1-0
1-1
45'
3-1
3-2
77'
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til livedekning fra Haugesund stadion der FKH møter Start til utsatt tippeligaoppgjør. Denne kampen hører til 2. serierunde, men gressmatta på Haugesund stadion var rett og slett ikke i Haugesund da kampen skulle blitt spilt. Nå er den på plass og første kamp på nye Haugesund stadion er spilt (seier 3-1 mot Rosenborg søndag).
    Før dagens kamp ligger Start på 6. plass og FKH på 8. plass. Begge lag har altså én kamp mindre spilt enn resten av lagene. Det betyr at vinneren av dagens kamp vil plassere seg i toppen av eliteserietabellen etter fem serierunder. Tapende lag vil forbli rundt midten på tabellen.
    Nyopprykkede Start har imponert så langt. De er ubeseiret etter fire serierunder. To seiere og to uavgjort kamper er fasiten så langt.
    FKH startet med en fæl bortekamp mot Aalesund (0-3), og spilte deretter 1-1 borte mot Sandnes-Ulf, men de to siste kampene har endte med trepoengere for Haugesund (1-0 borte mot Hønefoss og 3-1 hjemme mot Rosenborg).
    FKH har vært svært gode på hjemmebane i de fire første sesongene under Jostein Grindhaugs ledelse. Nå er det derimot nærmest en ny stadion, men FKH fikk en kjempestart med 3-1 over Rosenborg i første kamp søndag.
    Sist Start vant borte mot FKH var i 2004. Den gangen vant Start 3-2 i 1. divisjon. Sist lagene møttes her var i 2011. Da vant FKH 1-0.
    Geir Ludvig Fevang, Joakim Våge Nilsen og Andrés Már Jóhannesson er skadet og uaktuelle for FKH i denne kampen. I tillegg er Eirik Mæland og Trygve Nygaard tvilsomme. Ettersom det bare er tre dager siden forrige kamp, og fire dager til neste, kan det være også andre spillere enn Mæland erstattes i forhold til startelleveren mot Rosenborg søndag. Det handler om totalbelastningen på spillerne nå som det er tre kamper på ei uke. Muligens blir det derfor flere forandringer fra start hos hjemmelaget.
    Glenn Andersen og Alain Delgado rapporteres uaktuelle for Start. I tillegg skriver fvn.no at keeper Håkon Opdal kan måtte stå over FKH-kampen ettersom hans samboer er høygravid med termin søndag.
    Det var utsolgt på Haugesund stadion søndag da Rosenborg var motstander. Det blir det neppe mot Start en onsdag kveld, men FKH håper og tror på rundt 4.500 tilskuere.
    Lagoppstillingene klare. FKH meldte først at de stilte med samme ellever som mot Rosenborg, men vi fikk nettopp beskjed om at Skjerve likevel ikke spiller. Han er heller ikke på benken. Inn i midtforsvaret kommer Martin Bjørnbak, mens Trygve Nygaard tar den ledige plassen på innbytterbenken.
    Det betyr at FKH starter slik: Kristiansen - Kildentoft, Bjørnbak, Bangura, Myrestam - Bamberg, Anyora, Mæland, Andreassen - Søderlund, Gytkjær. Om det blir slik i 4-4-2, eller om det blir en 4-2-3-1 med Søderlund på venstrekant, gjenstår å se.
    Start har Håkon Opdal med fra start. Det var spekulert i om han måtte bli hjemme ettersom hans samboer er høygravid. Keeperen er derimot med fra start for Start i dag.
    Start stiller slik: Opdal - Nouri, Mathisen, Acosta, Vikstøl - Hoff, Owello, Kristjansson, Børufsen - Castro, Vilhjalmsson.
    Vi får opplyst at en hofteskade er årsaken til at Vegard Skjerve er ute. FKH skal ha visst om skaden på forhånd, men trodd og håpet at han skulle bli spilleklar. Det ble han altså ikke. Dermed går Bjørnbak inn på hans plass.
    Det har regnet store deler av dagen i Haugesund, men nå skinner solen. Fint spillevær!
    På benken til FKH sitter: Dalen, Nygaard, Haukås, Haraldseid, Sema, Engblom og Kjelsrud Johansen. På benken til Start sitter: Reinertsen, Sarr, Asante, Tveit og Tronstad.
    Kampen har startet
    Vi er i gang. FKH spiller fra nord mot sør.
    1'
    Langt Start-innkast. Ballen havner i føttene på Hoff innenfor FKHs 16-meter, men Start-kapteinen får ikke stokket beina. FKH får avklart.
    2'
    FKH ser ut til å starte i 4-2-3-1 også i dag. Søderlund er fortsatt kant, men i motsetning til mot Rosenborg er det Andreassen i den offensive midtbanerolle. Anyora og Mæland mer defensive sentralt på midtbanen.
    2'
    FKH for upresise med ball inne på Starts halvdel. Bortelaget overtar.
    3'
    Børufsen legger inn fra venstre. Innlegget går svakt over Kristiansens mål.
    4'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Corneren går over alle. Børufsen løper ballen opp og slår inn på nytt. Kristiansen fanger ballen i sikkert grep.
    5'
    Vikstøl og Andreassen får tilsnakk etter litt knuffing i feltet.
    6'
    God mulighet for FKH. Søderlund kommer seg fri på venstre og legger lavt tilbake til Andreassen, men midtbanemannen bommer regelrett på ballen.
    7'
    FKH angriper med flere spillere, men Myrestams pasningsforsøk når ikke fram. Start overtar.
    8'
    Start-frispark 35 meter fra FKHs mål.
    9'
    Castro slår inn, men Bangura header unna. Start slår inn på nytt, men FKH får avklart igjen.
    10'
    Søderlund med en svært god defensiv jobb der han ikke bare stopper Start-angrepet, men han dribler seg også fri og slår en pasning i bakrom mot Gytkjær. FKH-spissen når derimot ikke fram. Opdal er våken og kommer ut og fanger ballen.
    11'
    Myrestam slår inn mot Andreassen, men den offensive midtbanemannen når ikke fram. Ballen er litt for høy for Andreassen.
    12'
    Søderlund prøver å skyte fra kanten av 16-meteren, men skuddet blokkeres. Opdal fanger deretter ballen.
    13'
    Myrestam slår inn. Andreassen får ballen i føttene innenfor 16-meteren. Han har tid til å stoppe ballen og sikte seg inn, men han treffer dårlig med avslutningen. Skuddet går et par meter utenfor. Kampens første målsjanse.
    14'
    En forholdsvis jevn start på kampen, men hjemmelaget har hatt et lite overtak de siste minuttene.
    15'
    Bamberg ser ut til å felles 20 meter fra Start-målet, men han vinkes opp igjen. Får ikke frisparket han helt sikkert ville tatt selv i tilfelle.
    16'
    Pent FKH-angrep. Myrestam slår glimrende inn fra venstre. Bamberg kommer på løp og får upresset heade fra elleve-tolv meter. Han treffer derimot ikke spesielt godt, og Opdal redder den løse headingen uten problemer.
    17'
    FKH kan komme på en overgang, men de er rotete og upresise. Start får stoppet forsøket.
    18'
    FKH kommer på ny overgang. Denne gangen ender det med at Andreassen skyter via en Start-fot til corner.
    18'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Daniel Bamberg
    Opdal er ute i feltet og bokser unna.
    18'
    Mæland skyter fra drøyt 20 meter - høyt over.
    19'
    FKH kjører kampen nå.
    19'
    Gytkjær avblåses for hands i et medtak litt inne på Starts halvdel.
    20'
    Småfarlig i FKH-boksen etter innlegg fra høyre, men Kildentoft klarerer til corner.
    20'
    Start får tildelt et hjørnespark
    FKH klarerer.
    21'
    Sterke protester fra hjemmepublikummet og Alexander Søderlund. Søderlund spiller ballen forbi Acosta og er på vei forbi Start-stopperen. Han blir derimot blokkert av Start-spilleren, men får ikke frispark. Søderlund stopper opp og skjønner ingenting når Helgerud vinker spillet videre.
    23'
    Mæland skyter fra 20 meter. Opdal kaster seg og holder ballen i sikkert grep.
    23'
    Bjørnbak blokkerer et skuddforsøk fra Castro.
    24'
    Børufsen legger inn fra venstre, men Bjørnbak klarerer.
    25'
    Start får frispark i god innleggsposisjon på sin venstreside.
    26'
    Kort variant der ballen trilles til Børufsen. Han står i ro og skyter fra drøyt 20 meter. Skuddet blokkeres av en FKH-spiller.
    27'
    Kildentoft legger inn fra høyre. Bamberg er presset og header over fra ti-tolv meter.
    28'
    FKH angriper på sin venstreside, men Hoff gjør en god defensiv jobb når han stopper Myrestam. Start-kapteinen må likevel gi til corner.
    29'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Daniel Bamberg
    Nok en gang er Opdal ute i feltet og bokser bort. Start-keeperen er helt upresset.
    29'
    Start kommer på en overgang, men Bjørnbak blokkerer.
    30'
    Owello går i bakken inne i FKHs 16-meter. Får ikke straffe, men heller ikke kort. Anyora er sint fordi han mener det er skuespill, men Helgerud nøyer seg med utspill fra Kristiansen - uten kort til Owello.
    31'
    Myrestam kommer på nytt raid på venstresiden, men han får ballen for langt foran seg. Utspill fra Opdal.
    32'
    For et skudd av Gytkjær! Den danske spissen fyrer løs fra 25-30 meter. Ballen smeller i tverrliggeren bak Opdal.
    33'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Daniel Bamberg
    34'
    Mål for Haugesund!
    Haugesund 1 - 0 Start
    Mål: Christian Gytkjær
    Målgivende: Daniel Bamberg
    Corneren fra Bamberg passerer alle foran mål, men på bakerste stolpe kommer Gytkjær og dytter ballen over streken fra en meters hold.
    34'
    Det er fullt fortjent at FKH leder. Start har ikke skapt en målsjanse ennå.
    35'
    Det var Gytkjærs andre mål for sesongen.
    36'
    FKH fortsetter å holde ballen i laget.
    37'
    Acosta header unna et FKH-innlegg fra høyre.
    38'
    Start har nok med å forsvare seg nå, men de er ikke ufarlige når de kommer på overganger. De har flere spillere med fart, men foreløpig har altså FKH-forsvaret hatt god kontroll.
    40'
    Start kommer på en overgang, men innlegget fra Catro passerer alle i feltet.
    41'
    Det har roet seg nå etter en veldig god FKH-periode.
    42'
    FKH får frispark midt på banen.
    43'
    Mål for Start!
    Haugesund 1 - 1 Start
    Målgivende: Espen Børufsen
    Start scorer på sin første målsjanse i kampen. Venstrekant Børufsen legger inn fra venstre og FKH-spillerne lar Castro stå helt alene i feltet. Spissen får tid til å dempe ballen og smelle den inn fra god posisjon.
    45'
    Nouri legger inn fra høyre. Kristiansen er ute i feltet og holder ballen.
    45'+2
    Pause
    45'+2
    Det er pause på Haugesund stadion. FKH var klart best og ledet fortjent 1-0, men like før pause scoret Start på sin første sjanse da Castro fikk stå helt alene i feltet etter et innlegg fra venstre.
    Det opplyses om at det er 4648 tilskuere her i kveld.
    2. omgang
    45'
    Mål for Haugesund!
    Haugesund 2 - 1 Start
    Mål: Tor Arne Andreassen
    Målgivende: Christian Gytkjær
    FKH scorer rett fra avspark. Gytkjær vinner i lufta og stusser Andreassen gjennom. Midtbanespilleren scorer sikkert med høyrefoten fra god posisjon.
    46'
    Ingen av lagene har gjort noen bytter i pausen.
    47'
    Gytkjær får seg en skikkelig smell når Vikstøl går hardt i dansken. Frispark til FKH i fin innleggsposisjon.
    48'
    Start får klarert til corner. Frisk start på 2. omgang.
    48'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Daniel Bamberg
    Corneren går via en Start-spiller mot eget mål. Opdal får slått ballen unna - nær selvmål der.
    48'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Svak corner som går høyt over alle - innkast til FKH på motsatt side.
    49'
    Start vinner ballen og slår inn i feltet igjen. Kristiansen er ute og bokser.
    50'
    Guðmundur Kristjánsson fyrer løs fra distanse. Skuddet går ufarlig langt utenfor.
    51'
    Mål for Haugesund!
    Haugesund 3 - 1 Start
    Mål: Christian Gytkjær
    Målgivende: Daniel Bamberg
    Assistkongen Bamberg spiller Gytkjær pent fri. Alene med Opdal chipper Gytkjær elegant inn 3-1.
    51'
    Gult kort til Haugesund
    Eirik Mæland
    Kommer altfor sent i en takling på Owello.
    53'
    Gytkjær har nå tre mål på litt over to kamper for FKH. Han er også på delt 1. plass på toppscorerlisten.
    54'
    FKH presser Start til å gi corner. Hjemmelaget er gode!
    55'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Daniel Bamberg
    Start får klarert.
    55'
    Myrestam prøver seg fra hjørnet på 16-meteren - med høyrefoten. Avslutningen går høyt over.
    56'
    FKH med fine kombinasjoner på høyresiden, men Bamberg klarer ikke å holde ballen i spill. Utspill fra Opdal.
    58'
    Bjørnbak roter bort ballen i eget forsvar, men midtstopperen klarer å ordne opp selv. Ender med utspill fra FKH-keeper Kristiansen.
    59'
    Søderlund og Myrestam kombinerer på venstre. Svensken legger inn, men Vikstøl får headet ballen unna.
    61'
    Gytkjær vinner ballen høyt i banen, men blir for alene. Får omsider medspillere med seg, men Start får stoppet angrepet.
    63'
    Asante er aktiv her i starten. Vinner en corner.
    64'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Anyora klarerer til ny corner.
    64'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Bamberg header unna.
    65'
    Start har våknet og er langt mer aggressive og angrepsvillige nå.
    66'
    Hoff glir nærmest forbi Kildentoft. Han skyter fra distanse, men skuddet går høyt over.
    66'
    Matthías Vilhjálmsson avblåses for hands i det han mottar et framspill.
    67'
    Start-frispark ti meter inne på FKHs halvdel.
    69'
    FKH angriper på sin høyre side. Ballen slås inn til Andreassen som venter rundt 16-meterstreken. Han prøver seg med høyrefoten igjen, men denne gangen treffer han dårlig.
    70'
    Det er Start som har overtatt initiativet i kampen etter sine to bytter. De har derimot ikke spilt seg fram til noen målsjanser ennå.
    71'
    Start angriper på nytt, men avblåses denne gangen for offside.
    73'
    Gult kort til Start
    Amin Nouri
    Andreassen felles, men FKH har fordel av ballen. Dommer Helgerud velger derimot å blåse og gi kort.
    74'
    FKH angriper med mange spillere, men Anyora er litt for ubesluttsom. Det ender med offsideavblåsning.
    75'
    Nouri slår inn fra høyre. Kildentoft header unna.
    76'
    FKH er igjen godt med. Hjemmelaget har fått ridd av Start-offensiven etter byttene.
    77'
    Mål for Start!
    Haugesund 3 - 2 Start
    FKH ser ut til å ha kontroll, men plutselig er Castro alene inne i hjemmelagets 16-meter. Han er igjen sikker og reduserer.
    77'
    Start har scoret mål på begge sine målsjanser.
    78'
    Start har fått blod på tann nå. Hjemmelaget er på defensiven.
    79'
    Andreassen slår i bakrom mot Gytkjær, men FKH-spissen når ikke fram.
    80'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Michael Haukås
    Ut: Alexander Søderlund
    FKH gjør sitt første bytte for dagen. Søderlund erstattes av Haukås. Landslagsspissen har jobbet godt, men har ikke klart å gjøre særlig offensivt i dag.
    81'
    Start satser mer offensivt nå. Sender mange spillere fram når de får sjansen.
    82'
    Bangura med en viktig klarering for FKH etter innlegg fra venstre.
    83'
    Kristiansen er god i feltet når han er ute og holder etter innlegg fra høyre.
    83'
    FKH forbereder et nytt bytte. Haraldseid gjør seg klar.
    84'
    Pontus Engblom gjør seg også klar hos FKH. Dobbelbytte på gang også hos hjemmelaget.
    85'
    Haukås spilles fri på venstre, men innbytteren klarer ikke å gjøre noe med ballen.
    85'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Kristoffer Haraldseid
    Ut: Daniel Bamberg
    86'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Pontus Engblom
    Ut: Christian Gytkjær
    Da har FKH gjort alle sine bytter. Bamberg har to målgivende i dag. Gytkjær har én målgivende og to mål.
    86'
    Det blir nervepirrende sluttminutter for hjemmepublikummet. FKH ser ut til å ha nok med å forsvare seg nå.
    87'
    Kjempesjanse for Start. Hoff spilles fri på venstresiden. Han har kun Kristiansen mellom seg og nettet. Han prøver på en slags lobb, men ballen treffer oversiden av tverrliggeren.
    87'
    Hoff fyrer løs fra 20 meter. God posisjon, men skuddet går høyt over.
    89'
    Haukås skyter fra distanse. Skuddet går via en Start-fot til corner.
    89'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Kristoffer Haraldseid
    Ballen passerer alle i feltet. Det ender med frispark til Start på motsatt side.
    90'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Christian Tveit
    Ut: Amin Nouri
    Start med sitt siste bytte for dagen.
    90'
    Haukås spilles fri, men avblåses for offside.
    90'+1
    Det skal spilles minimum fire minutters tilleggstid.
    90'+1
    Haukås spilles fri på venstresiden. Han vinner en corner. Hjemmepublikummet applauderer lettet.
    90'+2
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Kristoffer Haraldseid
    Svak corner som Start klarerer. Ballen går i returrom mot Anyora, men Mæland går i veien for sin medspiller og sparker ballen ut til Start-innkast.
    90'+2
    Langt Start-framspill ender i hendene til Per Morten Kristiansen.
    90'+3
    FKH-spillerne jobber veldig og vinner ballen høyt på Starts halvdel.
    90'+4
    Anyora skyter høyt over fra langt hold.
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+5
    Kampen er over. FKH vinner 3-2, men i det sluttsignalet går kolliderer Bangura og Vilhjalmsson. Begge ligger nede med hodeskade.
    FKH var alt i alt best og vinner fortjent, men Start hadde perioder i andre omgang der FKH var skikkelig på defensiven. FKH klatrer nå til 4. plass. Start ligger på 7. plass.
    Både Bangura og Vlhjalmsson er for øvrig på beina. Mons Ivar Mjelde rapporterer at Vilhjalmson har fått et stygt kutt i hodet - han skal ha sydd flere sting. Bangura lå også lenge nede, men skal ha kommet bedre fra det enn Start-spilleren.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her