1-0
1-1
87'

Da kan vi ønske velkommen til Haugesund stadion og dagens Tippeliga-oppgjør mellom FK Haugesund og Sarpsborg 08.
    Dagens motstandere er tabellnaboer, godt plassert på den nedre halvdelen. Hjemmelaget ligger på 11. plass med 27 poeng. Plassen under ligger Sarpsborg med 26 poeng. Dermed er det to lag som trenger poeng for å klatre unna den verste nedrykksstriden som møtes her i dag.
    Det er trolig et revansjelystent hjemmelag som er klare til kamp i dag. Forrige runde ble det stortap mot Strømsgodset i Drammen. O-5 ble sluttresultat da. Til dagens kamp gjør Jostein Grindhaug tre bytter. Ut går Bjørkkjær, Haraldseid og Christensen (karantene).Inn kommer Myrestam, Stølås og Haukås. Det betyr at sistnevnte spiller sentralt på midtbanen med Kiss.
    Sarpsborg 08 stiller med de samme som slo Start 3-1 hjemme i Sarpsborg sist.
    Sarpsborg 08 slo Haugesund i vårens oppgjør i Sarpsborg. Da scoret Heieren Hansen, Nordvik og Zajic. I tilsvarende oppgjør i 2014 vant FKH 4-0.
    Det er helt greie spilleforhold i Haugesund. Overskyet og litt vind. Gressmatten er som vanlig en av de beste i Norge.
    Da er lagene på inn i garderoben for å gjøre sine siste forberedelser. Det er kun ti minutter igjen til kampstart.
    Da er lagene på vei ut på banen. Vi er straks klare for avspark.
    Wiig med kampens første avslutning. Den går rett på Bråtveit.
    3'
    Sarpsborg har startet kampen med å slå en del lange baller. De har skapt litt problemer for hjemmelaget.
    4'
    Trondsen prøver å komme seg fri på dødlinjen. Til slutt går ballen bak linjen og til utspark for hjemmelaget.
    7'
    Gytkjær får avlsuttet med hodet på et innlegg fra Bamberg. Avslutningen mangler kraft slik at Kerr får en enkel jobb med å redde.
    9'
    Tokstad slår inn fra høyre. Bråtveit er våkent ute og plukker innlegget.
    10'
    Ekong går ned i feltet etter en duell med Mortensen. Han kommer seg etterhvert på beina.
    11'
    Nå er det Ernemann sin tur til å vri seg i smerte. Han får medisinsk hjelp etter en kollisjon med Haukås. Det virker som det er ankelen som er problemet.
    13'
    Ernemann er på beina igjen.
    14'
    Veldig rolig start i Haugesund. Ingen av lagene har skapt de store sjansene.
    16'
    Nok en gang går Ernemann i bakken. Denne gangen etter en duell med Bamberg. Etter litt behandling er han oppe igjen.
    18'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Alexander Stølås
    Stølås får ballen igjen og skyter. Ny corner til FKH.
    20'
    Den går helt inn til Kerr som glipper ballen men fanger den kjapt igjen.
    20'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Han er for tøff i en duell med Bjørbak.
    22'
    Diedhiou blir nesten spilt gjennom, men ballen sklir av foten hans og til Kerr.
    24'
    Veldig uryddig kamp i Haugesund. Mange avbrekk og dårlig tempo gjør at ingen av lagene har vært i nærheten av noen store sjanser
    27'
    Mål for Haugesund!
    Haugesund 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Alexander Stølås
    Og der da jeg nettopp hadde skrevet om sjansefattig og dårlig fotball kom målet. Stølås får ballen på kanten av 16-meteren og dunker den i mål bak Kerr.
    27'
    Nordvik får headet et frispark av Groven. Ballen daler noen meter over målet til Bråtveit.
    29'
    Den går rett i klypene til Kerr.
    32'
    Gult kort til Haugesund
    William Troost-Ekong
    Han får kortet for å ha forstyrret Kerr.
    33'
    Alexander Groven
    Han kommer for seint inn i en takling med Bjørnbak.
    34'
    Bamberg får en kjempemulighet, men misser med avslutningen når han bare har Kerr foran seg.
    37'
    Sarpsborg kontrer og Mortensen kommer seg fri innenfor 16-meteren. I det han skal sette ballen forbi Bråtveit blir han strålende taklet av Myrestam.
    38'
    Diedhiou vender og skyter fra 18 meter. Skuddet går en meter over.
    39'
    Michael Haukås
    Han dytter Mortensen over ende.
    40'
    Kiss vinner duellen, men ballen går bak mål.
    42'
    Nok en gang kommer FKH fint fram på høyresiden.
    45'
    Andreas Nordvik
    Han er for tøff i en duell med Gytkjær. FKH får frispark like utenfor 16-meteren.
    45'
    Bamberg skrur ballen over muren, men Askar på strek får headet ballen unna via tverrliggeren.
    45'+2
    Martin Bjørnbak
    Også han er for tøff i en duell, denne gangen mot Wiig.
    45'+2
    45'+3
    FKH leder 1-0 til pause etter en flott scoring av Alexander Stølås. En tam og kjedelig omgang tok seg kraftig opp etter scoringen i det 27. minutt. Da hadde både FKH og Sarpsborg muligheten til å score flere mål. Temperaturen på banen steg også ut over omgangen. Dommeren dro fram det gule kortet hele 6 ganger i første omgang. Om det vil bli utslagsgivende vil vi få se i andre omgang.
    45'
    Sarpsborg startet på samme måte som i første omgang med å slå en del lange baller mot FKH-forsvaret.
    48'
    Et innlegg fra Stølås når nesten Gytkjær. Ballen går inn til Kerr.
    51'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Anders Trondsen
    Mortensen får avsluttet på bakre stolpe, men skuddet går utenfor.
    51'
    Ekong med et farlig tilbakespill som nesten går i eget mål. Bråtveit får klarert til kast.
    53'
    Sarpsborg bygger opp til press med lange kast fra Groven. FKH sliter med å klarere.
    54'
    Tokstad slår inn fra høyre. Mortensen får avsluttet, men skuddet går ufarlig utenfor.
    56'
    Stølås slår et godt innlegg fra venstre, men Kerr er fint ute og plukker ballen foran Gytkjær.
    57'
    Ekong flikker et langt innkast fra Stølås. Ballen har retning mot mål, men Kerr redder greit.
    60'
    Tokstad legger inn, men ballen finner bare veien til beina til Ekong. Han klarerer.
    62'
    Mortensen får skutt etter et langt innkast. Avslutningen går rett i klypene til Bråtveit.
    64'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Claes Kronberg
    Ut: Kristoffer Tokstad
    66'
    Nordvik setter hodet på et innlegg. Avslutningen går utenfor.
    68'
    Wiig skjærer innover og avslutter fra 25 meter. Skuddet går langt utenfor.
    69'
    Zajic avslutter fra skrått hold. Bråtveit er fint med og får slått ballen unna.
    72'
    Ballen blir headet inn i feltet. Der er Bråtveit tøffest og vinner duellen mot Sarpsborg-spillerne.
    74'
    Inn: Peter Kovacs
    Ut: Bojan Zajic
    Sarpsborg setter innpå Kovacs i et siste forsøk på å få utlikning.
    77'
    Sarpsborg klarer ikke å skape de store farlighetene foran FKH-målet. Hjemmeforsvaret har en god dag på jobben og forsvarer seg veldig godt.
    80'
    Stølås slår inn fra venstre. innlegget går rett i hendene til Kerr.
    83'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Haugesund 1 - 1 Sarpsborg 08
    Innbytteren Maguire ordner utlikning i Haugesund. Et langt innkast ender i en duell mellom mange spillere. Ballen detter til slutt ned til Maguire som sender den i mål.
    87'
    Kjempemulighet til FKH. Agdestein får muligheten fra 10 meter, men han misser både målet og Gytkjær. Der burde FKH ha scoret.
    90'
    90'
    3 minutter lagt til.
    90'+1
    Frispark til Sarpsborg i farlig posisjon.
    90'+3
    Trondsen skrur ballen over muren, men Bråtveit er med og gjør en flott redning.
    90'+4
    90'+4
    Da er det over i Haugesund. Det blir 1-1 og poengdeling mellom FK Haugesund og Sarpsborg 08. Resultatet skal nok bortelaget være mest fornøyd med, for FKH ledet nesten hele kampen og hadde de største sjansene. Men så lenge det bare stod 1-0 hadde Sarpsborg alltid en mulighet, og den tok Maguire vare på når sjansen bød seg like før slutt. Dermed ble det ett poeng på lagene som strengt tatt begge hadde trengt 3 for å komme seg vekk fra bunnstriden.
    Avslutninger på mål: FKH - Sarpsborg 5-6. Avslutninger mot mål 8-11