Slutt

2-4

0-1
Klæboe9' (Str.)
0-2
1-2
1-3
1-4
Hegg76' (Str.)
2-4
Supporterfordeling på VG
81
87
Author avatar

Ble dekket av NTB

  Det er klart for seriestart i Toppserien, og i den anledning tar nyopprykkede Kolbotn i mot Røa på Grorud! Kampen følges live her, vel møtt!
  I fjor hadde Kolbotn få problemer med å rykke opp, og de vant 1. divisjon med en ni poengs luke ned til TIL2020. Det ble altså med det ene året borte fra Toppserien, og de er tilbake i det gode selskap der de hører hjemme. Før sesongen har de re-signert flere av deres viktigste spillere fra i fjor, som Hegg, Braut Brunes, Haaland, Fridlund og Bækkelund. Samtdig har de hentet inn en ny A-lagstrener i Luke Torjussen, som skal trene laget sammen med Vetle Vangstuen. På overgangsmarkedet har de derimot ikke foretatt seg stort. De har forsterket seg med Tuva Henriksen, som var på lån hos Kolbotn i fjor, samt hentet Thea Mikkelsen som gjorde sakene sine bra i Grei forrige sesong. Ut er det kun Emilie Østerås som har gått, og det er med andre ord stort sett den samme troppen fra fjorårets overlegne 1. divisjonslag som skal ta fatt på Toppserien 2024!
  Vinterens treningskamper har bydd på blandede resultater for Kolbotn. TIL2020 og Lyn ble begge slått, før de tapte mot Bodø/Glimt og Stabæk. For en drøy uke siden slo de Hønefoss i siste treningskamp 2-1. Nå, i midten av mars, er det derimot igjen klart for å kjempe om poeng i mye vind og nedbør!
  Røa har etter opprykket tilbake til Toppserien i 2021 hatt to sesonger der de har kjempet på nedre del av tabellen. I fjor endte de på 7.-plass, men med brukbar klaring ned til nedrykksplassene. I vinter har det blitt en del utskiftninger, og spillere har forsvunnet ut, og kommet inn. Den største svekkelsen er Tuva Espås som har tatt turen noen kilometer østover til Vålerenga. Utover det har de også mistet spillere som Aspenes, Ausdal og Haugstad. Inn har de blant annet forsterket seg med spillere som Ellingsen fra ØHIL og Folland, Martinsen, Högrell fra Arna-Bjørnar, Sarpsborg 08 og Vaxsjø. I tillegg har Nyhagen kommet på lån fra Vålerenga. Det er vanskelig å si om de er netto svekket eller styrket, men vi kan uansett konstatere at det er et litt nytt Røa-lag som går inn i 2024-sesongen.
  Røa har spilt fire treningskamper i vinter, og foruten et tap mot Stabæk har de vunnet mot Djurgården, Åsane og Lyn, og de har tidvis sett ganske spennende ut! Bogere har vært god på midtbanen, mens Folland gjennom vinteren har vært frisk ved siden av Hoff Klæboe på topp!
  I 2022, da Kolbotn rykket ned, var egentlig Kolbotn mye bedre enn Røa gjennom hele grunnspillet, og Kolbotn var marginer unna å ende topp fire, og med det kunne kjempe om gullet. Røa endte på sin side helt nederst i grunnspillet, og i de to kampene mellom Kolbotn og Røa vant Kolbotn 1-0 og 4-1! Når sluttspillet begynte derimot, raknet det for Kolbotn som til slutt rykket ned. I sluttspillet var det Røa som slo Kolbotn 2-1. Kolbotn følte seg nok litt straffet av systemet den gangen, men ettersom det systemet ble avviklet i fjor blir det spennende å se om Kolbotn får sin revansj, og kan holde nedrykksspøkelset på avstand i år!
  Jeg er tilbake med lagene når det nærmer seg kampstart, og håper alle har en fin og rolig lørdags formiddag frem til det!
  Kampen er utsatt! Tok en tur på matta, der det ligger et godt lag med snø! Vinden er også god og kraftig, og det er trolig riktig avgjørelse å utsette kampen. Enn så lenge er beskjeden fra klubbene at mer informasjon vil komme, men noen kamp i dag blir det ikke. Da er det bare å smøre seg med tålmodighet og følge med i klubbenes og NFFs kanaler for ytterligere informasjon om nytt kamptidspunkt.
  Etter utsatt kamp i går grunnet værkaos, byr Oslo på noe helt annet i dag! Sola skinner og vinden har roet seg! Sjansen for suksess er med andre ord mye større når Kolbotn og Røa gir oppgjøret et nytt forsøk kl 13! Lagoppstillignene kommer en drøy time før kampstart, og frem til det får vi håpe været forblir pent!
  Lagene er klare! Kolbotn går ut i 4-3-3, og foruten Bækkelund på backen stiller de nærmest toppet! Inn for henne kommer Mikkelsen, som dermed får sin debut! Røa stiller heller ikke med noen overraskelser, som vil si at både Folland, Ellingsen og Högrell debuterer!
  Sola skinner som sagt i dag, og forholdene har gått fra å være forferdelige i går til fantastiske i dag!
  Lagene er på vei ut på matta, og vi er få strakser unna kampstart!
  Kampen har startet
  0'
  Folland setter i gang kampen!
  0'
  Røa vinner en corner til høyre!
  2'
  Etter litt om og men triller ballen inn til Panengstuen.
  2'
  Røa triller ball her innledningsvis.
  4'
  Ny corner til Røa.
  5'
  Frispark til Kolbotn i feltet.
  5'
  Tas kort.
  6'
  Røa er svært nære! De Courcy setter på farten til høyre, og legger inn der Hoff Klæboe header mot mål, rett i Kolbotnblokka! Røa beholder ballen i feltet, og til slutt skyter Fuglem fra kort hold! Skuddet reddes nok en gang foran mål, og blokkeres ut til corner!
  7'
  Straffe til Røa!
  8'
  Røa får straffe! Corneren slås inn, og i feltet rives Svastuen i bakken av Haaland!
  8'
  Røa scorer på straffe!
  Kolbotn 0 - 1 Røa
  Mål: Julie Hoff Klæboe
  Hoff Klæboe sender Røa i ledelsen med en strålende straffe! Hun skyter hardt til høyre, og sender ballen via stolpen og i mål! Strålende straffe, og der er Panengstuen sjanseløs selv om hun går riktig vei!
  9'
  Kolbotn presser litt på nå!
  10'
  Mikkelsen er alene med keeper ute til høyre! Panengstuen sender en ball rett i bakrom mot Mikkelsen! Hun tar den med seg fremover mot mål, men når Högrell kommer tidlig ut klarer ikke Mikkelsen overliste keeperen!
  12'
  De Courcy legger inn, men Panengstuen kommer ut og plukker.
  14'
  Klæboe gir til Folland på 20 meter som skyter på direkten. Hun får til et ok treff, men må se ballen treffe midt på keeper.
  15'
  Larsen legger inn fra høyre, men Bogere klarerer.
  17'
  Mikkelsen legger godt inn fra venstre, men ballen kommer for tett på Högrell som bokser ut.
  19'
  Kolbotn er bedre nå! Preus får ballen til venstre i feltet og krigen den med seg før hun skyter fra 15 meter! Nok en gang er avslutningen for svak, men de nærmer seg noe nå!
  20'
  Preus sender en lang ball mot Larsen, men den er litt for lang for høyrekanten.
  22'
  Tas kort.
  24'
  Haaland gjør en god jobb og forhindrer Svastuen ute til høyre. Hun skjermer ballen til slutt ut over dødlinja.
  25'
  Henriksen legger inn fra høyre! Det er et godt innlegg mot Larsen, men hun når ikke frem på ballen som havner helt inne hos Högrell.
  26'
  Folland snapper ballen i farlig område, men hun løpes opp av Brunes som overtar.
  27'
  Fridlund får med seg ballen og sender den rett mot Preus som har masse rom! Der kunne det fort blitt farlig, men Högrell leser faren og kommer ut for å avverge.
  28'
  Larsen er på farten til høyre, men vinkes av for offside.
  28'
  Hegg sender en ball retning Preus, men igjen kommer Högrell ut for å avverge.
  31'
  Engås kommer seg fri til venstre og vinner et frispark når Osnes-Ringen river henne over ende.
  34'
  Frispark
  34'
  Mål for Røa!
  Kolbotn 0 - 2 Røa
  Mål: Sarah Suphellen
  Målgivende: Cassandra Bogere
  Suphellen header inn 0-2! Bogere legger inn fra venstre, og fremme i feltet møter Suphellen ballen og header den inn i lengste! Strålende frispark-variant, og godt satt fra Røas kaptein!
  35'
  Preus er igjen nære på å rekke en lang ball, men nok en gang er Högrell raskt ute og avverger!
  37'
  Frispark
  37'
  Engås trekker innover i banen før hun curler den mot lengste! Et greit forsøk, men hun må se ballen gå en meter til side for mål.
  39'
  Bogere lemper ballen inn i feltet, men Panengstuen har kontroll i eget felt og plukker ballen.
  40'
  Mål for Kolbotn!
  Kolbotn 1 - 2 Røa
  Mål: Johanne Fridlund
  Målgivende: Emma Braut Brunes
  Fridlund reduserer for Kolbotn med et nydelig mål! Brunes sender en lang ball ut til venstre der Fridlund parkerer Svastuen! Ellingsen er neste for tur, og hun dribler seg fint forbi også henne før hun curler ballen i krysset! Lekkert mål fra Fridlund, som viser både teknikk og avslutningsferdigheter der!
  40'
  Frispark
  40'
  Hoff Klæboe tres inn i feltet, og hun tvinger Haaland til å gi bort en corner.
  44'
  Hjørnespark til Røa
  44'
  Mål for Røa!
  Kolbotn 1 - 3 Røa
  Mål: Synne Masdal
  Målgivende: Cassandra Bogere
  Nytt godt innlegg, og nok et mål for Røa! Nok en gang er corneren godt slått, og ballen treffer Masdal rett foran mål! Derfra er det ikke mange steder ballen kan gå, og Masdal header den rett i nettet!
  44'
  Kolbotn var på vei tilbake i kampen, men igjen er Røa dødelig effektive, og scorer igjen på en fast situasjon.
  45'+1
  Pause
  45'+2
  Lagene går til pause på stillinga 1-3! Det har vært en jevnspilt kamp, men på dødballer har Røa vært dødelig effektive! Masdal ble dratt over ende etter en corner og fikk straffe! Den satte Hoff Klæboe i mål, og åpner dermed målkontoen for 2024! Ikke lenge før pause eksploderte det! Først headet Suphellen ballen i nettet, før Fridlund reduserte med et nydelig mål! Hjemmelagets glede varte derimot ikke lenge før nok en dødball ble headet i mål, denne gang av Masdal! Stillinga er dermed 1-3, så får vi se om Kolbotn kan komme tilbake her i andre omgang!
  2. omgang
  45'
  Larsen triller i gang de siste 45!
  45'
  Haaland header ut et innlegg fra De Courcy.
  45'
  Fuglem sender en ball i bakrom, men Folland vinkes av.
  46'
  Kolbotn kommer til et par innlegg, men Røa rydder unna.
  48'
  Bogere får ballen utenfor 16-meteren! Hun skyter, via et Kolbotn-bein, og ut til corner.
  51'
  Igjen sliter Kolbotn med å rydde unna og Folland snapper ballen. Hun skyter fra spiss vinkel, rett i nettveggen.
  51'
  Denne gangen får Hegg klarert unna.
  52'
  Mål for Røa!
  Kolbotn 1 - 4 Røa
  Mål: Julie Hoff Klæboe
  Målgivende: Cassandra Bogere
  Hoff Klæboe curler ballen i lengste! Røa står etter og vinner ballen høyt! Bogere vender fint opp før hun finner Hoff Klæboe ute til venstre i feltet med masse rom! Hun legger ballen til rette før hun sender den med innsiden av foten, og curler den rundt Panengstuen og inn i nettet! Herlig mål av Hoff Klæboe som blir tomålsscorer!
  53'
  Røa fortsetter å styre kampen her!
  55'
  Offside for Kolbotn
  56'
  Kolbotn prøver seg med noen lange baller inn i feltet, men enn så lenge har ikke Røa problemer med å klarere unna.
  62'
  Fridlund ser at keeper er langt ute og fyrer av gårde et skudd, men sender ballen utenfor.
  62'
  Spillerbytte - Kolbotn
  Inn: Liliana Malloul
  Ut: Tuva Henriksen
  63'
  Hegg smeller ballen inn i feltet, men Högrell bokser ballen bort.
  64'
  Fridlund trekker inn i banen og smeller til! Det er et godt skudd, men ballen går noen centimeter til side for mål!
  66'
  Panengstuen kommer ut og plukker et innlegg fra De Courcy!
  67'
  Larsen er på farten, men Högrell kommer ut og vinner duellen.
  67'
  Spillerbytte - Røa
  Inn: Mari Nyhagen
  Ut: Julie Hoff Klæboe
  Hoff Klæboe går av banen med to mål i sekken, og erstattes av debutant Nyhagen.
  68'
  Spillerbytte - Kolbotn
  Inn: Sigrid Gamst
  Ut: Carina Alfredsen
  14 år gmle Gamst kommer inn for Kolbotn!
  68'
  Mikkelsen legger inn, men igjen er avleveringen svak og går inn til Högrell.
  70'
  Stor dobbeltsjanse for Kolbotn! Fridlund trekker inn i feltet og curler mot lengste, slik hun scoret i første omgang! Keeper redder, men må gi retur, og der er Larsen og skyter. Hun får ballen forbi Högrell, men på strek står Suphellen og redder med foten!
  70'
  Högrell kommer ut og plukker!
  70'
  Kolbotn styrer kampen nå, men begynner å få veldig dårlig tid.
  73'
  Tas kort.
  73'
  Offside for Kolbotn
  74'
  Svastuen tar med seg Fuglem til venstre! Hun går noen meter før hun skyter over mål.
  75'
  Straffe til Kolbotn! Masdal handser i feltet! Mikkelsen legger inn fra venstre, og den går opp i hånda på Masdal! Hele stadion vil ha straffe, og dommer er enig!
  75'
  Kolbotn scorer på straffe!
  Kolbotn 2 - 4 Røa
  Mål: Eline Hegg
  Hegg er sikker fra straffemerket! Hun sender ballen hardt til venstre, og selv om Högrell går riktig vei rekker hun ikke bort tidsnok!
  76'
  Får vi se en sluttspurt fra Kolbotn da!
  77'
  Högrell kommer ut og plukker ballen rett foran Fridlund!
  78'
  Tas kort.
  80'
  Hegg dribler til venstre, men Nyhagen er med på forsøket og skjermer ut.
  80'
  Spillerbytte - Røa
  Inn: Kaja Rosenlund
  Ut: Mina Folland
  80'
  Tas fort.
  81'
  Hegg legger inn, men Suphellen er smart og slipper ballen forbi seg og kan se den gå ut over dødlinja.
  81'
  Offside for Røa
  82'
  Spillerbytte - Kolbotn
  Inn: Nadia Tahirukaj
  Ut: Marie Moen Preus
  84'
  Spillerbytte - Kolbotn
  Inn: Mille Helland Flø
  Ut: Christina Osnes-Ringen
  84'
  Det virker ikke som Kolbotn evner å komme med en sluttspurt her.
  86'
  Hegg sender ballen i hodet på Svanstuen som blir liggende. Hun rister det av seg og kommer seg på beina igjen!
  87'
  Kolbotn med ball i stolpen! Hegg legger inn, og Högrell bommer og ballen går over henne! Bak i feltet dukker Tahirukaj opp og header ballen rett i stolpen!
  89'
  Kolbotn er nære! Ballen lander hos Mikkelsen som sender ballen mot lengste! Högrell får reddet unna!
  89'
  Spillerbytte - Røa
  Inn: Siw Døvle
  Ut: Cassandra Bogere
  Bogere har spilt en strålende kamp, og går nå av!
  90'+3
  Tas kort.
  90'+3
  Brunes vender opp i feltet. Hun smeller til og skyter, via en Røa-spiller, og til corner.
  90'+4
  Tas kort, og Røa overtar.
  90'+4
  Offside for Røa
  90'+6
  Kampen er slutt
  90'+6
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her