1-0
2-0
2-1

Velkommen til Haugesund, og oppgjøret mellom FK Haugesund og Strømsgodset.
    Hjemmelaget spilte kvartfinale i cupen på onsdag. Der måtte de ut i ekstraomganger og straffekonkurranse mot Bodø/Glimt før de kunne slippe jubelen løs. Det at FKH måtte spille 120 minutter da er nok mye av forklaringen til at Jostein Grindhaug gjør 6 forandring i dag. Ut går Kildentoft, Mæland, Sama, Bamberg, Anyoura og Kjelsrud Johansen. Inn kommer Bjørnbak, Nygaard, Haukås, Haraldseid, Fevang og Engblom.
    Godset må også bytte siden sist kamp. Nuhu og Diomande er ute av laget, inn kommer Adjei Boateng og Lehne Olsen. Sistnevnte debuterer fra start for bortelaget. Nuhu er forøvrig på benken i dag.
    Godset kommer til Haugesund som serieleder i Tippeligaen med 32 poeng, tre poeng foran Rosenborg. FKH ligger på 7. plass med 20 poeng.
    Det er flotte spilleforhold i Haugesund. Gressmatten er i strålende stand, og solen skinner. Det som kan bli utfordrende er at det blåser litt.
    I tilsvarende oppgjør i fjor vant Strømsgodset 3-2 i en spennende fotballkamp. Målscorere da var Engblom og Haukås for FKH, mens Kovacs (2) og Storbæk. Det vil si at samtlige målscorere i fjor er på banen i dag.
    Da er lagene på vei ut på banen, snart klart for avspark her i Haugesund.
    Første avslutning fra Ibrahim. Den går langt utenfor.
    2'
    Rolig start i Haugesund. Mange lange baller uten adresse.
    4'
    Vilsvik finner nesten Kovacs foran mål, men Kristiansen leser spillet og plukker lett ballen.
    7'
    Nok en gang kommer Vilsvik fram på høyresiden. Denne gang er han for tøff i duellen med Bangura. Frispark til FKH.
    8'
    Kampbildet har begynt å sette seg. FKH ligger lavt og lar Godset ha ballen. Hjemmelaget ønsker å straffe serielederen på kontringer.
    11'
    Fremdeles ingen store sjanser i Haugesund. Veldig rolig start på kampen.
    14'
    Godt innlegg fra Storbæk når nesten Ibrahim. Heldigvis for hjemmelaget går ballen over Godset-spilleren.
    15'
    Johansen skyter fra 30 meter. Kristiansen har god kontroll på skuddet, og fanger ballen lett.
    17'
    Blir klarert til en ny corner.
    18'
    Andreassen vinner duellen i feltet, men ballen daler en meter over mål.
    18'
    Stefan Johansen er veldig sentral hos bortelaget. Det meste skal via han.
    21'
    Frispark til FKH i brukbar posisjon.
    22'
    Strømsgodset scorer selvmål!
    FK Haugesund 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Mounir Hamoud
    Utrolig mål i Haugesund. Haraldseid slår et glimrende innlegg som blir headet i stolpen av Engblom. På returen som ligger på streken klarerer en Godset-spiller ballen rett i ryggen til Hamoud og i mål.
    23'
    FKH er nesten frampå igjen. Haraldseid fyrer av fra 16 meter. Skuddet går via et Godset-bein inn til Kwarasey
    27'
    Fevang har skadet seg og forlatt banen. Kan bli et bytte for FKH her.
    28'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Maic Sema
    Ut: Geir Ludvig Fevang
    28'
    Godset virker litt rystet etter scoringen. De har ikke klart å til noe spill etter det.
    31'
    Vilsvik header mot mål i duell med Bangura. Avslutningen går ufarlig utenfor.
    33'
    FKH kommer på en kontring, men Haukås blir for alene og mister til slutt ballen over linjen.
    34'
    Sema har fått seg en liten smell, og må ut for å få medisinsk hjelp.
    36'
    Johansen avslutter langt utenfor.
    37'
    Ser ut til at FKH må gjøre nok et bytte. Sema, som kom inn for Fevang, må ut med strekk.
    38'
    Lehne Olsen avslutter utenfor.
    38'
    Stefan Johansen avslutter igjen. Skuddet dupper rett foran Kristiansen, slik at han må gi retur.
    40'
    Inn: Henrik Kjelsrud Johansen
    Ut: Maic Sema
    40'
    Tempoet har roet seg litt igjen. Godset har ballen mest, men de skaper lite.
    43'
    Ballen har vært bak linjen.
    43'
    To minutter er lagt til.
    45'+1
    Den blir klarert.
    45'+2
    45'+3
    1-0 til FKH i Haugesund. En sjansefattig kamp fikk sist eneste mål på en merkverdig situasjon, da Horn klarerte ballen i ryggen på Hamoud og i mål. Serielederen har fått lite til i Haugesund, mye grunnet et godt og aggressivt forsvarsspill fra hjemmelaget. FKH ligger kompakt og gjør det vanskelig for Godset. Det blir spennede å se om drammenserne klarer å løfte seg i andre omgang, hjemmelaget er fornøyd med kamputviklingen.
    45'
    Da er vi i gang igjen i Haugesund. Ingen bytter i pausen.
    46'
    God mulighet til Godset. Kovacs header inn fra venstre. Der kommer Ibrahim, men headingen hans går utenfor fra bra hold.
    48'
    Godset slår mot Kovacs gang på gang, men kvaliteten på pasningene må bli bedre.
    50'
    Kjelsrud Johansen brøyter seg nesten vei , men Godset får taklet i siste liten.
    51'
    Haukås skyter fra 18 meter. Skuddet går like over.
    52'
    Ibrahim skyter fra 20 meter. Skuddet går like utenfor. Brukbar mulighet for bortelaget der.
    54'
    Madsen header utenfor .
    55'
    Godset har fått et overtak nå. De presser FKH bak på banen, men de store mulighetene uteblir.
    57'
    Haraldseid drar seg nesetn gjennom hele Godset-forsvaret, men Horn får taklet han som siste mann.
    60'
    Engblom kommer igjennom , litt skrått for mål. Han får avsluttet, men ballen triller like utenfor målet til Kwarasey. Kjempemulighet for hjemmelaget.
    63'
    Haraldseid kommer igjennom, men istedet for å slå ballen inn til en umarkert Engblom, roter han det til og Godset får kontroll. Her burde FKH gjort mer ut av det.
    65'
    Nok en gang kommer FKH, denne gang ved Haukås. Han drar seg inn i banen og skyter fra 25 meter. Skudet går noen meter utenfor.
    66'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 2 - 0 Strømsgodset
    Mål: Michael Haukås
    Målgivende: Tor Arne Andreassen
    Denne gangen lykkes Haukås. Han skyter fra 14 meter, skrått for Kwarasey Larsen. Denne gangen klemmer han til med venstrefoten og ballen suser inn i motsatt hjørne.
    66'
    Godset gjør seg klar til å bytte.
    69'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Martin Rønning Ovenstad
    Ut: Thomas Lehne Olsen
    70'
    Inn: Øyvind Storflor
    Ut: Jarl Andre Storbaek
    70'
    Deila gjør to bytter. Vil dette få Godset inn i kampen igjen?
    71'
    Gult kort til Strømsgodset
    Kim Andre Madsen
    Han feller Engblom.
    71'
    Engblom header over på innlegget fra Haukås.
    72'
    Ibrahim skyter ufarlig utenfor fra 20 meter.
    73'
    Vilsvik har gått ned som høyreback, Storflor spiller høyrekant.
    74'
    Horn header nesetn i mål, men et FKH-bein redder på streken.
    75'
    Etter litt klabb og babb i feltet får FKH klarert.
    75'
    FKH gjør klart sitt siste bytte.
    77'
    Vilsvik skyter, Kristiansen gir til corner.
    78'
    Dommeren blåser frispark til FKH.
    78'
    Inn: Eirik Mæland
    Ut: Pontus Engblom
    78'
    Dagens tilskuertall: 4273
    80'
    Inn: Tokmac Nguen
    Ut: Bismark Adjei-Boateng
    80'
    10 minutter igjen nå. Klarer Godset en sluttspurt?
    81'
    FKH forsvarer seg godt og hindrer Godset de store sjansene.
    82'
    Mål for Strømsgodset!
    FK Haugesund 2 - 1 Strømsgodset
    Mål: Martin Rønning Ovenstad
    Andreassen mister ballen på 20 meter. Den får Ovenstad som lar det stå til og dundre ballen i vinkelen.
    83'
    Nå blir det spenning i Haugesund. Godset har ballen nesten hele tiden. FKH har flyttet hele laget tilbake til 25 meter.
    84'
    Lars-Christopher Vilsvik
    Han får kortet for å holde Haukås.
    85'
    Gult kort til FK Haugesund
    Eirik Mæland
    Nå går detbunna i Haugesund. Nok et gult kort.
    86'
    Den ender hos Ibrahim som er i offside.
    88'
    Godset kommer ikke til de store sjansen, FKH forsvarer seg heroisk.
    90'
    Skjerve klarerer på første stolpe.
    90'
    3 minutter lagt til.
    90'+1
    Stormløp mot FKH-målet, men FKH får ryddet unna gang på gang. Kovcs har vært usynlig i dag.
    90'+2
    Da er det over i Haugesund. Hjemmelaget vinner fortjent 2-1 over serieleder Strømsgodset. FKH ledet 2-0, og hadde god kontroll helt til Godset fikk sin redusering 7 minutter før slutt. Da ble det et stormløp mot hjemmelagets mål, men haugesunderne forsvarte seg heroisk. Dermed tar de 3 velfortjente poeng, men serielederne må reise hjem til Drammen med sitt andre strake tap.