Nok en viktig kamp for begge lag, men kanskje mest for KIL - som sårt trenger poeng i nedrykkstriden.
    Og der er vi i gang, Haugesund med avspark.
    1'
    Güven får frispark i god posisjon, Risholt skal slå.
    1'
    Tuelo Johannesen tar frisparket i stedet. Innlegget blir stusset videre til innkast for KIL.
    2'
    Da Cruz kaster langt, men Steinsland klarerer.
    2'
    John Pelu, en gammel KIL-kjenning, forsøker seg på et frekt hælspark inne i 16-meteren til KIL - men Kongsvingerforsvaret er våkent, og får unna ballen før den når en Haugesund-spiller.
    3'
    Güven skaffer KIL enda et frispark.
    4'
    Tuelo slår godt inn, og Bobbie Friberg da Cruz setter hodet på ballen. Headingen går mer rett opp enn mot mål, og Kristiansen kontrollerer den til side for målet.
    5'
    Niang kommer til avslutning med hodet, etter innlegg fra Olav Tuelo Johannesen.
    6'
    Myhre gjør en viktig inngrepen, og stopper en potensiell stor Haugesund-sjanse.
    6'
    Mame Niang får stor applaus for en finteserie fra mannen som normalt bruker hodet.
    10'
    Sellin fosser mot Haugesund-målet, men Per Morten Kristiansen kommer ut og takler på ball.
    15'
    Haugesund-spiller Tor Arne Andreassen blir liggende nede, og må etter hvert gå av banen grunnet skade.
    17'
    Sellin utfordrer, og vender bort Are Tronseth, før han skyter. Skuddet ender i innkast til Haugesund.
    20'
    Olav Tuelo slår frispark rett i muren fra omlag 30 meter.
    22'
    Tuelo Johannesen fyrer av et skudd fra avstand, og treffer reklameplakatene bak mål.
    24'
    Kjell Rune Sellin får plutselig ballen på 5 meter, men blir avvinket for offside. Det var nok like greit, for skuddet gikk 5 meter over mål.
    29'
    Frispark til KIL. 35 meter.
    31'
    Spilles ut til Linnes på kanten som slår inn, men inne i feltet gjør Haugesund en god jobb med å rydde unna.
    32'
    32'
    Kjell Rune Sellin vender bort to Haugesund-forsvarere, og kommer alene med keeper! Et uheldig touch gjør at Per Morten Kristiansen kan snappe ballen.
    34'
    Det har skjedd veldig lite på den første halve timen. Vi har ikke sett en eneste corner, og veldig få avslutninger på mål. Det er Kongsvinger som har hatt ballen mest, og har kommet til noen få sjanser - og Haugesund har ikke fått til noe som helst.
    35'
    Frispark fra Haugesund havner i nevene til Thomas Myhre.
    36'
    Roger Risholt meller til fra 20 meter, og alle i publikum jubler - selv om ballen faktisk går på andre siden av stolpen! Stor sjanse for Kongsvinger!
    37'
    Kongsvinger får tildelt et hjørnespark
    Adem Güven
    Ender i ingenting.
    38'
    God prestasjon fra Andreassen som finter vekk noen KIL-spillere, før han får taklet inn et innlegg. KIL er først på den og tar over.
    39'
    Enda en stor sjanse for KIL! Innlegg til Mame Niang som header på mål. På retur er Kjell Rune Sellin som vender om og skyter rett på Kristiansen fra fem meter!
    40'
    Frispark til Kongsvinger, i god innleggsposisjon fra høyresiden.
    43'
    Tuelo slår inn - Haugesund klarerer til innkast.
    43'
    Yngvar Håkonsen prøver et skudd på volley fra 30 meter. Det er et godt skudd, men går til side for mål.
    44'
    45'
    Der blåser dommer Brage Sandmoen av første omgang, og vi har en kvarters pause foran oss.
    Haugesund har ikke fått til noe som helst i første omgang, men det har egentlig ikke Kongsvinger heller. Det har vært en veldig kjedelig omgang, og vi håper på mer action når lagene går ut på kunstgresset for omgang nummer to.
    KIL vil gjerne over streken, og for å gjøre det må de overvinne Haugesund hjemme. Med det kan de knappe inn på ledelsen til Hønefoss og Molde som ligger over KIL på tabellen.
    Haugesund ligger i det man kaller «ingenmannsland», 9. plass, og de spiller ikke så mye for tabellposisjonene lenger.
    Nå kommer 22 spillere ut på banen for andre omgang.
    45'
    Kongsvinger sparker i gang omgangen.
    46'
    Håkonsen spiller opp Sellin som demper fint med seg ballen, men blir avvinket for offside.
    46'
    Adem Güven fosser fram på siden, og kommer til innlegg. Haugesund klarerer.
    47'
    Thomas Sørum skaffer Haugesund frispark på venstrekanten.
    48'
    Frisparket ender kun i en småskadet Tuelo som blir liggende nede etter en duell inne i feltet. Han reiser seg uansett ganske kjapt.
    49'
    Carl-Erik Torp skyter fra 25 meter, uten at dét skuddet skal noteres i noen historiebøker.
    51'
    Sellin header mot mål, men en blå spiller får klarert vekk ballen.
    51'
    Thomas Sørum blir spilt flott igjennom, og er plutselig alene med Myhre. Han havner bakpå i skuddøyeblikket, og det svake skuddet tas lett av KIL-keeperen.
    54'
    Güven blir taklet ned på 20 meter og får frispark. Meget god skuddposisjon.
    55'
    Tuelo skrur ballen rundt muren, men det er likevel en Haugesund-spiller på ballen som får klarert.
    56'
    Herlig detalj fra Mame Niang som hælflikker til Tuelo. Olav Tuelo får derimot et dårlig touch, og Haugesund tar over.
    57'
    Ballen slås over hele feltet mot Roger Risholt, som forsøker seg på en hel volley. Han bommer derimot, og ballen går til Haugesund-innkast.
    57'
    Tor Arne Andreassen smeller til fra 40 meter, og skuddet stryker stolpen til Thomas Myhre!
    60'
    Frispark til Haugesund i god posisjon. Jacob Sørensen blir stygt revet ned.
    60'
    Joakim Våge Nilsen skrur ballen mot lengste kryss, men Thomas Myhre varter opp med en god redning. Det blir uansett ikke corner, for Haugesund er avblåst for offside.
    61'
    Jacob Sørensen med et svakt skudd fra avstand. Går langt utenfor, og uten kraft.
    64'
    Mål for Haugesund!
    Kongsvinger 0 - 1 Haugesund
    Jarle Steinsland mottar ballen på en retur, og gjør absolutt ingen feil i avslutningsøyeblikket. Via tverrligger og inn, fra 25 meter! Nydelig scoring!
    64'
    Güven får til slutt ballen på andre siden, og legger inn. Kristiansen snapper.
    67'
    Spillerbytte - Kongsvinger
    Inn: Lars Krogh Gerson
    Ut: Carl-Erik Torp
    68'
    Jacob Sørensen på vei inn i 16-meteren når han sklir, og gir bort ballen til KIL-forsvaret.
    72'
    Gult kort til Haugesund
    Joakim Våge Nilsen
    Takler Adem Güven stygt.
    72'
    Tuelo slår inn, men det er ingen KIL-spillere til å heade lærkula.
    73'
    Nytt frispark til KIL. Güven slår inn, og Frejd setter hodet på ballen. Avslutningen går over mål.
    74'
    En ball fra Yngvar Håkonsen gjør at Roger Risholt kommer nesten alene med keeper på kloss hold. Han roter derimot bort sjansen til å score, og Haugesund tar over.
    75'
    To Haugesund-spillere river ned Mame Niang, og KIL får nok et frispark.
    75'
    Risholt slår inn, Haugesund header unna - men KIL opprettholder presset.
    76'
    Kjempe-sjanse for KIL! Lars Christian Krogh Gerson smeller til med strak vrist fra 25 meter - og ballen smeller inn i reklameskiltene like til side for mål!
    77'
    2806 tilskuere på Gjemselund Stadion i dag.
    78'
    Nok et hardt skudd fra Krogh Gerson. Denne gangen må keeper klarere til corner.
    78'
    Adem Güven
    Klareres.
    78'
    KIL presser på for scoring, Krogh Gerson legger inn - og inne i feltet er det kamp om ballen. Kongsvinger blir til slutt avblåst for offside.
    79'
    Et misslykket innlegg fra Güven havner i armene på Per Morten Kristiansen.
    81'
    Mame Niang header fri Kai Risholt, som så vidt ikke får satt en fot på ballen før Kristiansen snapper den.
    84'
    Dagens KIL-spiller er, i følge en lokal jury, Adem Güven.
    87'
    Kongsvinger presser på, men alle avslutninger blir blokkert.
    88'
    Tre minutter er lagt til.
    89'
    Ugonna Anyora fosser mot mål, men blir stoppet av Shindika som bakerste mann.
    90'+2
    Gult kort til Kongsvinger
    90'+2
    90'+3
    En gørr kjedelig kamp ender i 0-1 til Haugesund. Haugesund scoret på sin eneste sjanse, mens KIL misbrukte alle sine - noe som heller ikke var så mange.
    Dermed er KIL like lang bakpå som de var før kampen, og neste hjemmekamp mot Sandefjord blir livsviktig for Kongsvinger.
    Seier til Haugesund er på en måte ufjortjent, men da ikke Kongsvinger får til noe som helst er det ikke rart at det kommer et mål i mot. KIL fikk prestasjonsangst etter målet til Haugesund, og det var aldri snakk om at de skulle komme tilbake.
    En dårlig kamp av begge lag, men dog ufortjent seier til Haugesund.