Bye88'
1-1

Ble dekket av Morten Asbjørnsen

Hei, og hjertelig velkommen skal du være til denne live-dekningen av Eliteserieoppgjøret mellom Kristiansund og Start her fra Kristiansund stadion.
    Hjemmelaget har imponert i årets Eliteserie og vært stabile gjennom sesongen. Før kveldens kamper ligger Kristiansund på 9. plass, og har muligheten til å klatre to plasser i kveld om de vinner. Bortelaget har derimot slitt mye i år, og ligger nest sist på tabellen. Dermed er det en viktig kamp for Kjetil Rekdals menn som med seier vil havne med like mange poeng som Lillestrøm som ligger på kvalik-plassen over.
    Det er fine forhold i Kristiansund i dag med opplett og 18 varmegrader. Litt grå himmel, men ingenting som tyder på at de store nedbørsmengdene skal være på vei.
    Kampen i dag dømmes av Tommy Skjerven som har med seg Kim André Johnsen og Jørgen Rønning Valstadsve på linjene.
    Start XI (3-5-2): Jonas Deumeland - Simon Larsen, Damion Lowe, Espen Berger - Eirik Wichne, Erlend Segberg, Afeez Aremu, Herolind Shala, Elliot Käck - Kevin Kabran, Adeleke Akinyemi. På benken: Håkon Opdal, Adnan Hadzic, Ibrahim Arafat Mensah, Tobias Christensen, Aron Sigurdarson, Henrik Robstad, Kasper Skaanes
    KBK XI (4-3-3): Sean McDermott - Bent Sørmo, Aliou Coly, Dan Peter Ulvestad, Christoffer Aasbak - Stian Semb Aasmundsen, Amidou Diop, Liridon Kalludra - Bendik Bye, Simon Alexandersson, Torgil Gjertsen. På benken: Andreas Vaikla, Christophe Psyché, Brent Lepistu, Jesper Isaksen, Erlend Sivertsen, Sondre Sørli, Andreas Hopmark
    Vi ser i Start sitt lag at Afeez Aremu og Tobias Christensen er tilbake etter å ha sonet karantene. Ute av troppen er derimot Niklas Sandberg og Mathias Bringaker som begge sliter med skader. Foruten de er også Espen Børufsen og Andreas Hollingen ute med lengre skadeavbrekk.
    Hos KBK mangler de bare Flamur Kastrati som fikk sitt sjette gule kort i forrige kamp, og soner dermed karantene i dag.
    Kan også gratulere KBKs keeper Sean McDermott som denne uken ble tatt ut til det irske landslaget. 25-åringen har hatt en strålende sesong for KBK i år, og er nå altså med i den irske troppen som skal møte Wales og Polen.
    Da er lagene på vei ut på kunstgresset her på Kristiansund stadion. Det er straks klart for avspark!
    Da sparker Akinyemi kampen i gang!
    1'
    Elliot Käck prøver seg med en gang med et skudd fra 25 meter, men den går et par meter over.
    2'
    Stor KBK-mulighet! Semb Aasmundsen spiller fri Bye i feltet som fyrer av. Deumeland er oppe med labben og slår ut til innkast.
    Akinyemi kommer alene mot keeper, og fyrer av fra en 20 meters hold. Skuddet er hardt og lavt, men McDermott er nede og redder fint.
    4'
    Det har vært en frisk åpning her i Kristiansund med to gode muligheter. Begge lag er tydelig interesserte i å gå ut i hundre for en tidlig scoring her!
    6'
    Käck kommer fri på venstresiden og får slått et innlegg i boks, men Gjertsen er hjemme i egen boks og får ballen unna.
    7'
    Damion Lowe ligger nede å må få behandling fra fysio. Ser ut til å ha det svært vondt her midtstopperen.
    8'
    Lowe er oppe på beina igjen, og ser ut til å kunne fortsette. Halter av banen, men er giret på å komme utpå igjen.
    9'
    Lowe er inne igjen, og slår umiddelbart en pasning opp mot Akinyemi. Den er av den upresise sorten, og går ut til innkast for Kristiansund.
    10'
    Eirik Wichne slår et tidlig innlegg mot bakerste stolpe, men McDermott kommer ut og plukker ballen.
    11'
    Käck skjærer inn fra sin venstreback-posisjon og prøver seg med høyrefoten. Skuddet går lavt mot første stolpe, men den McDermott har full kontroll på den.
    12'
    Kabran får ballen ut til venstre og skjærer inn i kjent Kabran-stil før han fyrer av. Den går i foten på en KBK-spiller og ut til hjørnespark.
    13'
    Corneren blir lagt nydelig inn av Wichne på første stolpe, men Segberg får ikke til et skikkelig hodestøt på den harde corneren. Ender med et KBK-innkast på motsatt side.
    15'
    Aasbak legger inn på bakerste stolpe, men der er det ingen KBK-spillere som kan plukke opp ballen.
    17'
    Berger feller Gjertsen, og Skjerven blåser frispark i ypperlig skuddposisjon for hjemmelaget. Start-spillerene flokker ser rundt dommeren og er tydelig misfornøyd med avgjørelsen som herfra så korrekt ut.
    20'
    Aasmundsen setter frisparket rett i muren.
    21'
    Segberg får ballen på en fin sprett på 16-meteren og prøver seg på volley. Ballen sklir litt av foten i skuddøyeblikket og går ut til utspark for keeper
    22'
    Gult kort til Start
    Espen Berger
    Berger feller Bye inne på KBKs banehalvdel og får det gule kortet fra Skjerven.
    23'
    Aasmundsen blir spilt fri på høyresiden, og skyter lavt inn i boks. Der er det ingen i mørkeblå drakt til å sette ballen i kassen, og Start får ballen unna.
    24'
    God Start-mulighet! Kabran slår ballen kjapt i bakrom mot Akinyemi som avanserer innover i banen. Tar seg forbi Coly før han avslutter like til side for mål.
    26'
    Wichne slår en hard ball i feltet, og tvinger Ulvestad til å heade ballen ut til corner
    27'
    Diop løper fra egen banehalvdel med ballen helt opp til Starts 16-meter og prøver å stikke gjennom Bye. Det klarer han ikke, men får ballen i beina igjen og prøver skuddet. Forsøket går et par meter til side for mål, men fine takter fra Diop, der!
    30'
    Og så roper hele Kristiansund stadion på straffespark! Gjertsen går i bakken i duell med Berger, men Skjerven lar spillet gå videre. Den blir interessant å se i reprise!
    31'
    Mål for Start!
    Kristiansund 0 - 1 Start
    Mål: Herolind Shala
    Elliot Käck slår inn i boks, men Coly takler ballen ut. På returen ligger Shala og lurer og hamrer ballen inn i mål til 0-1! Og det rett etter straffesituasjonen som KBK-publikummet var misfornøyde med!
    32'
    Det har vært litt rot med live-systemet her, men det skal være oppe å gå igjen nå. Ingen store sjanser de siste minuttene her fra Kristiansund stadion, men KBK presser på for en scoring nå før pause.
    41'
    Litt artig tilsvar fra Start-supporterne her på stadion. Hjemmepublikummet har et heiarop som sier "Det er vi som er fra Kristiansund", og da svarer Start-fansen med å enkelt bytte ut Kristiansund med Kristiansand!
    43'
    Bent Sørmo tar seg forbi på høyresiden og slår hardt inn. Den går i Deumeland og til corner.
    45'
    Dommeren legger til to minutter av første omgang.
    45'+1
    Dommeren blåser frispark til Start etter at Deumeland går i bakke i en duell. Det blir så tumulter med Ulvestad, Segberg og Larsen i hovedrollene men Skjerven ender med å splitte spillerne og ikke dele ut noen kort.
    45'+2
    KBK får et nytt hjørnespark, og det er nok det siste som skjer før dommeren blåser av omgangen.
    45'+3
    Og da er det pause på Kristiansund stadion på stillingen 0-1. Starts scoring kom av Herolind Shala som satte en retur i mål etter et innlegg. Både KBK og Start har hatt muligheter til å sette ballen i mål utenom Shalas scoring, men foreløpig står det altså 0-1. Mot slutten av omgangen og når lagene gikk mot garderobene var det temperatur i begge leire, så det kan fort bli en intens og underholdende andre omgang.
    Da er vi i gang igjen her på Kristiansund stadion!
    46'
    Elliot Käck svinger ballen i feltet mot Akinyemi som er helt alene, men spissen bommer på ballen! Heldigvis for spissen står uansett assistentdommeren oppe med flagget.
    47'
    Både Bent Sørmo og Dan Peter Ulvestad ligger nede med skader. Sørmo ser ut til å klare seg, men kapteinen trenger behandling på banen. Ser ut til at det er noe med det høyre låret til midtstopperen.
    50'
    Så kaller Skjerven til seg båremannskap. Ser ikke ut til at kaptein Ulvestad klarer å fullføre denne kampen. Kan være en strekk på kapteinen her.
    51'
    Ulvestad er en kriger og vil ikke ha båre. Han får hjelp av fysio til å halte av banen til stor applaus fra tribunen.
    52'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Christophe Psyché
    Ut: Dan Peter Ulvestad
    Inn for skadde Ulvestad kommer Psyché.
    54'
    Har vært rolig i starten av den andre omgangen her i Kristiansund. Start er ikke like hissig på grøten offensivt, og har lagt seg litt dypere i banen. Det er KBK som er nødt til å jakte scoring, og stor forholdsvis høyt i banen.
    56'
    Diop, som har vært frisk i dag, finner Aasbak med en fin stikker på venstresiden. Aasbak slår hardt i boks, og finner et hjørnespark.
    58'
    Aasmundsen slår hardt på første stolpe, men der er et Start-hode og stanger unna.
    59'
    Shala feller Kalludra i grei posisjon. Skjerven dømmer frispark fra en 25 meters hold.
    61'
    Frisparket blir slått i boks, men Start stanger ballen unna egen boks. Forsvarer seg godt nå, bortelaget!
    62'
    Inn: Sondre Sørli
    Ut: Simon Alexandersson
    Michelsen tar ut spissen sin og setter inn Sondre Sørli. Da går Bendik Bye inn som midtspiss.
    64'
    Michelsen er svært aktiv på sidelinjen denne omgangen, og ønsker mer tempo fra spillerne sine.
    65'
    Shala går i bakken i duell, og igjen blåser Skjerven til seg fysio på banen. Vært en del smeller i dag.
    67'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Aron Sigurdarson
    Ut: Herolind Shala
    Så går Shala av banen etter den skaden. Inn kommer islandske Aron Sigurdarson.
    68'
    For en mulighet! Sørmo legger inn i boks, så er det en Start-spiller som får et touch som går mot eget mål. Den er Deumeland på som redder den mesterlig med en reaksjonsredning.
    70'
    Elliot Käck
    Käck feller Sørmo på KBKs høyreside, og får det gule kortet av Skjerven.
    70'
    Aasbak svinger frisparket hardt inn i feltet, og treffer et KBK-hode, men han får ikke styrt den på mål. Ender med utspark for keeper.
    71'
    Gjertsen tvinger frem et hjørnespark for KBK når han prøver å drible seg innover i banen. Aasbak er ute for å slå.
    74'
    Den blir slått på bakerste stolpe, men Berger stanger ballen unna.
    74'
    Akinyemi kommer gjennom på venstresiden og skyter i god posisjon. Skuddet er imidlertid ikke særlig bra, og går en meter og to utenfor og over målet.
    75'
    Aasbak tester skuddfoten fra distanse, men ballen går over mål bak Deumeland som har full kontroll.
    79'
    Inn: Henrik Robstad
    Ut: Adeleke Akinyemi
    Defensivt bytte fra Rekdal.
    79'
    Inn: Brent Lepistu
    Ut: Stian Aasmundsen
    79'
    Sigurdarson fyrer av fra 20 meter, men skuddet treffer et KBK-bein og inn i klypene til McDermott.
    83'
    Og så tror hele Kristiansund stadion at Psyche setter inn utlikningen på corner! Midtstopperen får avsluttet på en corner, men den blir reddet på strek!
    86'
    Så angiper Start med Wichne på høyresiden. Backen fyrer fra 25 meter, men McDermott redder enkelt i KBK-buret.
    87'
    Coly spiller til Kalludra inne i boks som får skutt, men forsøket går rett på keeper Deumeland som enkelt holder den. Bør få til en bedre avslutning der, midtbanespilleren!
    88'
    Mål for Kristiansund!
    Kristiansund 1 - 1 Start
    Mål: Bendik Bye
    Målgivende: Sondre Sørli
    Kristiansund stadion eksploderer! Sørli spiller 45 grader ut til Bye som setter ballen i mål! Det er 1-1 på Kristiansund stadion!
    88'
    Dommeren legger til syv minutter! Dæven så spennende dette blir!
    90'+1
    Det blir slått mange baller opp fra begge lag, men ingen store sjanser kommer ut av det. Ser ut til å ebbe ut i en uavgjort her nå.
    90'+6
    KBK vinner en corner helt på tampen! Kan KBK snu det hele her nå?
    90'+8
    Simon Larsen stanger ballen unna, og Skjerven blåser av kampen. Dermed ender det 1-1 mellom Kristiansund og Start her på Kristiansund stadion.