202
329

Hei, og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Heming og Lyn i cupens første runde!
    Heming skal også i år spille i 4. divisjon. Laget var nære opprykk i fjorårssesongen, men endte til slutt på en tredjeplass med bare tre poeng opp til seriemester Ready. På veien til denne første cuprunden har de slått Fagerborg 7-1 og Grüner 1-0 i kvalifiseringsrundene.
    Når det gjelder Lyn så rykket de i fjor opp til OBOS-ligaen etter mange år i lavere divisjoner. Etter to spilte kamper ligger laget på en 14. plass på tabellen med et tap og en uavgjort. Uavgjortresultatet kom i lagets forrige kamp mot Kongsvinger. Kampen endte 1-1, og det var Mathias Johansen som scoret Lyns mål.
    Heming var også i cupens første runde i fjor. Da kom de seg til ekstraomganger mot Strømsgodset fra Eliteserien, men laget fra Drammen fikk til slutt hull på byllen og vant 1-0.
    Lyn har stolte tradisjoner når det kommer til Norgesmesterskapet. Klubben har vunnet NM hele åtte ganger, men vi må helt tilbake til 1968 sist laget fra Oslo vest løftet kongepokalen. I fjorårets NM ble det exit i andre runde mot erkerival Vålerenga.
    Kveldens hoveddommer er Ola Kellerhals, og med seg som assistentdommere har han Erik Westrøm og Mathias Skarbo Hansen.
    Lagene entrer kunstgresset på Heming, og det er straks klart for avspark mellom lagene fra Oslo vest.
    1'
    Hjemmelaget sparker i gang kampen.
    1'
    Lyn 1896 FK får tildelt et frispark
    Trilles bakover.
    2'
    Gjestene får et innkast som kastes inn i feltet. Sagli får til slutt ryddet unna.
    4'
    Hanstad setter på turboen inn i 16-meteren til vertene, men han stoppes.
    6'
    Heming vinner et frispark midt på gjestenes halvdel. Det fylles opp i boksen.
    6'
    Heming får tildelt et frispark
    Jørgen Solvang Nilsen
    Slås inn i feltet, men gjestene klarerer den helt opp til Heming-keeper Arnhjell.
    6'
    Lyn 1896 FK får tildelt et hjørnespark
    Salim Laghzaoui
    Slås inn på første stolpe og klareres.
    10'
    Jonas Skulstad
    Spilles kort.
    11'
    Lyn forsøker å spille seg gjennom et kompakt Heming-forsvar, men de stoppes og hjemmelaget får ryddet unna.
    14'
    Adrian Berntsen
    15'
    Mål for Lyn 1896 FK!
    Heming 0 - 1 Lyn 1896 FK
    Mål: Malvin Ingebrigtsen
    Målgivende: Ibba Laajab
    Ingebrigtsen sender Lyn i ledelsen! Berntsen slår frisparket bak i feltet mot Laajab. Spissen header så mot Ingebrigtsen foran mål som stikker frem en fot og setter ballen i garnet bak Arnhjell.
    16'
    Gult kort til Heming
    Tobias Sagli
    Altfor seint inne i en duell og belønnes med kampens første gule kort.
    17'
    Spilles bakover.
    18'
    Heming får tildelt et hjørnespark
    Klareres og Lyn kontrer.
    19'
    Stor mulighet for Lyn! Corneren slås inn på bakerste mot Skulstad som får til en god heading mot mål, men Heming-keeper Arnhjell hindrer scoring med en bra redning.
    23'
    Hylen forsøker seg på et skudd fra rundt 16 meter, men den reddes greit av Arnhjell.
    24'
    Slås inn foran mål, men Heming klarerer.
    28'
    Skaug forsøker seg fra rundt 16 meter, men den går en halvmeter til side for målet til Arnhjell.
    29'
    Lehne Olsen setter opp turboen mot gjestenes 16-meter og drar til, men avslutningen til den tidligere Lyn-spilleren går langt over mål. Like etter forsøker Bencsik seg fra åtte meter, men ballen går rett på Engh.
    30'
    Heming 0 - 2 Lyn 1896 FK
    Mål: Adrian Berntsen
    Berntsen dobler gjestenes ledelse! Det legges inn fra venstre mot Laajab i feltet. Spissen header ballen videre til Berntsen på bakerste stolpe som sikkert setter ballen i mål.
    30'
    Hylen forsøker å runde keeper Arnhjell og vinner en corner.
    32'
    Klareres.
    32'
    Slås over alt og alle, og ender opp som femmeter til Arnhjell.
    34'
    Berntsen forsøker seg på en avslutning fra 18 meter som blir svak og går rett på Arnhjell.
    41'
    Arnhjell hindrer scoring med en god redning! Corneren slås inn mot Laajab på første stolpe som setter ut en fot. Ballen har retning mot stolperota, men Arnhjell er raskt nede og redder.
    41'
    Slås rett i fanget til Arnhjell.
    43'
    43'
    Slås langt fra egen 16-meter.
    45'
    45'+2
    Vi er halvveis på Heming kunstgress, og Lyn leder fortjent 2-0. Det er Lyn som har vært det klart beste laget fra start til slutt i denne førsteomgangen, og Heming har hatt nok med å forsvare seg. Det skal mye til for at cupbomben smeller her i kveld. Så langt er det i hvert fall Lyn som er best i Oslo vest. Vi er straks tilbake med andre omgang!
    45'+1
    Spillerbytte - Heming
    Inn: Christopher Georgiou Hurleen
    Ut: Mats Roald
    45'+1
    Julius Skaug
    Spilles kjapt ut til høyre.
    47'
    Hylen fyrer avgårde et skudd fra skrått hold. Arnhjell redder godt ut til corner.
    48'
    Slås inn på første og klareres.
    49'
    Jens Cato Rosenlund
    49'
    Andre gule kort til Heming
    Rosenlund sendes i dusjen! Rosenlund lager frispark også blir det litt knuffing med en Lyn-spiller. Heming-stopperen får først det gule for denne knuffingen. Dette er han ikke enig i, og klager til dommer Kellerhals. Da drar kamplederen opp nok et gult kort og sender han i dusjen.
    49'
    Frisparket slås inn i boksen og klareres til slutt.
    50'
    Henrik Lehne Olsen
    Trilles i gang kort.
    52'
    53'
    Fredrik Sjaastad Arnhjell
    Slås langt opp i banen.
    54'
    Laghzaoui prøver seg fra rundt 16 meter, men ballen sniker seg på utsiden av stolpen.
    56'
    Slås inn, stusses videre inn også får Heming klarert.
    57'
    Så får vertene en grei mulighet. Et innlegg fra høyre må Ingebrigtsen klarere ut til corner.
    59'
    Anders Jevne Hagen
    Det blåses frispark til Lyn inne i feltet.
    60'
    Viktor Engh
    Spilles kort til Skulstad.
    60'
    Heades mot mål fra en Heming-spiller. Arnhjell slår den over mål og til ny corner.
    63'
    Slås inn og gjestene får headet på mål. Arnhjell redder, ballen spretter oppå tverrliggeren og går ut til ny corner.
    63'
    Klareres.
    64'
    Lehne Olsen blir liggende nede med smerter og spillet stoppes.
    65'
    Heming-kapteinen kommer seg på beina, og vi er i gang igjen.
    65'
    Lyn 1896 FK blir avblåst for offside
    Skulstad spiller gjennom Berntsen som setter ballen i mål, men flagget er oppe.
    66'
    Slås inn i boksen.
    68'
    Ibba Laajab
    Frisparket slås inn og Ibba tvinger frem en god redning av Arnhjell, men assistentdommeren er oppe med flagget.
    69'
    Inn: Ola Richard Miljan Hognerud
    Ut: Mads Lyngen
    70'
    Spillerbytte - Lyn 1896 FK
    Inn: Even Bydal
    Ut: Julius Skaug
    72'
    Inn: Andreas Hellum
    Ut: Ibba Laajab
    72'
    Skulstad kommer seg til en god avslutning.
    74'
    Inn: Henrik Kristiansen
    Ut: Brage Hylen
    76'
    Inn: Anders Bjørntvedt Olsen
    Ut: Salim Laghzaoui
    76'
    Inn: Isaac Barnett
    Ut: Christopher Lindquist
    78'
    Hellum avslutter mot mål, men Arnhjell redder igjen. Oppe i 11 redninger nå vertenes sisteskanse.
    79'
    Hellum kommer alene med Arnhjell, og keeperen blir liggende nede etter en smell med Lyn-spissen.
    80'
    Inn: Erlend Dreier
    Ut: Tobias Sagli
    81'
    Inn: Junet Ahmed Hassan
    Ut: Cornelius Bencsik
    81'
    Settes i gang kort.
    82'
    Hanstad og Barnett kombinerer fint på venstresiden, og sistnevnte legger inn. Vertene klarerer.
    85'
    Inn: Marius Aarøe Hellebust
    Ut: Bleron Moralija
    14-åringen Hellebust får sin debut de siste fem minuttene her.
    86'
    Heming blir avblåst for offside
    88'
    Hva det legges til her vites ikke, men antar vi straks er ferdige her.
    90'+2
    Henrik Kristiansen
    Skulstad header like utenfor mål, og dommer blåser av kampen.
    90'+2
    90'+3
    Dommer Kellerhals blåser av, og Lyn vinner fortjent 2-0 på Heming kunstgress. Kampens to mål kom begge i første omgang. Lyn tok ledelsen etter 16 minutter ved Ingebrigtsen og et snaut kvarter etter doblet Berntsen gjestenes ledelse. Tidlig i andre omgang fikk Rosenlund to kjappe og fryktelig unødvendige kort, noe som resulterte i at Heming måtte spille med 10 mann nesten hele omgangen. Lyn var klart best fra start til slutt, og det er smått utrolig at de ikke vant med større sifre her. Men en god Arnhjell i Heming-buret var god, og vartet opp med hele 11 redninger. Lyn var best i Oslo vest, og tar seg videre til andre runde. Martin Jansrud takker for følget, og ønsker alle en fortsatt fin onsdagskveld!