95
139

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen fra Sofiemyr stadion, hvor Kolbotn tar i mot Stabæk.
    Tre serierunder er spilt i Toppserien denne sesongen. Det er faktisk fire lag som står uten poeng, to av de møtes her på Sofiemyr stadion i dag. Hjemmelaget har hengt OK med i kampene som er spilt mot Sandviken, Rosenborg og Vålerenga. Dog har de fått det tungt utover i kampene som har gjort at alle kampene har endt med tap. Sist ledet de en god stund mot Vålerenga, men landslagsspilleren fra Serbia Dejana Stefanovic ville det annerledes å snudde oppgjøret på egenhånd for Vålerenga.
    Gjestene fra Bærum ligger på plassen over Kolbotn med et mål mindre innsluppet. De har som vertene tapt mot både Rosenborg og Sandviken samtidig som Klepp ble for sterke i den andre serierunden. Stabæk rykket enkelt opp fra 1. divisjon i fjor etter at serien ble vunnet 15 poeng foran Medkila. Det ser ut til at det kan bli en sesong hvor målet må være å holde seg i det gode selskap. Det kan bety at nettopp dette oppgjøret kan ha stor betydning da poengene skal telles opp på slutten av sesongen.
    Sist gang lagene møtte hverandre i en seriekamp var i september i 2019. Det oppgjøret ble også spilt her på Sofiemyr stadion. Den gang vant Kolbotn 3-2 i en sesong hvor det endte med nedrykk for Stabæk. I år så skal det som kjent spilles sluttspill etter endt sesong. Nr. 1-4 fra grunnspillet i Toppserien danner sluttspill med dobbel serie. Lag nr. 5-10 fra grunnspillet i Toppserien pluss lag nr. 1-2 i grunnspillet i 1. divisjon danner sluttspill med enkel serie.
    Lagene er inne å gjør sine siste forberedelser til dagens kamp. Begge lag jakter altså sin første trepoenger for sesongen.
    0'
    Gjestene fra Bærum med avspark!
    1'
    Stabæk prøver tidlig på en lang ball mot Maiken Bjørndalen i bakrom. Kolbotn får til slutt klarert.
    2'
    Mange innkast de første minuttene i årets første hjemmekamp på Sofiemyr for Kolbotn.
    3'
    Stabæk spiller fin fotball som ender med at de får sendt Melissa Bjånesøy i bakrom. Har både tid og rom som gjør at spissen er alene med keeper. Prøver å plassere ballen i det lengste hjørnet, men skrur lærkula utenfor.
    5'
    Louise Normann med en nydelig hælflikk til Linn Huseby.
    6'
    Mål for Stabæk!
    Kolbotn 0 - 1 Stabæk
    Mål: Melissa Bjånesøy
    Målgivende: Louise Normann
    Bjånesøy er sikker fra kloss hold! Stabæk ruller nok en gang opp et godt angrep. Flytter ballen raskt fra venstre til høyre som gjør at Normann har god plass på høyresiden. Legger ballen til rette før hun finner kaptein Melissa Bjånesøy foran mål som enkelt setter den i garnet fra 4-5 meter.
    6'
    Ingen god åpning på denne kampen for Kolbotn! Har slitt fryktelig i starten her.
    9'
    Cornelia Fladberg vinner et frispark nede ved venstre hjørneflagg.
    9'
    Kolbotn får headet ballen unna farlig område.
    10'
    Igjen er det tendenser til panikk i boksen til Kolbotn. Stabæk får ballen inn foran mål, men en desperat Susanne Haaland får til slutt klarert.
    11'
    Etter 11 minutter kommer Kolbotn for første gang med ballen i høyt i banen. Prøver å spille Jenny Norem gjennom på høyrekanten, men en god Silje Bjørneboe avverger.
    12'
    Jenny Norem kommer nok en gang rundt på høyresiden. Prøver å vinne Ingrid Kvernvolden foran mål, men en god Ingrid Søndenå klarerer til corner.
    14'
    For noen sjanser for Kolbotn! Først er det en avslutning som blokkeren inne i boksen. Deretter er det masse klabb og babb i feltet før Kolbotn får avsluttet igjen. Denne gangen smeller det i stolpen før Stabæk til slutt får ballen unna. Heldige der Stabæk.
    14'
    Kolbotn har hevet seg de siste minuttene.
    16'
    Selma Pettersen gjør en glimrende jobb defensivt da Louise Normann ser ut til å komme forbi på høyresiden. Pettersen løper opp Normann før ballen måkes unna.
    18'
    Kampen bølger godt frem og tilbake for øyeblikket.
    20'
    Vilde Gullhaug Birkeli viser fine ferdigheter da hun drar av to spillere før ballen lekkert finner Ingrid Kvernvolden i neste omgang.
    21'
    Tonje Pedersen med et meget godt raid før hun leter etter Ingrid Kvernvolden som er på vei gjennom. En tå fra Stabæk i siste liten hindrer en gigantisk mulighet. Corner.
    22'
    Skrur over alt og alle. Utspill fra keeper.
    22'
    Selma Pettersen og Kolbotn kombinerer fint etter et kast høyt i banen. Backen prøver å finne Julie Hoff Klæboe foran mål, men pasningen går helt inn til keeper.
    24'
    Tonje Pedersen slår et frispark fra midtbanen inn foran mål, men keeper Sunniva Skoglund plukker den greit.
    25'
    Selma Pettersen har igjen en meget god involvering. Drar enkelt av presset som er i ryggen før hun finner Ingrid Kvernvolden som har tatt turen rundt på venstresiden. Kvernvolden kommer til et legg som Jenny Norem er først på, men avslutningen går langt over.
    26'
    Jenny Norem trer lekkert Ingrid Kvernvolden alene med keeper, men det vinkes av for offside.
    27'
    Igjen er Ingrid Kvernvolden på farten. Drar lekket av Ingrid Søndenå før ballen rulles videre til Vilde Gullhaug Birkeli som skyter på direkten. Avslutningen er det ikke nok kraft som gjør det enkelt for Sunniva Skoglund i buret.
    30'
    Stine Reinås leter etter Louise Normann ute til høyre, men nok en gang er Selma Pettersen med på notene. Bryter foran, Stabæk overtar.
    31'
    Tonje Pedersen går knallhardt i Justine Kielland ved sidelinjen. Sistnevnte havner på løpebanen rundt banen. Kan se at Tonje Pedersen har trent godt alle årene som er tilbrakt oppe på Norges Idrettshøgskole.
    33'
    Tonje Pedersen er på ny involvert. Denne gangen er det et frispark som slås lekkert inn i feltet. Ingen Kolbotn-spillere er aggressive nok til å skape det store.
    34'
    Nok en gang legges en Stabæk-spiller i bakken ved sidelinjen. Denne gangen er det Ingrid Søndenå som får gjennomgå.
    35'
    Kaos foran målet til Kolbotn! Hjemmelaget får virkelig ikke klarert etter at en ball havner i boksen. Den ser ut til gå i en Kolbotn-hånd før det er ordentlig kamp om ballen på 3-4 meter. Ballen settes etterhvert i mål, men det er allerede blåst. Der er det fullstendig panikk i eget forsvar.
    35'
    Louise Normann har lenge vært i baklomma til Selma Pettersen, men endelig lykkes det med å komme forbi backen. Denne gangen svikter innlegget som går bak mål.
    38'
    Gjestene kommer til en avslutning etter at et innlegg lander på 7-8 meter. Med solid press avsluttes det langt over.
    39'
    Vertene triller ball for øyeblikket.
    40'
    Selma Pettersen svinger et strøkent innlegg mot Jenny Norem som er først på den. Headingen er brukbar, men den går dessverre for hjemmelaget rett på keeper som plukker ballen. OK mulighet det der.
    41'
    Susanne Haaland med flere gode involveringer på rappen. Hindrer både en og to gode oppspill mot spissene til Stabæk.
    42'
    Justine Kielland setter fart fremover på halvdelen til Kolbotn. Når 20 meter passeres løsnes skuddfoten, men det blir ufarlig ettersom den er godt utenfor mål.
    43'
    Ender med innkast til Stabæk på motsatt side.
    43'
    Kolbotn trykker på før pause!
    45'
    Nok et frispark slås langt fra Pedersen. Som de andre gangene er keeper Sunniva Skoglund meget god i feltarbeidet.
    45'
    Det legges til minimum 1 minutt.
    45'+1
    Et innkast for Stabæk stusses videre av Maiken Bjørndalen før keeper Siri Ervik snapper den rett foran Melissa Bjånesøy.
    45'+2
    45'+2
    Lagene går i garderoben på stillingen 0-1. Kolbotn åpnet fryktelig som gjorde at Stabæk tidlig tok tak i kampen. Allerede etter 6 minutter fant Melissa Bjånesøy nettmaskene etter et nydelig fremspill av Louise Normann på høyresiden. Det tok ca et kvarter før Kolbotn våknet å for alvor var med i kampen. Resten av omgangen var jevnspilt med gode muligheter begge veier. Nærmest var Kolbotn etter en god corner fra Tonje Pedersen som til slutt havnet i stolpen etter noen kaotiske sekunder foran mål. Det har vært tendenser til panikk i begge lags forsvar ved flere anelednnger, men foreløpig har målene uteblitt etter den tidlige scoringen. Dog kan det absolutt komme flere mål i den andre omgangen.
    45'
    Da er vi i gang med den siste omgangen.
    46'
    Siri Nordeide Grønli er bunnsolid i en duell med Thea Helene Gammelgaard Sørbo. Pasningen i retning av Melissa Bjånesøy i neste omgang er upresis.
    47'
    Kolbotn med en langt bedre start på denne omgangen enn den forrige!
    48'
    Tonje Pedersen tar litt ansvar for hjemmelaget ved å legge ut på en godt klyv med ballen. Passerer flere spillere før den settes videre i laget.
    50'
    Igjen er Pedersen god med ballen. Fører ballen godt fremover før den trilles videre ut til Julie Hoff Klæboe som kommer rundt på venstresiden. Innlegget eller skuddet fra spissen går rett i klypene på keeper.
    51'
    Stabæk kommer plutselig 3 mot 1 etter et skummel brudd på midten for Kolbotn. Den utnyttes alt for dårlig da forsøket på en pasning til Melissa Bjånesøy er alt for dårlig.
    52'
    Den meget gode corneren stanges såvidt unna på bakerste stolpe.
    52'
    Kolbotn lykkes flere ganger på rad med å stå litt høyere i banen. Denne gangen er det keeper Sunniva Skoglund som bare må slå en ball ut over sidelinja med godt press.
    54'
    Søndenå med godt forsvarsspill da et oppspill brytes mesterlig høyt på egen halvdel.
    56'
    Så smeller det i tverrliggeren fra Melissa Bjånesøy! Snurrer rundt med sin oppasser før hun avanserer inn i boksen alene med keeper. Skal legge den i det lengste hjørnet, men løfter ballen litt for mye. Det smeller i tverrliggeren før Kolbotn får kontroll på ballen. Nære 0-2!
    57'
    Nesten selvmål for Sara Lindbak Hørte! Stabæk kommer rundt på høyresiden før ballen slås hardt inn foran mål. Stopper Hørte er først på den. Treffer ikke helt rent på ballen som gjør at den nesten sendes i eget nett. Corner.
    60'
    Går gjennom hele feltet.
    60'
    Gult kort til Kolbotn
    Sara Hørte
    Holder igjen en motspiller på vei fremover.
    61'
    En innøvd variant på prøves på frisparket. Klareres.
    62'
    Spillerbytte - Kolbotn
    Inn: Eline Hegg
    Ut: Thea Sørbo
    62'
    Inn: Guro Møller
    Ut: Nathalie Jørgensen
    62'
    Inn: Elma Junttila Nelhage
    Ut: Selma Pettersen
    En meget god kamp av backen!
    62'
    Inn: Marit Clausen
    Ut: Julie Hoff Klæboe
    Blir spennende å se om Clausen kan utgjøre en forskjell.
    63'
    Kolbotn setter inn hele fire nye spillere i håp om utligning.
    64'
    Stabæk ser ut til å skulle svare på byttene med et dobbeltbytte.
    66'
    Kolbotn 0 - 2 Stabæk
    Mål: Maiken Bjørndalen
    Så sitter den igjen for Stabæk og Maiken Bjørndalen! Keeper Siri Ervik gir en enkel retur som Bjørndalen er våkent oppe å utnytter. Bredsider ballen i det åpne målet etter svakt keeperspill.
    66'
    Kolbotn vinner frispark på 20 meter! Her skal det skytes.
    67'
    Mål for Kolbotn!
    Kolbotn 1 - 2 Stabæk
    Mål: Ingrid Kvernvolden
    Skrur ballen elegant over muren å ned i hjørnet bak muren! Utsøkt frispark av en ellers god Ingrid Kvernvolden!
    68'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Thea Loennecken
    Ut: Cornelia Fladberg
    68'
    Inn: Zara Jönsson
    Ut: Maiken Bjørndalen
    69'
    Kolbotn trykker virkelig på nå! Kommer på ny til en god avslutning inne i boksen som keeper Sunniva Skoglund dytter unna. Kolbotn er våkne på returen, men Stabæk får klarert.
    70'
    Kan bli meget interessant de siste 20 minuttene av denne kampen.
    71'
    Verdt å nevne at Kolbotn har lagt om til 3 bak etter sine bytter.
    72'
    Tonje Pedersen fører ballen elegant fremover før hun finner en medspiller lengre opp i banen. Kolbotn ender opp med å vinne ballen ute til høyre.
    72'
    Kolbotn kommer til en ny OK mulighet. Denne gangen er det et skudd fra omtrent død vinkel som går rett i nettveggen. Optimistisk forsøk, men man lykkes ikke uten å prøve.
    73'
    Pedersen er litt for tøff med Siri Nordeide Grønli etter en duell på midten. Stabæk får tid til en liten pust i bakken.
    75'
    Begge lag begynner å bli slitne, men det er fortsatt god kok ute på matta.
    76'
    Kolbotn prøver å dra opp tempo.
    78'
    Tonje Pedersen og Ingrid Kvernvolden kombinerer lekkert før førstnevnte prøver på et innlegg. Den går rett i blokka. Kolbotn må starte på nytt.
    79'
    Inn: Johanne Fridlund
    Ut: Jenny Norem
    God kamp av kantspilleren, Norem!
    79'
    Søndenå med et langt oppspill inn i boksen til Kolbotn. Den stanges unna i første omgang. Det blåses uansett for frispark etter en for tøff duell.
    80'
    Stabæk kommer på en sjelden overgang. En ball fra høyre slås inn mot Zara Jönsson som kun får stusset den videre. Ballen ruller ut til utspill fra keeper.
    82'
    Det begynner å haste for hjemmelaget nå.
    83'
    Inn: Maria Sundlöv
    Ut: Stine Reinas
    83'
    Inn: Iris Omarsdottir
    Ut: Louise Normann
    83'
    Kolbotn vinner et frispark i høyre korridor. Den skal svinges inn av Tonje Pedersen!
    84'
    Keeper bommer litt i det frisparket skal bokses unna. Den går rett i beina på en Kolbotn-spiller, men klarer ikke å stokke beina for å få en avslutning. Stabæk får til slutt klarert.
    85'
    Sara Lindbak Hørte er upresis da en enkel pasning skal rulles til Tonje Pedersen. På en noe humpete gressmatte er forsøket for dårlig som gjør at Stabæk overtar.
    86'
    Justine Kielland svinger inn et godt frispark. Stabæk kommer til en heading inne i boksen, men den går en meter over Siri Ervik.
    88'
    En liten stund siden Kolbotn har skapt det helt store.
    88'
    Stabæk vinner flere frispark på rappen i sluttminuttene. Denne gangen på hjørnet av sekstenmeteren. Bruker naturligvis god tid på dødballene.
    88'
    Skuddet går godt over mål.
    89'
    Sara Lindbak Hørte er flyttet opp som spiss mot slutten her. Den egentlige stopperen vinner et oppspill som gjør at hun får headet ballen ned til Vilde Gullhaug Birkeli som skyter på direkten. Den går en liten halvmeter til side for mål. Ikke et dårlig forsøk.
    90'+1
    Det legges til minimum tre minutter.
    90'+1
    Det skal lempes mot Sara Lindbak Hørte på slutten. Tonje Pedersen som er satt på saken med sin meget gode fot.
    90'+2
    Inn: Live Aandal
    Ut: Linn Huseby
    90'+2
    Det går mot en svært viktig seier for Stabæk.
    90'+3
    Den slås kort.
    90'+4
    90'+4
    Stabæk drar i land en svært viktig seier. Etter at Stabæk tidlig tok ledelsen etter at Kolbotn ikke hadde møtt opp til kampstart var det jevnspilt. Det var gode sjanser begge veier, men til pause uteble det flere scoringer. I den andre omgangen prøvde Kolbotn å trykke på for utligning, men det ville seg ikke. Melissa Bjånesøy holdt på å bli tomålsscorer da en avslutning alene med keeper kun traff tverrliggeren. Det hjalp ikke for Kolbotn at keeper Siri Ervik var uheldig å ga en enkel retur som Maiken Bjørndalen utnyttet etter 65 minutter. Ingrid Kvernvolden tente på nytt håpet for vertene med et utsøkt frispark fra drøye 20 meter. Mot slutten ble det bare nesten for Kolbotn som gjorde at det var Stabæk som stakk av med tre svært viktige poeng. Simen Skogstad takker for følget å ønsker alle en riktig god kveld videre.