1-1
4 695
5 354

Hei, og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom KFUM Oslo og Bodø/Glimt fra KFUM Arena.
    Det er duket for fine rammer rundt dagens kamp. Norway Cup sparkes i gang denne helgen her på Ekebergsletta og til denne kampen er alle billetter revet vekk.
    KFUM Oslo har virkelig imponert så langt denne sesongen. Hovedstadslaget kommer senest fra en knallsterk 3-2-seier borte mot Molde på Aker stadion. Petter Nosa Dahl, Ayoub Aleesami og Johannes Hummelvoll Nuñez scoret målene til KFUM. Før dagens kamp ligger Johannes Moesgaard og mannskapet hans på en sjetteplass på tabellen.
    Bodø/Glimt har også levert godt og topper tabellen med en liten luke på seks poeng ned til Brann på plassen bak. De regjerende seriemesterne kommer senest fra en fin prestasjon i midtuka i Champions League-kvalifiseringen hjemme mot latviske RFS. Gultrøyene vant denne 4-0 etter scoringer av August Mikkelsen (x2), Ulrik Saltnes og Oskar Kapskarmo. Også i forrige seriekamp ble det seier for Kjetil Knutsen og hans menn. Da møtte de Odd hjemme på Aspmyra, og vant 3-1 etter scoringer av August Mikkelsen, Fredrik Sjøvold og Fredrik Bjørkan.
    I det motsatte oppgjøret mellom dagens motstandere tidligere i år endte det 2-2 på Aspmyra.
    Hjemmelaget har mistet to svært viktige brikker offensivt før dagens kamp. Petter Nosa Dahl som var på lån fra Bodø/Glimt har blitt solgt til belgiske Mechelen. Lagets brennhete toppscorer Johannes Hummelvoll Nuñez har pådratt seg en skade, og vil ikke bli å se på banen i dag.
    Dagens hoveddommer er Svein Tore Sinnes. På linjene har han med seg Ole Andreas Skogsrud og Monica Brun Løkkeberg. Fjerdedommer for dagen er Ali al Hatam, og bak VAR-skjermene finner vi Daniel Higraff og Mathias Støfringshaug.
    Lagene er klare, og det gjøres endringer hos begge lag siden sine forrige kamper. Hos hjemmelaget gjøres det tre endringer fra seieren mot Molde sist. Hjorth erstatter Hickson på vingbacken. Nosa Dahl og Nunez er som tidligere nevnt utilgjengelige grunnet salg og skade. Denne duoen erstattes av Haltvik og Ndiaye. Hos gjestene fra Bodø gjøres det én endring fra elleveren mot RFS i midtuka. Bjørtuft erstatter Gundersen som soner karantene.
    Sola skinner, tribunene er fylt opp og lagene entrer banen. Det er straks klart for avspark på KFUM Arena!
    1'
    Hjemmelaget sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Gjestene overtar tidlig, og holder ballen innad i laget.
    2'
    Det er gjestene som har styrt det meste innledningsvis her, men ingen farligheter enda.
    5'
    Bodø/Glimt får tildelt et frispark
    Brice Wembangomo
    Trilles hurtig bakover.
    6'
    Haltvik utfordrer inne i gjestenes 16-meter og forsøker seg på et skudd som blokkeres til kampens første corner.
    6'
    KFUM får tildelt et hjørnespark
    Robin Rasch
    Etter litt klabb og babb får bortelaget klarert helt opp til Ødegaard.
    6'
    Patrick Berg
    Slås inn på bakerste hvor Bjørtuft header mot det nærmeste hjørnet, men Ødegaard redder til corner.
    9'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Håkon Evjen
    Slås inn på første og klareres.
    10'
    Berg vinner ballen ved midtbanen og finner Mikkelsen som drar til fra rundt 20 meter. Skuddet går over målet til Ødegaard. I duellen hvor Berg vant ballen fikk Hestnes en smell, og spillet stoppes.
    13'
    Midtbanespilleren er på beina, og kampen er i gang igjen.
    14'
    Ndiaye tar med Moe på løpetur. Glimt-stopperen får i siste liten klarert til corner.
    15'
    Robin Rasch
    Slås på bakerste mot Aleesami, og den går ut til femmeter for Haikin.
    15'
    KFUM får tildelt et frispark
    Robin Rasch
    Slås mot Hjorth på venstresiden.
    18'
    Wembangomo blir liggende nede og er veldig opprørt. Kan se ut som at backen har pådratt seg noe på baksiden av låret her.
    20'
    Jens Petter Hauge gjør seg klar til å komme inn.
    21'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Jens Petter Hauge
    Ut: Brice Wembangomo
    21'
    Sjøvold flyttes da ned på backen. Mikkelsen flyttes over på høyrekanten, mens Hauge tar plassen på venstrekant.
    23'
    Njie forsøker seg fra skrått hold. Blokkeres til corner.
    23'
    Robin Rasch
    Slås på bakerste stolpe, og Moe forlenger ut til ny corner på motsatt side.
    24'
    Robin Rasch
    24'
    Mål for KFUM!
    KFUM 1 - 0 Bodø/Glimt
    Mål: Mame Mor Ndiaye
    Målgivende: Ayoub Aleesami
    Hjemmelaget tar ledelsen! Rasch slår corneren inn i feltet, den går innom hodet til Ayoub Aleesami og videre på bakerste stolpe hvor Ndiaye dukker opp. Spissen pirker ballen forbi Haikin og i mål.
    25'
    Fredrik Bjørkan
    Trilles bakover.
    26'
    Nære 2-0 for vertene! Njie skjærer inn fra venstre og forsøker å plassere ballen lavt i det lengste hjørnet. Ballen har god retning, men Haikin strekker seg så lang han er og får noen fingertupper på den.
    33'
    Robin Rasch
    Klareres, men KFUM beholder ballen.
    34'
    Nok en enorm sjanse for hjemmelaget! Vertene opprettholder trykket etter corneren. Hestnes legger inn mot Ayoub Aleesami foran mål som header videre til Momodou Njie på bakerste som bare skal heade den i nettet, men Haikin reagerer lynraskt og får reddet til corner. Gjestene kan takke sin sisteskanse for at de fortsatt bare ligger under med ett mål her.
    34'
    Robin Rasch
    Klareres.
    34'
    Det legges inn mot Kapskarmo som header til side for mål.
    39'
    KFUM blir avblåst for offside
    39'
    Moussa Njie setter på turboen langs venstresiden og vinner en corner.
    40'
    Robin Rasch
    Haikin bokser ut og gjestene får også et frispark ved 16-meteren.
    40'
    Tas kjapt.
    41'
    Glimt spiller KFUM lavt nå, men sliter med å komme seg gjennom.
    45'
    Ndiaye og Bjørtuft blir sittende nede etter en duell, og det medisinske apparatet tilkalles.
    45'+3
    Begge er på beina, og kampen er i gang igjen.
    45'+3
    Hauge svinger ballen i boksen, men den går i fanget til Ødegaard.
    45'+5
    45'+5
    Vi er halvveis på KFUM Arena, og det er hjemmelaget som leder! Det var gjestene som ikke overraskende åpnet med mest ball, men slet med å skape noe særlig på vertene. Etter 25 minutter sendte Mame Mor Ndiaye hjemmelaget i ledelsen etter en corner. Etter dette fikk KFUM to store sjanser, men en god Haikin i Glimt-burdet hindret flere baklengs. Serielederne må opp flere hakk i den kommende andreomgangen om de skal få med seg noe herfra. Vi er straks tilbake.
    45'+1
    Inn: Isak Määttä
    Ut: August Mikkelsen
    45'+1
    Kapskarmo sparker i gang andre omgang.
    45'+1
    Spillerbytte - KFUM
    Inn: Remi Andre Svindland
    Ut: Moussa Njie
    Njie går noe haltende ut her, og erstattes av Svindland.
    48'
    Odin Bjørtuft
    Spilles til Haikin.
    49'
    51'
    Mål for Bodø/Glimt!
    KFUM 1 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Ulrik Saltnes
    Målgivende: Patrick Berg
    Saltnes stanger inn utligningen for gjestene! Berg slår frisparket fint inn i feltet foran mål. Der inne kommer Glimt-kapteinen som stanger inn utligningen for bortelaget.
    52'
    Robin Rasch
    Slås inn mot bakerste mot Aleesami. Vertene beholder ballen, men må starte på nytt.
    54'
    Fredrik Sjøvold
    Spilles kort.
    55'
    Jens Petter Hauge
    Slås over mot Sjøvold på høyresiden.
    57'
    Svindland legger lavt inn foran mål. Glimt klareres ut til innkast.
    58'
    Hauge slår inn fra venstre. Ødegaard plukker.
    60'
    Inn: Kasper Høgh
    Ut: Oscar Kapskarmo
    64'
    Bodø/Glimt har styrt det meste etter utligningen, men har slitt med å skape noe mer enn så lenge her.
    66'
    Gult kort til KFUM
    Jonas Hjorth
    River ned Määttä på høyresiden og belønnes med kampens første kort.
    66'
    Slås inn og stanges ut fra vertene.
    67'
    Inn: David Hickson
    Ut: Jonas Hjorth
    68'
    Inn: Obilor Denzel Okeke
    Ut: Teodor Berg Haltvik
    68'
    Sjøvold legger inn i feltet. Saltnes går ned etter en smell der inne, og det ropes på straffe fra bortefansen. Det blir det ikke.
    70'
    Speaker opplyser om at det er 3299 solgte billetter her i dag, noe som er publikumsrekord her på KFUM Arena.
    72'
    Obilor Denzel Okeke
    73'
    Bodø/Glimt blir avblåst for offside
    Kasper Høgh
    Høgh spilles gjennom, men assistentdommeren vinker av for offside på dansken.
    76'
    Bjørkan felles av Hoseth på hjørnet av vertenes 16-meter. Frispark i fin posisjon for gjestene.
    78'
    Slås inn foran mål. Ødegaard bokser ut.
    78'
    Inn: Adam Sorensen
    Ut: Fredrik Bjørkan
    79'
    Inn: Sondre Brunstad Fet
    Ut: Håkon Evjen
    79'
    Robin Rasch
    Slås mot Ndiaye. Glimt overtar.
    79'
    Inn: Amin Nouri
    Ut: Håkon Hoseth
    82'
    Inn: Sverre Sandal
    Ut: Mame Mor Ndiaye
    82'
    Emil Ødegaard
    Slås langt.
    85'
    Så får vertene en mulighet. Okeke skyter fra 20 meter. Ballen går via et Glimt-bein og ut til corner.
    86'
    Robin Rasch
    Slås på første hvor Høgh header tilbake til Rasch. Rasch legger så inn igjen en høy ball som Haikin plukker.
    86'
    Gjestene får et frispark like utenfor vertenes 16-meter.
    89'
    89'
    Kasper Høgh fikk mål annulert
    Høgh tror han har sendt Glimt i ledelsen. Berg får frisparket på mål, men Ødegaard redder godt. Returen går ut til Sørensen på venstresiden. Backen legger inn mot Høgh som får en fot på ballen og setter den i mål.
    89'
    Den sjekkes på VAR. Det viser seg at Høgh er i offside og scoringen annulleres!
    90'+1
    Kasper Høgh
    90'+3
    Trilles til Haikin.
    90'+4
    90'+6
    Etter noen dramatiske sluttminutter er kampen over, og det ender med poengdeling her på KFUM Arena. Det var ikke overraskende Bodø/Glimt som styrte det meste innledningsvis her, men etter 25 minutter var det KFUM Oslo som tok ledelsen ved Ndiaye. Hjemmelaget fikk to gedigne muligheter etter denne også, men en god Haikin i Glimt-buret hindret scoringer ved begge anledninger. Etter syv spilte minutter i andre omgang stanget Glimt-kaptein Saltnes inn utligningen for gjestene. Bortelaget jaktet seiersmålet utover i omgangen, og helt på tampen av kampen trodde Høgh at han hadde sendt gultrøyene i ledelsen. Etter en VAR-sjekk viste det seg at dansken var i offside, og scoringen ble annullert. Det ender altså med 1-1 og poengdeling her på Ekebergsletta, og det er det naturligvis hjemmelaget som er mest fornøyde med. Martin Jansrud takker for følget, og ønsker alle en riktig god helg!