0-1
85'

Ble dekket av Herman Folvik

Hei og velkommen til livedekning av Rijeka-Sarpsborg 08 i Europa League. Avspark i Kroatia er 20.45.
    Stillingen fra første kamp er 1-1. Dermed har Sarpsborg et vanskelig, men svært mulig utgangspunkt.
    Sarpsborg 08 starter slik: Aleksandr Vasyutin - Jon-Helge Tveita, Joackim Jørgensen, Joonas Tamm, Joachim Thomassen – Amin Askar, Matti Lund Nielsen, Kristoffer Zachariassen, Ole Jørgen Halvorsen – Rashad Muhammed, Patrick Mortensen.
    Sarp-benken er slik: Aslak Falch, Harmeet Singh, Bjørn Inge Utvik, Kristoffer Larsen, Tobias Heintz, Jørgen Strand Larsen og Ronnie Schwartz.
    Rijeka er en by ved Kvarnerbukten. Det er en havneby. Bojinov er kanskje lagets største stjerne. Han har tidligere spilt i store klubber som Juventus, Man. City, Parma, Sporting og Fiorentina.
    – Et knakende godt fotballag vi møtte. Rijeka hadde bare blåst gjennom Eliteserien. Det er ikke noe vits i å prøve å forklare noe annet enn gang! Kvikkhet, ballbehandling, råskap, hardarbeidende; de har hele registeret. Sånn sett er det en kjempeprestasjon av oss når vi holder på å dra i land en seier, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke etter første kamp til VG.
    Flomlyset har lagt seg og banen vannes. Dette er Europa, folkens!
    26 grader på stadion i øyeblikket
    Lagene entrer banen.
    Hjemmelaget starter slik: Sluga - Pavelic, Zuparic, Puncev, Zuta - Canadija, Grahovacv, Acostyy, Peviciv - Heber, Gorgorin.
    1'
    Kampen er i gang i Kroatia.
    1'
    Sarpsborg kaster langt. Den avklareres fra vertene.
    2'
    Heber utfordrer på høyre. Jørgensen blokkerer innlegget som kommer.
    4'
    Sarpsborg får et frispark. Det løftes inn i feltet. Tamm får til en heading, men den går utenfor.
    6'
    Vasyutin bokser vekk innlegg fra venstresiden.
    8'
    Grunnet 1-1 i Norge, må Sarpsborg score her i kveld for å gå videre.
    9'
    Heber er frisk på venstrekanten til Rijeka, men foreløpig kommer han seg ikke helt gjennom.
    10'
    Askar og Zachariassen prøver et veggspill, men Askars pasning er for lang og går utover dødlinjen.
    11'
    Askar mister ballen høyt
    12'
    Offside
    Rijeka ser ut til å få en skummel sjanse, men den avvinkes for offside.
    14'
    Er 20-30 Sarp-supportere bak det ene målet.
    15'
    Thomassen skal kaste langt inn. Der taper Tamm duellen.
    15'
    Skudd på mål
    Halvorsen forsøker seg fra distanse. God klem i skuddet, men går litt utenfor.
    17'
    Offside
    Rashad Muhammed mottar ball i bakrom, men er i offside.
    18'
    Rashad Muhammed lager et frispark høyt i banen.
    19'
    Tamm lager frispark mot i en duell
    21'
    20 minutter er passert. Ingen målsjanser til nå.
    21'
    Heber slår tunnel på Tveita, men han reddes av god sikring bakover.
    22'
    Stor mulighet for Rijeka! Vasyutin bommer i et forsøk på å holde et frispark. Senere blir den reddet av Mortensen på streken. Rijeka roper på straffe for hands.
    23'
    Mortensen blir sparket og får vondt i halsen.
    25'
    Keeperen til Rijeka går i duell med egen spiller og ballen spretter i feltet, men der er det ingen Sarp-spillere. Skummelt.
    27'
    Fint spill av Sarpsborg, men Rijeka stopper østfoldingene i forsvarsleddet.
    29'
    Possesion foreløpig: 52-48.
    30'
    Askar blir lagt i reklameskiltene. Han slår ut med armene mot dommer.
    31'
    Langt kast igjen fra Sarp. Det blir klabb og babb. Men vertene får klarert.
    32'
    Rashad kommer nesten en mot en igjenom, men det går bra for vertene.
    34'
    Vasyutin sliter med et skudd av Pavicic. Den spretter guffent for han og han har ikke helt kontroll på hvor den spretter, men han får slått til corner.
    36'
    Hjørnespark
    Rijeka med to cornere. Den siste redder Vasyutin etter en heading.
    38'
    Tveita med et skummelt ballbrudd, men Sarp får ryddet opp. Rijeka i ferd med å feste et grep.
    40'
    Sarspborg 08 vinner høyt, men istedet for å gå framover går ballen bakover og Rijeka får etablert seg i forsvar. Spørs om ikke Østfold-gutta burde gått i angrep der.
    42'
    Jørgensen ligger nede etter en duell på langt kast i Rijekas felt.
    43'
    Sarp med nytt kast. Det blir corner.
    45'
    Hjørnespark
    Godt slått corner inn i femmeter, men Rijeka har kontroll og får også frispark.
    45'+1
    Pause i Kroatia! Veldig jevnspilt. En målsjanse. Den har gått til Rijeka. Sarp er foreløpig ute på bortemål etter 1-1 i Norge. DET kan snu!
    Andre omgang er i gang.
    46'
    Nære på for Gorgon og Rijeka! Han skyter fra 20 meter og ballen går like utenfor!
    48'
    Halvorsen får seg en liten trøkk, men det går bra.
    50'
    Tamm høyt i banen. Setter fart, men han stoppes.
    52'
    Tamm i ny duell. Han gir litt juling til Rijeka-spilleren.
    54'
    Mortensen får seg en smell i lufta. Mye temperatur.
    56'
    BYTTE PÅ SARP: Utvik inn for Jørgensen som har fått seg en smell.
    58'
    Tamm header like til side for mål! Sarps beste sjanse i kampen. Den kommer etter corner.
    61'
    Spennende dette nå.
    63'
    Rijeka gjør et bytte.
    65'
    Sarp kommer med mange folk i angrep, men skuddet til Halvorsen går i blokkeringen.
    67'
    68: Halvorsen får et gult kort.
    68'
    5300 tilskuere på kampen omtrent.
    70'
    Rijeka-keeper holder på å ta seg for god tid, men det går bra.
    72'
    Thomasson slår inn mot bakre. Der får Rijeka klarert.
    73'
    Sarpsborg har 16-17 minutter for å score målet de MÅ ha. Med 0-0 er de ute på bortemål. Det endte 1-1 i første kamp
    75'
    Mortensen prøver seg med hans første skudd for kampen. Det blokkeres.
    75'
    BYTTE SARP: Askar ut, Heintz inn.
    75'
    GULT KORT til Zuta. Haler ut tiden.
    76'
    Skudd fra distanse av Rijeka. Keeper holder
    76'
    Rijeka bruker god tid på bytter og dødballer nå.
    77'
    BYTTE Rijeka: Heber ut. Han har vært livsfarlig noen ganger, men ikke kommet til store sjanser. Inn kommer Kvrzic.
    78'
    Farlig innlegg fra Sarp. Mortensen går opp og header utenfor. Bak han var Heintz helt ledig...
    80'
    Heintz får frispark mot seg i forsøk på å komme gjennom.
    81'
    Sarp får et frispark høyt på Rijekas banehalvdel.
    82'
    BYTTE SARP: Tveita ut, inn med Larsen.
    83'
    Mål for Sarpsborg 08!
    HNK Rijeka 0 - 1 Sarpsborg 08
    Sarp 1-0!!! Mortensen scorer for Sarpsborg! Det er etter dødball. Han får plassert ballen i mål fra kort hold etter klabb og babb.
    85'
    Rijeka har frispark i skummel posisjon
    86'
    Frisparket går via blokka og til corner.
    86'
    Rijeka er ikke så langt unna på corneren. Keeper holder headingen.
    87'
    Langt kast fra Rijeka som avverges.
    88'
    Mohammed får seg en smell etter at han er for sent inne i en duell. Han får også gult kort.
    89'
    Halvorsen klarerer vekk ballen for Sarp.
    89'
    Kjempesjanse for Muhammed! Han kommer alene med keeper etter et langt løp, men avslutnignen reddes!