Supporterfordeling på VG
4 393
5 383
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og velkommen til vår direkterapportering fra Fredrikstad stadion og eliteseriekampen mellom Fredrikstad og Tromsø!
    Vi har nå kommet oss fram til den 10. serierunden i Eliteserien, og da kan man vel trygt beskrive dette som et “topp mot bunn”-oppgjør når FFK på tredjeplass tar imot tabelljumbo TIL.
    Fredrikstad har hatt en strålende start på returen til Eliteserien og Mikkjal Thomassen sitt mannskap står med 20 poeng etter 9 spilte kamper (6-2-1). Rødbuksene har kun sluppet inn 7 mål så langt i serien, og har på imponerende vis klart å bygge videre på den bunnsolide sesongen de leverte i 1. divisjon i 2023.
    Hjemme på Fredrikstad stadion har det dog blitt levert noe varierende resultater med tap 0-2 for Bodø/Glimt i første kamp, etterfulgt av 2-2 i lokaloppgjøret mot Sarpsborg 08 et par uker senere. De to siste kampene på eget kunstgress har imidlertid gitt seire over Sandefjord (1-0) og Strømsgodset (4-1). Østfoldingene går også inn til denne kampen med fem strake seire, og da er ikke noen av cupkampene tatt med i beregningen. FFK har nemlig også tatt seg videre til kvartfinalen i cupen, der Vålerenga venter til høsten.
    For Tromsø har 2024 mildt sagt vært et trøblete år. Det startet med fem strake tap og exit i cupen mot Vålerenga i 3. runde, men to etterlengtede hjemmeseire over Odd (4-0) og Rosenborg (3-2) i løpet av de siste to ukene har gjort at TIL i hvert fall ikke befinner seg helt fortapt på bunnen av tabellen.
    Etter åtte spilte kamper har Tromsø altså innkassert 6 poeng, men på bortebane er fasiten 0 poeng på tre forsøk. Den trenden har de absolutt mulighet til å gjøre noe med i kveld, men trenerduoen Jørgen Vik og Gard Holme må nok tåle at favorittstempelet ligger på FFK i forkant av dette oppgjøret. Det til tross for at det er fjorårets serietreer som gjester et nyopprykket lag denne lørdagskvelden.
    For de som er glade i sannsynlighet og statistikk kan vi nevne at det ifølge oddsmarkedet er drøyt 55 prosent sannsynlighet for at Fredrikstad vinner denne kampen. Tromsø har omtrent 20 prosent sannsynlighet for seier, mens det er rundt 25 prosent sjanse for at lagene tar hvert sitt poeng etter full tid.
    Dagens hoveddommer er Rohit Saggi fra Ski- og Ballklubben Drafn i Drammen. Med seg som assistenter har han Morten Jensen og Anders Olav Dale, mens Anders Bodding har fått oppdraget som fjerdedommer. VAR er Jan Morten Tennøy, og han er assistert av Tom Harald Grønevik.
    Lagene er klare, og vi merker oss at det kun er én endring hos FFK til denne kampen. Philip Aukland pådro seg sitt fjerde gule kort for sesongen mot LSK sist, og må dermed stå over dagens kamp. Inn som høyre sidestopper kommer Brage Skaret. Hos TIL er det tre endringer sammenlignet med laget som startet i 3-2-seieren over RBK sist. Ut går Psyché, Robertsen og Romsaas, mens Barry, Paintsil og Nordås får sjansen fra start. Både Paintsil og Nordås kom inn til pause sist, og med positive innhopp i det oppgjøret er det ikke overraskende at duoen får sjansen fra start i dag.
    Kampen har startet
    0'
    Erlien sparker i gang kampen for gjestene.
    0'
    Kjær vinner et frispark for FFK rundt 25 meter fra gjestenes mål.
    1'
    Bjørlo svinger den hardt inn mot Sørløkk, men spissen klarer ikke å styre headingen under tverrliggeren.
    1'
    Triller ballen kort til stopperkollega Kvile.
    2'
    Tromsø tar tak i ballen her nå etter et par FFK-frispark tidlig. Kjent for sitt tålmodige spill med ballen, gjestene, og det ser de ut til å få lov til fra start her.
    4'
    Woledzi forsøker å transportere ballen framover på Tromsøs halvdel, men stoppes effektivt av Erlien. I sekvensen etter vinner Paintsil et frispark for gjestene.
    6'
    Slås langt fra Tromsøs indreløper.
    6'
    Offside for Fredrikstad
    7'
    Erlien er nære på å finne Nordås i bakrom, men en lang tå fra Woledzi hindrer en potensiell kjempesjanse for gjestene. Viktig den fra vertenes nr. 22!
    8'
    Begge lag er så langt svært avventende i presspillet uten ball. Det har vært et nokså lavt tempo i kampen så langt, og mulig vil varmen også spille en faktor her utover kvelden?
    10'
    FFK vinner en corner til høyre. Kjær går ut for å slå den.
    11'
    Innoverskrudd fra Kjær, men Haugaard får slått den ut av feltet.
    11'
    Nære på for Tromsø! Rafn kløner det til i kjølvannet av et langt FFK-innkast, og det gir gjestene en enorm kontringsmulighet. Erlien finner etter hvert Norheim ute til venstre, og vingbacken er tilnærmet helt alene med Fischer. Den siste touchen før han skal avslutte blir imidlertid noe lang, og da rekker akkurat FFKs sisteskanse å avverge situasjonen før det blir en avslutning.
    12'
    Et innlegg fra høyre er nære på å ende i en god mulighet for Stray Molde, men vingbacken klarer ikke å få kontroll på ballen inne i feltet og ballen spretter inn til Haugaard.
    15'
    Skaret forsøker seg med et tidlig innlegg, men Haugaard kommer fint ut i feltet og plukker.
    16'
    Kvile blir liggende nede etter en duell, og dommer Saggi vinker raskt inn medisinsk personell. Det ser imidlertid ut til å gå fra med FFK-stopperen, som etter kort tid kommer seg opp på beina igjen.
    17'
    Stray Molde kommer veldig sent inn i en takling på Jenssen noen meter inn på TILs banehalvdel. Vingbacken får først det gule kortet, men avgjørelsen endres til rødt etter en VAR-sjekk.
    18'
    VAR-situasjon
    Saggi blir kalt ut for å se situasjonen på skjerm. Da lever nok FFKs vingback farlig her. Tar seg god tid her, Saggi, før han til slutt trekker tilbake det gule kortet og velger å vise ut Stray Molde!
    19'
    Rødt kort til Fredrikstad
    Stian Stray Molde
    Etter en titt på VAR-skjermen ender Saggi med å vise ut Stray Molde! Avgjørelsen ute på banen var altså opprinnelig gult, men etter å ha fått tid til å titte på situasjonen på nytt ender det altså med et direkte rødt kort. Det er liten tvil om at den avgjørelsen er helt korrekt da Stray Molde setter knottene rett over Jenssen sin venstre ankel etter at Tromsø-stopperen har spilt fra seg ballen.
    21'
    Tas kort.
    22'
    Gult kort til Tromsø
    Mamadou Thierno Barry
    Så er det Tromsøs midtstopper Barry som pådrar seg et gult kort etter en tøff duell med Sørløkk.
    24'
    FFK-spissen blir også liggende nede etter duellen.
    24'
    Slås langt fra midtstreken.
    25'
    Slås knallhardt inn mot første stolpe, men en TIL-spiller får headet unna.
    27'
    Woledzi vinner et frispark for FFK like utenfor hjørnet av 16-meteren. Bjørlo stiller seg opp.
    27'
    Det blir massiv pipekonsert fra hjemmepublikummet når Woledzi, med ballen i beina, stempler Erlien. Sistnevnte blir liggende nede og Saggi velger å stoppe spillet.
    29'
    Tromsø har ikke maktet å ta særlig kontroll på kampen etter det røde kortet. Stadig tett og jevnt her på Fredrikstad stadion.
    30'
    Vi kan nevne at hos FFK har Rafn blitt flyttet over som venstre vingback, mens Metcalfe har tatt Rafns plass ute til høyre. FFK dermed i en slags 5-3-1-formasjon nå.
    31'
    Kjær slår inn mot TIL-boksen, men ballen heades unna.
    32'
    Bjørlo skrur den inn mot 5-meteren, men der har Haugaard få problemer med å fange ballen. Helt upresset der, TIL-keeperen.
    33'
    Hjertø-Dahl pisker inn et innlegg mot Nordås, men spissen klarer ikke å få satt hodet til ballen.
    35'
    Woledzi har ryddet unna mye bak hos Fredrikstad så langt i kveld. Denne gangen får han foten på et tidlig innlegg fra Antonsen ute til venstre.
    36'
    En stygg pasningsfeil fra Skaret gir Tromsø en mulighet. Yttegård Jenssen bryter fint før ballen tres ut mot venstre, men innlegget derfra havner rett i fanget på Fischer.
    37'
    Tas kort.
    38'
    Det er stadig tøffe dueller mellom Sørløkk og Barry, men denne gangen vinker Saggi spillet når førstnevnte legges i bakken.
    39'
    Tas kort på egen banehalvdel.
    39'
    Haugaard hindrer 1-0! Sørløkk gjør en strålende jobb alene med to Tromsø-forsvarere og klarer på imponerende vis å ta seg inn i 16-meteren. Deretter serverer han Kjær på blank, men midtbanespilleren stoppes av en strålende redning fra Haugaard. Der burde det stått 1-0.
    40'
    Antonsen forsøker seg fra 18-19 meter, men får ikke et optimalt treff på ballen og da blir det ufarlig.
    40'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Brandur Hendriksson
    Ut: Jeppe Kjær
    Kjær må gi seg med en skade.
    42'
    Hendriksson vinner et frispark snaut 30 meter fra TILs mål.
    43'
    Slås inn fra Bjørlo, men Norheim får headet unna.
    43'
    Hendriksson har for øvrig tatt Kjærs plass som venstre indreløper i FFKs 5-3-1-formasjon uten ball.
    45'
    Så får vi enda et stopp i spillet idet vi er inne i overtiden. Det er Sørløkk som legger seg ned mens Tromsø triller ball på vertenes halvdel.
    45'
    Gult kort til Tromsø
    Ruben Yttergård Jenssen
    For protester.
    45'+1
    Rafn avanserer med ballen oppover langs venstresiden og skal akkurat til å skjære inn i 16-meteren, men Jenssen leser situasjonen godt og setter inn en perfekt timet sklitakling.
    45'+1
    Tromsø er nære på! Først er det Hjertø-Dahl som får avslutte alene på 17-18 meter. Fischer redder det første forsøket, og FFKs sisteskanse kommer seg også raskt opp igjen slik at han også redder forsøk nummer to fra Nordås. FFK har ikke kontroll inne i egen 16-meter, og det gjør at Tromsø også får en tredje avslutning, men den blokkeres i siste liten av en oppofrende Magnússon.
    45'+4
    Pause
    45'+6
    Lagene tar pause på stillingen 0-0 her på Fredrikstad stadion. Det har vært en sjansefattig og rotete første omgang fra begge lag, der omgangens store hendelse var da dommer Rohit Saggi endte opp med å gjøre om Stian Stray Moldes gule kort til et direkte rødt kort etter snaut halvspilt omgang. Tromsø har ikke maktet å sette Fredrikstad på altfor mange prøver så langt, og alt i alt er det nok greit at vi har et helt åpent utgangspunkt før de siste 45 minuttene.
    2. omgang
    45'
    Bjørlo sparker i gang andre omgang.
    45'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Jakob Romsaas
    Ut: Mamadou Thierno Barry
    Antonsen flyttes ned som stopper, mens Romsaas tar plass i en nokså fri rolle til venstre.
    45'
    Antonsen slår inn fra venstre og ballen stusses videre i feltet. Det blir småfarlig, men FFK får til slutt kontroll på situasjonen.
    47'
    Norheim vinner en corner for gjestene.
    47'
    Sørløkk stanger unna i første omgang, men returen havner ute hos Romsaas som banker til fra rundt 20 meter. Forsøket går rett i blokka.
    47'
    Slås langt fra FFKs keeper.
    49'
    Norheim ligger nede og holder seg til hodet etter en smell. Kommer seg imidlertid raskt på beina igjen, vingbacken.
    51'
    Tromsø har stokket om skikkelig i den bakre treeren etter pause. Skjærvik er flyttet over fra venstre til høyre, Jenssen er flyttet inn i midten, mens Antonsen har inntatt posisjonen som venstre sidestopper.
    52'
    Langt innkast fra Metcalfe, men Antonsen header unna.
    53'
    Tromsø spiller Fredrikstad svært lave og det gjør at midtstopper Jenssen får tid til å sikte med pasningen helt inne på 25 meter. Han forsøker å lempe ballen inn bak FFKs forsvarsfemmer, men forsøker mangler presisjon og ballen spretter ut over dødlinja.
    56'
    Offside for Fredrikstad
    56'
    Paintsil viser fram sin flotte nærteknikk idet han dribler seg innover fra høyre. Velger til slutt å gå for avslutningen selv, den tidligere Kjelsås-spilleren, men ballen går i nettveggen.
    57'
    Slås langt opp mot Sørløkk fra egen halvdel.
    58'
    Tas kort.
    59'
    Norheim forsøker å slå inn fra venstre, men Woledzi header unna. Vært banens klart beste spiller så langt, midtstopperen.
    60'
    Romsaas tester skuddfoten fra 17-18 meter. Det er en fin posisjon det for innbytteren, men forsøket går rett på Fischer.
    60'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Lasse Nilsen
    Ut: Yaw Paintsil
    61'
    Ender med en håpløs avslutning fra Antonsen, og ballen går ut til innkast på motsatt side.
    63'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Oscar Aga
    Ut: Sondre Sørløkk
    63'
    Aga tar naturlig nok plass på topp hos FFK, mens hos TIL har Nilsen kommet inn som venstre vingback, mens Norheim har blitt flyttet over på høyre.
    64'
    Nordås spilles i bakrom og havner i en løpsduell med Kvile, og den går sistnevnte seirende ut av. Vinner attpåtil et frispark der, Kvile. Godt stopperspill.
    65'
    Slås langt.
    65'
    Den første halvdelen av andre omgang har foregått i et spor. Tromsø er tålmodige og triller ball mot et lavtliggende FFK-forsvar, men så langt har presisjonen på siste tredjedel vært svak fra de sortkledde.
    67'
    Kvile stanger unna corneren, men returen havner ute hos Nilsen på 25 meter. Han prøver lykken, men ballen havner langt oppe på tribunen bak Fischer.
    67'
    Tromsø spiller Fredrikstad veldig lave her nå, og da oppstår det nesten-muligheter på løpende bånd.
    69'
    Stanges unna på første stolpe.
    69'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Isak Kjelsrud Vik
    Ut: Anders Jenssen
    70'
    Metcalfe får slått inn fra høyre, og inne foran Haugaard har ikke Tromsø kontroll. Til slutt får Hendriksson fyrt av på halvspretten, men ballen går rett i en Tromsø-forsvarer.
    72'
    Kvile header unna.
    73'
    Enorm mulighet for Romsaas! Det slås inn fra venstre og på bakerste stolpe har Romsaas lurt seg fri. Fra skrått hold avslutter gjestenes nr. 10 på direkten. Forsøket holder på å snike seg inn ved nærmeste stolpe, men Fischer klarer akkurat å få tak i ballen før den triller over målstreken.
    73'
    Kvile er enorm sterk med Nordås i ryggen og vinner et frispark like utenfor egen 16-meter. Absolutt meldt seg på i kampen om banens beste-tittelen de siste minuttene her, midtstopperen.
    76'
    Slås langt opp mot Aga.
    76'
    Klareres på første stolpe og Tromsø kan kontre!
    77'
    Får en fin kontringsmulighet der, Tromsø, men en ubesluttsom Nilsen etterfulgt av en svakt utført pasning av Yttergård Jenssen gjør at muligheten spoleres.
    79'
    FFK-frispark rundt 25 meter fra mål. Lignende hold fra der Bjørlo scoret mot KFUM, men denne er litt nærmere mål.
    79'
    Ballen stusses videre i feltet før den havner hos Woledzi på 7-8 meter. FFK-stopperen bør klare å styre ballen på mål der, men klarer altså ikke det.
    79'
    Erlien settes opp til høyre i 16-meteren og forsøker et lavt innlegg mellom Fischer og FFKs forsvarsfemmer. Tanken er god, men ingen lagkamerater når fram til ballen i tide.
    82'
    Tas kort.
    82'
    Det er utvilsomt Tromsø som er det spillemessig førende laget her, og også de som kommer til flest avslutninger. De gjentagende store sjansene har imidlertid uteblitt, og Fredrikstad har i tillegg forsvart seg godt med ti mann.
    83'
    Nordås banker til med venstrefoten fra 13-14 meter. Ballen får en liten retningsforandring i en FFK-fot, men det er ikke nok til å sette Fischer ut av spill. Gjør en ny kvalifisert redninger der, sisteskansen.
    84'
    Gult kort til Fredrikstad
    Brandur Hendriksson
    Får det gule kortet for protester etter en takling på Bjørlo i forkant av Nordås sin avslutning.
    84'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Markus Johnsgård
    Ut: Vegard Erlien
    85'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Felix Winther
    Ut: Jens Hjertø-Dahl
    85'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Erlend Segberg
    Ut: Brandur Hendriksson
    86'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Henrik Kjelsrud Johansen
    Ut: Morten Bjørlo
    86'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Ludvig Begby
    Ut: Simen Rafn
    86'
    Da fikk vi totalt fem spillerbytter her. Tre fra Fredrikstad og to fra Tromsø.
    86'
    Romsaas slår presist over mot Norheim på motsatt side av 16-meteren. Bør kunne få kontroll på ballen der, Norheim. Men mottaket spretter fram til en FFK-forsvarer.
    89'
    Fischer holder på å rote ballen inn i eget mål! Det er Nordås som banker til igjen, og det er et skudd FIscher skal plukke enkelt, men keeperen ser ut til å glippe ballen før han med en desperat hånd klarer å slå ballen bort fra målet. Merkelig situasjon.
    90'
    Begby svinger ballen inn mot Tromsøs 16-meter, men vertene får ikke noe ut av den situasjonen.
    90'
    Metcalfe får muligheten fra 7-8 meter etter litt flipperspill inne i TILs 16-meter, men forsøket blokkeres i siste liten!
    90'+2
    Drøyt ett minutt igjen av tillagt tid. Tromsø med ballen.
    90'+3
    Det klareres til icing fra FFK nå. Her skal poenget forsvares inn.
    90'+4
    Ny redning fra Fischer!
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+5
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her