71'
3-0
4-0

Da kan vi ønske velkommen til dagens kamp i Tippeligaen mellom FKH og Strømsgodset.
    Hjemmelaget er fremdeles plaget med skader. Verken Mæland, Våge Nilsen, Cvetinovic, Andreassen er med. Dermed er det en sterkt redusert benk for FKH i dag.
    Hos Strømsgodset ser det lysere ut. Der er vel savnet av Jørgen Horn det største. Fra seieren mot Aalesund i forrige serierunde er Hanin og Storflor benket. De erstattes av Hamoud og Jradi.
    På begge lag er det spillere som har spilt for motstanderen. Størst gjensyn blir det nok for Thomas Sørum. Fra 2009-2011 scoret han 45 mål på 77 kamper for Haugesund. På motsatt banehalvdel spiller Patrick Olsen. Han hadde et lite opphold i Strømsgodset i fjor, uten at det ble noen stor suksess.
    Hjemmelagets store problem i år har vært mål. Så langt i sesongen har de bare nettet fem ganger på 9 kamper. Da har de også en av Tippeligaens beste spillere på laget, nemlig Christian Gytkjær. Skal hjemmelaget ta tre poeng her så må det produseres flere målsjanser og mål.
    Etter en dag med mye nedbør virker det som det lysner i Haugesund nå. Regnet har stoppet og det kan skimtes noen solstråler på himmelen. Forhåpentligvis vil det hjelpe på prestasjonene på banen senere.
    Da er lagene på vei inn i garderobene, avspark venter om drøye ti minutter.
    Da er lagene på vei ut på banen og vi er straks klare for avspark.
    Jevn start i Haugesund. Mange kast og lite spill til nå.
    3'
    Diedhiou kommer til et innlegg, men Strømsgodset får klarert.
    4'
    Den går bak mål.
    4'
    Høibråten og Haukås får tilsnakk etter litt tumulter.
    6'
    FKH slår en del direkte i starten, men Strømsgodset vinner de fleste duellene.
    7'
    Hamoud forsøker seg fra 25 meter, men skuddet er svakt og triller rett inn til Bråtveit.
    9'
    Ballen blir headet tilbake til Vilsvik som legger inn igjen. Der venter Boateng med en volley som spretter i bakken før den treffer tverrliggeren og går over.
    9'
    Flott spill av FKH ender med corner.
    11'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Martin Bjørnbak
    Målgivende: Daniel Bamberg
    Bjørnbak rager høyest på corneren og stanger inn 1-0.
    12'
    Vilsvik brenner til med venstrefoten, men skuddet går ufarlig utenfor.
    15'
    Diedhiou river seg fri og prøver å spille Gytkjær gjennom. Ballen er for lang og går inn til Bugge Pettersen.
    18'
    Strømsgodset har kommet bedre med i kampen nå. De har kommet til noen innlegg på høyresiden, uten at det har blitt store muligheter av det.
    20'
    Hamoud skyter himmelhøyt over fra 35 meter.
    21'
    Fantastisk fotball av Godset fører til et innlegg fra Jradi. Innlegget hans blir klarert til corner av Bjørnbak.
    23'
    Den header Skjerve til ny corner.
    23'
    FKH får klarert på første stolpe.
    23'
    Få målsjanser i Haugesund. Hjemmelaget leder, Strømsgodset er absolutt med i kampen.
    26'
    Boateng vinner ballen fra Christensen på 16-meteren, men det påfølgende skuddet er dårlig og går langt utenfor.
    27'
    Christensen skyter fra 20 meter. Bugge Pettersen gir retur, men snapper den igjen like før Gytkjær.
    28'
    Wikheim drar seg forbi Myrestam, men ballen triller utenfor dødlinjen.
    31'
    Nok en gang spiller Strømsgodset seg fint fri på høyresiden, men nok en gang er avslutningen for dårlig. Denne gang er det Boateng som skyter rett på Bråtveit.
    34'
    FK Haugesund 2 - 0 Strømsgodset
    Bamberg spiller Diedhiou vakker gjennom. Han vender vekk Valsvik og setter ballen til side for Bugge Pettersen. Vakker scoring.
    34'
    Diedhiou gjør det nesten en gang til. Han drar av Valsvik, men denne gangen redder Bugge Pettersen avslutningen.
    37'
    Jradi skyter fra 20 meter. Bråtveit er fint med og får slått ballen til corner.
    39'
    Corner går over alle og ut til dødball.
    39'
    Nok en gang skyter Jradi. Denne gangen treffer han dårlig. Ballen triller inn i fanget til Bråtveit.
    41'
    FKH holder et konstant press på Strømsgodset i deres 16-meter, men de får ikke avsluttet.Til slutt får Strømsgodset klarert.
    43'
    Gult kort til Strømsgodset
    Bismark Adjei-Boateng
    Han feller Christensen stygt.
    44'
    Bamberg slår det påfølgende frisparket, men det går helt inn til Bugge Pettersen.
    45'
    Kjempemulighet til Sørum. Fossum skyter, Bråtveit må gi retur. Der venter Sørum, men han greier å sette ballen over på blank goal.
    45'+2
    45'+2
    Da er det pause i Haugesund. Hjemmelaget leder 2-0 etter scoringer av Bjørnbak og Diedhiou. Kampen har vært jevn, og Strømsgodset er absolutt med i kampen. FKH har vært mye mer effektive enn bortelaget, derfor står det også 2-0.
    45'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Peter Kovacs
    Ut: Bismark Adjei-Boateng
    46'
    Inn: Øyvind Storflor
    Ut: Bassel Jradi
    46'
    Strømsgodset gjør to bytter.
    46'
    Peter Kovacs
    Kovacs får et kjapt kort etter han gir Bjørnbak en albue i en hodeduell.
    46'
    Den får Strømsgodset klarert. Ballen ender hos Olsen som klemmer til. Skuddet går rett på Bugge Pettersen.
    47'
    Frispark til bortelaget, 30 meter fra mål.
    49'
    Storflor finner Fossum som legger inn på bakerste stolpe. Der står Vilsvik, men skuddet hans går to-tre meter over.
    50'
    Strømsgodset har lagt om etter byttene. Nå spiller de 4-4-2 med Kovacs og Sørum på topp.
    51'
    Abu får ballen på 25 meter. han smeller til, men skuddet går langt over.
    53'
    Gult kort til FK Haugesund
    Vegard Skjerve
    Han får kortet når han blokkerer et kjapt frispark fra Strømsgodset.
    55'
    FKH roter det nesten til for seg selv, men når Strømsgodset får ballen blir de avvinket for offside.
    58'
    Diedhoiu header mot mål, men avslutningen er løs så Bugge Pettersen redder enkelt.
    60'
    Kovacs kommer alene med keeper, men han avblåses for offside.
    61'
    Haukås skyter fra 35 meter. Skuddet går langt utenfor.
    62'
    Gytkjær har ballen i mål, men det avblåses for offside. Tvilsom avgjørelse det.
    63'
    FKH kontrer. Haukås får ballen skrått ved 16-meter. Han skyter, men ballen går rett på Bugge Pettersen.
    66'
    Vilsvik legger inn fra høyre. Kovacs venter inni feltet, men et tigersprang fra Bråtveit gjør at han redder ballen foran spissen.
    67'
    Abu får ballen på 20 meter. Nok en gang skyter han og nok en gang går skuddet over.
    68'
    Diedhiou finter og vender, før han skyter fra midtbanen. Skuddet er ufarlig, men publikum er fornøyd.
    69'
    Abu skyter igjen fra samme posisjon. Nok en gang over, men mye nærmere denne gangen.
    70'
    FK Haugesund 3 - 0 Strømsgodset
    Målgivende: Michael Haukås
    Haukås trer Diedhiou fint gjennom. Alene med Bugge Pettersen drar han seg forbi keeper før han setter ballen i mål.
    71'
    Strømsgodset virker resignerte nå.
    75'
    Gustav Wikheim
    Han får kortet for en stygg takling av Myrestam.
    75'
    Inn: Flamur Kastrati
    Ut: Gustav Wikheim
    78'
    Den får Skjerve klarert.
    78'
    Storflor legger inn fra venstre. Nok en gang får FKH klarert, denne gang ved Christensen.
    80'
    FKH har full kontroll her i Haugesund. Strømsgodset har knapt skapt en målsjanse i andre omgang.
    83'
    Haukås avslutter med venstrefoten. Da går det som det ofte går, høyt over mål.
    84'
    Kovacs stusser et langt oppspill, men Bråtveit er våkent med og plukker ballen før Sørum.
    86'
    Sørum skyter, men Bjørnbak får slengt ute en fot og blokkert skuddet.
    87'
    Sørum header ballen i mål, men det blir avblåst for offside.
    87'
    Kastri legger inn fra høyre. Bjørnbak klarerer ballen rett i Bråtveit før FKH får klarert. Når ikke Strømsgodset klarer å score selv prøver FKH å hjelpe til.
    89'
    FK Haugesund 4 - 0 Strømsgodset
    Mål: Daniel Bamberg
    Han får ballen via et Strømsgodset-ben og setter den fint til side for Bugge Pettersen.
    89'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Arent-Emil Hauge
    Ut: Patrick Olsen
    90'
    Tre minutter lagt til på Haugesund stadion. Hjemmepublikumet har allerede begynt feiringen.
    90'+2
    FKH får headet unna.
    90'+3
    90'+4
    Det er slutt i Haugesund. Hjemmelaget vinner til slutt fullt fortjent. Kampen var jevnere enn det resultatet tilsier, men effektiviteten var det forskjell på. Simon Diedhiou ble den store helten med sine to mål for et lag som før dagens kamp bare hadde notert seg for fem mål i Tippeligaen. Strømsgodset hang bra med lenge, og skapte en del farlige innleggssituasjoner med høyresiden sin. Da FKH gikk opp til 3-0 gikk luften ut av ballongen og kampen var avgjort.