stolpe, men ballen sklir nærmest av hodet hans. Der burde Fevang gitt hjemmelaget 3-0.
    9'
    FKH kommer igjen. Søderlund legger inn fra høyre. Fevang kaster seg fram og header noen meter utenfra fra trengt posisjon.
    10'
    Gult kort til Stabæk
    Kom for sent i en takling i forkant av FKHs sjanse. Edvardsen brukte fordel og gikk deretter tilbake og ga kortet.
    10'
    Storbæk slår et frispark inn i feltet, men ingen FKH-spillere løper på bakerste stolpe. Der havner ballen.
    12'
    Søderlund får seg en smell i brystet og blir liggende.
    13'
    Søderlund er på beina igjen, men han er tydelig merket av smellen.
    14'
    Det kan se ut som at Søderlund har vondt i en arm. Han går av banen.
    14'
    Søderlund får behandling og løper utpå igjen. Han prøver å fortsette.
    15'
    Stabæk har fortsatt ikke vært i nærheten av FKHs mål.
    15'
    Brustad slår inn fra høyre. Han treffer Nygaard og ballen går ut til corner.
    17'
    Stabæk-sjanse. Brustad får avsluttet fra kort, men skrått hold. Avslutningen ser ut til å treffe ryggen på Eirik Mæland.
    17'
    Stabæk med en god periode nå.
    19'
    FKH-frispark i fin posisjon. Her kan det skytes. Skrått hold, 20-25 meter fra mål.
    20'
    Søderlund skyter hardt rett i muren. Storbæk får ballen og avslutter, men han avblåses for offside.
    22'
    FK Haugesund 3 - 0 Stabæk
    Svenskene gjør det for FKH. Engblom spiller Myrestam pent fri. Venstrebacken er iskald alene med Jan Kjell Larsen. Han triller ballen enkelt til side for Stabæk-keeperen. Da tyder mye på at kampen er avgjort allerede etter halvspilt 1. omgang.
    23'
    Myrestam har vist seg fram fra ei god side i dag. Han har fått mye kritikk for sine to første kamper i FKH-drakt, men i dag har han fått vist fram sin gode venstrefot.
    25'
    Stabæk får klarert.
    25'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Maic Sema
    Ut: Geir Ludvig Fevang
    FKH må gjøre et tidlig bytte. Fevang, som scoret det vakre 2-0-målet, har slitt med hodeskade de siste ukene. Nå gir han seg tidlig.
    28'
    Det ser 'heldigvis' ut som Fevang får behandling på sitt venstre lår.
    29'
    FKH får klarert.
    30'
    En ganske rolig periode nå.
    33'
    Larsen er ute og bokser. Mæland får ballen i returrommet. Han prøver å gjøre som Fevang, men han skrur ballen like utenfor.
    34'
    Adnan Haidar
    Stabæk-spilleren stoppes av Nygaard. Deretter holder han Nygaard igjen i det FKH-spilleren er på vei framover.
    35'
    Søderlund avblåses for offside.
    37'
    Larsen tar ballen opp med hendene etter at en Stabæk-spiller var sist på ballen. Det blåses indirekte frispark til FKH. Tvilsom avgjørelse.
    39'
    Jan Kjell Larsen
    Får kort for protester.
    39'
    Søderlund skyter i muren.
    39'
    39'
    Stabæk klarerer.
    40'
    FKH kontrer. Søderlund finner Sema. Svensken drar seg fri før han skyter høyt over fra 16 meter.
    43'
    Engblom avblåses for offside.
    44'
    Det skal spilles minimum ett minutts tillegg.
    45'+1
    Haidar setter fart mot FKH-målet, men Bangura takler ballen ut til innkast.
    45'+1
    Mål for Stabæk!
    FK Haugesund 3 - 1 Stabæk
    Mål: Bjarte Haugsdal
    Målgivende: Fredrik Brustad
    På overtid av overtiden reduserer Stabæk. Etter litt småspill inne i FKH-feltet, settes ballen til side for Per Morten Kristiansen fra kort hold.
    45'+2
    45'+2
    FKH har hatt full kontroll gjennom hele omgangen, men reduseringen på overtid i 1. omgang gjør at det er en liten spenning før 2. omgang.
    45'
    FKH med avspark. Nå er det Stabæk som har den kraftige vinden i ryggen.
    46'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Herman Stengel
    Ut: David Hanssen
    Stabæk har benyttet pausen til å gjøre et spillerbytte.
    46'
    Det ble for øvrig bekreftet i pausen at Geir Ludvig Fevang måtte ut med en lårskade - og ingen ny hodesmell.
    47'
    Myrestam blir liggende etter en duell. Stabæk spiller ballen ut av spill.
    48'
    Myrestam hjelpes av banen.
    48'
    Venstreback Myrestam er med igjen. Han halter rundt, men prøver å fortsette.
    49'
    50'
    FK Haugesund 4 - 1 Stabæk
    Mål: Håvard Storbæk
    Flott pasningsspill og fine kombinasjoner i FKH-laget. Det ender med at Engblom legger ballen til Storbæk. 4-1 til FKH - Engbloms tredje målgivende i dag.
    50'
    Jørgen Hammer er ute og får behandling for skade.
    52'
    Myrestam gjør en god defensiv jobb på sin venstreback. Sørger for utspill fra egen keeper i stedet for corner til bortelaget.
    54'
    Søderlund kommer seg fri på venstre, men han får ikke slått ballen forbi Stabæk-spilleren på første stolpe.
    55'
    Inn: Stian Sortevik
    Ut: Jørgen Hammer
    Hammer må gi seg. Etter å ha fått behandling på sidelinjen i flere minutter, velger Stabæk å bytte inn Sortevik. Bortelagets andre bytte i dag.
    56'
    Sema trikser og leker seg like utenfor Stabæks 16-meter. Han avslutter oppvisningen med å skyte utenfor, men får en solid dose applaus.
    57'
    FKH fortsetter å dominere.
    58'
    Søderlund spilles fri av Nygaard. Han har mann i rygg når han avslutter, men skuddet er fra god posisjon. Jan Kjell Larsen kaster seg og holder avslutningen.
    60'
    Stabæk-frispark i fin innleggsposisjon.
    61'
    Veigar Páll Gunnarsson slår frisparket mot andre stolpe, men der er det ingen medspillere. Ballen går ut av spill.
    62'
    Inn: Oddbjorn Skartun
    Ut: Pontus Engblom
    Svenske Engblom går ut og får stående applaus. Unggutten har hatt tre målgivende pasninger. Inn kom Skartun som scoret fem mål for FKH 2 mandag.
    63'
    Skartun avblåses for offside.
    65'
    Litt kjedelig periode nå. Mye feilpasninger, lite bevegelse og lavt tempo.
    67'
    Islendingen ser ut til å ha gått sur. Får sannsynligvis kortet for munnbruk.
    68'
    4349 tilskuere her i dag.
    69'
    FKH kan kontre, men Sema får ballen for langt foran seg.
    70'
    Myrestam spiller Sema gjennom. Kantspilleren lobber ballen over en utrusende Larsen, men ballen treffer ikke mellom stengene. Skartun løper opp ballen, men assistentdommeren mener ballen var ute av spill før Skartun snappet ballen.
    72'
    Veigar Páll Gunnarsson får tilsnakk. Han skal passe seg nå, islendingen. Han har altså gult kort fra før.
    72'
    Søderlund bruker muskler og fart i kamp mot flere Stabæk-spillere. Får corner og applaus.
    74'
    Han har slått gode cornere før i dag, men denne kommer ikke over fremste Stabæk-spiller.
    74'
    Storbæk spiller Skartun gjennom. Han avblåses for offside. Den ser tvilsom ut.
    76'
    Fin mulighet for Stabæk, men Brustad setter ballen utenfor etter fint innlegg fra Gunnarsson.
    77'
    Anyora gjør seg klar for innhopp for hjemmelaget.
    80'
    Kleiven skyter fra 20 meter, men FKH får blokkert.
    80'
    Trygve Nygaard halter rundt. Trolig han som skal ut. Midtbanespilleren har i undertegnedes øyne være banens beste spiller i dag.
    82'
    FKH kontrer med mange spillere. Sema velger å skyte selv fra 20 meter. Larsen redder enkelt.
    83'
    FKH holder ballen i laget og kontrollerer.
    85'
    Brustad får sjansen etter at FKH mister ballen på egen halvdel. Han avslutter utenfor. Kristiansen har full kontroll.
    87'
    Scoringsmulighet for Skartun. Storbæk vipper ballen elegant til Skartun. Han har en motspiller i ryggen, men får avsluttet. Larsen er på ballen, men ballen triller videre sakte mot mål. Stabæk-keeperen kryper kjapt tilbake mot egen strek og får slått ballen ut til corner.
    87'
    87'
    Ville Jalasto header unna.
    88'
    Ingen av lagene ser ut til å være særlig interessert i å fortsette kampen. Her kan Edvartsen trygt blåse av.
    90'
    Det skal spilles minimum to minutters tilleggstid.
    90'+1
    Skartun kommer seg fri, men takles i det han skal legge inn. Corner.
    90'+1
    90'+1
    Mæland og Anyora spiller vegg. Larsen er ute og fanger ballen.
    90'+2
    90'+3
    Det er over i Haugesund. FKH slår tilbake etter cupfadesen mot Hødd. Hjemmelaget scoret to mål før det var gått tre minutter og Stabæk kom seg aldri over sjokket. Hjemmelaget var best i alt og vant klart selv om de spilte på tilsynelatende halv maskin i store deler av kampen.
    - Vi har hatt en tung periode og trengte tre poeng i dag. Dette var viktig. Scoringen min manglet, men jeg får nøye meg med tre assists i dag, sier FKH-spiss Pontus Engblom til Radio 102. Han røper også at han har hatt mageproblemer og ikke var 100 % i dag. Det var årsaken til at han gikk ut i 2. omgang.
    - Vi fikk en pangåpning og hadde god kontroll, sier Alexander Søderlund, som skal sjekke armen han fikk en smell i i morgen. Han sier at armen hemmet ham i dag.