0-1
0-2
Børven42' (Str.)
1-2

Hei og velkommen til kveldens kamp i Tippeligaen mellom dagens hjemmelag Fredrikstad og Vålerenga. Det er to lag med en spennende inngang til kampen. Fredrikstad som kjemper for å berge plassen, mens Enga har en målsetting om topp 4. Alt ligger til rette for en underholdende kveld her i Plankebyen.
    En spesiell kamp for flere av kveldens aktører. Jørgen Horn, Thomas Holm og Martin Pusic har alle en fortid i Vålerenga, mens Benjamin Dahl Hagen var på utlån til FFK fra nettopp Vålerenga i vårsesongen.
    Lagene er klare for innmarsj på matta.
    VIF med avspark.
    Bortelaget starter med en lang ball opp mot Fellah som Horn skjermer inn til Masalin.
    1'
    Blir slått for langt og til utspill fra Hirschfeld.
    1'
    FFK har mye ball i innledningen og har hittil bevisst angrepet backene til Enga.
    3'
    Tendenser fra VIF. Muri med en fin pasning imellom stopper og back hos FFK hvor Berre kommer til et farlig innlegg. Blir til slutt klarert.
    5'
    Anene lager frispark for FFK i korridor. Blir slått inn av Aleesami.
    7'
    Ender i corner.
    7'
    Ebber ut i ingenting.
    7'
    Frisk start på en kamp hvor begge lag går for tre poeng!
    8'
    Horn header ut.
    9'
    Enga opprettholder presset og forsøker et skudd fra 12m som Masalin redder fint. VIF tatt over initiativet.
    11'
    Et langt innlegg fra Landgren og over til motsatt kant hvor Tripic forsøker å lempe ballen inn. Ender til slutt med utspill fra Hirschfeld.
    12'
    Innleggskvaliteten til hjemmelaget har vært under pari innledningsvis. Slurvete.
    14'
    Thomas Holm blir liggende nede og dommer Tore Hansen stopper spillet.
    15'
    Formspilleren Holm er oppe igjen og kan se ut som om han klarer å fortsette.
    16'
    Nesten for FFK. Tripic forserer nedover venstrekanten og får slått et godt innlegg langs bakken til Pusic som prøver på en hælflikk som blir mislykka.
    19'
    Mål for Vålerenga!
    Fredrikstad 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Morten Berre
    Målgivende: Mohammed Fellah
    Det blir slått et langt innlegg som ser ut til å ende i ingenting, men Masalin er på bærtur og Berre kan heade den lett inn.
    19'
    Kjempemulighet igjen! En fantomblokkering på streken avverger kveldens andre baklengs for hjemmelaget! Stort press fra VIF!
    20'
    Tripic med et innlegg som, ifølge hjemmesupporterne, er en klar hands. Mulig FFK ble snytt for straffe i den situasjonen.
    24'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Khalifa Jabbie
    Ut: Thomas Holm
    24'
    Thomas Holm klarte ikke å fullføre etter en situasjon tidligere i kampen.
    25'
    Hjørnespark til Fredrikstad
    26'
    Nok en straffesituasjon for hjemmelaget. Pusic tar med seg ball inn i 16-meteren og mener han blir felt av Gonzalez. Det er ikke dommer Tore Hansen enig i og vinker spillet videre.
    28'
    Joachim Thommassen, enda en med fortid i FFK, i lett oppvarming for Enga.
    30'
    Børven kommer til et farlig hodestøt etter et langt innkast inn i FFKs sekstenmeter. Masalin avverger.
    31'
    Gult kort til Vålerenga
    Mohammed Fellah
    Stoppet en overgang for FFK.
    31'
    FFKs spillere jobber iherdig for en utligning før pause. Til nå har de ikke skapt stort og trenger kanskje en pause for å få rettet på et par ting.
    32'
    Masalin har mildt sagt vært uheldig i omtrent alle innvolveringer så langt i første omgang. Virker usikker og klønete.
    35'
    Blir slått høyt hvor FFK til slutt får lempet ballen til innkast på VIFs halvdel.
    35'
    Fellah forsøker et gjennomspill mot Børven, men Masalin(!) er våkent ute og får snappet ballen.
    38'
    FFK får frispark fra 25m. Skal det komme en utligning før pause?
    39'
    Rett i muren. Elendig forsøk.
    40'
    Halvorsen kommer til et innlegg, men rett i klypene til Engas sisteskanse.
    41'
    Straffe til Vålerenga
    41'
    Vålerenga scorer på straffe!
    Fredrikstad 0 - 2 Vålerenga
    Mål: Torgeir Børven
    Sender Masalin feil vei og setter den sikkert til venstre for en liggende Jon Masalin. VIF øker ledelsen ved et tvilsomt straffespark.
    42'
    Nesten tre for VIF! Fellah får stå alene fra 6m å fyre, men rett utenfor høyre stolpe! Nå må hjemmelaget våkne hvis poeng skal være innen rekkevidde.
    45'
    Minimum to minutter tilleggstid.
    45'+1
    Klanen gir som vanlig masse lyd fra seg og skaper en herlig atmosfære her i Fredrikstad.
    45'+1
    Skuddet til Halvorsen beskriver FFKs 1. omgang. Svakt, slurvete og uten mening.
    45'+3
    45'+3
    Da blåser Tore Hansen til pause her i Fredrikstad. En fartsfylt omgang hvor banespillet har vært nokså jevnt fordelt, mens VIF har vært mye vassere foran mål og lagd to mål mot FFKs null. VIF har dermed opparbeidet seg et perfekt utgangspunkt for 2. omgang hvor de kan ligge kompakt defensivt og kjøre overganger mot et vaklende FFK-forsvar. Vi gleder oss til fortsettelsen.
    Lagene er igjen inne på banen og klare for å starte 2. omgang.
    45'
    Diamanka
    47'
    Enga står høyt og tar FFK tidlig i oppspillsfasen.
    48'
    FFK med frispark ved hjørne av sekstenmeteren.
    48'
    Rett i muren fra Martin Pusic.
    49'
    Ballen lempes inn igjen som etterhvert fører til en farlig avlsutning fra Tripic.
    49'
    God volley fra Landgren på hjørne av femmeteren, hvor Hirschfeld må ut i full strekk for å avverge.
    54'
    Ender i en VIF-kontring som blokkeres og til corner.
    54'
    Hjørnespark til Vålerenga
    54'
    57'
    Mål for Fredrikstad!
    Fredrikstad 1 - 2 Vålerenga
    Mål: Robert Stene
    Målgivende: Jørgen Horn
    Horn stusser corneren videre hvor Stene får tuppet den inn. Fortsatt usikkert om Stene var på ballen.
    58'
    Ny spenning her i Fredrikstad.
    60'
    God overgang fra FFK som ender i corner.
    62'
    VIF får klarert til slutt.
    62'
    Ramberg med et par overstegsfinter før han blir felt inn på VIFs halvdel.
    65'
    FFK prøver å etablere et visst press med en energisk Nenad Sreckovic.
    69'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Aleksander Solli
    Ut: Kamer Qaka
    69'
    Inn: Joachim Thomassen
    Ut: Simon Larsen
    70'
    Kjempesjanse for hjemmelaget! Grorud får til slutt stå alene på tre meter å fyre av et skudd som i siste liten blir blokkert! Enormt nære utligning!
    71'
    Godt innlegg fra Landgren bak backfireren til VIF. Ender i corner.
    74'
    Ny corner.
    74'
    Etter mye klabb og babb får Tripic avsluttet fra 16m og til ny corner.
    74'
    Blir klarert.
    75'
    FFK med et stort trykk på Enga for øyeblikket. Kan fort ende i flere kontringsmuligheter til laget fra Oslo-Øst.
    76'
    Klanen gjør alt i sin makt for å hjelpe laget sitt til tre poeng. Herlig å se og høre.
    78'
    Steene vender opp og fyrer av en volley et stykke utenfor venstre kryss. Grei prestasjon.
    78'
    FFK dominerer banespillet, men kommer ikke til de store sjansene. Kan brått ende i en kontring og 3-1 til VIF. Spennende sluttminutter!
    86'
    Inn: Alex Valencia
    Ut: Hans Erik Ramberg
    offensivt bytte for hjemmelaget.
    86'
    Dagens FFKer ble ikveld Jørgen Horn.
    87'
    Inn: Akinshola Akinyemi
    Ut: Mohammed Fellah
    89'
    Kampen ser ut til å vippe i VIFs favør, selv etter et massivt FFK-press de siste minuttene.
    90'+4
    90'+5
    Da blåser Tore Hansen av kampen her i Fredrikstad. VIF klarte å holde unna et enormt press fra hjemmelaget i 2. omgang og kan være veldig fornøyde med tre poeng og fortsatt håp om en topp 4-plassering. FFK må på sin side fortsette å kjempe i bunnen resten av sesongen i håp om fornyet Tippeliga-kontrakt. Med det takker vi for oss her i Fredrikstad og ønsker dere en fortsatt fin mandagskveld.