1-0
103
155

Hei og god lørdag! Velkommen skal du være til liverapporteringen fra oppgjøret mellom Kolbotn og Åsane!
    Etter 11 ferdigspilte seriekamper har man omsider grunnlag til å hevde at tabellen har fått satt seg. Kolbotn og Åsane befinner seg begge i bunnstriden. For dagens hjemmelag ser det likevel noe lysere ut enn for det oransje Bergenslaget. Nyopprykkede Kolbotn virker å ha ristet av seg tapet av supertalentet Martine Fenger, som forlot Kolbotn til fordel for Barcelona i forrige sesong. Etter de 11 første seriekampene på det øverste nivået er håpet om fornyet toppseriebillett fortsatt tent. De ligger i skrivende stund på en 8.plass med sine 8 poeng.
    Bergenslaget Åsane har ikke hatt en drømmestart på sesongen. Etter 11 serierunder ligger de nå under nedrykksstreken. I det viktige bunnoppgjøret mot Arna-Bjørnar forrige runde ble det bare ett poeng, og med bare fire poeng så langt er de godt plantet i bunnstriden. Nå venter bortekamp mot Kolbotn som har lagt bak seg en blytung uke med en svak prestasjon mot Rosenborg og sjokkexit fra cupen mot 2. divisjonslaget Molde.
    Dagens duellanter spilte uavgjort for nøyaktig 1 måned siden. På Åsane stadion scoret Katarina Sunde og Eline Hegg ett mål hver for sine respektive lag, og sørget for at den kampen endte 1-1. I dag er det en ny kamp som betyr en ny mulighet til å hente sårt tiltrengte poeng for begge lag. Vi er tilbake med lagoppstillinger og siste nytt en times tid før kampleder Stine Jensen blåser det hele i gang kl 13 – heng med videre!
    Der er lagene klare! Bortelaget gjør kun èn endring fra den uavgjorte kampen mot Arna-Bjørnar. Eneste endringen er at Marina Jensen erstatter Synne Kjølholdt i angrepstrioen. For hjemmelaget kommer Thea Mikkelsen inn i det som kan se ut som en midtbanerolle. Hun erstatter da Celine Larsen. Vi er i gang på Grorud stadion om en liten time, det er bare å begynne å glede seg!
    0'
    Der får Preus klarsignal til å sparke det hele i gang!
    0'
    Det klinkes til i duellene fra start. Kolbotn drar seg ned mot dødlinjen på sin venstre side. Åsane står godt i mot og vinner et innkast.
    1'
    En liten misforståelse i Åsane-angrepet sørger for at Panengstuen enkelt kan plukke opp en ball som kunne ha blitt en god gjennombruddspasning til Sunde.
    2'
    Åsane skaper et par gode angrep i åpningsminuttene her, men de blir et lite hakk for upresise i den siste tredjedelen.
    3'
    Prøver seg på en kort variant til Sunde. Avleveringen fra sistnevnte blir upresis.
    3'
    Vertene ser ut til å starte dette oppgjøret i en 4-3-3-formasjon.
    5'
    En lang ball mot Osnes-Ringen blir et lite hakk for lang. Åsane legger seg lavt for øyeblikket.
    5'
    Duffy er langt ute og får plukket opp en lang ball foran nesen til lynraske Preus. God involvering fra målvakten det.
    6'
    En feilpasning i Åsane-forsvaret sørger for at Preus kan føre ballen fremover. Når avleveringen omsider kommer, er den dog upresis.
    7'
    Mikkelsen sklir i et medtak og sørger for at Åsane får et innkast på egen banehalvdel.
    8'
    Hegg tar med seg ballen langt inn på Åsanes banehalvdel og tar med seg Fridlund som kommer på en overlapp. Sistnevnte står i offside.
    9'
    Starter overlappet sitt et lite sekund for tidlig. Kunne fått mer ut av den, Kolbotn!
    9'
    Hjemmelaget triller ball i sine bakre rekker. Gir seg selv en pustepause.
    10'
    Starter løpet sitt på feil side av forsvarslinjen.
    10'
    Braut Brunes settes under press og sender en stresset støttepasning til Panengstuen. De to løser det til slutt fint og slipper med skrekken.
    12'
    Kampens første store sjanse tildeles Åsane! Evensen leser en pasning i midtbaneleddet til Kolbotn og trer Sunde gjennom forsvaret. Alene med keeper forsøker sistnevnte å lobbe den halvfrekt over Panengstuen, men mislykkes med det.
    13'
    Sikter mot Sunde, men den lange ballen når ikke frem.
    14'
    Kokosz kommer seg først på en løs ball og sender den forbi Panengstuen. I feltet klarer Kolbotn å få klarert. Gode takter fra Åsane nå!
    16'
    Preus river seg løs fra to oransje og drar seg ned til dødlinjen. Får også lagt inn der, spissen, men innlegget går rett i fanget til Duffy.
    18'
    Et nytt, godt innlegg heades unna fra Åsane-forsvaret.
    18'
    Fridlund går i en ny offside på sin venstrekant.
    18'
    Kolbotn vinner ballen i god posisjon, men en lang berøring fra Alfredsen spolerer muligheten. Skaper også et frispark der.
    20'
    Tas kort.
    20'
    Gjestene kombinerer fint og kommer seg til en brukbar skuddmulighet! Kokosz snapper opp ballen rett før Panengstuen og får omsider også avfyrt et skudd. Skuddet er ikke godt nok til å overliste Panengstuen.
    20'
    Kolbotn mister ballen i farlig posisjon igjen! Jensen prøver å legge igjen til Sunde, men mislykkes. Den kunne blitt farlig! De tilreisende er det førende laget for øyeblikket.
    21'
    Osnes-Ringen sikter mot Preus inne i feltet. Innlegget når bare nesten frem.
    23'
    Et Kolbotn-innlegg har brukbar adresse, men det er et Åsane-hode som er først på den.
    24'
    Åsane etablerer seg på Kolbotns halvdel. Innlegget fra Sunde går over alt og alle.
    24'
    Liten stopp i spillet da en Åsane-spiller ligger nede.
    25'
    Marina Jensen kommer seg på beina igjen, men holder seg på knea. Spillet blåses i gang igjen, uten Jensen.
    27'
    Åsane stormer fremover med flere spillere. Angrepet ender med at Kroken sender til Sunde, men skuddet fra spissen blokkeres. Marina Jensen er i gang igjen.
    28'
    Evensen bruker et lite halvsekund for mye på å slå et innlegg, og må ta til takke med et hjørnespark.
    29'
    Kort variant med begrenset hell.
    29'
    Kroken får en gratis skuddmulighet i kjølvannet av corneren. Skuddet har retning mot mål, men Panengstuen har kontroll.
    30'
    Braut Brunes avleverer langt og presist mot Fridlund som stormer nedover venstrekanten. Hun stoppes dog i grevens tid.
    31'
    Åsane lever farlig i pasningsspillet i midtbaneleddet. Slipper med skrekken denne gangen. Der står det flere Kolbotn-spillere som er klare for å utnytte en eventuell pasningsfeil.
    32'
    Kolbotn sliter med å etablere seg fremover i banen. Det meste handler om Åsane for øyeblikket.
    33'
    Så får Sunde fyrt avgårde et skudd! Hun river seg løs og lader skuddfoten, men skuddet går utenfor målet til Panengstuen.
    33'
    Kolbotn triller ball på kryss og tvers av sine bakre rekker i skrivende stund.
    34'
    Fridlund presser høyt og vinner ballen på midtbanen. Kolbotn kan ta over.
    35'
    En brukbar Kolbotn-mulighet! Alfredsen vinner ballen på midtbanen og finner Osnes-Ringen på høyrekanten. Høyrebacken finner igjen Mikkelsen, som drar seg fri og finner Preus inne i feltet. Fra få meter styrer Preus ballen mot mål, men skuddet blokkeres.
    38'
    Slås langt fra sisteskansen.
    38'
    Innlegget ryddes unna.
    38'
    Bedre Kolbotn-tendenser idet vi nærmer oss en ferdigspilt førsteomgang.
    39'
    Enorm Åsane-mulighet! De utnytter et uheldig balltap og stormer nådeløst fremover. Panengstuen kommer fint ut og får avverget den første muligheten, men på bølge nummer to får Sunde avsluttet. Avslutningen blokkeres av Flø på åpent mål. Viktig blokkering fra Flø det!
    39'
    Innlegget svinges inn fra høyre. I feltet rager Åsane høyest.
    40'
    Kokosz vinner ballen i god posisjon på venstrekanten, men mister ballen kort tid etter.
    42'
    Veivåg prøver å finne Sunde, men innlegget går like over luggen til Sunde.
    43'
    En god redning av Panengstuen! Åsane etablerer seg høyt inne på hjemmelagets banehalvdel og kommer seg omsider til et skudd. Skuddet fra venstreback Evensen tvinger Panengstuen ut i full strekk for å få avverget. En brukbar målsjanse for gjestene det!
    44'
    Åsane får ryddet unna et par lovende innlegg fra vertene.
    45'
    Flø går i bakken og tildeles frispark.
    45'+1
    Tas kort på midtbanen.
    45'+1
    Hjemmelaget kan få en gratismulighet da Mo tråkker på ballen. Den lange ballen mot Preus når dog ikke frem.
    45'+2
    45'+2
    En målløs omgang er over. Åsane kan sies å ha vært det førende laget i store deler av omgangen. Både Evensen og Sunde kommer seg til gode sjanser, men klarer ikke å overliste keeper Panengstuen. Sistnevnte har hatt mange gode involveringer og skal ha mye av æren for at det stadig står 0-0. Kolbotn var også nære da Preus styrte ballen mot mål fra få meter, men heller ikke hun lyktes i å få nettkjenning. Dermed ligger alt åpent til de siste 45 minuttene - vi snakkes på andre siden av hvilen!
    45'
    Sunde får æren av å sparke i gang de siste førtifem!
    45'
    Mikkelsen fremviser lekre detaljer på midtbanen, men avleveringen fremover i banen er et lite hakk for svak, og Åsane kan ta over igjen.
    46'
    En lang ball fra Kolbotn-forsvaret havner midt mellom Fridlund og Preus. Åsane har kontroll.
    46'
    En lang ball oppover i banen har en litt ekkel sprett for Duffy, men sisteskansen får omsider ballen i fast grep.
    47'
    Åsane stormer fremover og vinner et hjørnespark.
    48'
    Braut Brunes får avverget.
    48'
    Jensen holdes av Preus og tildeles frispark.
    49'
    Tas kort på Kolbotns banehalvdel. Ender omsider med at Åsane vinner et hjørnespark.
    49'
    Vertene får ryddet unna.
    49'
    Åsane vinner sin tredje corner på kort tid.
    50'
    En kort variant denne gangen. Ender med at Sunde får servert en perfekt avlevering og kan bare styre ballen mot mål, men innlegget kommer noe overraskende på spissen, og Sunde klarer ikke å styre den mot mål. Burde fått mer ut av den, Åsane!
    50'
    Innlegget slås på bakre stolpe, hvor Bækkelund prøver å hælflikke den inn igjen i feltet. Blokkeres.
    51'
    Mål for Kolbotn!
    Kolbotn 1 - 0 Åsane
    Mål: Johanne Fridlund
    Målgivende: Marie Moen Preus
    Vertene tar ledelsen litt ut av ingenting! Kolbotn vinner ball og stormer nådeløst i angrep. Preus stormer nedover høyrekanten før hun legger presist inn mot angrepskollega Fridlund. Sistnevnte kan nærmest løpe ballen over streken. Kolbotn tar altså ledelsen etter en god Åsane-periode.
    53'
    Spillerbytte - Kolbotn
    Inn: Celine Larsen
    Ut: Thea Mikkelsen
    54'
    Innlegget ryddes unna av vertene.
    55'
    En lang ball mot Sunde har god adresse, men hun presses hardt der, Sunde.
    56'
    Blir et lite hakk for ivrig på et oppspill.
    57'
    Bækkelund går seg litt inn i trøbbel og mister ballen. Veivåg finner så Kokosz som lader skuddfoten. Skuddet sklir av foten og går langt til side for mål.
    58'
    Inn: Sigrid Gamst
    Ut: Tuva Henriksen
    18-åring Henriksen byttes med 14 år gamle(!) Sigrid Antonsen Gamst.
    58'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Mathilde Sangolt
    Ut: Andrine Mo
    59'
    Et langt fremspill mot Jensen blir upresist. Kolbotn tar over.
    60'
    Flipperspill på midtbanen for øyeblikket. Ingen av lagene får til det spillet vi vet de er kapable til.
    61'
    Løvås finner Sunde i god posisjon i feltet. Sunde prøver å finne sine angrepskollegaer, men lykkes dårlig.
    63'
    Kroken kommer seg til nok en skuddmulighet, men denne gangen er skuddet for svakt til å overliste en keeper av Panengstuens kaliber.
    64'
    Jensen tar et par dragninger før hun drar seg ned til dødlinjen og skaffer gjestene et hjørnespark.
    64'
    Slås mot bakre stolpe. Der legges det tilbake i klypene til Panengstuen.
    65'
    Eline Hegg stormer fremover og prøver å finne Larsen på løp. Gjennombruddspasningen er et lite hakk for upresist. Nesten for Kolbotn!
    66'
    Hjemmelaget står godt etter og vinner et hjørnespark.
    66'
    Slås mot bakre stolpe. Der vinnes duellen av de tilreisende, men Braut Brunes går samtidig i bakken og roper på straffespark. Spillet vinkes videre.
    66'
    Åsane prøver seg på en klinisk og direkte langpasning på rett etter hjørnesparket. Ballen når nesten frem til Mo. Er nære på å skape en stor målsjanse der!
    68'
    Inn: Karen Vistnes
    Ut: Helene Gloppen
    En endring i de bakre rekker for gjestene.
    68'
    Hegg holdes igjen og tildeles et klart frispark.
    69'
    Tas kort på egen banehalvdel.
    69'
    Er på feil side av forsvarslinjen på fremspillet fra Fridlund. Tydelig uenig i den avgjørelsen, innbytteren!
    70'
    Det trøkkes skikkelig til i duellene på Grorud kunstgress. Kolbotn vinner et frispark.
    71'
    Sikter mot Fridlund, som taper duellen.
    72'
    Inn: Synne Kjølholdt
    Ut: Alise Evensen
    73'
    Det er 20 viktige minutter vi har foran oss nå. Med dette resultatet er Kolbotn oppe på 11 poeng og har da hele 7 poeng ned til Åsane på nedrykksplass.
    74'
    Åsane kommer ut fra noen tøffe dueller med ballen i beina. Kan etablere et angrep her, gjestene.
    74'
    Innbytterbenkene er nærmest ute på banen for øyeblikket. Får beskjed av fjerdedommer å roe seg ned.
    75'
    Slås midt i feltet og ender med at Veivåg får en skuddmulighet. Skuddet går rett til værs.
    76'
    Løvåg får god tid til å sikte et innlegg mot Marina Jensen. Kolbotn-forsvaret har kontroll.
    77'
    Fridlund gjør en god forsvarsjobb og sørger for at et lovende Åsane-angrep ender med femmeter til Panengstuen. Sisteskansen er rutinert nok til å ta seg god tid på utsparket.
    78'
    Oransjetrøyene spiller ball langt inne på Kolbotns halvdel uten at de klarer å skape de helt store sjansene.
    79'
    Panengstuen plukker opp et lovende innlegg og blir liggende.
    80'
    Haga utnytter stoppet i spillet og legger en plan for innspurten til Åsane. Trenger en god avslutning her, Bergenserne.
    81'
    Svanes holder hode kaldt og vender seg fint fri fra et høyt Kolbotn-press. Åsane kan etablere seg på Kolbotns halvdel.
    82'
    Panengstuen er igjen ute og plukker opp innlegget.
    82'
    En brukbar Åsane-mulighet havner rett i klypene til Panengstuen. Et innlegg har retning mot Kokosz på bakre stolpe, men Braut Brunes får ballen inn til sin keeper.
    82'
    Denne gangen glipper Panengstuen ballen i feltet, men Kolbotn slipper med skrekken.
    84'
    Inn: Liliana Malloul
    Ut: Carina Alfredsen
    85'
    Fridlund fører ballen fremover i banen og prøver seg på et innlegg. Det blir dog av det svakere slaget.
    86'
    Klokka tikker fort hjemmelagets vei for øyeblikket.
    86'
    Frispark
    87'
    Åsane vinner nok et hjørnespark.
    87'
    En kort variant slås omsider inn i feltet. Der har Kolbotn kontroll.
    87'
    Bækkelund går i bakken og medisinsk personell tilkalles. Kolbotn-spillerne ønsker ikke medisinsk personell, men Jensen vinker dem inn. Krangling mellom trenerbenkene er det også. Temperatur på Grorud for øyeblikket.
    88'
    Gult kort til Kolbotn
    Det gule kortet tildeles Kolbotns lagleder for protester etter skadesituasjonen.
    90'
    Kolbotn slår en ball langt og Åsane må starte oppbyggingen på nytt.
    90'+1
    Åsane triller rundt et lavtliggende hjemmelag. Begge lags trenerteam går hvileløst omkring på sidelinjen.
    90'+2
    Åsane presser og presser, men Kolbotn kjemper heroisk og står godt i mot.
    90'+3
    Svanes tar ballen med seg og prøver å sikte mot sine medspillere i feltet. Lykkes ikke.
    90'+4
    Kolbotn vinner ballen og prøver å skape et siste angrep. Det er faktisk midtstopper Flø som tar det lange løpet over hele banen. I avslutningstidspunktet bommer hun dog regelrett på ballen.