Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen skal du være til livedekningen av cup-oppgjøret mellom Junkeren og Tromsdalen! Mitt navn er Jarle-André Almendingen, og jeg skal holde deg oppdatert på samtlige 90 minutter av denne kampen!
    Dagens kamp spilles på Aspmyra stadion ettersom ærverdige Stordalen kunstgress ikke ble kampklar til denne kampen. Det er imidlertid ingenting å klage på når det gjelder banen som vanligvis er hjem for FK Bodø/Glimt. Sola skinner over Aspmyra, og alt ligger til rette for at dette kan bli en real cup-thriller!
    Apropos Bodø/Glimt var de Tromsdalens motstander i cupens 3. runde i 2015-sesongen. Mange vil nok huske kampen som en stor "skrell" ettersom TUIL vant 6-2 etter scoringer av Vegard Lysvoll (2), Tor Martin Mienna, Håkon Kjæve, Sondre Jakobsen og Mohammed Jama. Det resultatet gjorde at Tromsdalen ble sendt videre til 4. runde i cupen hvor Rosenborg ble for sterke. Det oppgjøret endte 7-1.
    Junkeren har slått både Grand Bodø og Fauske/Sprint for å komme seg hit til cupens 1. runde. Grand ble slått 2-1 etter scoringer av Sindre Eilertsen (Grand), Gaute Tømmerås og Stian Ådalsbjørg (Junkeren). Det neste cupoppgjøret mot Fauske/Sprint ble imidlertid langt mer målrikt. 4-3 endte det oppgjøret etter scoringer av Lasse Berg x 2, Stian Ådalsbjørg, Ruben Want (Junkeren), Richard Halvorsen, Lars-Jøran Gusjås og Jonas Melvik (Fauske/Sprint).
    Lagoppstillingene er på plass, og vi kan starte med Junkeren! Joachim Kildal og Junkeren har enda ikke serieåpnet, men laget fra Fauske/Sprint-kampen er ikke veldig ulikt. De to eneste endringene er at Martin Ryer har gått ut for Lars Ness, og Julian Olsen er ute for Eirik Kvitfjell. Trolig vil Junkeren gå ut i en defensiv 4-1-4-1 med lynhurtige Viljar Nordberg på topp, med muligheter for å legge om til 4-3-3 dersom det er behov. Junkerens lagoppstilling fra høyre (4-1-4-1): Kvitfjell - Clarke, Andersen, Engelund, Lysberg - Ness - Want, Berg, Tømmerås, Ådalsbjørg - Nordberg.
    Tromsdalen serieåpnet nå på lørdag og slo Senja 2-1 på eget gress. I etterkant av den kampen velger Gaute Helstrup å gjøre seks endringer på laget. Eirik Sørensen, Steffen Pedersen, Tobias Vibe, Tomas Kristoffersen, Vegard Lysvoll og Mohammed Ahamed er alle ute av laget til fordel for Adrian Mikkelsen, Jonas Fundlingsrud, Vetle Vinje, Mathias Johnsen, Tor Martin Mienna og Elias Skogvoll. Tromsdalens lagoppstilling fra høyre (4-3-3): Mikkelsen - Laugsand, Vinje, Fundlingsrud, Jenssen - M. Johnsen, L. Johnsen, Andreassen - Mienna, Kjæve, Skogvoll.
    Begge lagene er for øvrig godt i gang med oppvarmingen ute på Aspmyra.
    Ti minutter gjenstår til kampstart på Aspmyra, og lagene har gått i garderoben. De omtrent 50 oppmøtte gjør seg klare til 90 minutter med nervepirrende spenning du bare finner i cupens aller første runde!
    Dette er to lag som til nå har vært relativt fremmed for hverandre. Dette blir nemlig første gang Junkeren og Tromsdalen skal måle krefter med hverandre. Så får vi se om ett av lagene klarer skrive et stykke fotballhistorie og starte den innbyrdes statistikken med en seier.
    Dagens oppgjør dømmes av Kristian Kristiansen fra Bakkeby IK. Med seg på laget har han de to linjedommerne Fredrik Skygrim (Grand Bodø IK) og Matias Larsen (Hunstad FK).
    Så er lagene på vei ut på banen! Det er ikke lenge til nå før det braker løs på Aspmyra stadion!
    Kapteinene Johnsen og Tømmerås hilser, og ønsker hverandre lykke til. Avspark er rett rundt hjørnet!
    Kampen har startet
    2. omgang
    Ruben Want og Lasse Berg ruller i gang første omgang!
    1'
    Tromsdalen er aggressivt frempå og presser vertene fra start. Junkeren og Lysberg får imidlertid ryddet unna.
    2'
    Ådalsbjørg kommer seg fint rundt på venstrekanten, men blir taklet av Andreassen i det han forsøker å dra seg forbi.
    3'
    Laugsand prøver den lange mot Håkon Kjæve, men ballen blir litt for lang for den lynhurtige TUIL-spissen.
    4'
    God Junkeren-mulighet! Tømmerås slipper mot Clarke som overlapper på høyresiden, og sistnevnte slår inn. Finner pannebrasken på Nordberg som har sneket seg unna markeringen, men den tidligere Bodø/Glimt-spissen makter ikke å få headingen på mål.
    5'
    Tromsdalen svarer umiddelbart! Mienna drar seg fri i feltet og skyter i steget. Skuddet går imidlertid rett på Kvitfjell som har få problemer med å fange ballen i fast grep.
    6'
    Skogvoll slår et frispark inn i Junkeren-boksen, men Andersen henger fint med og får klarert.
    7'
    Lasse Berg ser etter Nordberg, men ei lang tå fra Laugsand gjør at ballen går ut til innkast.
    9'
    Ådalsbjørg slår inn og Laugsand må klarere til corner.
    9'
    Prøver å slå ut mot sekstenmeter mot Lasse Berg, men Tromsdalen bryter. En solid sikringsjobb av Ferdinand Clarke hindrer imidlertid en overgangsmulighet for gjestene.
    10'
    Tromsdalen med nok et skudd på mål! Mienna drar seg innover i banen og tester venstrebenet - midt på Kvitfjell.
    11'
    Andreassen slår en stikker mot Kjæve, men en solid stopperjobb av Engelund gjør at ballen går helt inn til egen keeper.
    13'
    Junkeren kontrer når Berg finner Want på et godt løp. Har Nordberg med seg, men makter ikke å finne kollegaen når han slår inn.
    14'
    Andersen ser etter Ådalsbjørg ute på venstrekanten, men pasningen sitter ikke helt fra midtstopperen og går dermed ut til innkast.
    15'
    Nordberg vinner et frispark ute på venstrekanten i gunstig posisjon. Dette kan bli farlig.
    16'
    Nordberg selv slår frisparket inn i boksen, men den klareres momentant av Andreassen.
    17'
    Ingen scoringer til nå, Tromsdalen har vært farlig frempå et par ganger med Kjæve og Jenssen.
    45'+8
    Pause
    45'+16
    Velkommen tilbake til livedekningen! Vi har slitt med noen tekniske problemer, men nå ser det muligens ut som at ting fungerer som de skal.
    46'
    Gult kort til Tromsdalen UIL
    Håkon Kjæve
    55'
    Spillerbytte - Tromsdalen UIL
    Inn: Tomas Kristoffersen
    Ut: Mathias Johnsen
    63'
    Spillerbytte - Tromsdalen UIL
    Inn: Steffen Skogvang Pedersen
    Ut: Vetle Vinje
    63'
    Mål for Tromsdalen UIL!
    IK Junkeren 0 - 1 Tromsdalen UIL
    Mål: Tomas Kristoffersen
    Kristoffersen får kranglet ballen i mål! Spiller seg fint gjennom midten og Kristoffersen er alene med Kvitfjell. Setter ballen midt på Kvitfjell, men Junkeren-keeperen makter ikke å holde den borte fra nettmaskene. Tromsdalen leder dermed 1-0 på Aspmyra!
    64'
    Gult kort til IK Junkeren
    Stian Ådalsbjørg
    Feller Mienna og mottar et korrekt gult kort.
    68'
    Kvitfjell med en herlig finte for å sende Håkon Kjæve ut i pølseboden. Herlig frekt fra Junkeren-keeperen!
    70'
    Stopp i spillet for øyeblikket. Nordberg har tatt telling og halter av banen. Spørs om ikke det må gjøres et bytte her.
    72'
    Et kvarter gjenstår på Aspmyra og foreløpig er det ikke mye som tyder på at Junkeren skal klare å snu dette. TUIL har god kontroll på hjemmelaget for øyeblikket.
    75'
    Junkeren-assistent Ørjan Nygård får tilsnakk av kampleder for et voldsomt engasjement på sidelinjen.
    78'
    Så er det atter en gang stopp i spillet. Anders Jenssen ligger nede.
    79'
    Jenssen er imidlertid klar for å fortsette, og inntar venstrebackposisjonen.
    80'
    Tromsdalen biter seg fast på Junkerens halvdel! Jakter sitt andre nå, bortelaget!
    84'
    Stor mulighet på Aspmyra! Tromsdalen spiller seg gjennom på høyresiden og Mienna kan avslutte på åpent mål. Skuddet går i hånden på Håkon Engelund, og Tromsdalen skal ha straffe. Straffe får de imidlertid ikke, og spillet fortsetter.
    86'
    Mienna prøver å gå gjennom Junkeren-forsvaret på egenhånd, men blir kontant stoppet av Andersen.
    88'
    Engelung er flyttet opp i banen og stusser videre, men en god stopperjobb av Fundlingsrud gjør at ballen går helt inn til Mikkelsen.
    89'
    Tromsdalen ser ut til å ha full kontroll på dette oppgjøret, og det skal noe helt spesielt til om Junkeren skal klare å komme tilbake fra dette.
    90'
    176 tilskuere har møtt opp for å få med seg dette oppgjøret.
    90'+1
    Tromsdalen går mot cornerflagget og forsøker å hale ut tiden. Prøver å sikre denne 1-0-ledelsen helt inn altså.
    90'+3
    Junkeren får en aller siste mulighet på tampen! Frispark midt inne på TUILs halvdel.
    90'+3
    Ness slår frisparket helt inn til Adrian Mikkelsen som blir liggende.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    Der er kampen ved veis ende, og det ender 0-1 på Aspmyra stadion. Tromsdalen avanserer til 2. runde i cupen etter en sliteseier mot 3. divisjonslaget Junkeren. Tomas Kristoffersen heter den store helten. Etter bare et minutt på banen kranglet han nemlig inn matchvinnerscoringen. Viljar Nordbergs mulighet innledningsvis var det nærmeste Junkeren kom, og dermed står Tromsdalen igjen som seierherrer på Aspmyra!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her