0-3
0-4
452
0

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av cupoppgjøret mellom Hønefoss og Strømsgodset på AKA Arena!
    Dagens hjemmelag befinner seg nå i tredjedivisjon, hvor de på sesongens seks første kamper har tatt syv poeng. Det gjør at det er tre poeng ned til nedrykk og samtidig hele 11 poeng opp til ledende Aalesund 2. Strømsgodset har på sin side hatt en godkjent start på årets sesong i Eliteserien, med tre seire og ett uavgjortresultat på de syv første kampene. Det gir en femteplass på tabellen, ni poeng bak Viking på topp.
    Det startet derimot ikke altfor lovende for Strømsgodset, som sto med tre tap på de fire første kampene. Etter 0-5-nederlaget mot Sandefjord har det imidlertid begynt å snu for Håkon Wibe-Lund og hans mannskap. 3-0 mot både Rosenborg og Kristiansund samt 0-0 mot Viking er formen de har å vise til inn mot dagens cupkamp.
    Hønefoss og Strømsgodset møttes faktisk i cupen også i fjor. Den gang vant Godset 2-0 etter mål av Mikkel Maigaard og Johan Hove. Fjorårets cupmøte markerte også den første kampen mellom lagene på åtte år. Helt tilbake i 2013 målte lagene krefter på Norges øverste nivå, men i dag er altså nivåforskjellen langt større. Cup er imidlertid fortsatt cup, og alt kan skje.
    Lagoppstillingene er klare, og hos bortelaget får både Morten Sætra, Fabian Holst-Larsen, Sondre Fosnæss Hanssen og Aleksander Stenseth sine første minutter for førstelaget denne sesongen. Fra laget som slo Kristiansund 16. mai er det faktisk bare Herman Stengel og Johan Hove som er med videre til dagens startellever.
    Hønefoss slo på sin side Toten 2-1 for fem dager siden, og hovedtrener Luke Torjussen har valgt å la nøyaktig de samme elleve starte også i dag.
    Dagens hoveddommer er Stian Røvig Sletner. Med seg langs linjene har han Aleksander Jæger og Nan-Chun Chen, mens Philip George Aarskog er fjerdedommer for anledningen.
    Fra Tippeliga-oppgjørene helt tilbake i 2013 er det fortsatt én av spillerne som holder koken hos samme lag. Alexander Groven startet da som nå for Hønefoss. Den nå 30 år gamle spilleren returnerte til gamleklubben i 2020 etter noen sesonger i Sarpsborg 08 samt KA på Island.
    Lagene er på vei ut på banen. Kampstart er like rundt hjørnet!
    0'
    Hønefoss tar avspark. Vi er igang!
    1'
    Slås langt opp mot Godsets 16-meter, men ballen går helt inn til Sætra.
    3'
    Ragnarsson prøver å sette fart inn mot Godsets halvdel, men stoppes.
    4'
    Holst-Larsen svinger inn fra høyre, men vertene får klarert.
    4'
    Krasniqi prøver å tre gjennom til Stenseth, men Hønefoss-forsvaret får ryddet unna.
    6'
    Hønefoss viser seg frem med en fin kontring, men Buktens pasning fremover mot Ragnarsson stoppes såvidt i tide av Godset-forsvaret.
    7'
    Hjemmelaget er nære ved å få tredd seg gjennom midten, men Gunnarsson bryter fint og tar over.
    9'
    Gult kort til Hønefoss
    Alexander Groven
    Takler på seg et gult kort i duell med Gunnarsson om ballen utenfor Godsets 16-meter.
    11'
    Godset spiller seg fint fri på høyresiden. Innlegget ser imidlertid svakt ut, men forlenges innover av en Hønefoss-forsvarer. Midt foran kassa får Krasniqi hodet på kula, men forsøket går til side for mål.
    12'
    Tokstad tar ned ballen nede på høyrekanten, men går seg litt fast og mister den.
    14'
    Slås inn mot Stenseth foran målet til Hønefoss, men det blir for upresist og hjemmelaget kan klarere.
    16'
    Kort variant. Holst-Larsen prøver deretter en lav pasning inn mot midten av feltet, men her får hjemmelaget klarert ut til innkast.
    16'
    Klareres ut.
    17'
    Tokstad vurderer mulighetene ute på høyrekanten, men ender til slutt opp med å rote ballen ut til et Hønefoss-kast.
    19'
    Ballen spilles til en feilvendt Friday på kanten av vertenes 16-meter. Gir videre til Stenseth som tar et steg med kula før han prøver å skyte, men Hønefoss-forsvaret klarer å hindre Godset-angriperen.
    20'
    Groven har allerede gult kort, men er ikke redd for å tråkke ordentlig til i duell om ballen for det. Takler kula knallhardt ut til innkast.
    23'
    Boahene blir liggende etter en duell nede på venstrekanten.
    24'
    Godsets venstreback kommer seg på beina. Halter litt, men ønsker å fortsette ser det ut til.
    25'
    Ragnarsson jager en ball nedover venstrekanten, men rekker den ikke før den allerede har krysset sidelinjen.
    26'
    Stenseth setter fart fremover, men blir fryktelig alene og stoppes derfor av Hønefoss-forsvaret.
    28'
    Hønefoss ypper seg når ballen spilles inn til Groven på høyresiden av Godsets 16-meter. Innlegget slås inn mot Ragnarsson, men gjestene får klarert.
    29'
    Ahmed El Amrani
    29'
    Andre gule kort til Hønefoss
    To gule kort på rappen der! Det første gis etter at han løper Boahene overende i kamp om ballen. Så ser det ut til at han faktisk kjefter på seg gult kort nummer to, og dermed er det rett i dusjen!
    30'
    Friday får avsluttet innenfor hjemmelagets 16-meter, men skuddet går i blokka.
    31'
    Hønefoss har vist svært gode takter den første halvtimen av denne kampen, men nå spørs det om de kanskje blir liggende flere hakk dypere for å demme opp for det røde kortet til høyreback El-Amrani.
    34'
    Godset slår langt opp mot Friday, men flagget er oppe på spissen.
    34'
    Sætra er ute og fanger.
    36'
    Stenseth slår inn mot Krasniqi, men Satheeskumar bryter fint og tar over.
    37'
    Klareres ut ved første stolpe. Ballen havner deretter hos Hove, som skyter i blokka. Deretter er det Tokstad som kan klemme til fra langt hold, men hans forsøk går noen meter til side for mål.
    38'
    Holst-Larsen slår inn fra høyre, men ballen går over hele feltet. Deretter havner den hos Boahene, men han sklir når han skal slå ballen og da havner den hos en Hønefoss-forsvarer.
    40'
    Hove prøver seg fra distanse. Går rett på Flasza som må gi retur, men han kaster seg over den før Friday rekker frem.
    40'
    Groven takler Tokstad i bakken nede på egen venstreside, og Godset får frispark i fin posisjon.
    41'
    Stengel slår frisparket inn mot nærmeste stolpe, men Ragnarsson stuper ned og header ballen ut til corner.
    42'
    Kommer en heading midt foran mål, men den går bare videre ut mot motsatt kant.
    42'
    Så å si alt handler om Godset nå. Hønefoss vinner ballen tilbake gang på gang, men får ikke gjort så mye annet enn å måke den opp og håpe at klokka går raskere til pause.
    43'
    Boahene med et fint innlegg fra venstre. Tokstad header til ved bakre stolpe, men Flasza har god kontroll på ballen.
    44'
    Samaran Satheeskumar
    Takler på seg et gult kort.
    44'
    For en sjanse da! Holst-Larsen får såvidt slått inn før ballen krysser dødlinja, men ballen heades ut av en Hønefoss-forsvarer. Daler ned hos Hove som prøver seg med et sylfrekt brassespark, men forsøket går rett i stolpen og ut.
    45'
    Ballen slås inn mot Hove, men det er ikke presist nok og da får han ikke tak i den før kula har krysset dødlinja.
    45'+1
    Det legges til to minutter.
    45'+1
    Gjestene prøver å sette igang til Stenseth nedover venstresiden, men igjen mangler det på presisjonen og det ender med innkast til Hønefoss.
    45'+2
    Rødt kort til Hønefoss
    Omar Fonstad el Ghaouti
    Rødt kort nummer to for Hønefoss! Vertenes angriper stuper inn i en takling på Fosnæss Hanssen, og dommer nøler ikke med å trekke opp det røde.
    45'+2
    45'+4
    En ganske absurd omgang er over. Godset har stanget og stanget mot et godt Hønefoss-forsvar, mens hjemmelaget får oppgaven gjort vanskeligere og vanskeligere når de ikke bare får én mann utvist, men to! I omgangens siste situasjon takler Omar el Ghaouti på seg et direkte rødt kort, drøye kvarteret etter at El-Amrani taklet på seg et nokså strengt gult før han sekunder senere kjeftet på seg sitt andre. Ni mann mot elleve blir nok i tøffeste laget for Hønefoss når det i utgangspunktet er en ganske markant divisjonsforskjell mellom lagene. Klarer de å holde ut i nye 45 minutter, eller vil Godset for alvor sette foten på gasspedalen etter hvilen? Jøye meg, her er det bare å glede seg.
    45'
    Godset triller igang den andre omgangen.
    46'
    Spillerbytte - Hønefoss
    Inn: Valgeir Svansson
    Ut: Daniel Berg
    46'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Ole Enersen
    Ut: Johan Hove
    46'
    Inn: Eirik Blikstad
    Ut: Sondre Fosnæss Hanssen
    46'
    Hønefoss lemper ballen oppover, men innbytter Blikstad får tak i ballen og Godset tar over igjen.
    48'
    Ballen havner ute hos Boahene på venstrekanten, men flagget er oppe på Godset-backen.
    48'
    Ragnarsson løper det han kan for å prøve å nå en lang ball. Vinner til slutt et innkast høyt i banen.
    49'
    Kastes helt inn i Godsets 16-meter, men Gunnarsson får headet unna.
    49'
    Godset presser Hønefoss skikkelig når de skal spille seg ut av eget forsvar, men hjemmelaget lar seg ikke stresse og holder ballen i laget.
    51'
    Redning på strek! Friday får en touch på ballen midt foran mål. Går forbi Flasza, men Svansson får ryddet unna bak ham.
    53'
    Friday legger inn mot Tokstad foran mål, men Hønefoss får klarert til corner.
    54'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    54'
    Mål for !
    Hønefoss 0 - 1 Strømsgodset IF
    Mål: Kreshnik Krasniqi
    Målgivende: Herman Stengel
    Krasniqi scorer mot gamleklubben! Krasniqi tar en kort cornervariant til Stengel før han får den tilbake. Velger like greit å klemme til fra hjørnet av 16-meteren, og forsøket sniker seg gjennom hele feltet og inn i lengste hjørne.
    54'
    Dobbelsjanse for Friday! Det første forsøket reddes av Flasza før det andre blokkeres ut til corner.
    56'
    Klareres ut. Spilles tilbake inn mot Friday som står i offside og lar den gå.
    56'
    Inn: Narongdet Solbakken
    Ut: Alexander Groven
    56'
    Inn: Amar Colic
    Ut: Arnor Gauti Ragnarsson
    57'
    Tokstad slår inn fra høyre, men forsøket går til side for mål og ut til femmeter.
    58'
    Stengel ser at Holst-Larsen tar turen inn fra venstrekanten, men ballen opp mot Godset-backen slås for hardt og det hele ender med femmeter for Hønefoss.
    60'
    Hønefoss får en sjanse når Solbakken drar seg fri midt på banen. Dytter ballen videre til Wang, men skuddet fra skrått hold reddes av Sætra.
    60'
    Holst-Larsen svinger inn fra venstre, men Hønefoss får klarert.
    63'
    Krasniqi med innleggsforsøk fra høyre denne gangen, men presisjonen mangler og da ender det med femmeter fra Flasza.
    63'
    Fanges av Flasza.
    64'
    Hønefoss får en kontringsmulighet etter Godsets hjørnespark. Ballen havner etterhvert inne foran målet til gjestene, men Svendsen får ikke foten på den foran kassa.
    66'
    Mål for !
    Hønefoss 0 - 2 Strømsgodset IF
    Mål: Fred Friday
    Målgivende: Aleksander Biermann Stenseth
    Klabb og babb, men mål er mål! Friday får en sjanse han absolutt bør sette, men får rett og slett dårlig treff med hodestøtet sitt. Stenseth får med to touch gitt den tilbake til Friday som i nærmest sittende stilling pirker ballen i mål.
    66'
    Inn: Mads Volden
    Ut: Samaran Satheeskumar
    69'
    Inn: Sander Mala
    Ut: Sivert Bukten
    69'
    Tokstad felles av Mala midt på hjemmelagets halvdel og får frispark.
    71'
    Boahene prøver et innlegg fra høyre, men det blokkeres ut til corner.
    71'
    Inn: Halldor Stenevik
    Ut: Kristoffer Tokstad
    72'
    Inn: Albert Thorsen
    Ut: Aleksander Biermann Stenseth
    72'
    72'
    Mål for !
    Hønefoss 0 - 3 Strømsgodset IF
    Mål: Niklas Gunnarsson
    Gunnarsson klemmer inn bortelagets tredje! Ballen havner hos Boahene utenfor vertenes 16-meter, men skuddet går i blokka. Havner deretter hos Gunnarsson, som prikker kula utakbart inn i lengste hjørne.
    72'
    Mål for !
    Hønefoss 0 - 4 Strømsgodset IF
    Målgivende: Fred Friday
    Krasniqi med sitt andre for dagen! Stengel med en nydelig gjennombruddspasning til Friday, som tar med seg ballen forbi Flasza og ned til dødlinja. Legger perfekt inn til Krasniqi, som på hel volley sender kula i nettet.
    74'
    Inn: Marko Farji
    Ut: Kreshnik Krasniqi
    74'
    Boahene ligger nede utenfor egen 16-meter. Medisinsk personell kommer til, og backen får en sjekk inne på banen.
    75'
    Boahene hjelpes opp på beina igjen, men må ut til sidelinjen. Ser ut til at han har fått seg en trøkk i ryggen.
    77'
    Nære på for Godset! Først reddes et forsøk fra Enersen, før ballen spretter inn i farlig område rett foran streken. Der kommer det et nytt skudd fra Thorsen denne gangen, men Flasza har kommet seg på plass igjen og får reddet også dette forsøket.
    79'
    Stenevik legger inn fra nede ved dødlinja på høyresiden, men ballen går rett på Flasza.
    81'
    Rydje slår opp mot Godsets 16-meter, men ballen går over Solbakken og videre til Sætra.
    82'
    Stengel vipper gjennom til Holst-Larsen, men flagget er oppe på backen.
    83'
    Stengel slår inn mot Stenevik foran mål, men den pasningen kommer nok litt overraskende på sistnevnte som ikke får gjort noe særlig med den.
    85'
    Stengel tester slegga fra distanse, men Flasza får fisket ballen ut til corner.
    86'
    Kort variant. Havner hos Boahene som prøver seg, men rett i blokka.
    86'
    Slås mot Solbakken på bakre, men avslutningen går i nettveggen.
    87'
    Stenevik slår inn fra høyre, men det går over alt og alle foran mål.
    90'
    90'+1
    Stengel lemper ballen inn til Thorsen, men sistnevnte står i offside og dommer blåser i fløyta.
    90'+2
    Rydje slår inn fra venstre, men Godset får tak i ballen.
    90'+3
    90'+3
    Der er det hele over, og som ventet ble det for tungt for Hønefoss å spille ni mot elleve gjennom en hel omgang. I den første omgangen var de fullt på høyde med sin motstander fra Eliteserien, men etter hvilen handlet det egentlig bare om Strømsgodset. Sluttresultatet blir dermed 4-0 til drammenserne, blant annet etter to mål fra tidligere Hønefoss-spiller Krasniqi. I år som i fjor tar med det Godset seg videre i cupen på bekostning av Hønefoss!
    Med det takker jeg for følget, og vil ønske dere alle en fin kveld!