2-3
Kovacs90'+5

Velkommen til dagens livedekning der det de to siste dagene har blitt ganske vinterlig, selv om snøen som kom ikke har blitt liggende. Det er derimot kaldt da temperaturen så vidt viser plussgrader og det er en del vind. Vinden har derimot roet seg og er ikke så ille som den var i går.
    FKHs startellever er klar (4-4-2): Per Morten Kristiansen - Vegard Skjerve, Martin Bjørnbak,Umaru Bangura, David Myrestam - Håvard Storbæk, Trygve Nygaard, Ugonna Anyora, Geir Ludvig Fevang - Pontus Engblom og Alexander Søderlund.
    I forhold til laget som møtte Tromsø sist (0-2) er det tre forandringer. Martin Bjørnbak er tilbake i midtforsvaret. Dermed går Vegard Skjerve ut på høyrebacken igjen, mens Andrés Már Jóhannesson er på benken. Trygve Nygaard og Alexander Søderlund er også tilbake i startelleveren. Eirik Mæland og Michael Haukås er på benken.
    Slik starter Godset i dag (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey - Lars Christopher Vilsvik, Jarl André Storbæk, Kim André Madsen, Razak Nuhu - Anders Ågnes Konradsen, Stefan Johansen, Abdisalam Ibrahim - Øyvind Storflor, Peter Kovacs, Ola Kamara.
    Strømsgodset er med i gullkampen før dagens kamp, men samtidig har Tromsø kommet bakfra med svært god høstform. Dermed kan Godset risikere å havne uten medalje i år, til tross for at de har ledet serien store deler av sesongen.
    Godset er på 3. plass før dagens kamp. Med seier vil de komme på samme poengsum som Molde og Rosenborg. Med tap her i Haugesund i dag, kan de trolig vinke farvel til seriegullet i år. Da vil de være 4-6 poeng fra 1. plassen med kun fire serierunder igjen.
    I oppgjøret mellom FKH og Strømsgodset i Drammen i vår, endte det 3-3. Da lagene møttes her på Haugesund stadion i fjor, endte det 5-1 til FKH. Sentrale i den seieren var Nikola Djurdjic og Daniel Bamberg, som nå begge spiller i Allsvenskan.
    For første gang på svært lenge, disponerer FKHs trenerteamet en skadefri stall. De har heller ingen suspensjoner. Det betyr at det i dag ikke er plass til alle tilgjengelige førstelagsspillere på benken. Maic Sema og Tor Arne Andreassen, sistnevnte har vært lenge ute med skade, er ikke med i troppen i dag.
    I forrige serierunde holdt FKH bra følge borte mot Tromsø en knapp time. Fram til Tromsø tok ledelsen 1-0, hadde FKH flest store målsjanser. Etter at Tromsø tok ledelsen, tok derimot hjemmelaget fullstendig over og vant fortjent 2-0.
    FKH-trener Jostein Grndhaug er optimistisk før dagens kamp. – Det er et bra trøkk i spillergruppa nå, og Strømsgodset skal få det tøft mot oss, sier Grindhaug.
    FKH er nummer åtte før dagens kamp. Det er tre poeng opp til Viking og fem opp til Brann - to lag spesielt FKH-supporterne har veldig lyst til å havne foran på sluttabellen. Skal det skje trengs tre poeng i dag. Dette er for øvrig nest siste seriekamp på Haugesund stadion slik vi kjenner den. Etter sesongens siste hjemmekamp rives tribunen på vestsiden. Løpebanene skal bort og gressmatta skal flyttes østover. Ny tribune skal bygges på vestsiden.
    FKH har ikke vært like solide hjemme denne sesongen som de tre foregående sesongene under Jostein Grindhaug. Ett hjemmetap per sesong har vært fasiten de tre foregående sesongene. I år har FKH tapt hjemme (0-1) for både Rosenborg og Odd.
    Alexander Aas og Muhamed Keita er ute med skade for Strømsgodset.
    Ken Henry Johnsen fra Flint Tønsberg er kveldens dommer. Han har ledet 17 kamper i eliteserien denne sesongen og ligger på andreplass på listen over de dommerne som har delt ut flest gule og røde kort. Han har totalt delt ut 47 gule kort og to røde kort.
    Spillerne marsjerer ut på banen. Det har den siste timen vært ganske ok vær med forholdsvis lite vind og oppholdsvær. Det ligger derimot noen svært mørke skyer i vest.
    Vi er i gang. Godset med avspark. FKH spiller fra nord mot sør. Ikke noen medvind å snakke om.
    1'
    FKH med fine tendenser i angrepet. Søderlund og Engblom kombinerer fint før sistnevnte legger igjen til Storbæk. Fra 16 meter setter han skuddet noen meter utenfor. Ikke ufarlig.
    2'
    Storflor slår inn i feltet, men innlegget er for upresist. Per Morten Kristiansen lar den gå ut til utspill fra mål.
    3'
    Godset legger seg lavt for å hindre FKH å få bakrom her i starten.
    4'
    Storflor legger inn lavt denne gangen, men han er igjen for upresis. Ballen inn til Kristiansen.
    4'
    Engblom spilles fri inne i 16-meteren, men svensken sklir og Godset får klarert.
    5'
    Kampens første målsjanse går til hjemmelaget. Fevang header like over fra god posisjon.
    5'
    Nygaard prøver å slå i bakrom mot Søderlund, men det er ikke mye bakrom å snakke om. Ballen inn til Kwarasey.
    6'
    Frispark til Godset 35 meter fra FKHs mål.
    7'
    Storflor slår inn i feltet. Ballen blir liggende ti meter fra FKH-målet og det er småfarlig før FKH får klarert til innkast.
    7'
    Lars Christopher Vilsvik kaster langt, men Per Morten Kristiansen er ute i feltet og holder ballen.
    8'
    Fevang legger inn fra venstre, men Kwarasey fanger ballen i sikkert grep.
    8'
    Bangura bryter fint og FKH kan kontre, men Søderlund avblåses for offside.
    9'
    Anyora felles midt på banen. Frispark til FKH.
    10'
    Anyora slår mot Storbæk som kommer på løp på høyresiden, men pasningen er litt for upresis og går ut til innkast.
    10'
    Frispark til Godset nesten ved eget cornerflagg.
    11'
    Trygve Nygaard får applaus etter å ha vunnet i lufta mot langt større Peter Kovacs.
    12'
    Det var spådd mye mål her i dag (basert på tidligere oppgjør), men så langt er det to lag som spiller med lav risiko.
    13'
    Storflor skyter fra drøyt 20 meter med venstrefoten. Kristiansen redder enkelt.
    13'
    FKH tar et frispark kjapt. Engblom misser med medtaket, men klarer å vinne en corner.
    13'
    Bjørnbak på første stolpe stusser ballen over. Ikke ufarlig.
    14'
    Søderlund drar til fra 16 meter. Avslutningen ser ut til å være like utenfor.
    15'
    Bangura med iskaldt forsvarsspill. Mottar applaus av hjemmepublikummet.
    16'
    Engblom avblåses for offside.
    16'
    FKH har et lite overtak, men det har ikke blitt mye sjanser foreløpig.
    17'
    FKH holder ballen i laget inne på Godsets halvdel, men bortelaget forsvarer seg bra.
    18'
    Anyora slår inn fra høyre, men det høye innlegget er enkel keepermat for Adam Larsen Kwarasey.
    19'
    Storflor slår farlig inn fra høyre. Ballen går mellom FKH-stopperne og keeper Kristiansen, men ingen Godset-spillere er på hugget foran mål.
    20'
    Kim André Madsen får tilsnakk etter en holding.
    20'
    Storbæk slår frisparket inn i feltet, men det blåses frispark til Godset etter at han har sett en ulovlighet i hjemmelagets 16-meter.
    21'
    Storflor er igjen upresis med sitt innlegg. Uvanlig upresise innlegg fra høyrevingen så langt.
    22'
    Adam Larsen Kwarasey er kjapt ute og fanger ballen like innenfor egen 16-meter. Engblom er nær ved å nå fram.
    23'
    Fevang snapper ballen på Godsets halvdel. Han spiller fri Engblom. Svensken prøver å chippe på bakerste stolpe mot Søderlund, men Kwarasey fanger ballen.
    24'
    Vi er over halvveis i 1. omgang. Fevang har hatt kampens eneste klare målsjanse da han headet like over fra kort hold.
    25'
    Søderlund stusser et framspill, men Engblom er ikke med. Ballen går inn til Godset-keeperen igjen.
    25'
    Det skjer lite nå. Forholdsvis mye feilpasninger på begge lag.
    27'
    Kristiansen er kald på et tilbakespill. Chipper ballen over en Strømsgodset-fot og ut til venstreback Myrestam.
    28'
    Søderlund skyter fra 16 meter via en Godset-spiller til corner.
    29'
    Ballen blir liggende på bakerste stolpe etter å ha truffet en Godset-spiller. Fevang skyter i nettveggen fra skrått hold.
    30'
    Godset-frispark midt på banen.
    33'
    Godset sender opp laget, men tar en kort variant. FKH får avklart.
    33'
    Godset med sin første mulighet. Kovacs mottar ballen inne i FKHs 16-meter med ryggen til mål. Han demper ballen før han vender seg og skyter høyt over fra 15 meter.
    34'
    Den målrike, underholdende kampen det ble spådd har uteblitt så langt.
    35'
    Godset kommer på overgang med flere spillere.
    36'
    Kamara kommer bak FKHs forsvarsfirer, men Bangura snapper ballen og gjør en meget god forvarsjobb. Bangura har vært sesongens beste FKH-spiller - ifølge Haugesunds Avis' spillerbørs.
    37'
    Frispark til Godset i farlig innleggsposisjon.
    38'
    Stefan Johansen slår et utoverskrudd frispark som går gjennom hele feltet og ut til innkast til FKH.
    38'
    Godset har fått flere brudd på FKH de siste minuttene.
    39'
    Storbæk slår godt inn. Kovacs er høyest, men får bare den tynne panneluggen på den. Ballen blir derfor bare stusset videre og ut av farlig sone.
    40'
    Nå er det Godset som har overtatt her.
    41'
    Madsen får så vidt holdt en aggressiv Engblom unna som bakerste mann.
    42'
    Rett og slett rotete utpå her nå. Feilpasningene kommer tett som hagl.
    44'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Pontus Engblom
    Målgivende: Alexander Søderlund
    I det vi kritiserer det store antallet feilpasninger, viser hjemmelaget fram flotte kombinasjoner. Søderlund spiller fri spissmakker Engblom. Alene med keeper er han sikker. 1-0 til hjemmelaget.
    44'
    45'+1
    - Det ser ikke så vakkert ut fra vår side, men vi har i alle fall tatt ut entusiasmen fra Godset-laget i 1. omgang. De virker frustrerte. Samtidig sørger vi for et flott 1-0-mål, sier FKHs assistenttrener Eirik Horneland.
    45'
    Vi er i gang igjen. Nå er det hjemmelaget med avspark. Godset spiller fra sør mot nord i den lille medvinden som er.
    46'
    Et langt framspill mot Kamara på venstresiden er for langt. Ballen går ut til utspill fra FKH-målvakt.
    47'
    Engblom jobber godt, men får ikke corneren hele FKH-laget tar som en selvfølge.
    48'
    Mål for Strømsgodset!
    FK Haugesund 1 - 1 Strømsgodset
    Mål: Peter Kovacs
    Skjerve og Bjørnbak roter i eget forsvar. Forferdelig forsvarsspill der de misforstår hverandre og lar Kovacs snike seg mellom dem. Han vipper ballen over Kristiansen og det står 1-1.
    49'
    Målet kom ut av ingenting. FKH-forsvaret så ut til å ha full kontroll, men det var en ren gavepakke fra Skjerve/Bjørnbak.
    50'
    FKH farlig frampå ved to anledninger. Først et farlig innlegg som Razak Nuhu såvidt får foten på. Deretter et langt framspill i bakrom som Kwarasey må utenfor 16-meteren og sklitakle foran føttene på Engblom.
    51'
    Storbæk får ballen i bakrom, men får et dårlig touch. Han lager deretter frispark og Godset slippet med skrekken
    53'
    Frispark til Godset ti meter inne på FKHs halvdel.
    54'
    FK Haugesund 1 - 2 Strømsgodset
    Mål: Jarl Andre Storbaek
    Målgivende: Øyvind Storflor
    Godset går opp i 2-1 på sin andre målsjanse i kampen. Storflor slår inn i feltet fra 40 meter. På bakerste stolpe er Storbæk. Midtstopperen header i bue over Kristiansen og Godset har snudd det.
    54'
    Det er lenge igjen, men Godset bruker lang tid der de kan bruke tid nå.
    57'
    Langt innkast som Kovacs stusser, men FKH får klarert.
    58'
    FKH angriper med flere spillere, men Godset får klarert til innkast.
    59'
    Nygaard slår inn fra høyre, men Adam Larsen Kwarasey er ute i feltet og holder.
    59'
    Gult kort til Strømsgodset
    Abdisalam Ibrahim
    Feller Skjerve i det høyrebacken er på vei inn i Godsets 16-meter.
    61'
    Frispark til FKH 18 meter fra mål.
    62'
    Søderlund skyter i muren, men Myrestam slår inn i feltet. Anyora får ballen og går i bakken. FKH roper på straffe, men dommeren vinker han opp igjen.
    62'
    FKH får klarert.
    63'
    Stefan Johansen
    Kommer for sent i en takling.
    65'
    Storbæk slår inn i feltet, men ballen går helt inn til Kwarasey.
    65'
    Godset forbereder et bytte.
    66'
    Langt framspill fra Bjørnbak. Ballen går over alle og ut til utspill fra Godset-målet.
    67'
    Frispark til FKH i fin innleggsposisjon.
    68'
    Godset får klarert.
    68'
    Begge lag ser ut til å bytte med neste stopp i spillet.
    69'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Michael Haukås
    Ut: Håvard Storbæk
    Kluss med tallene i forbindelse med bytte. Storbæk erstattes av Haukås er det riktige.
    70'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Bismark Adjei-Boateng
    Ut: Abdisalam Ibrahim
    Godset med dobbeltbytte.
    70'
    Haukås lager frispark midt på banen. Ballen slås mot Kovacs. Godset-spissen header ufarlig utenfor.
    73'
    Langt framspill mot Engblom, men den svenske unggutten når ikke fram.
    73'
    Godset med flere innlegg og innkast inn i FKH-boksen, men FKH får klarert.
    75'
    FK Haugesund 2 - 2 Strømsgodset
    Mål: Michael Haukås
    Målgivende: Pontus Engblom
    FKH vinner ballen inne på Godsets halvdel. Myrestam slår inn til Engblom som header ned til Haukås. Fra kort hold dunker innbytteren ballen i nettet.
    76'
    3954 tilskuere her i dag.
    77'
    Det blir et interessant siste kvarter. Trolig er ingen av lagene fornøyd med uavgjort her.
    77'
    Kjelsrud Johansen gjør seg klar for innbytte hos FKH.
    78'
    Lars Iver Strand slår et frispark inn i FKH-boksen. Det er svakt utført og ender opp hos Per Morten Kristiansen.
    80'
    FKH kontrer og vinner en corner. Bra jobbet av høyreback Vegard Skjerve, som ellers har skuffet i dag.
    80'
    Inn: Eirik Mæland
    Ut: Trygve Nygaard
    Dobbeltbytte for FKH.
    80'
    Godset klarerer, men FKH biter seg fast. Bangura slår inn til Haukås som header elegant i mål. Det annulleres derimot for offside.
    81'
    Frispark til FKH 25 meter fra mål.
    82'
    Martin Bjørnbak og Joakim Våge Nilsen står begge ved ballen.
    82'
    Bjørnbak skyter over muren, men også over mål. Godt forsøk.
    84'
    Godset kontrer, men Kamaras skudd fra skrått hold slås ut til corner av Kristiansen.
    84'
    FKH får klarert, men Godset biter seg fast. Ballen slås inn til Kovacs, men spissen avblåses for offside.
    84'
    Mæland kommer ned til dødlnjen og legger igjen til Skjerve. FKH-backen skyter lavt mot Godset-målet, men Kwarasey redder og holder ballen på andre forsøk.
    85'
    På pressetribunen snakkes det om at Haukås ikke var i offside da han headet ballen i nettet nylig. I tilfelle er FKH snytt for en 3-2-scoring her.
    86'
    Inn: Mounir Hamoud
    Ut: Razak Nuhu
    Godsets siste bytte for dagen.
    87'
    Umaru Bangura er stemt fram til dagens FKH-spiller.
    88'
    Skjerve blir liggende etter en duell nede ved Godsets cornerflagg.
    90'
    Det skal spilles minimum fire minutters tilleggstid.
    90'+1
    Våge Nilsen spilles fri på venstre, men han tar en finte for mye og Godset får klarert.
    90'+1
    Stefan Johansen spilles gjennom, men Bjørnbak får klarert avslutningen til corner.
    90'+2
    FKH får klarert til corner fra motsatt side.
    90'+2
    FKH får avverget.
    90'+2
    Godset vinner en ny corner. Ett minutt igjen.
    90'+3
    Kristiansen går ut og holder ballen.
    90'+4
    FKH kommer i et siste angrep, men Haukås sin chip er litt for upresis til at Mæland når fram.
    90'+4
    FK Haugesund 2 - 3 Strømsgodset
    Målgivende: Stefan Johansen
    Kovacs spilles gjennom på overtid av overtiden og smeller inn 3-2. Kampen er avgjort og Godset er med i gullkampen.
    90'+5
    90'+6
    Store jubelscener hos Godset. Den seieren satt mildt sagt langt inne. FKH hadde vel så mange muligheter, men Godset var svært effektive og sikret seg tre poeng.
    Godset imponerte ikke her i dag, men når det ender som det gjorde har de gjort jobben sin. Dermed er bortelaget så absolutt med i kampen om gullet.
    - Det er tungt å snakke om dette akkurat nå, men vi var klønete, sier assistenttrener Eirik Horneland til Radio 102. Vanskelig å være uenig med han i det. Spesielt det første målet til Godset var en stor gavepakke.
    Det som diskuteres blant FKH-folket er at dommeren annullerte en scoring som de mener var onside på stillingen 2-2. TV-bildene vil gi oss svaret på om det var riktig.
    - Vi var ikke dyktige nok til å forsvare oss og slapp inn tre enkle mål. Samtidig skapte vi ok med sjanser og var periodevis bra. Spissene fungerte bra sammen og vi var mer direkte enn vi har vært på ei stund. Det gledet meg, sier FKH-trener Jostein Grindhaug til Radio 102.