0-1
152
250

Hjertelig velkommen til kveldens cupkamp mellom Frigg og Skeid. Dette er to tradisjonsrike osloklubber som begge har en stolt historie. I årets sesong spiller Skeid i obosligaen, i mens Frigg spiller i Postnord ligaen (2.divisjon).
    Hjemmelaget Frigg storspilte i fjorårets sesong og herjet til tider i tredje divisjon. I årets sesong har de slitt mer, og laget ligger foreløpig på siste plass i sin pulje i Postnord ligaen. Laget fra Majorstuen i Oslo spiller som oftest jevnt med flere lag, men har ofte perioder i kamper hvor dem kollapser. Dette skjedde også i helgen når de møtte Levanger. Stillingen var 1-1 til det var spilt 74 minutter. I det 74 minuttet økte Levanger ledelsen til 2-1 og åtte minutter senere stod det 4-1. I forrige runde vant Frigg 1-0 borte mot Nordstrand, og det skal bli hvordan Frigg angriper kampen mot Skeid i dag.
    Bortelaget Skeid har startet sesongen tungt i årets versjon av Obosligaen. Laget fra Nordre-Åsen i Oslo spiller ofte jevne kamper i Obosligaen, men har slitt med å vinne kamper. På hjemmebane har de holdt topplagene Stabæk, Brann og Sandnes-Ulf til uavgjort, men har tapt kampene på overtid. Laget ligger på sisteplass på tabellen, og laget har bare fattige tre poeng etter ni spilte kamper. I cupen har laget gjort det bedre og i forrige runde slo dem ut Oppsal 4-0 på bortebane. Det skal bli spennende å se hvordan Skeid spiller i dag, og om de klarer å slå et godt Frigg lag.
    Lagene er klare og vi starter med hjemmelaget Frigg Oslo FK. De går ut i sin vante 1-4-3-3 formasjon, og gjør to endringer på laget som tapte mot Levanger i helgen. Per Eik Forgaard starter som indreløper, han kommer inn for Varg Støvland som er skadet. I tillegg er Markus Rogde byttet ut i forsvar, og inn kommer Bouna Ndiaye. Vital Kaba starter på topp, og det skal bli spennende å se om den tidligere Skeid spilleren kan straffe gamle lagkamerater.
    Skeid gjør en rekke endringer på laget som tapte mot KFUM før landslagspausen. Kvarekvål får tillit fra start i mål. På midtbanen går David Hickson og Bendik Rise ut, og de erstattes av Emil Tjøstheim og Florind Lokaj. På topp er ringreven Johnny Per Buduson benket, og han erstattes av Gabriel Andersen. Det skal bli spennende å se hvordan så mange endringer vil påvirke kampen for bortelaget.
    En ekstra detalj å legge merke til er at begge lag har møttes i en cupfinale tidligere. Det var tilbake i 1965, og da ble det spilt hele tre omkamper for å avgjøre hvem som vant kongepokalen. Etter tre kamper løsnet det endelig for Skeid og de stakk av med cupgullet.
    Lagene entrer banen og vi gjør oss klar til kamp!
    0'
    Bortelaget tar avspark og kampen er i gang.
    1'
    Skeid går rett i angrep og Melchior får skutt fra seksten meter. Skuddet reddes mesterlig av keeper Evensen.
    1'
    Skeid presser høyt fra start, men Frigg spiller seg fint av presset til boretlaget. Berg setter fart med ball og spiller ut til Forgård. Han prøver å prikke et innlegg retning Ferrer, men det blir for langt og går ut til utspark.
    2'
    Holmedahl presser en Skeidspiller og vinner ball sentralt i banen, spiller til Ferrer som vender rundt og skyter fra like utenfor sekstemeteren. Skuddet går like utenfor.
    4'
    God mulighet for Skeid. Broderer seg fint ned langs venstrekant før det løftes et innlegg på bakre. Der er Tjøstheim helt fri, men headingen går over. Tjøstheim avvinkes også for offside.
    5'
    Skeid trøkker på fra start, og ønsker nok en tidlig scoring. Foreløpig har de ikke skapt de største mulighetene mot et lavtliggende hjemmelag.
    6'
    Tjøstheim har vært aktiv i starten, og starter ofte inn bak forsvaret til Frigg. Denne gangen starter han litt for tidlig og avvinkes for offside.
    7'
    Kaba vender vekk to spillere og banker ballen inn i boks, men Kvarekvål plukker ball enkelt.
    8'
    Mange tette dueller her de første ti minuttene av kampen, og ingen av lagene har tatt kontroll over kampen. Skeid har hatt et lite overtak, men Frigg er på nivå med med forhåndsfavoritten.
    10'
    Frigg mer med nå de siste minuttene og har tatt grep om ballen. Skeid sitt press fungerer ikke og Skeid spiller seg enkelt gjennom det høye presset deres.
    14'
    Ferrer starter i bakrom, men avvinkes korrekt for offside.
    14'
    Lang ball retning Kaba, han vinner duellen og Ferrer plukker andreball. Han prøver å drible vekk en spiller, men får et dårlig touch. Da kommer keeperut og plukker ballen. God mulighet for hjemmelaget.
    16'
    Mange tette dueller og etterslenger nå, og dommeren lar spillet gå hver gang. Dommeren har tydelig lagt en høy list fra start av i kampen.
    18'
    Endelig lykkes det høye presset til Skeid, og de vinner et frispark på tretti meter. God mulighet for både innlegg og skudd.
    19'
    Frisparket løftes inn i feltet, men Ndiaye hos Frigg får klarert.
    19'
    Holmedahl mottar ball sentralt på banen, vender rundt og prikker Kaba i bakrom. Skeid får akuratt klarert til innkast til Frigg høyt i banen.
    21'
    Melchior vinner andreball på førti meter, og setter fart. Blir taklet av Cham og får frispark på 25 meter. God mulighet for både skudd og innlegg for Skeid.
    25'
    Løftes presist inn på bakre, men Skeidspilleren har løpt i offside og dommerer blåser for offside.
    26'
    Gult kort til Frigg Oslo FK
    Shariff Cham
    Lager frispark sentralt på midtbanen. Ikke en veldig stygg takling, men er tredje takling av samme kaliber og da gir dommer det gule kortet.
    26'
    Frigg angriper, Halsne får slått inn, men innlegget klareres ut. Skeid prøver å kontre, men Safari tar returrommet og hindrer mulighet for bortelaget.
    30'
    Skeid vinner ball inne i Frigg sin sekstenmeteren. Ballen spilles til Melchior som kan skyte, men velger å drible. Da får Kukleci kastet seg inn og avverget for Frigg.
    32'
    Frigg roter det til for seg selv på egen halvdel, og Andersen mottar ball i bakrom. Han løpes opp av Kuckleci og han får klarert til innkast for Skeid høyt i banen.
    35'
    Frigg vinner et innkast høyt i banen på høyre side av banen.
    37'
    Innkastet tas kort, og Skeid vinner ball. De kontrer, men Cham løper opp Andersen og hinder kontring.
    38'
    God mulighet for Frigg. Lang ball retning Kaba som vinner duellen og legger igjen til Ferrer. Han prikker gjennom Kaba på første touch. Kaba kommer alene med keeper, og skyter, men skuddet går på feil side av nettveggen. Kampens største sjanse.
    39'
    Der kommer muligheten for Andersen! Toure mottar ball på høyrekant, vender vekk Halsne før han løfter et presist innlegg inn i feltet. Der har Andersen løpt seg fri og header, men headingen går like utenfor. Skeid største sjanse i kampen.
    41'
    Kan et av lagene få en scoring før pause?
    42'
    Skeid vinner et hjørnespark.
    42'
    Løftes presist på bakre, der har Andersen løpt seg fri. Han får headet, men headingen går over.
    42'
    Skeid kontrer, og Andersen prøver å tre igjennom Toure. Pasningen er for upresis og går inn til keeper.
    45'
    Vi er på overtid, og vi er usikre på hvor mye tid som er lagt til.
    45'+1
    45'+2
    Det er pause på Tørteberg Kunstgress, og stillingen er 0-0 mellom Frigg og Skeid. Det har vært en jevnspilt og intens første omgang, men som har manglet de store sjansene. Skeid startet best, men Frigg kjempet seg etterhvert tilbake i kampen. Begge lag sliter med å skape de store mulighetene, men både Kaba (Frigg) og Andersen (Skeid) har hatt gode muligheter til å score. Vi har en spennende å forhåpentligvis målrik andre omgang foran oss.
    Lagene gjør seg klar for andre omgang og Skeid har gjort to bytter i pausen. Spennende å se hvordan dette påvirker kampen.
    45'
    Spillerbytte - Skeid
    Inn: Bendik Rise
    Ut: Florind Lokaj
    46'
    Inn: David Hickson
    Ut: Ousmane Diallo Toure
    46'
    Hjemmelaget tar avspark og andre omgang er i gang.
    46'
    Frigg går rett i angrep, lang ball retning Kaba. Han setter fart og passerer tre Skeid spillere. Tar med seg ball inn i sekstenmeteren og skyter, men skuddet går like utenfor. Stor mulighet for hjemmelaget.
    47'
    Frigg angriper langs venstrekanten, og Berg kombinerer fint sammen med Halsne på høyrekanten. Det ender med innlegg fra Berg, men Skeid får klarert.
    49'
    Frigg har tatt grep om kampen fra start av andre omgang, og Skeid sliter med å få tak i ball.
    49'
    Mål for Skeid!
    Frigg Oslo FK 0 - 1 Skeid
    Mål: Marcus Melchior
    For en scoring av Melchior! Melchior snapper ball sentralt på banen og setter fart. Fører ball forbi fire Frigg spillere før han banker til fra like innenfor sekstenmeteren. Skuddet flyr ned i lengste og 1-0 til bortelaget.
    50'
    Vil våge å påstå at dette var mot spillets gang. Hjemmelaget startet andre omgang best, men blir enormt hardt straffet av Skeid.
    53'
    Chris Safari
    Snakker på seg gult kort.
    53'
    Skeid vinner ball høyt igjen, og igjen holder Melchior på å straffe Frigg. Han trer igjennom Tjøstheim som skyter, men Kukleci får klarert i siste liten.
    54'
    Frigg spiller på enormt høy risiko på egen halvdel. Skeid har vært nære på å straffe hjemmelaget flere ganger, men det står foreløpig 1-0 til bortelaget.
    56'
    Enorm mulighet for Frigg, Kuckleci slår en strøken pasning i bakrom retning Kaba. Kaba når ballen like før keeper, og header ballen over keeper. Ballen reddes på strek, men til Kaba avvinkes for offside.
    58'
    58'
    Inn: Mikkel Tveiten
    Ut: Tomas Boye Lopez Borgersen
    58'
    Inn: Johnny Per Buduson
    Ut: Gabriel Andersen
    58'
    SLås presist inn i feltet, Frigg får klarert ut i første omgang. Andre ball plukkes opp av Skeid og det slås inn igjen i feltet til Buduson. Han får headet, men headingen går rett på keeper.
    59'
    Frigg startet andre omgang best, men etter scoringen til Skeid har bortelaget tatt mer og mer over.
    61'
    Stopp i spillet siden Ndiaye ligger nede med skade, og han symboliseres at han må byttes ut.
    61'
    Cham spiller til Ferrer som banker til fra like utenfor sekstenmeteren, han treffer godt, men også rett på keeper.
    63'
    Spillerbytte - Frigg Oslo FK
    Inn: Markus Alsaker Rogde
    Ut: Pape Bouna Ndiaye
    Ndiaye må gi seg med skade, og Rogde kommer inn for stopperen.
    63'
    Ferrer prøver å flikke gjennom Kaba, men pasningen er upresis og Skeid får klarert i siste liten.
    65'
    Frigg sine yngre fans prøver å syke ut Skeids beste spiller i dagens kamp. De roper at Melchior 'jobber som vikar', vi antar at det er noen av de yngre supporterne som kanskje har hatt kampens målscorer som vikar. Foreløpig funker utpykingen dårlig, og Melchior fortsetter å storspille.
    66'
    Frigg vinner et hjørnespark.
    68'
    Slås lavt på første og Skeid får klarert.
    68'
    Melchior mottar ball like utenfor sekstenmeteren. Han vender vekk to spillere og banker til, men skuddet blokkeres.
    70'
    Ballen spretter litt heldig for Frigg og Kaba får skutt fra 17 meter. Skuddet går til høyre for keeper, men der er Kvarekvål nede og redder enkelt.
    71'
    Vital Curtis Kaba
    72'
    Inn: Marius Cassidy
    Ut: Jonas Halsne
    72'
    Inn: Ola Johan Antonsen-Meløy
    Ut: Sebastian Fjose Berg
    72'
    To bytter hos Frigg, og begge byttene skjer på venstreside av banen. Kan den nye venstresiden til hjemmelaget utgjøre forskjellen for bortelaget?
    74'
    Litt roligere periode i kampen nå, og Frigg klarer ikke å skape noe på et lavtliggende bortelag. Skeid sin taktikk er tydelig å la Frigg ha ball, og prøve å straffe dem på kontringer.
    76'
    For en mulighet. Ferrer brassesparker fra 11 meter, men keeper redder mesterlig. Dessverre for Frigg så avvinkes Ferrer for offside.
    77'
    Frigg triller lenge ball på Skeid sin banehalvdel, til slutt så prøver Kukleci å slå en pasning i bakrom retning Safari. Dessverre for Frigg så er pasningen litt for upresis.
    80'
    Inn: Erik Nordengen
    Ut: Marcus Melchior
    Kampens foreløpig eneste målscorer går ut, og Skeids beste spiller går ut. Har vært meget god spilleren som startet og spilte sine første år med fotball i Frigg.
    80'
    Ferrer vinner ball høyt, og vender vekk en spiller nede på kant. Blir klippet ned og får frispark på venstrekanten.
    82'
    Igjen går dødballen ikke over første stolpe. SKeid kontrer, og det hindrer med skudd fra Hickson. Han er helt fri innenfor sekstenmteren når han får skutt, men skuddet går langt over.
    84'
    Inn: Tony Vo
    Ut: Per Eik Forgaard
    84'
    Inn: Bo Hegland
    Ut: Shariff Cham
    84'
    Frigg tar sine to siste bytter, kan de være med å hjelpe hjemmelaget til å score utligningsmålet.
    85'
    Fem minutter igjen pluss tilleggstid. Frigg presser på og har mye ball, men sliter med å skape store muligheter på et solid Skeidlag.
    86'
    88'
    Bankes inn i feltet, men Frigg får klarert.
    88'
    Holmedahl prøver å prikke gjennom Cassidy i bakrom, men Hickson tar et enormt returløp og skjermer ballen ut til utspark fra keeper i Skeid sitt mål.
    89'
    Skeid kontrer og ballen havner hos Hickson. Han tar med seg ball inn i sekstenmeteren, han banker til fra kloss hold, men skuddet går like utenfor.
    90'
    Vi er på overtid, og det lgegges til fire minutter.
    90'+1
    Frigg vinner et hjørnespark, keeper kommer opp.
    90'+1
    Presist slått, og det blir en heading mot mål. Dessverre for Frigg sin del går headingen rett på keeper.
    90'+1
    God mulighet igjen for Frigg. Innbytter Vo prikker et nydelig innlegg retning Meløy. Han vinner ball og header ballen inn igjen retning Kaba. Kaba blir hardt presset og får ikke kraft i avslutningen.
    90'+4
    Hegland prøver å prikke gjennom Vital, men Skeid får klarert i siste liten.
    90'+5
    Skeid får ikke klarert og Frigg setter et enormt press på bortebane. Det ender med skudd fra Hegland, men skuddet går like over.
    90'+6
    90'+6
    Kampen er ferdig på Tørteberg kunstgress og bortelaget Skeid stikker av med avansementet til neste runde av cupen. Første omgang var jevnspilt og hvor begge lag hadde mulighet til å ta ledelsen. Både Andersen (Skeid) og Kaba (Frigg) hadde begge mulighetene til å score, men marginene var i mot dem. Dermed var stillingen 0-0 til pause. Skeid tok to bytter i pausen, og det gav effekt fra starten av andre omgang. Etter 50 minutter snappet Marcus Melchior ball sentralt på banen og satte fart. Melchior førte ball forbi fire Frigg spillere før han banket til fra like innenfor sekstenmeteren. Skuddet flyr ned i lengste og dermed stod det 1-0 til bortelaget. Kampen hadde vært jevnspilt til dette, men etter dette tok Skeid mer og mer over. Frigg hadde mye ball, men klarte aldri å skape de store mulighetene mot et godt etablert Skeid lag. Dermed endte det 1-0, og Skeid er videre til neste runde i cupen. Takk for at du fulgte kampen, og jeg ønsker deg en fin dag videre.