1-4
2-4
1 875
2 038

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av Kongsvinger og Kristiansund direkte fra Gjemselund stadion. Lagene skal i dag gjøre opp om hvem som får møte Eliteserie-laget som ender på 14. plass over to kamper om rettighetene til å spille i Eliteserien 2024!
    Kristiansund slo Bryne 4-2 etter ekstraomganger og straffesparkkonkurranse på onsdag og har flyt inn i dagens kamp. Som alle vet tok Bryne seg videre etter at Start vurderte det til ikke hensiktsmessig å ha på undervarme sent i november - det fikk konsekvenser. Frossen bane og 0-3 til Bryne.
    Sist lagene møttes på Gjemselund endte det 1-1. Torgil Gjertsen sendte de blå i ledelsen etter et uklarert innlegg fant vingen alene i boksen. Martin Vinjor utlignet i andre omgang da han utnyttet en feil hos Williamsen. KIL burde tatt alle poengene, men Vegard Moberg klarte ikke utnytte mulighetene han fikk.
    KIL gjør mange endringer på laget som startet hjemme mot Moss. Moberg, Lysgård, Grundt, Hoel Andersen og Holtan er henvist til benken. Inn kommer Krogh Gerson, Grodås, Holter, Langrekken og Güven.
    Gjestene fra Kristiansund gjør ingen endringer på startelleveren som startet onsdagens kvalifiseringskamp mot Bryne.
    Nærmer seg kampstart nå!
    Innmarsj og hilserunde nå.
    0'
    Gjestene med avspark. Hoel vinner første duellen.
    0'
    Kjapt igang.
    0'
    Kort pasning til Ulvestad.
    0'
    Hele Kristiansund kjører stilongs/kompresjon på beina.
    2'
    Benparade fra Str¨omberg! Gjestene kombinerer sentralt før de slipper den ut bredt til Rakneberg. Backen avslutter lavt, men keeperen redder den.
    2'
    Mbaye med en god redning! KIL setter i gang og Haakenstad får ballen i boksen. Skyter i korthjørnet og den slår Mbaye til corner.
    3'
    Heades ut og klareres. KIL beholder ballen.
    3'
    To store muligheter rett etter hverandre der.
    4'
    KIL vinner en corner. God respons fra tribunen!
    4'
    For en bom av Holme! Taylor vinner ballen på kanten av sekstenmeteren og skyter Holmé i ryggen. Stopperen får god tid til å sikte, men skyter utenfor fra fem meter!
    4'
    Mål for Kristiansund!
    Kongsvinger 0 - 1 Kristiansund
    Mål: Oskar Sivertsen
    Målgivende: Brynjólfur Willumsson
    Sivertsen sender gjestene i ledelsen! Willumsson har ballen sentralt og finner Sivertsen ute til høyre. En lekker avslutning går forbi Strömberg til vill jubel fra Kristiansund-benken.
    6'
    KIL går rett i angrep og skaper to halvsjanser! Vinjor sitt forsøk blir blokkert fra kort avstand før Taylor prøver seg på hel volley. Forsøket går utenfor.
    8'
    Willumsson får gå opp alene og heade utenfor.
    10'
    Kjapt til Rakneberg.
    11'
    Ulvestad spiller ballen ut. Må gi seg!
    12'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Max Williamsen
    Ut: Dan Peter Ulvestad
    Tidlig bytte på stopperplass hos gjestene. Ikke optimalt!
    13'
    Gjestene spiller seg fint fremover og Sivertsen slår inn mot Stokke. Holmé header til corner.
    15'
    Heades ut av Holter. Ny corner.
    15'
    Heades ut.
    15'
    Jarl bommer på klareringen og gir bort en corner.
    17'
    Heades ut.
    17'
    Spiller til Olsen.
    18'
    Sentrer til Krogh.
    21'
    Frispark til gjestene i god innleggsposisjon.
    22'
    Gult kort til Kongsvinger
    Eric Taylor
    22'
    KIL håndterer den og kan kontre, men pasningen er upresis.
    22'
    Grodås finner Güven som får forsøket blokkert. Corner.
    25'
    Kort variant. Blir ikke noe.
    25'
    KIL truer i bakrom og vinner nok en corner. KIL sin 5.
    26'
    Holter flikker den videre - rett i hanskene til Mbaye.
    26'
    Litt mer KIL i monitor nå.
    27'
    Offside for Kongsvinger
    27'
    Sentrer til Rakneberg.
    27'
    Sentrer til KILs nummer 10.
    28'
    Ikke mye spill nå.
    29'
    Til Harald Holter.
    29'
    Kort pasning.
    31'
    Hellan er 1v1 mot Raknberg og går for corner - lykkes ikke.
    32'
    Der er Taylor heldig som ikke er av banen! Stempler Stokke klart på foten. Aslam med voksenkjeft.
    33'
    På tvers.
    33'
    Haakenstad får en god mulighet til å utligne, men header rett på Mbaye. Innlegget fra Holter stusses og Haakenstad er alene. Har god tid, men gjør et dårlig valg.
    35'
    Jarl er heldig om han får fortsette der!
    37'
    Gult kort til Kristiansund
    Sebastian Jarl
    Stempler Taylor hardt i leggen.
    37'
    Sentrer til Grodås.
    37'
    Grodås vinner frispark i god posisjon. Litt til venstre for sekstenmeteren.
    39'
    Klareres.
    39'
    Grodås finner Hellan som "bare" trenger å legge den på tvers til flere ledige KIL-spillere. Mbaye får den rett i fanget.
    40'
    Rett i fanget til Strömberg.
    42'
    KIL kontrer kjapt og får en corner.
    43'
    Første heades ut. Andreballen heades inn til Mbaye.
    43'
    Frispark
    44'
    Avlustninger fra Olsen går over mål.
    45'
    Mbaye plukker innlegget fra Taylor.
    45'+2
    45'+2
    Kristiansund leder 0-1 halvveis etter scoring av Sivertsen. En lekker avslutning fra kantspilleren. Allikevel har KIL skapt de største sjansene uten å få uttelling. En relativt jevn omgang.
    45'
    KIL med avspark.
    45'
    Spillerbytte - Kongsvinger
    Inn: Jesper Grundt
    Ut: Eric Taylor
    45'
    Willumsson avslutter utenfor fra 20 meter .
    46'
    Mål for Kongsvinger!
    Kongsvinger 1 - 1 Kristiansund
    Mål: Martin Hellan
    Målgivende: Victor Grodås
    Hellan utligner for KIL! Vertene kombinerer langs venstre og Grodås blir spilt ned mot dødlinja. Stopperen legger inn og Langrekken hopper elegant over den slik at backen kan avslutte mellom beina på Mbaye.
    47'
    Offside for Kristiansund
    48'
    49'
    KIL kommer! Innlegget fra venstre i banen blir klarert. KIL beholder ballen.
    49'
    Bakover i banen.
    50'
    52'
    Spiller til Strand Nilsen.
    53'
    Kongsvinger 1 - 2 Kristiansund
    Mål: Benjamin Stokke
    Stokke utnytter en gavepakke av Grodås! Grodås tar ned ballen, vender hjemover og skal bare sentre enkelt til Strömberg, men treffer Krogh Gerson og da er ballen fri for toppscoreren i OBOS. Alene med svensken gjør Stokke ingen feil!
    53'
    Blir spennende å se hvordan KIL responderer på dette.
    56'
    KBK er lave nå.
    57'
    Slår den langt mot Stokke.
    57'
    Strand Nilsen slår et innlegg - går bak mål.
    59'
    KIL trykker på nå.
    60'
    Godt KIL-spill når Vinjor får avsluttet mot mål. KIL med kombinasjoner etter gjenvinning før Haakenstad slipper Vinjor igjennom. Han blir presset og har en dårlig vinkel og det blir enkelt for Mbaye.
    61'
    Martin Hellan
    Stempler Bruseth på foten.
    62'
    1216 tilskuere her.
    63'
    KBK ligger lavt.
    64'
    Holter skyter til corner.
    65'
    Güven forlenger den. KIL får frispark.
    65'
    KIL får noen avslutninger avgårde på situasjonen. KIL beholder ballen og får et nytt frispark.
    67'
    Inn: Joacim Holtan
    Ut: Ludvig Langrekken
    67'
    Rop om straffespark.
    68'
    KBK kontrer og kommer til en halvsjanse. Strömberg får en hanske på den.
    69'
    Inn: Jesper Isaksen
    Ut: Heine Bruseth
    70'
    Inn: Marius Broholm
    Ut: Torgil Gjertsen
    70'
    Dobbeltbytte hos gjestene.
    70'
    Kongsvinger 1 - 3 Kristiansund
    Mål: Marius Broholm
    Broholm med en markkryper i korthjørnet! Med sin første involvering blir midtbanespilleren spilt opp utenfor sekstenmeteren og skyter den tilbake i nærmeste. Fin avslutning!
    71'
    Slår langt.
    73'
    Jarl får avsluttet i nettveggen!
    74'
    Kjapt til Grodås.
    75'
    Klareres.
    77'
    Inn: Martin Andersen
    Ut: Mats Haakenstad
    78'
    Inn: Vegard Leikvoll Moberg
    Ut: Martin Tangen Vinjor
    78'
    Inn: Daniel Lysgård
    Ut: Harald Holter
    78'
    Trippelbytte fra KIL.
    78'
    Holmé header i stolpen! Lysgård svinger inn, Moberg stusser og Holmé header på tvers av goalen. Går i stolpen og ut.
    79'
    Blir en sluttspurt fra KIL nå.
    80'
    Direkte.
    81'
    82'
    Frispark
    82'
    KBK kontrer!
    82'
    Kongsvinger 1 - 4 Kristiansund
    Broholm øker til 4-1 etter nok en scoring av Broholm! KIL satser alt på corneren og Sivertsen har fritt leide mot mål. Innbytter Broholm er med og får ballen, tar en skuddfinte og sklir (!), men har litt tur når ballen spretter i en KIL-spiller og tilbake til innbytteren. Setter enkelt 1-4.
    83'
    Kongsvinger 2 - 4 Kristiansund
    Mål: Martin Andersen
    Målgivende: Daniel Lysgård
    KIL reduserer! Innlegg fra Lysgård finner Hoel som gir nytt liv i kampen.
    84'
    Snorre Strand Nilsen
    Drøyer.
    85'
    KIL presser fælt nå!
    87'
    Havner til slutt hos Grodås som avslutter.
    88'
    Grodås redder 2-5! KBK får en kontring med Willumsson som kommer alene med Strömberg og chipper keeperen. Grodås redder.
    90'+1
    KIL mobiliserer med mange innlegg, men det går ikke. Minuttet igjen nå.
    90'+4
    Mbaye er ute og plukker innlegget.
    90'+4
    90'+5
    Gjestene fra Kristiansund vinner 2-4 og går videre og møter 14. plassen i Eliteserien til uka. Skiris gutter gjennomfører en godkjent bortekamp etter 120 minutter i midtuka. Det tok tre minutt av omgang to før Hellan tente håpet med 1-1-scoringen. KIL skapte halvfarlige sjanser før Stokke utnyttet en kjempefeil av Grodås og Krogh Gerson. Spissen var sikker alene med Strömberg. Broholm ble byttet inn og svarte med å gjøre to scoringer før Hoel Andersen reduserte. KIL mobiliserte mot slutten og satt Kristiansund under et hardt press, men lyktes ikke.