Haugesund: Bråtveit - Tronstad, Skjerve, Andreassen, Stølås - Mæland, Kiss, Hajradinovic, Huseklepp - Gytkjær, Ibrahim
    0'
    Vålerenga: Sandberg - Lundström, Näsberg, Tollås, Nakkim - Ibrahim, Stengel - Juklerød, Zahid, Finne - Johansen.
    0'
    Dyvått på Vestlandet i dag. Regntungt og åtte grader. Kun minutter til kampstart.
    0'
    Vålerenga tar avspark før Tollås fyrer en lang ball med sludd på mot spissene.
    1'
    Haugesund blir avblåst for offside
    Gytkjær stikker i bakrom og får ballen i bena. Blir felt av Sandberg og kunne nok fått straffe hadde ikke linjedommeren vært oppe med flagget i forkant.
    2'
    Bølger frem og tilbake. Haugesund kontrer etter at VIF har vært i angrep.
    3'
    Hjemmelaget angrep avsluttes når Huseklepp svinger ballen rett i klypene på Sandberg.
    3'
    Bra tempo i åpningen på kampen. Virker som to lag som ønsker intensitet i starten.
    4'
    Frispark mot Johansen i duell med Stølås.
    5'
    Hjørnespark for Haugesund.
    5'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Bra slått mot Skjerve på bakerste, men han klarer ikke å styre ballen mot mål. Ballwatching av Juklerød på VIF.
    6'
    Vålerenga blir avblåst for offside
    Johansen blir avblåst for offside. Den er hårfin.
    7'
    Juklerød utfordrer Stølås, men sistnevnte vinner løpsduellen på høyrekanten.
    8'
    Skudd på mål, Vålerenga
    Juklerød forsøker seg fra distanse, men den har Bråtveit stålkontroll på.
    9'
    Tollås er sint på en offside som ikke blåses. Slenger et par gloser i retning linjedommeren.
    11'
    Lundström med et fryktelig svakt innlegg fra kanten. Går ut til utspill fra mål.
    12'
    Johansen får kampens beste mulighet! Juklerød holder på kula til Lundström kommer på en overlapp på innsiden av Juklerød. Den svenske backen legger ut 45 grader til Johansen, men spissen bommer med 20 cm. Nære på!
    14'
    Mål for Haugesund!
    Haugesund 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Frederik Gytkjær
    Et langt innkast stusses tilsynelatende vekk fra mål, men på 16 meter står Gytkjær og får tatt ned ballen. Han sender avgårde et skudd, via hodet til Nakkim og i krysset. Men siden ballen var på vei mot mål, krediteres Gytkjær scoringen. Drømmestart for hjemmelaget.
    15'
    Corner for VIF.
    18'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Det blir en stor sjanse etter den corneren.
    18'
    Ballen spretter litt hit og dit før Juklerød tar med seg ballen til dødlinja. Han legger ut 45 grader til Johansen, som ikke får avsluttet skikkelig. Returen fra Bråtveit går i et VIF-ben før målvakten får kastet seg over ballen. Der var det kaos et øyeblikk.
    18'
    Nesten for Haugesund! Ballen svinges gjennom hele feltet før Sandberg får kontroll.
    22'
    Nå henger ikke VIF med. Ibrahim setter fart på kanten og ingen Vålerenga-spillere markerer Huseklepp på bakerste stolpe. Bergenseren er et skonummer unna å sette inn sitt første Eliteseriemål for sin nye klubb.
    22'
    Haugesund fører mer nå etter scoringen. VIF blir løpende mye i mellom.
    25'
    En lang ball mot Ibrahim blir farlig. Tollås får ikke klarert ballen og FKH-spissen overtar. Får muligheten alene med Sandberg, men målvakten gjør seg stor og redder skuddet fra litt spiss vinkel. Hjemmelaget nærmere 2-0 enn 1-1.
    28'
    Huseklepp henter et hjørnespark kort og vender bort en forsvarer. Men ballen blir taklet over dødlinja til en ny corner.
    32'
    Resultatløs oppfølger.
    32'
    Gult kort til Haugesund
    Frederik Gytkjær
    Stopper en påfølgende kontring fra VIF og får korrekt det gule kortet.
    32'
    Vålerenga har mer ball nå, mens Haugesund har lagt seg bakpå.
    34'
    Tronstad prøver å skjerme en ball ut til utspark, men må gi bort en corner til VIF.
    34'
    Dommer Tore Hansen blåser vertenes vei etter en duell i feltet.
    35'
    Haugesund 2 - 0 Vålerenga
    Mål: Shuaibu Ibrahim
    Målgivende: Erik Huseklepp
    Haugesund sjokkerer Deila og VIF! Lundström begynner med en svak klarering rett i bena på Huseklepp. Den evigunge Bergenseren trer igjennom Ibrahim som ligger helt på offsidegrensen. Han tar ned ballen og sender den i mål.
    36'
    Haugesund scorer selvmål!
    Haugesund 2 - 1 Vålerenga
    Mål: Vegard Skjerve
    Der sitter jammen meg reduseringen i angrepet etter. En lang ball slås inn i boksen og der setter Skjerve hodet på ballen. Kula får en skummel retning mot mål og Bråtveit rekker ikke bort. Vålerenga har redusert, med god hjelp av Skjerve.
    38'
    Frispark til FKH i gunstig posisjon. Omtrent 25 meter fra mål.
    40'
    Skudd på mål, Haugesund
    Hajradinovic bøyer ballen over muren og ballen stusser tverrliggeren på vei utenfor. Mange sjanser i 1. omgang.
    40'
    Ett minutt igjen før pause. Skal noen av lagene score enda ett?
    44'
    45'
    Tore Hansen blåser av en fartsfylt førsteomgang i Haugesund. Hjemmelaget kom best igang etter kvarteret da Gytkjær satte inn 1-0. Ibrahim la på til 2-0 før Vegard Skjerve var uheldig da han headet ballen i eget mål like etter. Vålerenga reduserte til 1-2 før spillerne gikk i garderoben.
    45'
    46'
    - Vi må være kvikkere med ballen og vinne andreballene. Vi må også forsvare oss bedre, sier Deila til Eurosport i pausen.
    46'
    Haugesund 3 - 1 Vålerenga
    For en tabbe av VIF! Ballen trilles tilbake til Sandberg, men keeperen bommer regelrett på klareringen, og Ibrahim kan bredside ballen i mål fra én meter. Nesten helt utrolig hvordan VIF klarte å rote det til der.
    47'
    Nære på at Huseklepp omsetter et innlegg fra Tronstad i mål, men igjen er 32-åringen et halvsekund for sen.
    50'
    Haugesund kaster altså ballen tilbake til VIF i et øyeblikks fair-play. Så sentrer Nakkim ballen til Sandberg før tabben skjer. Enga-spillerne er rasende fordi de trolig mener at Ibrahim presser for tidlig. Der tror jeg de har en dårlig sak.
    51'
    Deila ser betenkt ut på sidelinja. Vålerenga har ikke virket skikkelig påskrudd siden tidlig i førsteomgang.
    54'
    Nære på for Haugesund igjen! Huesklepp slår inn foran mål, men Ibrahim når akkurat ikke frem.
    59'
    Byttetavla kommer opp på sidelinja.
    61'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Magnus Grødem
    Ut: Ivan Näsberg
    62'
    Inn: Muhamed Keita
    Ut: Bård Finne
    62'
    Regnet pøser fortsatt ned i Haugesund.
    65'
    4421 tilskuere har tatt turen til Haugesund Stadion i møkkaværet.
    66'
    Corner til Vålerenga.
    66'
    Nakkim får satt hodet på ballen, men får ikke nok kraft bak headingen. Bråtveit har god kontroll på den løse kula.
    67'
    Mål for Vålerenga!
    Haugesund 3 - 2 Vålerenga
    Mål: Muhamed Keita
    Men der slår Vålerenga tilbake etter en tung periode og det er innbytter Keita som presenterer seg umiddelbart! Stengel slår et innlegg inn i boksen og Johansen kjemper seg til en avslutning mot Bråtveit. Målvakten må gi retur, før ballen havner hos Keita som hamrer ballen i mål fra to meter. Da er det virkelig kamp igjen i Haugesund!
    70'
    Hajradinovic tar ballen med armen og blir avblåst for hands på høyrekanten.
    74'
    Frispark mot FKH på Engas halvdel. Hjemmelaget presser svært høyt for øyeblikket.
    76'
    Gult kort til Vålerenga
    Simen Juklerød
    Litt for sen i en duell mot Hajradinovic. Grei avgjørelse.
    78'
    Haugesund 3 - 3 Vålerenga
    Mål: Magnus Grødem
    Målgivende: Robert Lundstrom
    DER sitter utligningen for Vålerenga! Innbytteren på 18 år stiger til værs og knuser Tronstad i lufta. Headingen er godt plassert til side for Bråtveit. Enga er tilbake etter å ha ligget to mål bak!
    80'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Johnny Per Buduson
    Ut: Eirik Mæland
    81'
    Inn: Enar Jääger
    Ut: Ghayas Zahid
    Siste bytte fra Deila.
    83'
    Frispark til Enga på venstrekanten. Mulig å både slå inn og skru ballen mot mål her.
    85'
    Stengel står samme med Keita ved ballen.
    85'
    Keita forsøker skuddet mot keeperhjørnet, men bommer med en meter. Så uansett ut som Bråtveit hadde nådd bort på det skuddet.
    85'
    To minutter pluss tillegg for begge lagene til å snike med seg alle poengene hjem.
    88'
    Haugesund 4 - 3 Vålerenga
    Målgivende: Shuaibu Ibrahim
    Faller avgjørelsen her?! For ingen ringere enn Fredrik Gytkjær finner nettmaskene ett minutt før slutt! Mottar ballen på 20 meter og smeller avgårde et hurtig skudd mot lengste stolpe. Ballen sniker seg akkurat forbi Sandberg og inn ved stolperoten. For en kamp! Ibrahim noterer seg for målgivende pasning.
    89'
    Vålerenga får en eventyrlig sjanse til å sette inn 4-4! Ballen slås inn i boksen og farer som et flipperspill på fem meter. Selv om VIF-spillerne står i kø for å avslutte, klarer ingen sortkledde å skyte ballen mot mål.
    90'+2
    Alle tre poengene blir værende i Haugesund! Et fyrverkeri av en fotballkamp ender 4-3 til hjemmelaget. Og for en giftig duo Haugesund har på topp i Gytkjær og Ibrahim. Fire mål og én assist fordelt på de to. Enga kjempet seg tilbake fra 1-3 til 3-3, men ett minutt før full tid satte Gytkjær inn seiersmålet.