160
169

Hei og velkommen til påskeball! Dette er toppseriekampen mellom Kolbotn og Stabæk.
    Det er spilt tre kamper i Toppserien så langt denne sesongen, og hjemmelaget Kolbotn står med en seier og to tap. Stabæk venter på sin side på sin første seier i comebacket på øverste nivå, og har ett poeng i bagasjen.
    Kolbotn gjør én endring på laget siden sist. Østerås er kommet inn i angrepsleddet for Hegg, som er henvist til benken. Stabæk gjør flere endringer på laget som spilte 1-1 mot Lyn. Blant andre er deres toppscorer, Zara Jönsson, med sine to nettkjenninger, satt på benken.
    Det er strålende vær i hovedstaden i dag og vi gleder oss til kamp. Ta på dere solkrem og følg med.
    Lagene har nå entret banen her på Ekeberg. Dette er Kolbotns andre hjemmekamp på KFUM-Arena denne sesongen. Etter planen skal de hjem igjen til Sofiemyr fra neste hjemmekamp om banen er i god nok stand til Toppserie-fotball.
    0'
    Da er vi i gang. Kvernvolden med avsparket for vertene!
    0'
    Stabæk tar tak i ballen her innledningsvis, men foreløpig har pasningskvaliteten på offensiv halvdel latt vente på seg.
    2'
    Stabæk spiller seg fint ut på venstrekanten til Thoresen. Hun forsøker å slå inn, men ballen klareres unna.
    3'
    Så blir det dømt et indirekte frispark til Stabæk etter at Panengstuen tar ballen med hendene etter et tilbakespill. Fryktelig klønete av J19-landslagskeeperen, og dette gir gjestene en sjelden mulighet.
    4'
    Mål for Stabæk!
    Kolbotn 0 - 1 Stabæk
    Mål: Siri Merete Nordeide Grønli
    Målgivende: Andrea Anderdal
    Noreide Grønli sender gjestene i ledelsen med en flott avslutning! Stabæk vinner ballen høyt på vertenes halvdel. Fjorårets ØHIL-kaptein Andrea Anderdal ender etter hvert opp med ballen på drøyt 20 meter og spiller en flott stikker til vingback Noreide Grønli. Veteranen får god tid alene med Panengstuen og setter sikkert inn 1-0 for gjestene!
    5'
    Tonje Pedersen ligger nede for Kolbotn. Vanskelig å si hva som skjedde der, men det ser ut til at midtbanespilleren klarer å riste av seg den smellen.
    10'
    Spillet er i gang igjen!
    10'
    Så blir det nesten et komisk selvmål når Soleng Hansen sitt tilbakespill går forbi Panengstuen. Heldigvis for vertene triller ballen en liten halvmeter til side for mål. Corner til Stabæk!
    11'
    Kolbotn får klarert.
    11'
    Stabæk har så langt hatt veldig god kontroll på det Kolbotn har kommet med.
    15'
    Stabæk bryter høyt i banen og Kielland spilles opp rundt 25 meter fra mål. Midtbanespilleren forsøker seg fra distanse, men ballen går rett i fanget til Panengstuen.
    16'
    Thoresen slår inn fra venstre. Døvle bør egentlig ha god kontroll på den, men klareringen går rett i beina til en Stabæk-spiller. Heldigvis for vertene går skuddet rett i blokka.
    17'
    Stabæk spiller seg nok en gang fint opp på Kolbotns halvdel. Loennecken finner Thoresen til venstre, men innlegget fra Stabæks nummer 95 beines unna av Soleng Hansen.
    19'
    Stabæk dominerer fullstendig nå. De blåkledde gjestene spiller med stor selvtillit og klarer gang på gang å spille seg av vertenes press.
    20'
    Stabæk opprettholder trykket etter frisparket og får en fin mulighet når Noreide Grønli finner Omarsdottir inne i boksen. Headingen til spissen er imidlertid for løs og går rett på Panengstuen.
    22'
    Kolbotn roter bort ballen, men slipper unna med skrekken! Panengstuen sitt utspill går rett i beina til Omarsdottir. Det gjør at Stabæk får en gunstig to mot to-mulighet. Omarsdottir sitt skudd går først i blokka, før Hørte roter bort returen. Bjørndalen overtar ballen innenfor 16-meteren, men klarer ikke å pirke den forbi Panengstuen.
    23'
    Flott innøvd variant fra Stabæk. Corneren tas kort før ballen spilles rett ut til Loennecken. Dessverre for gjestene går skuddet en halvmeter over mål.
    23'
    Kolbotn har klart å løfte seg litt de siste minuttene etter fullstendig Stabæk-dominans de første 25 minuttene.
    27'
    Dyrehauge forsøker å spille gjennom Kvernvolden, men pasningen er litt for upresis og triller inn til Skoglund. Stabæk kan dermed bygge opp på nutt.
    28'
    Panengstuen spiller bort ballen etter en ny misforståelse bak hos Kolbotn. Har fremstått veldig usikker med ballen i dag, den talentfulle målvakten.
    30'
    Kvernvolden vinner et frispark til høyre, like utenfor 16-meteren. Hørte og Soleng Hansen flyttes fram.
    31'
    Mål for Kolbotn!
    Kolbotn 1 - 1 Stabæk
    Mål: Ingrid Kvernvolden
    Målgivende: Fanny Lång
    Kvernvolden stusser inn utligningen for vertene! Frisparket fra Lång er nydelig slått og når Kvernvolden løper seg foran sin oppasser får hun en enkel jobb med å forlenge det presise innlegget bak en sjanseløs Skoglund.
    31'
    Kolbotn scorer dermed på sin første målsjanse etter at Stabæk har vært det klart beste laget den første halvtimen. Det blir spennende å se hvordan de to lagene responderer på dette før pause.
    34'
    Noreide Grønli forsøker å slå inn, men Panengstuen har få problemer med å plukke ned det innlegget.
    35'
    Omarsdottir stjeler ballen og avanserer elegant framover i banen. Hun kommer seg helt inn i 16-meteren før hun legger igjen til Thoresen. Innlegget fra Thoresen klareres ut til corner.
    38'
    Plukkes enkelt av Panengstuen. Vært solid i feltarbeidet i dag, 19-åringen.
    38'
    Gult kort til Stabæk
    Andrea Anderdal
    Anderdal havner i dommerens bok etter å ha fratatt Kolbotn en kontringsmulighet.
    39'
    Pedersen forsøker seg med et skudd fra distanse, men får ikke ordentlig fart på den. Ballen spretter dermed inn i fanget på Skoglund.
    41'
    Klareres delvis unna av Kolbotn. Ballen plukkes imidlertid opp av Loennecken som skaffer gjestene en ny corner.
    41'
    Tas kort. Ballen spilles så ut til Kielland som slår inn, men det ender kun med et frispark til Kolbotn.
    42'
    Kvernvolden spilles fram utenfor 16-meteren. Hun er ganske alene og forsøker derfor et skudd. Forsøket går imidlertid langt over mål.
    44'
    45'
    Da tar vi pause på stillingen 1-1 her på KFUM-Arena. Stabæk tok ledelsen tidlig ved kaptein Siri Noreide Grønli. Gjestene var det klart beste laget etter dette, men klarte ikke å øke ledelsen før Kolbotn utlignet på sin første mulighet etter drøyt halvtimen spilt. De siste minuttene var mer jevnspilte og det er totalt sett gjestene som kan se seg mest fornøyde med egen innsats så langt. Kolbotn, som gikk ut i en 3-5-2-formasjon i dag, har ikke fått spillet til å sitte, og det er nok mye som tyder på at det kan bli justeringer fra trener Aleksander Olsen i pausen. Vi er tilbake igjen om snaut 15 minutter med andre omgang!
    45'
    Vi er i gang med de siste 45. Omarsdottir med avsparket for gjestene.
    45'
    Stabæk går rett i angrep, men pasningen fra Bjørndalen til Omarsdottir skjermes ut til femmeter.
    45'
    Kolbotn bryter høyt i banen. Pedersen får til slutt ballen i skuddposisjon, men forsøker fra vel 20 meter går over mål.
    47'
    Kolbotn får presspillet til å sitte i åpningsminuttene av andre omgang. Vinner et frispark her ved Sarah Dyrehauge.
    48'
    Stabæk viste over store perioder fram et godt pasningsspill før pause, men så langt i andre omgang har gjestene latt seg stresse av et høyere Kolbotn-press.
    51'
    Pedersen med en knallhard pasning opp mot Hoff Klæboe, men spissen får ikke kontroll på den.
    51'
    Bjørndalen forsøker å slå inn, men det ender med et hjørnespark.
    52'
    Slås kort, men gjestene får ikke noe ut av denne varianten.
    52'
    Etter snaut ti minutters spill av andre omgang ser det tilsynelatende ut til at begge lag har fortsatt med samme formasjon som før pause. Kolbotn har imidlertid løftet presset sitt høyere i banen og fått godt betalt for det.
    54'
    Så er Kvernvolden på fart framover langs høyresiden. Hun forsøker å slå inn mot Klæboe, men Sundlöv får beinet den ut til corner.
    55'
    Stabæk får klarert både én og to ganger. Skoglund glipper ballen ved en anledning der, men med god hjelp fra sine lagvenninner blir det aldri noen målsjanser ut av det.
    55'
    Fine tendenser fra Stabæk! Noreide Grønli får slått et fint innlegg mot Bjørndalen. Hun får satt bredsiden til, men får ikke noe kraft på avslutningen. Ballen triller derfor sakte inn mot Panengstuen.
    57'
    Blåses frispark utover.
    59'
    Bjørneboe med en fin pasning opp mot Omarsdottir, men løpsbanen til spissen skjæres effektivt av fra Kolbotn-forsvaret.
    60'
    Kielland viser nok en gang fram sin fine nærteknikk og balanse. Hun finner etter hvert Thoresen på venstre i fin skuddposisjon, men forsøket fra vingbacken går en halvmeter til side for mål.
    61'
    Døvle slår inn fra venstre. Stabæk får klarert i første omgang, men andreballen plukkes opp av Østerås. Hun forsøker seg med en avslutning, men den reddes enkelt av Skoglund.
    62'
    Massivt Kolbotn-trykk her nå, men Stabæk forsvarer seg godt i egen 16-meter.
    63'
    Døvle med et strålende innlegg mot Hoff Kløboe. Spissen ser ut til å være først på den, men klarer akkurat ikke å få satt foten på den. Nære for Kolbotn!
    64'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Zara Jönsson
    Ut: Maiken Bjørndalen
    64'
    Inn: Ina Kristoffersen
    Ut: Maria Sundlöv
    64'
    Stabæk foretar et trippeltbytte etter drøyt timen spilt. Blir interessant å se om det kan heve gjestene igjen etter en middels start på omgangen.
    66'
    Sørbo med et fint forarbeid på høyresiden. Hun finner så Hoff Klæboe, men stikkeren fra spissen stoppes av Stabæk-forsvaret.
    68'
    Loennecken forsøker seg med et skudd, men forsøket blokkeres av Hørte.
    68'
    Så er det Bjørneboe sin tur til å prøve seg fra distanse, men heller ikke dette forsøket er godt nok til å overliste Panengstuen.
    69'
    Stabæk har hevet seg betraktelig etter sitt trippeltbytte.
    69'
    Spillerbytte - Kolbotn
    Inn: Eline Hegg
    Ut: Ingrid Kvernvolden
    69'
    Inn: Nathalie Jørgensen
    Ut: Sarah Dyrehauge
    69'
    Stabæk gjør to bytter før de siste 20 minuttene.
    70'
    Bjørneboe forsøker å finne Grønli, men timingen er dårlig og ballen triller ut til femmeter.
    71'
    Stabæk får en fin overgangsmulighet ved innbytter Huseby. Hun forsøker å tre ballen videre, men en Kolbotn-fot står i veien for en potensielt stor målsjanse.
    72'
    Stor sjanse for Jönsson! Kristoffersen spiller en flott pasning i bakrom til innbytteren som får avsluttet fra 8-9 meter. Forsøket fra Jönsson går imidlertid rett på Panengstuen.
    74'
    Fanny Lång ligger nede for Kolbotn. Synd det for svensken som nylig er tilbake etter et skadeopphold i sesonginnledningen.
    76'
    Lång halter av banen og da blir nok vertene nødt til å foreta et bytte.
    76'
    Inn: Ingrid Rokke Elvebakken
    Ut: Fanny Lång
    76'
    Huseby legger igjen til Kielland, men skuddet går over.
    79'
    Vi er nå inne i kampens ti siste minutter. Det har vært en jevnspilt og sjansefattig andre omgang, men det er fortsatt god tid til å score både ett og to mål til her.
    80'
    Ballen hopper og spretter inne i Stabæks 16-meter, men som så ofte før får gjestene klarert unna til slutt.
    81'
    Inn: Smilla Vallotto
    Ut: Maren Thoresen
    Den sveitsiske u-landslagsspilleren kommer inn de siste minuttene.
    82'
    Det ser foreløpig ikke ut til at noen av lagene har en skikkelig sluttspurt på gang. Kampen er relativt oppstykket med feilpasninger, innkast og andre stopp i spillet.
    85'
    Huseby får en grei skuddmulighet fra utsiden av 16-meteren, men verken retningen eller høyden på skuddet sitter for innbytteren.
    86'
    Pettersen forsøker å slå inn, men Soleng Hansen er sterk i duellspillet og header ballen unna.
    87'
    Kjempesjanse for Omarsdottir! En lang ball slås inn bak Kolbotn-forsvaret i retning Omarsdottir. 18-åringen får avsluttet fra kloss hold, litt til venstre for Panengstuen, men forsøket går i nettveggen. Der burde Stabæk tatt ledelsen!
    87'
    Ny stor mulighet for Stabæk! Jönsson legger flott igjen til Loennecken som avslutter fra 17-18 meter. Panengstuen redder i første omgang, men retur går rett i beina på Omarsdottir. Dessverre for gjestene klarer ikke spissen å stokke beina og forsøket går langt til side for mål.
    90'
    En Stabæk-spiller ligger nede. Det ser ut som Loennecken.
    90'+1
    Midtbanespilleren er oppe på beina igjen.
    90'+2
    Inn: Selma Rostad Elverum
    Ut: Iris Omarsdottir
    90'+2
    Stabæk har vært klart nærmest et vinnermål her på tampen, men foreløpig ser dette ut til å gå mot poengdeling.
    90'+3
    Pettersen forsøker seg med et siste desperate skuddforsøk fra distanse, men ballen går langt over.
    90'+3
    90'+5
    Kampen er over på KFUM-Arena. Det ender med ett poeng til hvert av lagene i et relativt tamt oppgjør. Stabæk tok ledelsen tidlig ved Siri Nordeide Grønli og var også det klart beste laget innledningsvis. Kolbotn spilte seg imidlertid sakte, men sikkert inn i kampen og fikk også en utligning ved Ingrid Kvernvolden før pause. Andre omgang var jevnspilt og sjansefattig, men gjestene var klart nærmest et vinnermål mot slutten. Til tross for et par ordentlig store muligheter greide ikke bærumsjentene å overliste Panengstuen, og dermed endte dette 1-1. Neste runde i Toppserien spilles førstkommende helg, og vi er selvsagt tilbake igjen da. Ha en fortsatt fin 2. påskedag!