Velkommen til dagens livedekning fra Haugesund stadion. Her er det strålende høstvær, og det har det vært hele helgen.
    FKH har blitt nødt til å gjøre noen forandringer fra laget som møtte Molde borte forrige helg. Høyreback Vegard Skjerve soner karantene. Han erstattes av islendingen Andrés Már Jòhannesson. På midtbanen må FKH klare seg uten skadde Trygve Nygaard de kommende ukene. Nygaard har vært FKHs kanskje beste spiller i høst. Inn i hans sted flyttes Geir Ludvig Fevang fra kanten. Maic Sema kommer inn på den ledige kanten.
    Det er ellers verdt å merke seg at FKH har unggutten Tom Undheim på benken i dag. Han har imponert for rekrutteringslaget denne sesongen.
    På FKHs skadeliste finner vi Joakim Våge Nilsen, Trygve Nygaard, Tor Arne Andreassen og Eirik Mæland. I tillegg har Kristoffer Haraldseid slitt med en mindre skade, men han sitter på benken i dag. Vegard Skjerve har karantene og spiller som nevnt ikke etter sitt femte gule kort for sesongen i forrige serierunde.
    FKH starter med følgende elleve (4-4-2): Per M. Kristiansen - Andrés Már Jóhannesson, Martin Bjørnbak, Umaru Bangura, David Myrestam - Håvard Storbæk, Geir Ludvig Fevang, Ugonna Anyora, Maic Sema - Pontus Engblom, Alexander Søderlund. Benken: Lars Øvernes, Kristoffer Haraldseid, Amer Osmanagic, Tom M. Undheim, Michael Haukås, Oddbjørn Skartun og Henrik K. Johansen.
    Sandnes Ulf starter slik i dag (4-4-2): A. Falch - V. Aanestad, E. Frejd, R. Espedal, B. Holmvik - F. Torsteinbø, A. B. Skjølsvik, M. Bertolt, S. Thorsteinsson - A. Traustason, K. Gytkjær.Benken: S. McDormatt, A. Pepa, K. Sola, Z. Bytygi, A. Rasjaj, O. Hauksson, T. Høiland.
    Det skiller ti poeng mellom lagene før dagens kamp. FKH ligger på 7. plass med 31 poeng etter 22 serierunder. Sandnes Ulf er nummer 14 med 21 poeng. Det vil si at Sandnes-laget ligger på den utsatte kvalifiseringsplassen. Det er svært jevnt i bunn, så her blir hvert poeng viktig. Kun målforskjell skiller Sandnes Ulf og Fredrikstad, som ligger på sikker plass. Kun ett poeng skiller Sandnes Ulf og Sogndal under nedrykksstreken.
    FKH tapte mot Molde i forrige serierunde (0-1). Sandnes Ulf spilte 3-3 hjemme mot Brann, og FKH-trener Jostein Grindhaug lot seg imponere av Sandnes. Her er hva Grindhaug skriver i dagens kampprogram: 'Jeg så kampen Sandnes Ulf mot Brann forrige søndag og ble mektig imponert av det Sandnes viste i den kampen. God stuktur i laget med spillere som var gode både individuelt og sammen. Det så ut som spillerne trivdes og hadde tro på det de drev på med. Det var masse energi og flott angrepsfotball. Utrolig at det ikke endte med tre poeng.'
    Da lagene møttes i Sandnes i vår, vant FKH 2-0 etter scoringer av Alexander Søderlund og Nikola Djurdjic. Nå er Djurdjic i svenske Helsingborg. Søderlunds nye spisspartner er svenske Pontus Engblom.
    FKH tok sommerpause på 3. plass, og var få poeng unna 1. plassen. Etter sommerpausen har det derimot gått langt dårligere med Jostein Grindhaugs lag. Faktisk har FKH vært tredje svakest på høsttabellen Haugesunds Avis har satt opp. Kun åtte poeng på de ti kampene lagene har spilt etter sommerpausen. Det skal legges til at nettopp Sandnes Ulf ligger sist på denne høsttabellen med sju poeng. De har derimot én kamp mindre enn FKH.
    Sandnes Ulf starter med de samme elleve som mot Brann forrige helg (3-3).
    Ifølge Rogalands Avis måtte Zymer Bytiqi, Marius Helle og Arnor Traustason alle gi seg før treningsøkten til Sandnes Ulf var ferdig fredag. Traustason starter i dag, Bytiqi er på benken og Helle er ute av troppen.
    FKH har aldri tapt mot Sandnes Ulf. I 2. divisjon i 2005 endte kampene 2-2 og 3-3. Da de to lagene møttes igjen i seriesammenheng i 1. divisjon i 2008 vant Haugesund 2-0 hjemme og 4-2 borte.
    Trener for Sandnes Ulf er Asle Andersen. Andersen har fortid i FKH og sier til Haugesunds Avis at det er på tide å slå sin tidligere lagkamerat Jostein Grindhaug fra sidelinjen. 'Jeg pleide å slå Jostein Grindhaug både på trening og i fotballtennis, og nå er det på tide å slå ham fra sidelinjen. Det har jeg vel aldri gjort før. Det er ikke gunstig å møte et revansjesugent FKH-lag, men vi er sterke i troen etter to gode kamper på hjemmebane. Vi gleder oss til kampen', sier Andersen til Haugesunds Avis.
    FKHs norske landslagsspiss, Alexander Søderlund, har ikke scoret mye mål de siste serierundene. Han har derimot fortsatt kun tre spillere foran seg på toppscorerlisten i eliteserien. Søderlund har ti, det samme som Branns Kim Ojo. De tre foran har alle tolv mål: Nikola Djurdjic (som FKH nå har lånt ut til Helsingborg), Tromsøs Zdenek Ondrasek og Moldes Davy Claude Angan.
    Stavanger Aftenblad melder om rundt 500 Sandnes Ulf-supportere i Haugesund i dag. Dette er som kjent et Rogalandsoppgjør og det er en svært viktig kamp for bortelaget.
    FKH har tapt to hjemmekamper så langt i serien i år. Det har de ikke gjort i noen tidligere sesongen under Jostein Grindhaug. Både i 2011, 2010 og 2009 ble det med ett hjemmetap på FKH.
    Spillerne kommer ut på gressmatta. Det er straks klart for avspark på Haugesund stadion.
    Vindstille og sol fortsatt her i Haugesund. Nå starter vi.
    Vi er i gang. Hjemmelaget går rett i angrep, men keeper Aslak Falch får fanget ballen like foran Pontus Engblom.
    1'
    Hjemmelaget spiller fra nord mot sør i 1. omgang.
    1'
    Myrestam og Sema kombinerer på venstresiden. Sema finner Søderlund, som takles. Sandnes Ulf overtar.
    2'
    God mulighet for FKH. Søderlund kommer seg fri og slår inn foran mål. Engblom når ikke fram, men Storbæk er helt alene på bakerste stolpe. Han prøver seg på en volley, men bommer på ballen. Hadde han klart å sette ballen på mål der ville det stått 1-0.
    2'
    FKH fortsetter å presse. Ingen tvil om hvem som har kommet best i gang her.
    4'
    Storbæk slår inn fra høyre, men bortelaget får klarert.
    4'
    Bra trykk fra hjemmelaget, men det ender med et frispark til Sandnes Ulf ved egen 16-meter.
    6'
    God pasning fra Myrestam i bakrom. Søderlund er etter den, men når den akkurat ikke.
    6'
    Engblom avblåses for offside.
    7'
    Vegard Aanestad slår inn fra høyre. Bangura klarerer til innkast.
    8'
    Sandnes Ulf-spillerne går i veien for hverandre etter et langt innkast. Det ender med FKH-innkast.
    8'
    Sandnes Ulf-frispark som slås inn i feltet. Fredrik Torsteinbø vinner i luften, men FKH får klarert.
    10'
    Det har jevnet seg noe ut etter en veldig frisk FKH-start.
    11'
    Kristiansen går ut i feltet og holder ballen. Dyttes overende etter at han har fanget ballen og får frispark. Kristiansen er irritert.
    12'
    Engblom jager ball og vinner corner for hjemmelaget. Kampens første.
    14'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Lav corner som klareres. Andrés Már Jóhannesson får skutt fra drøyt 20 meter - langt utenfor.
    14'
    Mål for Sandnes Ulf!
    Haugesund 0 - 1 Sandnes Ulf
    Mål: Christian Gytkjær
    Bortelaget har gradvis kommet mer med i kampen. Thorsteinsson kommer seg fri inne i FKHs 16-meter. Han slår hardt og lavt inn foran mål. Gytkjær får ei tå på ballen og setter inn 1-0 fra kort hold.
    16'
    Thorsteinssons første touch ser ut til å gå helt inn til Per Morten Kristiansen, og FKH-keeperen går også ut for å fange ballen. Han når derimot ikke fram og er på halvdistanse når innlegget kommer.
    18'
    FKH-frispark 25 meter fra mål.
    19'
    Bjørnbak skyter rett i muren.
    19'
    Mål for Haugesund!
    Haugesund 1 - 1 Sandnes Ulf
    Mål: Håvard Storbæk
    Målgivende: Alexander Søderlund
    Flott utligning av FKH. Andrés Már Jóhannesson med langt framspill mot Søderlund. Han vinner i lufta og header ned til Storbæk som kommer på løp. Kantspilleren legger ballen fint til rette med sitt første touch og setter ballen elegant over Aslak Falch fra tolv-tretten meters hold.
    19'
    Sandnes Ulf får klarert. Storbæk får ballen i returrom, men treffer dårlig. Det ender likevel med FKH-innkast.
    21'
    FKH mister ballen på egen halvdel. Sandnes Ulf får derimot ikke avsluttet og FKH kontrer. Det ender med en stor sjanse. Sema drar til fra god posisjon. Aslak Falch slår ballen til corner med en flott redning.
    24'
    Håvard Storbæk
    Sandnes Ulf får klarert.
    24'
    Godt innlegg fra Steinthor Freyr Thorsteinsson på venstresiden. Christian Gytkjær er ikke langt unna å nå fram på den. Farlig fra bortelaget.
    27'
    Saltoinnkast fra Steinthor Freyr Thorsteinsson, men ballen går over alt og alle.
    29'
    Farlig i FKH-feltet, men det vinkes for offside.
    29'
    Jevnt de siste minuttene.
    30'
    Vi passerer halvtimen. FKH startet klart best, men bortelaget jobbet seg mer og mer inn i kampen. Det var derfor ikke veldig overraskende da laget tok ledelsen. FKH svarte derimot kjapt og utlignet til 1-1. Alt i alt ganske jevnt på Haugesund stadion så langt.
    31'
    Kristiansen mister ballen, men Myrestam får taklet ballen foran aggressive Sandnes Ulf-spisser få meter fra mål.
    32'
    Søderlund lobber ballen inn i feltet til Engblom. Han prøver å bruke kneet/låret for å legge til rette for Sema, men pasningsforsøket er for upresist.
    33'
    Fevang prøver seg med venstrefoten fra 20 meter. Skuddet går et par meter utenfor.
    33'
    Sandnes Ulf kommer på en overgang, men Bjørnbak får klarert til innkast.
    35'
    Sandnes Ulf får tildelt et hjørnespark
    Bjørnar Holmvik
    Bjørnbak får klarert.
    35'
    En del balltap fra begge lag nå. Rotete.
    37'
    Haugesund 1 - 2 Sandnes Ulf
    Bortelagets kantspiller skyter fra skrått hold. Avslutningen treffer Bjørnbak og skifter retning slik at Per Morten Kristiansen settes ut av spill.
    38'
    Frispark til FKH i fin skuddposisjon.
    40'
    Bjørnbak skyter rett i muren igjen.
    40'
    Anyora med en håpløs pasning mot Storbæk. Ballen går ut av spill.
    41'
    Anyora gjør en god jobb og vinner ballen på midtbanen, men følger opp med nok en stygg feilpasning. Bortelaget går i angrep og vinner en corner.
    43'
    Bangura klarerer.
    43'
    FKH-spillerne frustrerte over tidsbruken til bortelagets keeper Aslak Falch.
    45'
    Søderlund drar seg fri og skyter fra skrått hold. Det blir et slags innlegg, men Sandnes Ulf klarerer.
    45'
    Steinthor Freyr Thorsteinsson skyter fra distanse. Kristiansen redder enkelt.
    45'+1
    45'+1
    Bortelaget leder 2-1 til pause etter en jevn omgang. FKH startet best, men har mistet grepet utover i kampen.
    45'
    Vi er i gang igjen. Bortelaget med avspark. De skal nå spille fra nord mot sør. Det er fortsatt vindstille, så ingen medvind/motvind.
    46'
    Ingen av lagene har gjort bytter i pausen.
    46'
    Storbæk slår inn fra høyre, men bortelaget header greit unna.
    47'
    4291 tilskuere her i dag.
    47'
    Sandnes Ulf slår inn fra høyre, men det blåses frispark til FKH.
    48'
    Målsjanse for bortelaget. Christian Gytkjær kommer høyest i feltet etter et innlegg fra høyre. Han får headet på mål fra fem meters hold, men Kristiansen er med på notene og redder.
    49'
    Engblom og Søderlund kombinerer, men Sandnes Ulf får gitt til corner.
    50'
    Det blåses frispark i feltet mot Fevang, men corneren hadde passert alle uansett.
    50'
    FKH fortsetter slik de framsto utover i 1. omgang. Mye feilpasninger og lite samspill.
    53'
    Anyora er virkelig ikke venn med ballen i dag. I ferd med å skape farligheter foran eget mål med en håplås ball bakover på banen.
    54'
    Litt kaotisk i Sandnes-boksen. Bortelaget får gitt til corner.
    55'
    Fevang kommer i hundre på bakerste stolpe, men når ikke helt fram. Ballen går ut til utspill fra Sandnes Ulf-målet.
    55'
    Andrés Már Jóhannesson slår inn fra høyre, men ballen går over alle.
    56'
    FKH fortsetter å være upresise i sitt pasningsspill. En viss frustrasjon anes fra hjemmesupporterne.
    58'
    Bortelaget kommer i angrep, men FKH får kastet seg og klarert ved to anledninger. Nok en gang ser vi at bortelaget virker farligere de gangene de kommer framover enn FKH er.
    59'
    Gult kort til Sandnes Ulf
    Kommer for sent i en takling. Ingenting å si på det kortet.
    59'
    Storbæk slår frispark inn i feltet, men han klarer ikke å slå over førsteforsvarer. Det heades enkelt unna.
    60'
    Michael Enge Haukås gjør seg klar for innhopp.
    60'
    Søderlund drar seg fri og skyter godt fra 20 meter. Markkryperen stryker stolpen. Nær utligning.
    61'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Michael Haukås
    Ut: Maic Sema
    61'
    Inn: Henrik Kjelsrud Johansen
    Ut: Pontus Engblom
    FKH med et dobbelbytte. Verken Sema eller Engblom har lyktes i særlig grad i dag.
    61'
    FKH prøver å spille seg gjennom bortelagets forsvar med hæler og flikker, men det blir bare nesten.
    62'
    Óskar Örn Hauksson skyter fra distanse. Ikke ufarlig, men et par meter utenfor.
    63'
    Begge FKHs innbyttere er veldig innsatsfulle og vinner dueller her i starten.
    65'
    Fevang får ballen i fanget. Han kommer til skudd fra ti meters hold, men avslutningen går over. Målsjanse.
    65'
    FKH får frispark ti meter inn på bortelagets halvdel. Hjemmelaget har overtatt føringen nå.
    66'
    Kort variant som ender med innkast til FKH.
    66'
    Henrik Kjelsrud Johansen kommer til skudd fra kort hold etter godt arbeid av Andrés Már Jóhannesson. Aslak Falch blir stående og redder. Bortelaget får klarert til corner.
    67'
    Bortelaget klarerer.
    67'
    Óskar Örn Hauksson skyter fra distanse igjen. Denne gangen treffer han mellom stengene, men Kristiansen holder markkryperen.
    68'
    Kjelsrud Johansen har vært frisk etter innhoppet. Fortsetter han slik bør han være en sterk kandidat til å starte på Lerkendal i neste serierunde for FKH.
    69'
    Holmvik handser. FKH får frispark i fin innleggsposisjon.
    69'
    Myrestam slår inn, men Sandnes Ulf klarerer. Svensken får ballen og slår inn igjen. Denne gangen treffer ballen Fevang og går ut til utspill fra mål.
    70'
    Haukås klarerer.
    72'
    Trykket fra hjemmelaget har avtatt.
    73'
    Espedal er frampå, men treffer ikke mål.
    74'
    Frispark til FKH midt på bortelagets halvdel.
    75'
    Innlegget nærmest treffer Aslak Falch. Det ender med corner.
    76'
    Småkaotisk i Sandnes-boksen, men til slutt får bortelaget klarert.
    76'
    Haugesund 2 - 2 Sandnes Ulf
    Mål: Henrik Kjelsrud Johansen
    Målgivende: Michael Haukås
    Det er de to innbytterne som gjør det. FKH biter seg fast. Myrestam skyter fra skrått hold. Aslak Falch redder med en benparade. Haukår får tak i ballen og drar seg fri. Han legger til Henrik Kjelsrud Johansen som enkelt styrer inn 2-2 fra kort hold.
    77'
    Kjelsrud Johansen ble snytt for sin første FKH-scoring da hans heading feilaktig ble annullert mot Odd i debuten. Nå blir scoringen godkjent og unggutten har åpnet sin scoringskonto i Tippeligaen.
    79'
    Aksel Berget Skjølsvik skyter via Anyora til ny corner.
    80'
    Kristiansen bokser unna.
    80'
    Sandnes Ulf biter seg fast. Óskar Örn Hauksson skyter fra 20 meter - like over. Farlig skudd.
    81'
    FKH fortsetter å føre kampen, men bortelaget virker farlige på både overganger og dødballer.
    82'
    Haukås skyter fra 25 meter, men forsøket blokkeres.
    83'
    Spillerbytte - Sandnes Ulf
    Inn: Anel Rashkaj
    Ut: Fredrik Torsteinbø
    Torsteinsbø har vært ganske frisk og har gjort en god kamp.
    83'
    Frispark til FKH i farlig innleggsposisjon.
    84'
    Haugesund 3 - 2 Sandnes Ulf
    Innlegget ser ut til å gå over alle og i mål via fingertuppene til Aslak Falch. I tilfelle er Myrestam målscorer.
    85'
    Håvard Storbæk er kåret til dagens FKH-spiller.
    88'
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Morten Bertolt
    Bortelagets siste bytte for dagen.
    88'
    Christian Gytkjær er høyest i feltet og header mot hjørnet fra kort hold. Kristiansen kaster seg og holder. Bortelaget har satt inn en sluttspurt for utligning.
    89'
    FKH holder ballen i laget på Sandnes Ulfs halvdel.
    90'+1
    Anyora skyter høyt over.
    90'+1
    Det skal spilles minimum tre minutters tillegg.
    90'+2
    FKH får klarert.
    90'+2
    Tiden renner ut her nå.
    90'+4
    90'+4
    FKH lå under både 0-1 og 1-2, men vant til slutt etter to gode bytter som snudde kampen. Haukås og Kjelsrud Johansen var begge gode etter sine innhopp. De sto også for 2-2-målet. Seiersmålet til Myrestam kom etter et frispark som backen slo inn i feltet. En rekke spillere gikk opp, men det så ikke ut som at annet enn Aslak Falchs fingertupper var på ballen.
    Tre viktige poeng for FKH, som faktisk kunne blandet seg inn i nedrykkskamp om de hadde tapt også i dag. Nå kan de derimot slippe å se seg bakover på tabellen og heller ha fokus på å gjenta de to forrige sesongs topp 6-plasseringer.
    For Sandnes Ulf var dette et bittert tap. Det så svært bra ut da de ledet, men med null poeng og seier til både Sogndal og Fredrikstad ble det en mørk kveld. Nå er Sandnes Ulf under streken.
    - Vi har vært presset og kjent på trykket. Vi har vært med i kampene uten å få uttelling i form av resultater. I dag traff vi godt på byttene. Henrik fikk sin første scoring og Michael leverte bedre enn på lenge. Utrolig viktig for hele laget at de kommer og er med og blåser liv i det. Nå fikk vi en skikkelig boost foran Rosenborg-kampen, sier FKHs assistenttrener Eirik Horneland.