0-5
1 004
2 101

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom KFUM og Viking i kvartfinalen av NM 2021.
    KFUM tok seg av Brann i fjerde runde, og fjorårets femmer i 1. divisjon har i ettermiddag muligheten til å nå cupens semifinale for første gang noensinne. Dette er andre gangen klubben er i kvartfinalen, tre år etter kvartfinale-debuten i 2019. KFUM avsluttet sterkt i 2021, og inkludert oppgjøret mot Brann har laget vunnet hele fem av de siste åtte obligatoriske oppgjørene. Inkluderer man fem treningskamper, har KFUM vunnet fem av seks kamper i 2022.
    Viking avanserte etter en oppskriftsmessig 2-0-seier mot Kongsvinger forrige helg, og den regjerende cupmesteren står altså overfor 1. divisjonsmotstand også i ettermiddag. Utenom triumfen i 2019 er siddisene i kvartfinalen for første gang siden 2015, en sesong der det ble exit i semifinalen. Viking jakter i vår sin syvende kongepokal noensinne, og etter suksessen i 2019 er man nå èn av fire klubber med seks NM-titler.
    KFUM og Viking møtes i dag for første gang noensinne.
    Dagens hoveddommer er Sigurd Smehus Kringstad fra Valder IL. Runar Langseth og Ole Haukåsen er assistentdommere, mens Svein Tore Sinnes er fjerdedommer.
    KFUM er ventet i en 3-4-3-variant, og Jørgen Isnes stiller med de samme 11 som startet mot Brann sist.
    I Vikings 4-3-3-oppstilling er det tre endringer fra laget som slo Kongsvinger, og Arild Østbø, Sebastian Sebulonsen og Niklas Sandberg erstattes av Patrik Gunnarsson, Sondre Bjørshol og Kevin Kabran.
    KFUM og Viking entrer nå banen i Oslo. Praktfulle spilleforhold i den gryende våren i hovedstaden, og solskinn akkompagneres av vel 10 grader. Kampstart i første kvartfinale er få minutter unna.
    0'
    Viking innleder oppgjøret.
    1'
    Mål for Viking!
    KFUM 0 - 1 Viking
    Mål: Veton Berisha
    Målgivende: Kristoffer Løkberg
    Berisha banker Viking i ledelsen etter 100 sekunder! Gjestene scorer på sin første sjanse i oppgjøret. Et innlegg fra venstre heades ned av Løkberg rett utenfor krittmerket, og trønderen finner en umarkert Berisha rett bortenfor. Det er dårlig nytt for KFUM, som må se at Viking-kapteinen får stjernetreff. Banker ballen lavt i sitt høyre hjørne. Kontant i nettet, og 0-1 er et faktum tidlig!
    2'
    Scoringen var det første nevneverdige som skjedde her. Mye ballbesittelse hos Viking de første to minuttene, en trend som har fortsatt også etter fulltrefferen.
    5'
    Nok et innlegg, denne gangen fra høyre, og et stykke bak i feltet klemmer Tripic til. Treffer ikke veldig bra, og ballen går et stykke utenfor. Får noen lenger inne en fot på den, står det fort 0-2. KFUM skal passe seg nå.
    6'
    KFUM sliter med å løfte laget når man vinner ballen rundt egen boks, og gjestene gjør en god gjenvinningsjobb. Vertene sliter i skrivende stund med å komme over midtstreken.
    7'
    Hardt slått, men Brauti plukker relativt greit.
    8'
    Har vært første snaut 10 farget i marineblått, dette. Gjestene fra Stavanger har hatt god kontroll i Oslo så langt.
    9'
    KFUM med samtlige 11 lavt på egen halvdel når Viking triller ball. Spilles ekstremt lave.
    10'
    Stanges unna.
    11'
    KFUM med et par trekk i forkant av corneren der. Maktet å spille seg ut og koble på Njie til venstre i banen.
    12'
    Viking har naturligvis fått kampen i et gunstig spor nå. Nok en gang smått panisk bak hos KFUM etter en visitt fra gjestene, men Brauti får plukket.
    13'
    Olsen tar telling for KFUM, og vi får et stopp i spillet. Stopperen sitter på kunstgresset og har trolig fått en smell i neseregionen. Går mot bytte.
    15'
    KFUM-trener Isnes håper Olsen kan fortsette her, men treneren får nok ikke ønsket oppfylt. Hoseth gjør seg klar.
    17'
    Spillerbytte - KFUM
    Inn: Håkon Hoseth
    Ut: Aaron Kiil Olsen
    17'
    Vertene med et gunstig brudd, men en upresis pasning mot Njie ødelegger noe av rytmen. Viking kan etter hvert overta.
    19'
    Viking kombinerer utenfor KFUMs boks, men vertene stopper fremdriften i første omgang. Etter hvert spilles Løkberg fri i boksen, men dårlig mottak ødelegger.
    21'
    Viking-keeper Gunnarsson tidvis meget offensiv når han er involvert her. Det har han vært lite, og dette blir fort en konsentrasjonsprøve for den islandske sisteskansen.
    23'
    KFUM 0 - 2 Viking
    Mål: Kevin Kabran
    Kabran setter 0-2 i åpent mål, og Viking spiller ut KFUM! Vertene med et farlig balltap, noe gjestene vet å utnytte. Tripic varter opp med en fantastisk stikker rett utenfor boksen, og en aktiv Løkberg mottar noe til venstre i boksen. Vikings nummer 16 ser opp og finner en fri og frank Kabran lenger inne, og fra rundt fem meter kan ikke svensken bomme. Stor fotball fra Viking sørger for 0-2 i Oslo.
    23'
    Viking har hatt ballen mye og vært klart best, men man har scoret på begge de store målsjansene så langt. Ikke vært noen sjansebonanza, dette.
    25'
    Stanges til ny corner.
    26'
    Treffer Sørås i ok posisjon, men ballen ender langt over.
    27'
    KFUM med flere trekk på Vikings halvdel nå, og på 0-2 er gjestene noe mindre intense i presset. Kontrollerer dette.
    29'
    Vertene med et innlegg fra venstre, og i feltet duelleres det. Gjestene får ryddet unna, men i skrivende stund KFUM som triller ball.
    30'
    KFUM med noen gode minutter her hva angår gjenvinninger og presspill. Kampbildet naturligvis preget av stillingen, men vertene står betraktelig høyere i banen nå.
    32'
    Løkberg med et pust i bakken for Viking. Muligens en kjenning i kneet for trønderen. Kan fortsette.
    34'
    Et kampbilde veldig ulikt det man så inntil 0-2, dette. KFUM har ballen mest, noe som står i sterk kontrast til tidligere i omgangen.
    36'
    Njie med en stor mulighet for KFUM, men Gunnarsson er med på notene! Nunez med en lekker pasning til Njie til venstre i banen, og derfra setter KFUMs nummer 11 full fart mot mål. Han avslutter så fra noe spiss vinkel, og ballen går mot Gunnarssons nærmeste hjørne. Der er islendingen, som gir corner. God mulighet, det, og vertenes første i oppgjøret.
    37'
    Gjestene avverger.
    37'
    Viking på sin første visitt på en stund, og gjestene får til slutt corner.
    39'
    KFUM får klarert.
    39'
    Njie er nok en gang frisk, men kantspilleren stoppes av Stensness et stykke inne på gjestenes halvdel. Viktig involvering.
    41'
    Viking ligger lavt og forsvarer seg med alle 11 nå. KFUM har til gode å komme til sjanser mot etablert forsvar.
    42'
    Ganske lavt tempo idet det lakker og lir mot pause. Mye spill mellom de to 16-metrene.
    44'
    Det er lagt til fire minutter.
    45'+1
    Bilal Njie med en smell etter en kollisjon minutter før pause her. Kommer seg raskt på beina igjen.
    45'+2
    Nevnte Njie legger inn fra venstre, men i feltet er det ingen medspiller til å avslutte. Tendenser.
    45'+4
    Viking med en fruktbar kontring helt på tampen, men Tripic presses langt ut til høyre. Da mister kontringen all progresjon.
    45'+5
    Ekstra tilleggstid grunnet skaden på Njie. I skrivende stund passeres 50. spilleminutt.
    45'+6
    Et innlegg fra venstre setter Gunnarsson på en prøve. Islendingen slipper med skrekken idet ballen lander på tverrliggeren og går ut.
    45'+6
    45'+6
    Vi er halvveis i programmet i Oslo, hvor det står 0-2 mellom KFUM og Viking. Gjestene fra Eliteserien med en oppskriftsmessig ledelse på Intility Arena. Viking var raske ut av startblokkene, noe som allerede etter 100 sekunder ga 0-1 signert Veton Berisha. Siddisene var lenge en solid håndfull for KFUM, som rundt halvveis i omgangen måtte se Kevin Kabran doble ledelsen. Vertene kom mer med etter hvert som omgangen skred frem, men nevneverdige målsjanser har det vært sparsommelig med. Heller ikke Viking har stått for noen sjansebonanza i Oslo, men på 0-2 har man et ypperlig utgangspunkt før den andre omgangen. Alt i alt en komfortabel omgang for gjestene i marineblått, og KFUM har en jobb å gjøre om dette skal bli spennende.
    45'
    Inn: Petter Nosa Dahl
    Ut: Tore Sørås
    46'
    KFUM sparker i gang andre omgang.
    46'
    Står for øvrig 3-3 i skudd her. Lagene har hatt to skudd hver på mål. Vitner om en første omgang uten mange målsjanser og et Viking-lag som har vært effektive.
    48'
    Kabran finner Berisha, som finner Tangen i boksen. Brauti er dog med på notene! Kabran med et fint innlegg, og Berisha varter opp med et lekkert mottak. Han finner så Tangen til høyre i boksen, hvor det klemmes til. Brauti er dog nede og får gitt corner. Bra mulighet for gjestene.
    51'
    Treffer Berisha i meget god posisjon, men Berisha treffer dårlig fra vel fem meter. Header langt over. Den skal på mål!
    51'
    Bilal Njie i håndgemeng med Kabran, og flere velger å melde seg på. Blir nok noen kort her, i hvert fall på KFUMs nummer 11. Litt temperatur nå.
    53'
    Kringstad ser ut til å holde kortet i lommen, og plutselig utarter det ytterligere. Smått utrolig om kamplederen lar dette passere uten konsekvenser for et par involverte.
    54'
    Gult kort til KFUM
    Bilal Njie
    Njie får korrekt gult kort.
    55'
    Gult kort til Viking
    Kevin Kabran
    Også svenske Kabran får kortet. Korrekt idømt.
    55'
    Veton Berisha
    Berisha hadde definitivt ingen statistrolle i opptrinnet, og Viking-kapteinen får det tredje kortet i situasjonen.
    55'
    KFUM har frispark til venstre i banen, og serven slås kun delvis unna av Gunnarsson. Dahl er fremme og klemmer til fra snaut 16 meter, men forsøket går rett på islendingen. Ballen går så en del frem og tilbake utenfor ham, før det hele ender med en avslutning langt utenfor. Den kan vertene fort få mer ut av.
    57'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Kristoffer Løkberg
    57'
    Fortsatt ingenting som tyder på at KFUM har et ellevilt comeback i seg her, men dette er definitivt å anse som en jevn fotballkamp. Naturligvis preget av stillingen og et Viking-lag som ønsker å kontrollere. Målsjanser er det fortsatt sparsommelig med.
    59'
    Njie har tidvis vært god for KFUM, men det har blitt med nesten for vertenes nummer 11. Vertenes klart beste offensive spiller så langt.
    61'
    KFUM angriper nok en gang til venstre i banen, men innlegget blir ikke all verden. Viking kan klarere.
    63'
    Tripic tar telling etter en aktiv arm, men Vikings nummer 10 kan fortsette.
    65'
    Snaut halvveis i omgangen nå, og objektivt sett hadde naturligvis dette oppgjøret hatt godt av et KFUM-mål. Viking fremstår fortsatt komfortable.
    65'
    Kort variant. Gunnarsson kan etter hvert overta.
    65'
    Nyankomne Nosa er frisk på vel 16 meter, men pasningen videre er svak. Viking kan begynne på nytt.
    67'
    Nosa er på ferde for KFUM, men stolpen står i veien! KFUMs nummer 24 mottar en fin pasning til høyre i boksen, hvor han klemmer til. Ballen går i stolpen og ut. Gunnarsson har nok kontroll om den går innenfor, men en av vertenes største muligheter i dag.
    68'
    KFUM 0 - 3 Viking
    Mens KFUM treffer metallet, treffer Berisha mål! Vertenes bakre rekker lar et langt fremspill sprette, og når det følges opp av passivitet, er Berisha på ferde. Spissen plukker selv opp og forserer inn i boksen, hvor han så er iskald idet han legger ballen under Brauti. 0-3 er et faktum etter en fin enkeltmannsprestasjon av tomålsscorer Berisha. Spikeren er nok offisielt i kisten sett med KFUM-øyne.
    69'
    Et innlegg fra høyre, men Brauti er med på notene for vertene.
    71'
    Inn: Thomas Jakobsen
    Ut: Håkon Hoseth
    72'
    Inn: Samúel Fridjónsson
    Ut: Harald Nilsen Tangen
    72'
    Inn: Niklas Sandberg
    Ut: Kevin Kabran
    72'
    Inn: Sebastian Sebulonsen
    Ut: Sondre Bjørshol
    73'
    Berisha og Tripic kombinerer, men sistnevnte varter opp med en blanding av et innlegg og et skudd idet han er i scoringsposisjon. KFUM slipper unna.
    74'
    Berisha og Tripic er nok en gang på ferde, og utrolig nok står det ikke 0-4! Mye plass bak hos KFUM nå, og Berisha spiller til en Tripic i driv i boksen. Han runder så keeper, men ender opp med å bomme idet han egentlig har en enkel jobb med å sette 0-4. Utrolig at ikke gjestene setter sitt fjerde der.
    75'
    Nok en gang kommer gjestene til en mulighet, også denne ved Tripic, men Vikings nummer 10 treffer ikke rent etter et innlegg fra høyre. KFUM kan overta. Skaper sjanse på sjanse nå, gjestene, noe man definitivt ikke har gjort tidligere i oppgjøret.
    77'
    Inn: Remi Andre Svindland
    Ut: Mohammed Mahnin
    78'
    Avverges til ny corner.
    79'
    Godt slått, og til slutt er det Fridjonsson som klemmer til! Ballen lander først hos Berisha bak i feltet, og han spiller så til innbytteren på rundt 16 meter. Der klemmes det til, men dessverre for gjestene går den rett på Brauti. Går nesten i mål via sisteskansen. God mulighet for Viking.
    80'
    Inn: Sondre Auklend
    Ut: Markus Solbakken
    82'
    Sebulonsen har rikelig med plass til høyre i boksen, men innlegget treffer ingen i blått. Den kan man få mer ut av.
    83'
    KFUM 0 - 4 Viking
    Mål: Niklas Sandberg
    Målgivende: Sondre Auklend
    Sandberg med glasuren på kaken på mesterlig vis for Viking! Tripic slår inn fra venstre, en pasning som er innom Auklend på vel 16 meter. Sandberg er ikke vond å be rett bortenfor, og resultatet blir en mesterlig avslutning i Brautis høyre hjørne. Kveldens fineste - totalt utagbart for sisteskansen. En avslutning som fortjener glass og ramme sørger for Vikings fjerde i Oslo!
    84'
    KFUM får frispark til venstre i banen, og det legges inn i farlig sone. Viking blokkerer og får avverget.
    86'
    Med fare for å påpeke det åpenbare; dette har vært en perfekt gjennomført bortekamp av Viking. Har i bunn og grunn hatt kontroll i samtlige 88 minutter.
    88'
    Momodou Njie med et meget risikabelt forsøk på å føre ballen ut av egen sone, og stopperen er heldig som får frispark. Marginer unna en stor mulighet til å sette et femte, Viking.
    90'+1
    90'+1
    KFUM 0 - 5 Viking
    Målgivende: Zlatko Tripic
    Sandberg er ikke ferdig her, og plutselig står det 0-5! Viking har etter hvert kommet til sjanser i bøtter og spann, og igjen er det et innlegg fra Tripic til venstre som skaper muligheten for Vikings nummer 15. Sandberg får tid til å sikte på vel 16 meter, og som ved 0-4 blir utfallet eksemplarisk. Nærmest plasserer sitt andre og Vikings femte i Brautis høyre hjørne.
    90'+2
    Njie er på et innlegg fra høyre, men forsøket går utenfor. Gunnarsson har nok kontroll.
    90'+4
    90'+5
    Sigurd Smehus Kringstad markerer for full tid i Oslo, hvor det ender hele 0-5 mellom KFUM og Viking. Gjestene fra Stavanger med en komfortabel ettermiddag i hovedstaden. Veton Berisha og Kevin Kabran sørget for 0-2 halvveis, en ledelse som aldri var truet etter hvert som de siste 45 minuttene skred frem. Etter en forholdsvis jevn første halvdel av omgangen kom Viking til flere og flere målsjanser, noe først nevnte Berisha utnyttet da han satte 0-3. Innbytter Niklas Sandberg viste så dette Viking-lagets bredde da han sørget for 0-4 og 0-5, det første en skikkelig perle av en avslutning. KFUM slet med å skape nok mot et godt Viking-lag, som i bunn og grunn kontrollerte dette gjennom samtlige 90 minutter. Alt i alt en vel gjennomført bortekamp av gjestene i marineblått, og selv om dette definitivt ikke var en typisk 5-0-kamp, er siddisene i semifinalen med brask og bram.