Hei og velkommen til denne dekningen av Haugesund mot Tromsø!
    Tromsø (3-5-2): Haugaard - Gundersen, Psyché, Jenssen - Vesterlund, Yttergård Jenssen, Opsahl, Kitolano, Kamanzi - Nordås, Mikkelsen.
    Haugesund (3-4-3): Selvik - Bærtelsen, Krygård, Reese - Therkildsen, Sande, Christensen, Pedersen - Eskesen, Søderlund, Zafeiris.
    Det er ikke alltid like lett å si hvilke formasjoner lagene går ut i, men dette er undertegnedes antatte oppstillinger:
    Det er ikke lenge siden Tromsø trøblet i nedrykksstriden, men etter tre seirer på de siste fire kampene, har Gaute Helstrups menn gjort et solid byks på tabellen. Nå ligger de på åttendeplass, med åtte poeng ned til Sarpsborg 08 på kvalikplassen.
    Haugesund er ikke like trygge. De er ett av tre lag som har 22 poeng. Det plasserer dem tre poeng foran Sarpsborg 08 på kvalik. Haugesund står med to knepne tap i de to siste kampene, med 0-1 mot Molde og 0-1 mot HamKam.
    Tromsø er faktisk ligaens tredje svakeste lag på bortebane, kun slått av tabelljumboene Jerv og KBK. Tromsø står med totalt seks poeng på ti kamper (0-6-4).
    Ellers kan vi jo notere at Haugesund stiller med totalt fem dansker i sin startellever.
    Da er det bare noen minutter til kampstart!
    Lasse Nordås sparker i gang kampen!
    Haugesund mister ballen raskt. Reese prøver seg så med en ball i bakrom, men den triller ut til utspark.
    1'
    Det er Haugesund som har hatt mest ball de første par minuttene her.
    2'
    Eskesen med en fin ball mot Zafeiris, men unggutten vinkes av for offside.
    4'
    Enorm sjanse for Haugesund! Hjemmelaget kommer plutselig fire mot to. Til slutt er det Søderlund som kommer til en avslutning. Han treffer ikke reint, men ballen triller videre til Eskesen som får avsluttet fra kort hold. Haugaard varter imidlertid opp med en fin benparade.
    4'
    Nok en avslutning av Haugesund, men denne er ganske ufarlig.
    5'
    Nok en mulighet for Eskesen! Sande slår inn flatt fra høyresiden. I boksen er Eskesen først på ballen, men danskens avslutning går rett på Haugaard.
    6'
    Haugesund vinner en corner. Gundersen mener ballen allerede hadde vært ute, men får ikke gehør av dommeren.
    7'
    Jenssen stanger ut ballen.
    7'
    Det er Haugesund som har vært det klart beste laget i åpningen her.
    9'
    Gult kort til Tromsø
    Waren Hakon Christofer Kamanzi
    Viser knotter i en takling på Søderlund.
    12'
    Nordås avslutter fra skrått hold, men skuddet blir blokkert. Tromsø gjenvinner ballen.
    13'
    Nordås går på et løp bak Haugesund-forsvaret, men Mikkelsens pasning blir for enkel å lese for hjemmelaget.
    14'
    Zafeiris vinkes av for en offside. Andre gang det skjer i dette åpningskvarteret.
    15'
    Kitolano spilles nesten alene med keeper, men Bærtelsen kommer inn fra siden og knuser Tromsø-spilleren i en kroppsduell.
    16'
    Zafeiris viser frem noen lekre dragninger, men så blir han veldig alene og mister til slutt ballen til Tromsø.
    18'
    Mål for Tromsø!
    FK Haugesund 0 - 1 Tromsø
    Mål: Eric Kitolano
    Målgivende: Lasse Nordås
    Så sitter scoringen for Tromsø, og det skjer etter en lynrask kontring! Først er det Gundersen som vinner ballen. Han slår opp til Nordås, som vender vekk en motspiller, før han finner Kitolano på løp sentralt i banen. Tromsø-spissen er iskald alene med keeper. Dermed står det 1-0!
    19'
    Jenssen får seg en trøkk etter en sen takling av Krygård. Kommer seg heldigvis raskt, TIL-stopperen.
    20'
    Tromsø er farlig frempå ved Lasse Nordås igjen, men denne gangen får Haugesund-forsvaret ryddet opp.
    23'
    Haugesund åpnet godt, men nå er det bortelaget som styrer det meste.
    24'
    Eskesen går i bakken i duell med Gundersen, men får ikke noe frispark. Reprisen viser at TIL-stopperen napper borti Haugesund-spilleren.
    26'
    Offside nummer tre på Zafeiris.
    27'
    Reese takler Opsahl knallhardt, før Yttergård Jenssen revansjerer lagkompisen. Det ender med et frispark til Tromsø for den første duellen.
    27'
    Så er det Pedersen som ligger nede etter en takling av Vesterlund.
    29'
    Spillet er i gang igjen.
    29'
    Selvik finter unna Mikkelsen i egen boks. Helfrekt!
    30'
    Haugesund slår i bakrom, men Psyché avverger muligheten med en lang tå.
    30'
    Niklas Vesterlund
    Vesterlund med nok en takling i Pedersen. Denne gangen får han det gule kortet.
    31'
    Haugesund får et frispark i fin innleggsposisjon.
    31'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 1 Tromsø
    Mål: Alexander Søderlund
    Målgivende: Kevin Krygård
    Haugesund utligner! Det er Søderlund som styrer ballen i det lengste hjørnet!
    32'
    Selvik med en merkelig involvering! Ballen slås langt mot Nordås. Selvik står innenfor egen sekstenmeter, men velger likevel å heade unna.
    34'
    Solid TIL-sjanse. Kamanzi finner backkollega Vesterlund med et innlegg, men headingen går over.
    35'
    Så smeller det i den andre enden! Pedersen og Eskesen spiller vegg til vegg, før førstnevnte sender av gårde en markkryper. Haugaard har imidlertid god kontroll på skuddet.
    35'
    Tromsø får et frispark. Det ser ut som Reese er oppe med en hånd i ansiktet på Opsahl.
    36'
    Nordås får et frispark imot etter å ha skubbet bort Reese. Spissen ville hatt fritt leide mot mål om det ikke ble dømt der.
    37'
    Jostein Gundersen
    Midtstopperen tar igjen med en hard takling etter å ha selv gått i bakken i en duell med Zafeiris. Nytt frispark i innleggsposisjon for Haugesund.
    38'
    Nordås header frisparket ut til et innkast Haugesunds vei.
    39'
    Et innlegg av Pedersen blokkeres ut til corner. Eskesen desker opp med en fin hælflikk i forkant der.
    39'
    Det blir ikke noe farlig ut av corneren.
    40'
    Ballen slås i bakrom mot Pedersen, men Vesterlund får skjermet ballen ut til utspark. Godt forsvarsspill.
    42'
    Så er det Tromsø som prøver seg med en bakromspasning mot Nordås, men denne gangen spretter kula helt inn til Selvik.
    42'
    Yttergård Jenssen varter opp med en horribel feilpasning på egen banehalvdel, men Haugesund greier ikke å benytte muligheten.
    44'
    Minimum ett minutt legges til!
    45'
    Lagene går til pause på stillingen 1-1!
    45'+1
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Jasse Tuominen
    Ut: Lasse Nordås
    46'
    Pedersen slår inn et strålende innlegg, men Søderlund rekker akkurat ikke frem til ballen. Nære å bli tomålsscorer der, Haugesund-veteranen.
    46'
    Kitolano stjeler ballen høyt i banen fra Bærtelsen, før han spiller ballen ut til Kamanzi. Han blir touchet av Therkildsen, men holder seg på beina. Innlegget i ubalanse blir derimot for svakt fra vingbacken. Han ser opp på dommeren, men får ingen straffe for den.
    48'
    Tromsø kommer seg nesten til en ny mulighet, men Kitolanos pasning mot Mikkelsen blir litt for upresis. Da gjenvinner Haugesund ballen.
    50'
    Reese slår en langpasning mot Therkildsen, men landsmannen rekker ikke ballen før den spretter ut til utspark Tromsøs vei.
    51'
    Krygård og Tuominen havner i løpsduell. Det ender med at Krygård setter inn en flott takling og dytter ballen ut til kast.
    52'
    Mikkelsen med et optimistisk forsøk. Brenner til fra 25 meter og skrått hold, men det skuddet har aldri riktig retning.
    52'
    Jenssen får akkurat hindret Sande i å komme alene med keeper. Det ser ut som TIL-stopperen fikk seg en trøkk i duellen med Haugesund-spilleren.
    53'
    Stor sjanse for Kitolano! Tromsø slår langt mot målscoreren. Kitolano blir kanskje noe ubesluttsom, men banker til slutt til fra kanten av femmeteren. Skuddet går imidlertid over mål.
    54'
    Så er Haugesund farlig frempå! Først rekker ikke Søderlund å få hodet på et innlegg, men Pedersen får ballen og banker til mot mål. Haugaard varter imidlertid opp med en solid redning. Deretter går ballen videre til Zafeiris, men han får aldri avsluttet.
    56'
    Jenssen sitter nede etter smellen han pådro seg for noen minutter siden.
    58'
    Inn: Lasse Nilsen
    Ut: Anders Jenssen
    58'
    Da går nok Vesterlund inn på stopperplass.
    58'
    Bærtelsen blir med opp i angrep, men roter til slutt ballen ut over dødlinjen og til utspark for Tromsø.
    59'
    Gult kort til FK Haugesund
    Christos Zafeiris
    Takler Opsahl bakfra på midtbanen. Den er ikke fin.
    60'
    Tromsø forsøker å spille seg inn i Haugesunds sekstenmeter, men mislykkes med det.
    62'
    Magnus Christensen
    Kommer sent inn i en duell med Kitolano. Da får Tromsø et frispark drøye 30 meter fra Haugesund-målet.
    62'
    Krygård header unna frisparket til Opsahl. Tromsø gjenvinner ballen raskt.
    63'
    Yttergård Jenssen prøver seg fra distanse, men avslutningen går noen meter over mål.
    64'
    Nå skal Haugesund straks foreta seg et par bytter.
    64'
    Psyché er aggressiv og stjeler ballen på midten, men mister kula etter få sekunder.
    65'
    Nesten for Tromsø! Mikkelsen bøyer inn et innlegg bak Haugesund-forsvaret. På første stolpe får Tuominen nesten sklidd ballen i mål. Haugesund klarerer i stedet til corner.
    66'
    Corneren ender ufarlig.
    66'
    Så blir det en kjempesjanse den andre veien! Therkildsen sender landsmann Eskesen alene med keeper, men han avslutter over mål. Der skal du score, Eskesen!
    67'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Martin Samuelsen
    Ut: Julius Eskesen
    Det er det siste Eskesen gjør.
    67'
    Ut: Alexander Søderlund
    67'
    Da er vi halvspilt i denne annenomgangen!
    69'
    Tuominen klarer nesten å dra seg alene med keeper, men en Haugesund-forsvarer får stjålet til seg ballen i siste liten.
    71'
    Mikkelsen danser seg forbi et par motspillere, men velger så feil pasningsalternativ. Da gjenvinner hjemmelaget ballen.
    72'
    Kamanzi prøver å curle ballen i hjørnet fra skrått hold, men avslutningen går et par meter utenfor mål.
    73'
    Inn: Felix Winther
    Ut: Sakarias Opsahl
    74'
    Så er det Kitolano som prøver seg fra skrått hold, men det forsøket er helt håpløst.
    75'
    Haugesund er tålmodige med ball nå.
    78'
    Njie forsøker å utfordre på venstrekanten, men ender opp med å slå ballen over dødlinjen.
    78'
    FK Haugesund 2 - 1 Tromsø
    Mål: Mads Sande
    Målgivende: Bilal Njie
    Haugesund har snudd det! Sande spiller vegg med Njie, før han setter ballen mellom beina på Haugaard og i mål fra skrått hold!
    79'
    Therkildsen slår inn mot Samuelsen, men innbytteren når ikke opp til ballen.
    81'
    Kitolano vinkes av for en offside.
    82'
    Inn: Nikolas Walstad
    Ut: Thore Pedersen
    83'
    Inn: Runar Norheim
    Ut: August Mikkelsen
    83'
    Tromsø går altså mot sin 11 kamp uten seier på bortebane.
    85'
    Tuominen spilles nesten fri, men Bærtelsen takler unna i siste liten.
    85'
    Nesten for Tromsø! Bortelaget slår inn fra høyre og i boksen rager Gundersen høyt, men ikke høyt nok til å nå ballen!
    86'
    Innbytter Nilsen skaffer Tromsø en corner.
    86'
    Nok en kjempesjanse for Tromsø! Vesterlund stusser ballen mot bakerste stolpe, men har ikke centimeterne på sin side. Det var nesten en kopi av Søderlunds utligning i første omgang.
    87'
    Norheim dras i trøya, men kommer seg fri. Dommeren blåser likevel av for frispark. Det er Tromsø irriterte over!
    89'
    Det nærmer seg overtiden på Haugesund Stadion!
    89'
    Igjen felles Norheim. Tromsø får frispark i fin innleggsposisjon.
    89'
    Inn: Ulrik Fredriksen
    Ut: Magnus Christensen
    90'
    Keeper Haugaard er med i boksen!
    90'
    Selvik fanger ballen. Dermed kan Haugesund går for 3-1 med Haugaard ute av målet, men Haugesund-keeperen velger heller å bruke tid.
    90'
    Minimum fire minutter legges til.
    90'+1
    Så er det Haugaard som fanger et innlegg fra høyrekanten.
    90'+1
    Så er det utrolig nære 2-2! Kitolano slår ballen inn foran boksen. Der har Lasse Nilsen nærmest blank kasse, men innbytteren setter ballen utenfor fra 6-7 meter!
    90'+2
    Nok en enorm sjanse! Tromsø pisker ballen inn fra høyre. I boksen får Gundersen stå helt alene, men headingen går rett i en Haugesund-spiller. Corner!