22-27

Ble dekket av Sindre Espe

God kveld. I dag handler det om OL-kamp nummer to for Norge. Vertsnasjonen Frankrike er motstander.
    Det blir garantert lurveleven i South Paris Arena. Frankrike er regjerende mester både fra OL (2021) og EM (2024). Men OL-vertene tapte grusomt for Danmark i åpningen. Nå vil de franske håndballheltene rette opp inntrykket mot Norge.
    De franske laget består av mange store håndballnavn. Nikola Karabatic er den største av dem alle. Han er den eneste i verden med 11 internasjonale titler med landslag. 40-åringen avslutter karrieren med OL i Paris.
    Mye handler om bakspillerne Dika Mem, Nedim Remili og Elohan Prandi i det franske laget. De kommer med et meget tøft trykk som det norske forsvaret må takle godt. Hvis ikke er denne kampen tapt. Blir en tøff fysisk batalje dette.
    Merk deg også strekspiller Ludovic Fabregas. Verdensklasse. Og kantene Hugo Descat og Valentin Porte. Svakheter? Keeperspillet var bare delvis på nivå mot Danmark. Veteranen Vincent Gerrard (37) bør Norge kunne hanskes med.
    Ingen skader eller problemer meldt i det i norske laget. Dermed stiller Jonas Wille med samme mannskap som lørdag. Da ble Argentina slått 36-31.
    Norge har slettes ikke vært sjanseløse mot Frankrike. Det ble seier 32-29 i Tokyo-OL. Riktig nok i betydningsløs kamp. I EM hjemme i Trondheim året før ble de franske stjernene slått 28-26, mens Frankrike fikk revansje med 28-24 i VM året etter. Norge og Frankrike har senere møttes i to privatkamper. Fransk seier i begge.
    Torbjørn Bergerud, Sander Sagosen, Kristian Bjørnsen, Magnus Gullerud og Petter Øverby er fortsatt med fra laget som tapte VM-finalen for Frankrike i Paris for syv år siden. På vei mot VM-sølvet tapte Norge to ganger for Frankrike. Det vil være en betydelig skalp å slå franskmennene i denne kampen.
    35-åringen Kristian Bjørnsen jubilerer med sin kamp nummer 200 for Norge i kveld. Høyrekanten har siden 2012 scoret 720 mål for landslaget. Dermed ligger Bjørnsen som nummer åtte på listen over spillere med flest landskamper for Norge. Bjarte Myrhol topper med 263 kamper.
    En kamp i Norges gruppe tidligere i dag. Danmark slo som forventet Egypt. 30-27 kom etter åtte mål både av Mathias Gidsel og Thomas Arnoldsen. OL-kvelden avsluttes med Argentina-Ungarn kl. 21.00.
    Norge starter med dette laget. Keeper: Torbjørn Bergerud. Kantspillere: Alexander Blonz og Kristian Bjørnsen. Bakspillere Sander Sagosen, Tobias Grøndahl og Harald Reinkind. Strekspiller: Petter Øverby.
    Frankrikes syv utvalgte fra venstre til høyre: Hugo Descat - Nikola Karabatic - Nedim Remili - Dika Mem - Yannis Lenne. Vincent Gerard i mål og Ludovic Fabregas på linja.
    VG Live svarer
    Arnt
    Hvem dømmer kampen?
    Ignacio Garcia og Andreu Marin Lorente fra Spania.
    TV Norge og Max.
    0'
    Vi er i gang! Frankrike med avkast.
    Det er faktisk Kristian Sæverås som starter i det norske målet. Det var litt overraskende.
    Dika Mem stiger opp på 10 meter. Rett på Sæverås.
    Mål for Norge!
    Frankrike 0 - 1 Norge
    Mål: Sander Sagosen
    Bryter gjennom på venstrebacken sin. Trygg alene med Gerard.
    1'
    Mål for Frankrike!
    Frankrike 1 - 1 Norge
    Mål: Hugo Descat
    Karabatic spiller fri Veszprem-kanten.
    2'
    Gult kort til Frankrike
    Ludovic Fabregas
    3'
    Sagosen med angrepsfeil. Blir frastjelt ballen i det han stusser foran det franske forsvaret.
    Men Norge gjør et godt returløp. Grøndahl rekker ikke å bytte og legger seg fremst i en 5-1-formasjon.
    Strålende norsk forsvarsspill. Frankrike og Mem heldige som ikke ble blåst mot seg.
    Sæverås plukker et nytt skudd fra Mem.
    Reinkind tar skuddet fra venstreback-posisjon - med sin venstrehånd. Det blir for vanskelig.
    Frankrike slurver i angrep. Remili mister.
    Men Norge velger å roe ned fremfor å kontre.
    Grøndahl trekker på seg to mann og spiller fri Reinkind. Avslutningen går på innsiden av stolpen og ut.
    Frankrike 2 - 1 Norge
    Mål: Dika Mem
    På forsøk nummer tre får Mem ballen forbi Sæverås.
    7'
    Frankrike 2 - 2 Norge
    Mål: Tobias Grøndahl
    Grøndahl er fryktløs og god. Ser at det er store rom i midten i ankomsten og utnytter det. Strålende av playmakeren.
    8'
    Frankrike 2 - 3 Norge
    Mål: Alexander Blonz
    Blonz plukker opp returen fra en god Grøndahl-mulighet og har ingen problemer med å overliste Gerard.
    9'
    Frankrike 2 - 4 Norge
    Grøndahl for alle penga her nå! Står bak alt Norge foretar seg offensivt. Måtte det fortsette!
    10'
    I motsatt ende gjør Frankrike feil på feil i angrep. Lenne står utenfor banen i det han mottar ballen.
    Gullerud har kommet inn for Øverby på linja.
    Norge spiller seg til passivt. Ikke mange ballvekslinger igjen før det må komme en avslutning nå.
    Blir for mange skritt. Frankrike overtar.
    Remili er litt for het på grøten i ankomsten. Tar en rask avslutning - rett i stolpen.
    Frankrike 2 - 5 Norge
    Igjen! For en avslutning. Kliner den opp i hjørnet.
    12'
    Frankrike 2 - 6 Norge
    Mål: Kristian Bjørnsen
    Setter sin første i sin 200. landskamp.
    13'
    Norge går opp i en firemålsledelse og Frankrike ser seg nødt til å ta timeout. Herlig utvikling på kampen!
    - Litt sånn klype seg i armen-start. Ikke dette de franske gutta hadde forventet, sier Max-ekspert Ole Gustav Gjekstad.
    Frankrike 3 - 6 Norge
    Mål: Nedim Remili
    Fint fransk angrep. Lenne får store rom.
    14'
    Simen Lyse har kommet inn for Sagosen etter timeouten.
    Grøndahl prøver med et skudd fra bakken. Rett i blokka.
    Fabregas mister ballen og Norge får sette opp et nytt angrep.
    Frankrike 3 - 7 Norge
    Mål: Harald Reinkind
    Grøndahl setter opp Reinkind, som er sikker alene med Gerard.
    15'
    Utvisning Norge
    Vetle Eck Aga
    2 minutter
    Er for tøff i behandling med Fabregas i det franskmannen skal avslutte.
    16'
    Straffe til Frankrike. Den skal Hugo Descat ta.
    16'
    Frankrike 4 - 7 Norge
    Kantspilleren er sikker fra straffemerket.
    16'
    Straffe til Norge. Karabatic-brødrene for tøff med Gullerud.
    17'
    Frankrike 4 - 8 Norge
    Blonz får tilliten fra 7-metersmerket. Godt satt straffe.
    17'
    Frankrike 4 - 9 Norge
    Veteranen er lynrask på kontring og får ballen forbi Gerard fra skrå vinkel.
    17'
    Frankrike 4 - 10 Norge
    Mål: Magnus Gullerud
    Lyse finner klubbkamerat Gullerud inne på linja.
    19'
    Frankrike 5 - 10 Norge
    Mål: Yanis Lenne
    19'
    Frankrike 6 - 10 Norge
    20'
    Frankrike med to kjappe reduseringer. Har fått inn Karl Konan i midtforsvaret og Prandhi på venstrebacken.
    Konan er fremme og forstyrrer Reinkind. Holder på å miste ballen, men klarer akkurat å karre den til seg.
    Solveig
    Trodde du kampen skulle åpne slik?
    Nei, dette var litt overraskende må jeg si. Tror det kan bli fryktelig spennende i 2. omgang!
    Frankrike 6 - 11 Norge
    Mål: Simen Lyse
    Står nesten helt i ro i det han avslutter og dryler den opp i hjørnet. Klasseavslutning fra OL-debutanten.
    22'
    Frankrike 7 - 11 Norge
    Mål: Elohim Prandi
    Prandhi svarer umiddelbart. Mannen med kanskje det hardeste skuddet ute på banen.
    22'
    Frankrike 7 - 12 Norge
    Mål: Petter Øverby
    Kiel-kombinasjon: Reinkind spiller Øverby.
    23'
    Frankrike 7 - 13 Norge
    Ny kanonavslutning fra Lyse!
    24'
    Og Frankrike fortsetter å gjøre feil offensivt.
    Frankrike 7 - 14 Norge
    Bjørnsen fikser norsk syvmålsledelse!
    24'
    Hva skjer her, da? Dette er gøy. Norge leder med syv og Frankrike tar sin andre timeout.
    Frankrike har altså spilt de fire siste OL-finalene og vunnet tre av dem.
    Frankrike 8 - 14 Norge
    25'
    Frankrike 8 - 15 Norge
    26'
    Frankrike 9 - 15 Norge
    27'
    Reinkind med angrepsfeil og Frankrike kontrer.
    Kristian Bjørnsen
    2 minutter
    Bjørnsen blir utvist etter en duell med Descat. VELDIG uenig i den avgjørelsen fra dommerne.
    27'
    Frankrike 10 - 15 Norge
    Mål: Ludovic Fabregas
    27'
    Norge tar sin første timeout.
    Sagosen tilbake på banen. Sagosen - Grøndahl - Reinkind som backrekke. Øverby tilbake på linja.
    Reinkind med ny angrepsfeil. Kaster bort ballen.
    Frankrike 11 - 15 Norge
    Kan sette ballen i det tomme, norske buret.
    28'
    Frankrike med tre mål på rad.
    Setterblom inne for Reinkind defensivt. Gjør et strålende returløp og løper opp Descat.
    Konan går frem i en 5-1-formasjon defensivt og prøver å legge press på Sagosen.
    Straffe til Norge. Prandhi bruker feltet for å stoppe Reinkind.
    30'
    Frankrike 11 - 16 Norge
    Blonz er igjen sikker fra straffemerket og sørger for at Norge tar pause med en ledelse på fem mål.
    30'
    30'
    Fantastisk omgang fra Jonas Willes menn. Tobias Grøndahl styrte sjappa i åpningen og sto bak alt Norge foretok seg offensivt. Simen Lyse kom inn som et friskt pust utover i omgangen, og satte tre raske mål. Også bakover har de norske herrene gjort jobben, samtidig som de franske herrene har gjort uvanlig mange feil.
    Gerard har tatt 4 av 20 skudd og står med 20 i redningsprosent.
    Carina
    Er det franske dommere?
    Spanske.
    30'
    Vi er i gang med de siste 30! Starter med samme mannskap som i . omgang.
    1101 stemmer
    Sagosen med teknisk feil i det første angrepet.
    Frankrike 12 - 16 Norge
    Stiger opp på 10 meter og dunker den i mål.
    32'
    Reinkind med et bomskudd. Da kan Frankrike kontre.
    Sagosen og de andre gjør et strålende returløp. Løper opp og stopper Nahi.
    Frankrike 13 - 16 Norge
    To raske fra Barcelona-stjernen.
    34'
    Ingvild
    Leder Norge gruppa hvis de vinner i dag?
    Spørs hvor mange mål de eventuelt vinner med. Danmark topper gruppa med 4 poeng og 11 plussmål. Norge har 5 plussmål fra Argentina-kampen.
    Straffe til Norge. Nikola Karabatic bruker feltet for å stoppe Reinkind.
    36'
    Frankrike 13 - 17 Norge
    Blonz med sitt tredje av tre mulige fra straffemerket.
    36'
    Frankrike 14 - 17 Norge
    Er Mem som holder Frankrike inne i kampen per nå. Han er tilnærmet umulig å stoppe når han kommer i stor fart og går opp.
    36'
    Kan stille spørsmål ved hvorfor ikke Frankrike gjør et målvaktsbytte. Får vel kanskje bare være glad så lenge Gerard står, med norske øyner. Han har ikke fått treff i denne kampen.
    Øverby med teknisk feil i det norske angrepet.
    Frankrike 14 - 18 Norge
    36'
    Frankrike 15 - 18 Norge
    Mem har scoret alle Frankrikes fire mål i 2. omgang. Fabregas setter en god sperre og Mem går opp hvor lagkameraten står. For en spenst på Mem!
    38'
    Frankrike 15 - 19 Norge
    Blonz med sitt femte. 3 fra straffemerket og 2 fra etablert.
    40'
    Frankrike 15 - 20 Norge
    Og der kom jaggu nummer seks også! Fantastisk kamp fra venstrekanten.
    41'
    Frankrike 16 - 20 Norge
    Melvyn Richardson, sønnen av legenden Jackson Richardson, har kommet inn. Setter opp Remili.
    42'
    Grøndahl går opp på 9 meter og prøver seg fra distanse. Går via stolpen og ut.
    Nærmer oss halvspilt 2. omgang. Ligger an til å bli en thrilleravslutning dette!
    Luka Karabatic med feilsperre. Norge vinner ballen.
    Mye rusk fra begge lag offensivt nå. Korte angrep med masse feil.
    Lyse har komet inn for Sagosen.
    Frankrike 17 - 20 Norge
    Mål: Luka Karabatic
    46'
    Frankrike 17 - 21 Norge
    Grøndahl med en herlig og fryktløs satsing. Går mellom 1 og 2 på venstresiden. Så viktig at Norge får variert med gjennombrudd og skudd fra distanse.
    46'
    Utvisning Frankrike
    Nedim Remili
    2 minutter
    Får den etter taklingen i gjennombruddet til Grøndahl.
    46'
    Frankrike 18 - 21 Norge
    Mem med sitt niende.
    47'
    Frankrike 18 - 22 Norge
    Flott norsk angrep. Sagosen krysser opp Reinkind, som setter opp Lyse. Lyse går opp på 9 og får ballen forbi Gerard.
    47'
    Straffe Frankrike. O'Sullivan for tøff med Mem.
    47'
    Sæverås tar straffen fra Descat! Sæverås har virkelig levert varene i dag.
    47'
    Frankrike 18 - 23 Norge
    Forløsende at Sagosen fikk treff igjen. Hans andre på seks forsøk. Viktig at han melder seg ordentlig på i avslutningen her.
    49'
    Frankrike 19 - 23 Norge
    Mem er i det umulige hjørnet. Er bare å nyte å se en så god spiller i aksjon.
    49'
    Frankrike 19 - 24 Norge
    Lyse fortsetter å ta ansvar offensivt - og han gjør det med glans.
    50'
    Gullerud får albuen til Mem i ansiktet. Så vondt ut.
    Må ha seg en liten pause på benken. Inn kommer Øverby.
    Ti minutter igjen!
    Frankrike 19 - 25 Norge
    Store rom i det franske forsvaret med én mann mindre på banen. Det utnytter Reinkind.
    51'
    Holder dette helt inn?
    Ja, jeg har troa!
    90%
    Nei, Frankrike kommer med en sluttspurt nå.
    10%
    1582 stemmer
    Fantastisk forsvarsspill av Norge. Blokker to skudd fra Prandhi og Richardson på rad.
    Herlig bilde av Grøndahl.
    Gerard med sin syvende redning på 32 avslutninger. Det gir 22 i redningsprosent.
    Straffe til Frankrike. Øverby for tøff med Mem.
    53'
    SÆVERÅS TAR DEN OGSÅ! Etter at han reddet Descats straffeforsøk får Richardson tillit fra straffemerket.
    53'
    Står med Sagosen, Lyse og Reinkind i backrekka offensivt.
    Lyse prøver skuddet, men Gerard er på den.
    Frankrike 20 - 25 Norge
    Mål: Dylan Nahi
    Frankrike setter fart etter Lyses bom. Nahi er sikker fra kanten. Enorm fysikk på kantspilleren.
    55'
    Norge tar timeout med 5 minutter igjen. Leder med fem mål.
    Norge tok timeouten 13 sekunder før klokken bikket 55 minutter. Taktisk lurt av Wille. Norge hadde 2 timeouter igjen, men kan bare bruke én de siste 5 minuttene.
    Lyse med nok et bomskudd.
    - Det ser nesten ut som Frankrike har gitt opp, kommenterer Gjekstad.
    Grøndahl har kommet inn for Lyse i angrepet.
    Frankrike prøver seg på en mer offensiv forsvarsvariant de siste minuttene.
    2,5 minutt igjen.
    Norge bruker god tid i angrep. Blir passivt spill.
    Reinkind må ta avslutningen og går gjennom på høyresiden. Blir tatt, og Norge får straffe.