Da kan vi ønske velkommen til Haugesund stadion og dagens oppgjør mellom FK Haugesund og Tromsø. Det er fantastisk vær her i Haugesund. Strålende sol og grader godt opp på 20-tallet, kan gjøre dette til en fin og slitsom forestilling.
    Hjemmelaget har vært i god form de siste kampene, og har med god poengfangst nærmet seg lagene som kjemper om medaljer. Skal de ha håp om topp 3 må lag som Tromsø slås på hjemmebane.
    Tromsø på sin side er i poengnød. Laget ligger faretruende nær nedrykksplassene. Dermed bør det ligge til rette for en underholdende kamp der begge lagene går for seier.
    Tromsø stiller med en haugesunder på benken sin. Adnan Causevic hadde Haugesund stadion som hjemmebane senest i fjor, da i fargene til naboklubben til FKH, Vard-Haugesund.
    Tromsø stiller også med en debutant på lagoppstillingen i dag. Kent Are Antonsen skal bekle venstrebacken for 'gutan' for første gang fra start i Tippeligaen.
    FKH har slitt mot Tromsø i Tippeligaen. De har faktisk aldri slått nordlendingene i toppdivisjonen.
    FKH må allerede under oppvarmingen gjøre et bytte. David Myrestam må kaste inn håndkle med skade, inn kommer Henrik Kildentoft.
    Ti minutter til avspark her i Haugesund. Alt ligger til rette for en fotballkamp av høyeste kvalitet.
    Da er lagene på vei ut på banen. Vi er straks klare til avspark på Haugesund stadion.
    Rolig start i Haugesund.
    2'
    FKH har hatt ballen mest, uten å skape noen farligheter.
    4'
    Tromsø ligger lavt og lar FKH ha ballen mest i innledningen.
    6'
    Tromsø med det første skuddet på mål. Ondrasek avslutter, men Kristiansen får avverget.
    7'
    Selv om hjemmelaget har ballen mest, sliter de med presisjonen. Så langt har de ikke skapt noen farligheter.
    10'
    Corneren kom etter et innlegg fra Andersen. Ondrasek fikk avsluttet, men via et FKH-bein.
    12'
    Der kommer hjemmelagets første avslutning. Bamberg skjærer inn fra høyre og avslutter med venstrefoten. Skuddet går 5 meter utenfor.
    15'
    En liten pause etter at Bangura og Andersen krasjet i en duell. Begge spillerne ligger nede med hodeskade.
    17'
    Tromsø fikk et frispark etter nevnte duell. Kind Bendiksen slår inn, men FKH klarerer. Tromsø slår inn igjen og får en corner.
    18'
    Den blir klarert.
    18'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Thomas Drage
    Ut: Magnus Andersen
    Andersen må gi seg etter duellen med Bangura.
    19'
    FKH får en brukbar mulighet, men Gytkjær sin avslutning går i en annen FKH-spiller.
    22'
    Haraldseid skjærer inn fra høyre og avslutter. Skuddet går noen meter utenfor.
    24'
    Halvspilt i Haugesund, og ingen målsjanser så langt. Har vært en kjedelig og tam kamp.
    26'
    Bamberg klarerer på første stolpe.
    27'
    Bamberg får ballen på 20 meter. Han får god tid til å sikte, men skuddet er slapt og blir lett reddet av Sahlman.
    28'
    Tromsø kommer på en kontring, men innlegget fra Ondrasek blir lett fanget av Kristiansen.
    30'
    Fevang får ballen i god posisjon, men i stedet for å avslutte velger han å sentre. Den sentringen får Tromsø klarert.
    33'
    Nok en gang klarerer Bamberg på første stolpe.
    35'
    Fremdeles ingen store målsjanser i Haugesund. Begge lagene virker veldig sløve. Kanskje det er sommervarmen som gjør det.
    39'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Tromsø
    Mål: Dusan Cvetinovic
    Målgivende: Daniel Bamberg
    Frispark til Haugesund i god posisjon. Bamberg slår inn. Der dukker Cvetinovic opp og stanger ballen i mål.
    40'
    Endelig ble det litt liv i Haugesund. Kampen trengte et mål for å våkne. Nå blir det spennende å se hva Tromsø gjør.
    42'
    Skjerve slår inn fra høyre. Ballen ser ut til å nå Gytkjær, men innlegget blir litt for langt.
    45'
    Annyora header utenfor etter et frispark fra Skjerve.
    45'+1
    45'+2
    FKH går til pause med en 1-0 ledelse, etter at Cvetinovic headet frisparket fra Bamberg i mål fem minutter før pause. Før det var den en tamt og kjedelig kamp vi var vitne til her i Haugesund. Dårlig tempo og mange feilpasninger gjorde at det ble produsert veldig lite foran målene. Forhåpentligvis gjør scoringen at kampen våkner til liv i andre omgang.
    45'
    Johansen avslutter fra 20 meter. Skuddet går rett på Kristiansen.
    49'
    Frispark til Tromsø, ca. 30 meter fra målet til FKH.
    51'
    Skuddet går via en FKH-spiller og til corner. Den header Fojut 5 meter utenfor.
    51'
    Bamberg legger inn, men Sahlmann henter innlegget enkelt.
    54'
    Andreassen får headet unna.
    55'
    4913 tilskuere i Haugesund i dag.
    57'
    Også denne gangen får FKH klarert.
    57'
    Tromsø har startet andre omgang best. De har fått en del dødballer, uten at de har gitt de store muligheten for tromsøværingene.
    59'
    Gult kort til FK Haugesund
    Umaru Bangura
    61'
    Rollene har blitt byttet om fra første omgang. Nå er det Tromsø som har ballen mest. FKH har blitt spilt lave, og sliter med å få noe til framover på banen.
    63'
    Fevang avslutter fra 20 meter. Skuddet går en meter utenfor målet til Sahlman.
    64'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Michael Haukås
    Ut: Kristoffer Haraldseid
    65'
    Den resulterer i en ny corner.
    66'
    FKH får klarert.
    67'
    Inn: Trygve Nygaard
    Ut: Geir Ludvig Fevang
    69'
    FKH har kommet litt mer med i kampen, uten at de skaper noen farligheter for Tromsø sitt mål
    72'
    Den går gjennom hele feltet.
    73'
    Kristiansen skaper nesten en farlig målsjanse for gjestene. Utspillet hans er dårlig og blir headet mot mål av Ondrasek. Kristiansen rekker akkurat å fange ballen før en TIL-spiller er klar til å sette den i mål.
    76'
    Den blir headet mot mål av Koppinen, men Cvetinovic får klarert på streken. God sjanse for hjemmelaget.
    77'
    Skjerve skyter fra 25 meter. Sahlman må strekke seg for å få fingrene på ballen. God mulighet for hjemmelaget.
    81'
    Tromsø får klarert.
    81'
    Inn: Henrik Kjelsrud Johansen
    Ut: Christian Gytkjær
    82'
    Nok en hodeskade i Haugesund. Denne gang er det Andreassen som ligger nede. Han kommer seg opp etter litt behandling
    83'
    Kampen går inn i sine siste minutter. Klarer bortelaget å mobilisere en sluttspurt?
    85'
    Helmke klemmer til fra 25 meter. Skuddet går langt over.
    87'
    Langt innkast fra Fojut. Etter litt klabb og babb får FKH klarert.
    88'
    Gult kort til Tromsø
    Han får kortet etter en stygg felling av Anyora.
    89'
    Ingenting som tilsier at Tromsø skal klare å få utligningen sin. FKH har god kontroll bakover.
    90'+1
    Det er lagt til 3 minutter.
    90'+1
    Johnsen skyter fra brukbart hold. Avslutningen går rett på Kristiansen.
    90'+2
    90'+4
    Da er det over i Haugesund. Hjemmelaget vinner 1-0 etter scoring av Cvetinovic fem minutter før pause. Kampen var en kjedelig og tam affære, der hjemmelaget klarte å ro i land seieren uten å imponere. Tromsø kunne fort ha tatt med seg et poeng om de hadde fått bedre uttelling på de mange dødballene de hadde. Dermede har FKH fremdeles heng på pallen, mens Tromsø får en tøff høst på den nedre delen av tabellen.