0-1
0-2
1-2

Hei og hjertelig velkommen til andre runde i NM og kampen mellom OBOS-liga-rivalene Jerv og Sandefjord.
    Jerv tok en ordentlig sliteseier i forrige runde og måtte vente helt til det 95. spilleminutt før avgjørelsen falt. Etter å ha kommet under med 1-0 mot 3. divisjonslaget Fløy fra Kristiansand klarte de å snu det til sin favør. Ball-virtuosen Daniel Aase satte inn utlikningen før Ole Marius Håbestad dukket opp langt inne i overtiden og sendte Jerv videre til andre runde.
    Sandefjord tok seg forholdsvis enkelt av 3. divisjonslaget FK Tønsberg i den første runden. Laget ble aldri ordentlig truet og vant 2-0. Tidlig scoring fra Mohamed Ofkir gjorde at skuldrene kunne senkes og at hvalfangerne kunne vente til Tønsberg ble desperate og de satte inn 2-0 etter 83 minutter signert Vidar Jonsson.
    Sandefjord tar altså turen til Grimstad for den første av to ganger denne sesongen. I følge fotball.no har lagene bare møttes to ganger tidligere. Det eneste møtet mellom lagene her på Levermyr endte 2-2 tilbake i 2016. Den gang scoret Alexander Lind to mål for vertene, mens Andre Södlund og Eirik Mjelde scoret gjestenes mål. Eirik Mjelde er forøvrig med i dagens startoppstilling for Sandefjord.
    Arne Sandstø holder seg til sin 3-5-2-formasjon. Han gjør to endringer på laget som tapte 3-2 mot rivalen Start 16. mai. Helten fra den første runden, Ole Marius Håbestad, og Torje Wichne finner plass på benken og erstattes av Jan Hoel Andersen og Luke Ferreira. Hoel Andersen tar plass på midten og Sandstø skyver Zernichow ned på høyre vingback. Ferreira danner spisspar med Chuma Anene.
    Marti Cifuentes finner rom til å gjøre flere rokkeringer i laget. Han gjør fem endringer fra laget som slo Skeid 1-0 på Komplett Arena 16. mai. Keeper Jacob Storevik får sjansen mellom stengene. Kaptein Lars Grorud er også tilbake, det samme er Mohamed Ofkir og Erik Mjelde. En meget gledelig nyhet er det også at Ruben Alcaraz eller 'Rufo' er tilbake og fit for fight. Spanjolen viste seg fram med flere glitrende forestillinger før han ble skadet i slutten av 2018-sesongen og gjør sin første kamp for sesongen.
    Lagene er godt i gang med sine siste forberedelser før dagens kamp. Levermyr-matta er veldig fin og selv om sola ikke skinner gjennom skylaget er temperaturen nærmere 20 grader. Alt ligger til rette for en artig cupkveld her i Grimstad.
    Dagens dommer er unge, lovende og lokale Jon Romuld Håversen, sønn av dommerlegende Tor Håversen. På linjene har han med seg Steffen Tendvall Abrahamsen og Per Thomas Byrkjedal.
    0'
    Hoel Andersen sparker i gang kampen for hjemmelaget.
    1'
    Jerv vinner innkast høyt i banen.
    1'
    Wichmann vinner corner her i åpningsminuttet.
    1'
    Stuss på første, men Sandefjord får et hode på ballen og vinner til slutt et innkast på egen halvdel.
    1'
    Jerv har startet godt her og står meget høyt i sitt press. Virker å ta Sandefjord litt på senga.
    3'
    Jerv vinner nok en corner etter at Hoel Andersen slår et innlegg via en Sandefjord-spiller.
    3'
    Storevik kommer ut for å bokse og får seg en trøkk. Dommer blåser for angrep på keeper.
    3'
    Sandefjord får sin første mulighet til å bearbeide, men slår bort ballen. Boujar slurver når han skal slå bort et tilbakespill og Sandefjord kan kaste langt.
    4'
    Tar innkastet raskt og Jerv vinner raskt tilbake ballen.
    5'
    Zernichow og Hoel Andersen kombinerer fint ute til høyre. Vinner et innkast høyt i banen.
    5'
    Zernichow kommer tar ned ballen på lekkert vis og slår inn mot Anene. Innlegget er litt fot høyt for den storvokste spissen og Vales stanger unna. Sandefjord kan kontre, men Ofkir sklir i det han skal motta ballen og Jerv overtar nok en gang.
    6'
    Wichmann prøver seg fra distanse, men skuddet går i Anene.
    8'
    Jerv roper på straffe! Daniel Aase mottar ballen fra Tønnessen og danser seg inn i feltet. Går i bakken og mener han blir felt av Vales. Dommer Håversen markerer for utspill fra keeper.
    8'
    Jerv vinner frispark i korridor. Tønnessen står klar til å slå.
    9'
    Wichmann går inn og slår inn raskt mot en ummarkert Anene. Kvaliteten på innlegget er heller svakt og ballen forsvinner ut til utspill.
    9'
    Jerv kjører kampen her! Aase og Tønnessen er igjen involvert. Tønnessen slår inn hardt langs gresset og er millimetre unna å finne tåa til Anene inne i feltet. Sandefjord banker unna i panikk.
    10'
    Inn mot første stolpe. Engblom stanger unna.
    10'
    Nok en kjempesjanse for Jerv! Wichmann spiller gjennom Hoel Andersen som kommer opp fra sin indreløper-rolle og kommer plutselig helt alene med Storevik. Avslutningen blir fra skrått hold og gjør det vanskelig å score, men likevel kunne nok avslutningen vært bedre. Storevik slår til corner.
    11'
    Inn mot straffemerket. Høibråten header unna til ny corner.
    11'
    Tønnessen har satt seg ned og har tydelige smerter. Vil være et stort tap for hjemmelaget om han må gi seg!
    12'
    Mot første stolpe, men svakt slått. Wembangomo header unna.
    12'
    Tønnessen er klar til dyst igjen og han tasser over til sin venstreback-posisjon igjen.
    15'
    Jerv fortsetter å trykke mot Sandefjords mål. Zernichow slår inn fra dypet og i lufta er Anene konge. Spissen timer imidlertid innlegget litt feil og treffer ikke godt på headingen som går et godt stykke til side for mål.
    16'
    Det har vært et vanvittig trykk mot Sandefjords mål i åpningskvarteret. Sandefjord virker ikke klare til kamp og er heldige som ikke ligger under her mot et heltent Jerv-lag.
    17'
    Sandefjord ønsker å dra ned det heseblesende tempoet som har vært her de første 15 minuttene. Bruker nå tid på å bearbeide og venter på at Jerv skal gi dem rom til sine raske kombinasjoner.
    18'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Sandefjord mister ball og Simon Larsen setter fart framover. Stopperen får en litt lang berøring, men får reddet seg inn og blir meid ned av William Kurtovic som fortjent går i dommerens bok for den taklingen.
    20'
    Aase vandrer fra side til side. Vender først spillet fra venstre mot høyre, før han kommer over og mottar ballen ute til høyre. Drar seg inn i banen og avslutter fra 20 meter, men avslutningen går rett i ett Sandefjord-bein og inn til keeper Storevik.
    23'
    Tempoet har dalt nå etter den fartsfylte åpningen og Sandefjord får kampen litt mer inn i sitt 'spanske' spor.
    24'
    Wembangomo er irritert etter å ha fått frispark i mot og tar med seg ballen et par berøringer. Det vil ikke Håversen ha noe av og gir det gule kortet til den tidligere Jerv-spilleren.
    25'
    Stor mulighet for bortelaget! Jerv mister ballen på egen halvdel og etterlater seg store rom ute til venstre. Ofkir prøver å gå av Reinhardsen, men klarer ikke det. Storbæk er bedre plassert og får ballen. Veteranen avslutter fra 13 meters hold, men Aase kommer inn med en lang fot og avslutningen går over og til corner. Bortelagets første mulighet!
    27'
    Boujar kommer ut og slår den rett opp i lufta. Klarer å redde egen retur og setter raskt i gang.
    27'
    Dommer Håversen kommer i fokus da han dømmer frispark til bortelaget, selv om linjemannen tydelig markerer frispark til hjemmelaget. Spillerne flokker seg rundt den unge dommeren som løser det med god ro.
    30'
    Kurtovic spiller bort ballen til Anene som tar med seg Aase ute til venstre. Aase danser innover i banen før han finner Anene igjen. Spissen avslutter presset fra 20 meter og samtidig i bakken og roper på frispark, men dommer vinker spissen opp igjen og Storevik kan starte bakfra for Sandefjord.
    32'
    Gult kort til Jerv
    Sparker ned Rufo på midtbanen og blir belønnet med gult kort.
    35'
    Anene parkerer Grorud i løpsduell ned langs venstresiden. Spissen skjærer inn i banen og det er nok til at Grorud kan gi til corner.
    37'
    Tas kort før den slås inn i feltet fra Aase. Ballen blir for høy for Larsen i den første duellen, men lander rett i beina på Hoel Andersen som bruker en berøring før han prøver å bende ballen opp i det lengste krysset fra 10 meter og skrått hold. Stor mulighet, men skuddet går godt over mål.
    37'
    Sandefjord får frispark og flytter opp tungt skyts. Mjelde står klar til å servere.
    40'
    Mjelde bak i feltet. Reinhardsen header unna og Jerv kan kontre.
    41'
    Kontringen utnyttes særdeles dårlig og holder på å forære Sandefjord en stor mulighet. Ferreira mister ballen og Wembangomo setter fart ned langs høyresiden. Slår et innlegg på tvers mot Ofkir som er helt fri, men som er uheldig i mottaket og roter ballen utover dødlinja. Det svinger fram og tilbake på J.J. Ugland Stadion.
    42'
    Kurtovic prøver å finne Ofkir som starter på et dypt løp. Pasningen er fin, men Ofkir går i bakken. Insinuerer at han blir dratt i bakken av Zernickow, men ballen går til utspark.
    45'
    Boujar viser et vanvittig tilslag og banker ballen opp mot Ferreira som står 10 meter bak bortelagets forsvarslinje og mottar ballen. Ferreira blir løpt opp av Grorud som samtidig gir Ferreira en dytt i det ballen er ute av spill og ut i reklameskiltene.
    45'+1
    Engblom kommer gjennom alene med Boujar, men avslutter rett på den utrustende keeperen. Ballen er fri, men svensken rekker ikke fram i tide til å få den andre avslutningen på mål.
    45'+2
    45'+2
    Det er pause på J. J. Ugland Stadion - Levermyr og det er målløst 0-0. Jerv startet kampen desidert best og hadde flere gode muligheter til å ta ledelsen de første 15 minuttene. Hoel Andersen har hatt hjemmelagets og kampens to største muligheter. Begge sjansene da han mottar ballen på bakre stolpe og fikk avslutte fritt mot Storevik. Begge avslutningene var av det svake slaget og egentlig ganske ufarlig. Sandefjord slet med å henge med, men jobbet seg mer inn i kampen. Deres største sjanse var omgangens siste spark på ballen da Engblom kom alene med Boujar, men igjen var det en dårlig avslutning som gjør at ballen ikke gikk i nettet.
    45'
    Engblom sparker i gang kampen igjen. Ingen bytter på noen av lagene i starten av denne andre omgangen.
    46'
    Små rotete innledning på den andre omgangen. Ingen av lagene har klart å ta vare på ball når de har hatt den og spillet har blitt oppstykket.
    48'
    Det har utviklet seg til å bli litt kriging i stedet for fintspill her i starten av andre omgang. Tøffe dueller på midten, som dommer lar passere fyrer opp noen og enhver her i starten og det er to heltente lag som kjemper om å gå videre til tredje runde på Levermyr Stadion.
    50'
    Anene åpner opp Sandefjord-forsvaret med en flott pasning til Aase. Aase venter på Tønnessen og slipper perfekt. Tønnessen tar med seg ballen inn i feltet og Rufo kommer skliende inn og Tønnessen går i bakken. Grimstad roper på straffe, men Håversen vinker spillet videre.
    53'
    Sandefjord angriper direkte og Ofkir kommer til innlegg ute til venstre. Engblom er sterkest i lufta og får til en heading, men den er svak og går godt over mål fra 11 meter.
    54'
    Wembangomo utfordrer Tønnessen på fart og vinner corner.
    55'
    Knudsen stusser unna på første stolpe og Jerv får frispark etter andreballen blir slått opp på Ferreira.
    55'
    Reinhardsen sitter nede og trenger behandling. Vært god med ball den unge midtstopperen som det ser ut som må gi seg.
    57'
    Jerv spiller for øyeblikket med 10 mann.
    57'
    Mjelde slår inn fra dypet etter å ha gått ned som venstreback. Boujar roper tidlig og kommer ut og holder sikkert.
    58'
    Spillerbytte - Jerv
    Inn: Michael Ogungbaro
    Ut: Peter Reinhardsen
    Reinhardsen gikk i garderoben for noen minutter siden. Inn kommer leiesoldat Ogungbaro som er på lån fra Start.
    58'
    Aase lurer av tre Sandefjord-spillere før han slår inn fra venstre. Mjelde bryster ned til Storevik.
    60'
    Boujar er helt på tur og holder på å gi Sandefjord ledelsen på egenhånd! Sandefjord spiller ballen langt opp og Boujar bruker evigheter på å komme ut og feilberegner totalt. Engblom snapper opp ballen, men kommer ikke forbi keeperen. Bojar kaster seg desperat etter ballen, men bommer. Heldigvis for Jervs sisteskanse kommer Ogungbaro med en hjelpende hånd og banker ballen unna.
    60'
    Ofkir lurer Zernichow veldig enkelt og sender innlegget inn langs bakken. Ballen javner hos Vales i returrom som skyter via en Jerv-spiller til corner.
    63'
    Jerv header unna til ny corner på første stolpe.
    63'
    Inn mot bakre. Wichmann gir til nok en corner.
    63'
    Ogungbaro header unna. Vales prøver seg på hel volley fra 25 meter. Langt, langt over.
    64'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Anton Kralj
    Ut: William Kurtovic
    Bytte fra Cifuentes. Mjelde går opp på midten, mens Kralj kommer inn på sin vante venstreback.
    64'
    Stillingskrig kan vi vel kalle denne andre omgangen så langt. Lite sjanser og lite fintspill. Har en følelse av at det er første mål vinner.
    66'
    God mulighet for Jerv! Jerv bearbeider godt og Zernichow åpner opp med en flott pasning fra høyre mot venstre. Wichmann ser opp og slår inn mot bakre stolpe. Aase lurer på bakre, men viser at han ikke er luftens baron. Headingen går rett opp i luften, men tvinger likevel Storevik til å slå til corner.
    68'
    Skrus inn mot bakre stolpe, men over mål og utspill fra Storevik.
    68'
    Jerv prøver seg med en lang ball fra Tønnessen mot Anene. Spissen forsøker å heade ned til Ferreira, men Grorud viser rutine og skjærer av nedfallsfrukten og header den kontrollert inn til Storevik.
    72'
    Ogungbaro plukker opp en løs ball og skyter fra 35 meter. Skuddet går i retning kiosken som står 30 meter bak Sandefjords mål.
    74'
    Inn: Ole Marius Habestad
    Ut: Luke Ferreira
    Helten fra første runde kommer inn. Er det han som skal bli tungen på vektskåla?
    74'
    Den første halvtimen av denne andre omgangen kan oppsummeres med et ord: Kjedelig!
    76'
    Jerv har innkast høyt i banen. Wichmann mottar og spiller videre til Hoel Andersen som lader skuddfoten. Treffer godt, men Høibråten får kastet seg inn i skuddet og Storevik får kommet seg bak ballen og holder enkelt.
    79'
    Tumulter på midten og det er krangling mellom de to kapteinene som er veldig uenige i ett eller annet. Flere spillere kommer til, men dommer Håversen løser opp i floka og alle går hvert til sitt uten noen konsekvenser.
    80'
    Stopp i spillet fordi Mjelde sitter nede og ser ut til å ha pådratt seg en skade.
    80'
    Mjelde tusler av banen og bruker mye tid. Mladenovic er ikke klar til å komme inn og Sandefjord raser.
    82'
    Inn: Stefan Mladenovic
    Ut: Erik Mjelde
    Mladenovic entrer matta og mottar en liten pipekonsert. Den var sikkert mer rettet mot Mjelde som brukte all rutine på å drøye byttet.
    82'
    Inn: Vidar Ari Jónsson
    Ut: Rufo
    Rufo er ferdigspilt for i kveld. Vært veldig usynlig. Skal det bli innbytterens kveld?
    83'
    Jerv vinner corner etter et flott angrep! Zernichow kommer fra dypet og får til et skudd. Det går rett i blokka, men Wichmann plukker opp andreball og banker til fra 20 meter. Via en Sandefjord-spiller og til corner.
    84'
    Heades unna på første stolpe.
    84'
    Jerv angriper nok en gang. Knudsen står igjen etter corneren og får slått et innlegg. Håbestad er akkurat for sen til å komme først på den og Sandefjord går beinet unna.
    85'
    Sandefjord slår inn fra høyre. Engblom ruver høyest, men kan ikke heade mot mål. Forsøker å legge igjen, men det er ingen som kan hjelpe til.
    87'
    Mladenovic vinner corner.
    88'
    Inn mot første stolpe. Tønnessen header unna. Vales plukker opp andreball og fyrer fra 30 meter. Skuddet tar innom en Jerv-spiller før den går helt inn til Boujar.
    88'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Jerv 0 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Mohamed Ofkir
    Målgivende: Erik Mjelde
    Drømmetreff! Ofkir får ballen midt på Jervs halvdel. Forserer framover og drar av en spiller før han skyter. Skuddet er knallhardt og det synger i nettet i det ballen sitter helt oppe i krysset helt ute av Bojuars rekkevidde. Nydelig scoring og kampen er nok avgjort.
    89'
    Jerv vinner corner på overtid!
    90'+1
    Engblom header unna på første stolpe. Boujar er ute av mål.
    90'+1
    Jerv 0 - 2 Sandefjord Fotball
    Mål: Stefan Mladenovic
    Målgivende: Anton Kralj
    Mladenovic løper inn 2-0 i tomt bur. Jerv blotter seg totalt i jakten på en utligning. Boujar roter bort ballen etter å ha vært oppe på corneren. Sandefjord spiller gjennom, og Jerv bommer når de skal sette Sandefjord i offside. Mladenovic får en hel banehalvdel for seg selv og kan spasere inn 2-0 i det tomme nettet.
    90'+2
    Det er tillegg i spilletid på minimum fem minutter.
    90'+4
    Mål for Jerv!
    Jerv 1 - 2 Sandefjord Fotball
    Mål: Martin Andersen
    Målgivende: Mathias Wichmann
    Hoel Andersen tenner et ørlite håp! Hoel Andersen har skutt og skutt i hele kveld, men har bommet. Får ballen på rett utenfor sekstenmeteren og banker til. Ballen tar innom Storevik og går i mål.
    90'+5
    Hvilken sjanse for Anene! Jerv skaper totalt kaos i Sandefjords forsvar og Anene kommer alene med keeper. Avslutter fra 10 meter, men Storevik gjør en feberredning og hindrer at Jerv får sin utlikning. Hvilken avslutning på kampen!
    90'+6
    Storevik slår unna og Jervs mål er igjen åpent.
    90'+6
    90'+6
    Kampen er over og Sandefjord tar seg videre til tredje runde i cupen etter å ha slått Jerv 2-1 på Levermyr Stadion. Etter en fartsfylt første halvdel av første omgang var resten av kampen egentlig et stort gjesp. Vi måtte vente helt til det 89. spilleminutt før vi fikk kampens første scoring da Ofkir banket inn 1-0 på vakkert vis. Jerv kastet alt i angrep i jakten på utlikning og keeper Boujar rotet bort ballen på motstanders halvdel og Mladenovic kunne enkelt løpe inn 2-0. Da trodde publikum at det var avgjort, men Jerv fikk en redusering tre minutter på overtid med Hoel Andersen. Jerv holdt på å få 2-2 fem minutter på overtid da Anene kom alene med Storevik, men en mesterlig redning gjør at bortelaget tar seg videre til tredje runde. Da gjenstår det bare for meg å takke for følge også ønsker jeg dere alle en riktig god onsdagskveld videre.