1-3
1-4
1-5
1-6

Hei og velkommen til livedekningen av den første runden i NM-cupen mellom Frøya IL og Nest-Sotra fra Frøya Idrettspark!
    Vertene har allerede måtte spilt to kamper for å kunne kvalifisere seg til cupen. Først ble Sandviken knust 3-0 på hjemmebane, før laget i fra Laksevåg vant 4-2 borte mot Trott. Til daglig befinner laget seg i 4. divisjon - Hordaland - Avdeling 02. Så langt i sesongen har de spilt to uavgjorte og vunnet én kamp, som betyr at de ligger omtrent midt på tabellen på 5. plass. Forrige kamp tok de sesongens første seier i ligaen og slo Varegg 2-0 på hjemmebane.
    Nest-Sotra befinner seg litt høyere opp i fotballhierarkiet. Laget fra Hordaland spiller til daglig i OBOS-ligaen som betyr at de slapp å spille kvalifisering til cupen. Hvis man skal bruke ett ord på å beskrive ligastarten i år vil det nok være 'ok'. Bortelaget har spilt fem kamper og står med statistikken 2-1-2. Det betyr at de ligger på 7. plass og har gode muligheter for å ende på playoff til Eliteserien for andre året på rad. I fjor presterte Steffen Landros mannskap å komme seg til tredje runde i NM-cupen. Da ble blant annet rivalene Åsane slått etter at lagene spilte 3-3 og kampen måtte avgjøres på straffespark. Eventyret tok imidlertid slutt da de tapte 1-2 hjemme for Haugesund den neste runden.
    Da er lagoppstillingene ute! Hjemmelaget starter i en kompakt 4-5-1-formasjon med Mats Steindal Larsen på topp. Frøya kommer sannsynligvis til å legge seg bakpå og satse på kontringer i dag. Bortelaget går ut i 4-3-3 med omtrent toppet lag. Største overraskelsen er nok at storscoreren Alexander Dang starter på benken. Vi er straks tilbake med avspark!
    Songve får ballen ute på høyrekanten etter en nydelig tversoverpasning, men Bratland er fort frempå og får taklet bort ballen. Bortelaget gjenvinner ballen og vinner til slutt en corner.
    Bortelaget sparker i gang kampen.
    1'
    Mål for Øygarden FK!
    Frøya 0 - 1 Øygarden FK
    Mål: Marcus Johnson Mehnert
    Målgivende: Mads Sande
    Bortelaget scorer før minuttet er spilt. Sande kommer seg fri nedover venstrekanten og ned til dødlinjen. Kantspilleren slår lavt inn mot Mehnert som smeller til fra 12 meter. Skuddet går via en Frøya-spiller og Primavera er sjanseløs.
    1'
    Nest-Sotra fortsetter å kjøre på etter scoringen. Presser høyt og lar ikke Frøya komme seg ut av egen banehalvdel.
    4'
    4'
    Ballen slås langt mot Mehnert på topp som tar den ned og gjør seg klar for skudd, men Samdal er fort oppi og får banket bort ballen.
    9'
    Hjemmelaget har klart seg bedre de siste ti minuttene enn de gjorde det første. Forsvarer seg godt og stopper Nest-Sotra fra å komme til noen klare målsjanser.
    11'
    Hestetun prøver å spille Songve alene gjennom, men pasningen fra førstnevnte blir litt for hard og Primavera i målet får nappet opp ballen.
    12'
    Kvalheim plukker opp ballen omtrent midt på banen og slår mot Stranden ute på høyrekanten, men Hoven er kjapt frempå og stopper pasningen. Nest-Sotra vinner ballen og fortsetter å bite seg fast inne på Frøya sin banehalvdel.
    15'
    Arrocha løfter ballen over Frøya-forsvaret og ned mot hodet til Mehnert. Målscoreren prøver å heade ballen ned til Sørensen som er klar for å skyte, men headingen blir upresis og Skutle får klarert.
    17'
    Storvoll snapper opp en feilpasning og stormer fremover. Vinner en corner.
    18'
    Mål for Frøya!
    Frøya 1 - 1 Øygarden FK
    Mål: Marius Skutle
    Målgivende: Stian Bratland
    Hjemmelaget utlikner til 1-1! Corneren fra Bratland er nydelig slått og finner hodet til Skutle som har løpt seg fri på bakerste. Midtstopperen får hodet på ballen og header den kontant i nota bak en utspilt Fij
    18'
    Frøya 1 - 2 Øygarden FK
    Mål: Daniel Arrocha
    Målgivende: Jonas Hestetun
    Bortelaget tilbake i føringen umiddelbart! Nest-Sotra ruller opp fint langs høyrekanten og til slutt får Hestetun lagt inn. Innlegget er hardt og godt plassert og Arrocha har få problemer med å styre ballen i mål.
    20'
    Gult kort til Frøya
    Feller Sørensen som er på vei gjennom. Soleklart.
    22'
    Sørensen skyter det påfølgende frisparket rett i muren. Prøver seg på returen og vinner til slutt en corner.
    24'
    Frøya 1 - 3 Øygarden FK
    Nest-Sotra øker til 3-1! Hestetun sin corner er god og finner hodet til Mehnert. Han får stå helt umarkert på bakerste og har få problemer med å styre ballen bak Primavera i målet.
    24'
    Kjempesjanse til bortelaget! Sørensen og Nergaard kombinerer fint nedover høyrekanten og til slutt får Sørensen lagt inn mot bakerste. Han finner foten til Mehnert, men spissen skyter overraskende utenfor.
    26'
    Spillerbytte - Frøya
    Inn: Sindre Laurhammer Innvær
    Ut: Marius Storvoll
    Ser ut som Storvoll har pådratt seg en skade og må byttes ut.
    29'
    Sørensen slår inn fra høyrekanten og etter litt klabb og badd i feltet ender ballen i beina til Mehnert, men spissen banker den langt over mål.
    30'
    Gult kort til Øygarden FK
    Kommer for sent inn i en takling på Kvalheim.
    31'
    Tas kort, men ender til slutt i fanget til Primavera.
    32'
    Frøya med litt mer ball inne på Nest-Sotra sin halvdel del. Klarer imidlertid ikke å komme til noen sjanser, men hjemmelaget viser lovende tendenser nå.
    36'
    Frøya 1 - 4 Øygarden FK
    Mål: Peter Nergaard
    Målgivende: Andreas Hoven
    Nest-Sotra ruller opp langs venstrekanten og Hoven får god tid til å legge inn. Innlegget er godt plassert og finner hodet til Nergaard som header i mål. Headingen går via Skutle, men målet krediteres nok til Nergaard.
    36'
    Den scoringen kom på dårligst mulig tidspunkt for Frøya som virkelig hadde løftet spillet sitt de siste minuttene.
    39'
    Et innlegg fra høyre finner Sørensen i boksen. Touchen er imidlertid svak og Skutle får kastet seg frempå og klarert ballen.
    40'
    Ender i fanget til Primavera.
    41'
    Sande tester skuddfoten fra omtrent 25 meter, men skuddet går langt til side for mål.
    42'
    Stranden med et herlig løp nedover høyrekanten før han får lagt inn. Arrocha må heade ballen ut til corner.
    45'
    Klareres.
    45'
    45'+1
    Da er det pause på Frøya Idrettspark. Hjemmelaget har vært dødelig effektive og scoret på sin eneste skudd på mål takket være headingen til Marius Skutle. Det hjelper imidlertid lite når det renner inn bakover. Nest-Sotra har kommet til sjanse på sjanse og leder fullt fortjent 4-1 takket være scoringer fra Mehnert, Arrocha og Nergaard. Likevel har det vært en morsom fotballkamp og vi håper på mer av den samme i andre omgang!
    45'
    Hjemmelaget sparker i gang de siste 45.
    46'
    Nest-Sotra fortsetter der de avsluttet første omgangen. Presser høyt og Frøya har mer enn nok med å forsvare seg.
    47'
    Heades unna av Mehnert.
    48'
    Hestetun prøver å spille Økland alene gjennom, men pasningen fra førstnevnte er altfor upresis og ender i beina til Primavera.
    50'
    Hoven dribler seg nedover venstrekanten og vinner en corner.
    51'
    Tas kort, men ender i ingenting.
    51'
    Nest-Sotra med fint pasningsspill rundt sekstenmeteren til Frøya. Til slutt spiller Songve til Hestetun som prøver seg fra 20 meter. Skuddet er lavt og hardt, men går akkurat til side for målet til Primavera.
    53'
    Bortelaget vinner et frispark 20 meter fra mål i god skuddposisjon.
    53'
    Frøya 1 - 5 Øygarden FK
    Mål: Thor Kristian Økland
    Hestetun skyter lavt mot lengste, men Primavera får reddet. Keeperen må imidlertid gi retur og da er Økland først fremme. Kantspilleren har få problemer med å score på det åpne målet og Nest-Sotra leder 5-1.
    54'
    Bortelaget holder på å slurve det til med en svak tilbakepasning, men Fij er våken og får klarert bort ballen foran nesen til Larsen.
    58'
    Hestetun drar seg forbi to mann før han prøver seg på en lur gjennombruddspasning til Økland, men målscoreren sitt løp kommer litt for sent og Primavera får snappet opp ballen.
    60'
    Finner hodet til Steinsbø som har løpt seg fri på bakerste, men headingen går rett på Fij.
    61'
    Inn: Indridi Gudmundur Thorsteinsson
    Ut: Ole Sivertsen
    62'
    Thorsteinsson sin første involvering blir et skudd på mål. Løper seg fri ute til høyre og mottar ballen fra Kvalheim. Han smeller til fra spiss vinkel, men Fij har god kontroll og redder enkelt.
    64'
    64'
    Spillerbytte - Øygarden FK
    Inn: Alexander Dang
    Ut: Lee Rochester Sørensen
    66'
    Inn: Elmin Nurkic
    Ut: Izuchukwu Anthony
    67'
    Inn: Erlend Johansen
    Ut: Jonas Hestetun
    68'
    Lite som har skjedd de siste minuttene nå. Nest-Sotra fortsetter å dominere, men er nok fornøyd med resultatet og gir ikke 100% for øyeblikket.
    69'
    Nære på for Nest-Sotra! Songve kommer seg fri ute til høyre og slår inn mot hodet til Dang. Spissen får headet mot mål, men avslutningen går like over tverrliggeren.
    70'
    72'
    Bruker armene i en duell med Dang og belønnes med det gule.
    73'
    Kvalheim slår langt mot Straden ute til venstre, men pasningen er altfor hard og kantspilleren rekker ikke ballen før den triller ut over sidelinjen.
    75'
    Tas kort. Ender i ny corner til bortelaget.
    75'
    Igjen tas det kort. Ender i ingenting.
    76'
    Heades unna av Johansen.
    77'
    Nest-Sotra har full kontroll for øyeblikket. Triller mye ball mens Frøya jager og jager, uten noe hell.
    82'
    Dang får ballen ut til venstre og prøver å drible seg innover, men spissen sklir og Frøya overtar.
    82'
    Sande plukker opp en løs ball og tester skuddfoten fra 25 meter. Avslutningen er svak og får langt til side for mål.
    85'
    Frøya 1 - 6 Øygarden FK
    Mål: Mads Sande
    Målgivende: Alexander Dang
    Sande setter sin første for dagen! Mottar ballen fra Dang og stormer fremover helt upresset. Skyter til slutt fra 20 meter og denne gangen er avslutningen mye bedre. Skuddet er hardt og godt plasser og Primavera i målet har null sjans
    86'
    Nest-Sotra gir seg ikke etter 6-1-scoringen. Fortsetter å stå høyt og jakter etter flere mål.
    89'
    Inn: Endre Devik Andreassen
    Ut: Stian Bratland
    90'+1
    Ender i henda til Primavera.
    90'+1
    90'+1
    Da blåser dommeren i fløyten og det ender 6-1 til Nest-Sotra! Det var vel aldri ingen tvil om hvem som skulle stikke av med seieren etter første omgangen og de siste 45 minuttene virket mer som en treningskamp. Frøya viste gode tendenser til tider, men klarte ikke å komme til noen store sjanser. Bortelaget beviste hvorfor de kom hit som store favoritter og både Sande og Økland fikk tegnet seg på scoringslisten utover i omgangen. Dermed går Nest-Sotra videre til andre runde i NM-cupen, mens Frøya må se seg fornøyd med en hederlig innsats. Vi takker for følget og ønsker dere en god kveld videre!