Sivertsen45' (Str.)
1-0
1-1
Hoseth45'+2
Supporterfordeling på VG
2 209
2 343
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av Kristiansund – KFUM, i 2. runde av Eliteserien 2024!
    Vi er endelig tilbake med Eliteseriefotball her fra Kristiansund, etter et lite års opphold. Årets første kamp herfra blir mellom to av de tre nyopprykkede lagene, når Eliteseriedebutanten KFUM kommer på besøk.
    Kristiansund er av de aller fleste dømt nord og ned denne sesongen, og det var derfor nok ekstra oppsiktsvekkende at de i serieåpningen klarte å ta med seg tre poeng hjem fra Årasen. KBK tok tidlig ledelsen ved nyinnkjøpte Ruben Alte, før evigunge Dan Peter Ulvestad stanget inn 2-0 rett etter hvilen. Espen Garnås reduserte for LSK, men KBK økte til 3-1 kort tid etter ved Heine Bruseth. Thomas Lehne Olsen reduserte en gang til, men nærmere kom ikke LSK, og dermed 3 poeng til gjestene.
    KFUM er vel også levnet liten sjanse til overlevelse i sin aller første sesong i Eliteserien av ekspertene, men også de klarte å få med seg poeng fra sin første kamp. De møtte HamKam «hjemme» på Intility Arena. HamKam tok ledelsen ved Moses Mawa etter bare 12 minutter, men KFUM kom seg mer og mer inn i kampen. Etter et massivt press i andre omgang kom belønningen helt på tampen, etter en flott prestasjon av Petter Nosa Dahl. Han sørget derfor for historiens første Eliteseriescoring og poeng for KFUM.
    KBK og KFUM har møttes ved syv anledninger tidligere, men det er ikke mye statistikk her i nyere tid. I OBOS-ligaen i fjor vant KFUM begge oppgjørene 2-0. Lagene møttes også i 3. runde av NM tilbake i 2021. Også her var KFUM det sterkeste laget, og vant til slutt 3-1. Vi må faktisk helt tilbake til 2016 for å finne sist gang KBK vant dette oppgjøret, også det i OBOS-ligaen!
    Dagens hoveddommer er Marius Lien (Fossum IF), og han får med seg Øystein Ytterland (Valder IL) og Ivar Michael Jahr (Raufoss IL) på linjene. Fjerdedommer er Marius Hansen Grøtta (Malmefjorden IL). Historiens første VAR-duo i Kristiansund består av Kristoffer Hagenes (Hovding) og Line Cathrine Nymoen (Kolstad Fotball).
    Kampstart er 14.30, og vi er tilbake med lagoppstilling og siste nytt en time før avspark.
    KBK gjør tre endringer fra laget som slo LSK sist runde. Forsvarsbauta Dan Peter Ulvestad er ikke med i kamptroppen, og erstattes av Håkon Sjåtil. Han går da ut på sin vante høyrebackplass, mens Max Williamsen flyttes inn i midten. I tillegg starter islendingene Willumsson og Mikaelsson, som betyr at Isaksen og Gueye starter på benk for nordmøringene.
    KFUM gjør også to endringer fra sist runde. Nysigneringen Mame Mor Ndiaye får debuten fra start. Inn kommer også David Hickson. Det betyr at Sandal og Nouri henvises til benken fra start.
    Det har regnet litt i morgentimene her i Kristiansund, men det er ganske fine forhold når det er et snaut kvarter igjen til avspark. Det er overskyet, men ingen vind for øyeblikket, og en litt regnvåt kunstgressbane er bare positivt for balltempo og sugende sklitaklinger.
    Torgil Gjertsen mottar blomster for lang og tro tjeneste i klubben. Han fikk ikke fornyet kontrakten før denne sesongen, og er for tiden klubbløs. Hedres med blomster og applaus for sin innsats i den mørkeblå drakta.
    Torgil Gjertsen er på banen her nå. Trønderen fikk ikke fornyet kontrakten før denne sesongen, og er for tiden klubbløs. Han mottar blomster, diplom og applaus for hans innsats i den mørkeblå drakta.
    Da er lagene på vei inn på matta, og vi er minutter unna årets første Eliteseriekamp i Kristiansund!
    Kampen har startet
    0'
    Bruseth setter i gang for KBK!
    0'
    KBK med ballen innledningsvis nå, og KFUM legger seg veldig lavt fra start av.
    1'
    Rakneberg med et langt oppspill mot Willumsson, men det forsvinner ut til utspill for Ødegaard.
    1'
    Alte får kampens første sjanse! Sivertsen kommer ned til linja og legger inn. Ballen lander hos Alte på bakerste, som vender opp før han hamrer ballen på mål. Ødegaard får opp hendene og parerer!
    3'
    Frispark til KFUM i situasjonen etter skuddet fra Alte.
    4'
    Frispark
    4'
    Hestnes legger Alte i bakken på midten, og et greit frispark.
    7'
    Nok en god sjanse for KBK! Sivertsen avanserer inn i banen, og chipper ballen videre inn til Alte. Han vender seg til siden før han avslutter, men Ødegaard er kjapt nede, og gir heller ingen retur.
    8'
    Så er det Kåffa som angriper. Hoseth slår inn, men Sjåtil header vekk. Hestnes plukker opp ballen, og avslutter hardt, men et stykke til side for mål.
    10'
    Tas kort på midten.
    10'
    Nytt frispark. Tas kort.
    10'
    Bruseth tas av Svindland, og frispark for KBK. KBK flytter opp laget her.
    12'
    Tas istedet kort.
    12'
    Kjempesjanse for KBK! KBK ruller opp etter frisparket, og det slås inn fra motsatt side. Der venter Max Williamsen helt alene i boksen, men han blåser den høyt over fra 8 meters hold!
    12'
    Hoseth er nesten alene med keeper! Sendes gjennom av Rasch, men Rakneberg gjør en enorm reutrjobb, og får avverget til corner!
    13'
    KBK klarerer, før Bruseth skaffer frispark på egen halvdel.
    13'
    Akinyemi ligger nede også, holder seg til ansiktet.
    14'
    Tas kjapt ut til Sjåtil.
    15'
    WIlliamsen med fin ball i bakrom, som islendingen tar like fint ned. Assistentdommer er uansett oppe med flagget.
    16'
    Njie med et meget fint forsøk i bakrom til Nosa Dahl, men sistnevnte klarer ikke dempe ballen, og den spretter istedet inn til Lansing. Enorm mulighet om touchen hadde sittet der!
    19'
    Hissig på grøten idag, islendingen!
    19'
    Tok en gang er det Bruseth som tas.
    20'
    Jarl med en meget god defensiv inntreden. Presses hardt i ryggen av Ndiaye, men tar ned ballen elegant, vender motspilleren av, og sentrer like flott til Alte.
    21'
    Ndiaye legger ned Rakneberg, og frispark til KBK.
    22'
    Frispark
    22'
    Så er nesten Nosa Dahl gjennom igjen! Kommer i løpsduell med Olsen, og er først på kula, men så kommer Williamsen over, og avskjærer ham. Får kontrollert ballen inn til Lansing.
    24'
    Så kommer KBK igjen! Sivertsen er nok en gang involvert. Får ballen ute til venstre, skjærer inn i banen og legger inn. Ballen kommer til Mikaelsson, som får headet fritt, men ballen går i bue over mål, og lander på nettaket.
    25'
    Nå bølger det. KFUM spiller seg frem, og Hoseth slår inn. Willumsson er nede og hakker ballen vekk! Der var det mange med rød og hvit drakt klar til å hugge!
    26'
    Tas kort.
    26'
    God sjanse for Hoseth! Spilles elegant fri av Rasch, og avslutter knallhardt fra skrått hold, men Lansing redder!
    28'
    KFUM trykker etter, og skaffer seg en corner.
    29'
    Det er godt slått av den meget fine høyrefoten til Rasch, men det ender med innkast for KBK på motsatt side.
    29'
    Rakneberg forsøker å chippe ballen inn i feltet, men det er for mye luft, og den ender hos Ødegaard.
    30'
    Etter en presset første halvdel av matchen er KFUM mye mer med nå. Ser spesielt farlige ut når de forsøker å slå i bakrom, og utfordre Olsen og Williamsen på fart.
    31'
    KBK bearbeider lenge, før Willumsson stikkes ned mnot linja. Slår inn, men det er for nær keeper, som får en enkel jobb med å plukke innlegget.
    33'
    KFUM veldig lave nå.
    34'
    Tas kort.
    34'
    Rakneberg med en svak pasning og KFUM kontrer. Ndiaye skaffer corner. Innoverskrudd denne gangen.
    35'
    Mikaelsson stanger unna, før Hoseth blåser til, langt utenfor.
    35'
    Robin Rasch har ved flere anledninger vist frem sin gode pasningsfot. Vil nok bli en stor ressurs for KFUM dette året!
    39'
    Rakneberg kommer på overlapp, får ballen av Sivertsen og slår inn. Ødegaard er igjen fint ute og plukker.
    40'
    Jarl plukker ned en klarering fra Tønnessen, og går for skudd. Det er hardt, men ikke presist nok, og går flere meter til side for mål.
    41'
    Sjåtil tråkler seg ned til linja og legger inn. Der venter Mikaelsson, men han holdes kraftig, og dommer peker på ellevemetersmerket!
    43'
    Gult kort til KFUM Oslo
    Akinshola Akinyemi
    Får også kort i samme situasjon.
    43'
    Kristiansund scorer på straffe!
    Kristiansund 1 - 0 KFUM Oslo
    Mål: Oskar Sivertsen
    Sivertsen setter den elegant ned til sin venstre! Ødegaard er etter den, men når ikke helt bort! Dermed 1-0 til KBK!
    45'
    Hjørnespark til KFUM Oslo
    45'+1
    Mål for KFUM Oslo!
    Kristiansund 1 - 1 KFUM Oslo
    Mål: Håkon Hoseth
    KFUM utlikner direkte! Rasch slår nok en god corner, og det duelleres i feltet. Ballen klarers ut på 16-meteren, hvor Hoseth venter. Han er ikke redd for å forsøke seg igjen, og denne gangen treffer han bedre. Ballen smyger seg forbi at hav av bein, før den ender helt nede ved venstre stolperot, bak en sjanseløs Lansing!
    45'+2
    Pause
    45'+3
    Lagene går til pause på 1-1 etter at vi fikk to scoringer helt på slutten av omgangen. KBK tok ledelsen 1-0 ved Sivertsen, som var sikker straffesparkeksekutør når Mikaelsson ble holdt i feltet. Kun få minutter etter dette var lagene like langt, ved et flott skudd fra Håkon Hoseth. KBK har produsert klart flest sjanser, mens KFUM har kommet til en del nesten-sjanser. Banespillet har vært noe jevnere, men kanskje med et lite overtak til hjemmelaget. Vi tar en kjapp pause, før vi er tilbake med andre omgang.
    2. omgang
    45'
    Da er vi igang igjen!
    45'
    Ingen bytter på noen av lagene i pausen.
    45'
    Gult kort til Kristiansund
    Sebastian Jarl
    Er for seint inne i Ndiaye, og hindrer også en overgangsmulighet. Greit gult kort.
    46'
    Veeeldig tungt flagg på assistentdommer der.
    47'
    Svindland slår inn for gjestene, men Lansing er fint ute og plukker.
    48'
    KBK etablerer seg oppe nå. Sivertsen slår inn, men Ødegaard har vært god i feltet til nå.
    50'
    Jarl skyter via Rasch og til corner. Deres første i kampen.
    51'
    Klareres av Tønnessen, men KBK beholder ballen.
    51'
    Jarl legges i bakken av Hestnes.
    52'
    Tas kort.
    52'
    Willumsson med en meget smart pasning mot Mikaelsson, som akkurat ikke får kontroll med brystet. Kunne vært alene gjennom der.
    53'
    Svindland spilles gjennom, men nok en gang gjør Jarl en kjempejobb defensivt!
    54'
    Gult kort til KFUM Oslo
    Mathias Tønnessen
    Hindrer en overgang, og ender i dommerens bok.
    54'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: Amin Nouri
    Ut: David Hickson
    55'
    Frispark
    55'
    Slås opp, og det spilles til Willumsson. Han skrur et fint innlegg inn i boksen, men ingen KBK-spillere når frem. Utspill for Kåffa.
    56'
    Ingen av lagene som virkelig har tatt tak i kampen etter pausen.
    57'
    Nosa Dahl bær ved å sende KFUM i ledelsen! Svindland slår inn, og Dahl får ballen i boksen. Han vender rundt, får han forsøker å pirke den i hjørnet med tåa. Lansing er med på notene, og gjør en meget kvalifisert redning når han vipper den til corner.
    58'
    KBK får klarert, med dommer blåser av for en hodeskade på Olsen.
    59'
    Olsen er på banen igjen, og ballen droppes til Lansing.
    60'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Habib Gueye
    Ut: Hilmir Rafn Mikaelsson
    60'
    Nosa Dahl svirrer lekent rundt med Willumsson i KBKs boks, men innlegget plukkes opp av Jarl, som også får klarert.
    61'
    Bra KFUM-periode nå.
    62'
    KBK spiller seg frem til en corner. Sivertsen skal slå utoverskrudd her.
    62'
    KFUM klarerer, og kan kontre, men hindres av Sivertsen.
    62'
    Tønnessen spiller Svindland helt alene gjennom, men han her for avventende, og løpes opp av Rakneberg. Dommer vinker også etter hvert for offside, men der var det uoppmerksomt i de bakre rekker hos KBK!
    65'
    Alte finner Gueye i boksen, men han header på merkelig vis bakover i banen.
    66'
    Nestensjanse for WIllumsson, men Njie får avklarert i siste liten inne i boksen.
    68'
    KBK har løftet seg litt her nå.
    68'
    Ndiaye får frispark midt på banen.
    69'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: Sverre Sandal
    Ut: Remi Andre Svindland
    69'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: Johannes Andres Nunez Godoy
    Ut: Mame Mor Ndiaye
    69'
    Tas kort.
    70'
    Nunez skaffer frispark i god innleggsposisjon for KFUM.
    71'
    Klareres av KBK.
    71'
    Lang ball i bakrom mot Gueye, men keeper Ødegaard er langt ute, og header ballen elegant til Tønnessen.
    72'
    Hoseth tas av Sivertsen. Frispark midt på banen.
    72'
    Tas kort.
    72'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Franklin Nyenetue
    Ut: Ruben Alte
    73'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Jesper Isaksen
    Ut: Heine Bruseth
    73'
    KFUM spiller seg til en fin sjanse! Hoseth triller rundt til høyre, før han legger til Nuñez. Han avslutter rett på Lansing, som bare parerer den vekk!
    75'
    Nuñez spilles fri, men innlegget slås vekk av Olsen.
    76'
    Inne i det siste kvarteret her da - skal vi få en vinner her?
    76'
    Akkurat nå ser det ut til at det er Kåffa som har mest piff i beina.
    77'
    Gult kort til KFUM Oslo
    Petter Nosa Dahl
    Ettersleng på Sjåtil, og hindrer en overgang. Greit nok.
    77'
    Mye upresist fra begge lag her nå.
    81'
    Rosch forsøker en avslutning fra 25 meter, men den går ut av stadion.
    81'
    Rakneberg forsøker seg mot WIllumsson i bakrommet, men den er for upresis, og spretter inn til Ødegaard.
    83'
    Lite som tyder på at det blir en vinner her akkurat nå.
    84'
    KFUM spiller seg frem til en corner.
    84'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: Moussa Njie
    Ut: Petter Nosa Dahl
    84'
    Williamsen stanger den vekk, men KFUM beholder.
    85'
    Nuñez kommer neste fri inne i boksen, men Olsen gjør en heroisk innsats, og får akkurat avklarert!
    86'
    Rasch slår inn, og Akinyemi kommer til en halvveis avslutning. Er under sterkt press fra Williamsen, og headingen triller utenfor.
    88'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Haakon Haugen
    Ut: Oskar Sivertsen
    88'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Wilfred George
    Ut: Håkon Sjåtil
    88'
    Rakneberg presser frem en corner for hjemmelaget.
    89'
    Rasch stanger den ut til innkast.
    89'
    Rakneberg blir for tøff i duell med Akinyemi nede ved KFUMs dødlinje.
    90'
    Tas kort til Njie.
    90'+1
    Trøtte bein utpå her nå.
    90'+2
    Rasch forsøker en ball i bakrom mot Moussa Njie, men det ender med utspill for KBK.
    90'+3
    KBK forsøker seg ute til vensgtre, men Haugen når ikke ballen. Utspill for Kåffa.
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+5
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her