Kroatia (4-2-3-1): Subasic - Srna, Corluka, Vida, Strinic - Modric, Badelj - Brozovic, Rakitic, Perisic - Mandzukic
    Portugal (4-4-2): Patrício - Cédric, Pepe, Fonte, Guerriero - Mario, Silva, Carvalho, Gomes - Nani, Ronaldo
    Gledelig for Kroatia å ha Modric tilbake fra skade. Spilte ikke mot Spania, Real Madrid-spilleren, men er klar til kveldens åttedelsfinale.
    0'
    Lagene i spillertunnelen. Klart for det første, virkelig store oppgjøret i åttedelsfinalene!
    0'
    Der er vi i gang - ved slutten av kvelden vet vi hvem som blir Polens motstander i kvartfinalen.
    1'
    Portugal er i åttedelsfinale uten seier så langt i EM. Har spilt uavgjort mot Island, Østerrike og Ungarn. Da lukter det mer svidd av Kroatias vei til kveldens kamp - gruppevinner foran Spania.
    2'
    Kroatia med mye ball første to minutter. Portugal avventer presset, venter til kroatene er godt inne på egen halvdel.
    3'
    Portugal har vært veldig ballbesittelsesorientert de første matchene, snitt på 61 % så langt, mot Kroatias 48 %. Kroatia har imidlertid vært farlige på kontringer.
    4'
    William Carvalho nede og rydder opp da Brozovic prøver å bryte gjennom Portugals forsvar langs venstresiden.
    5'
    Ronaldo header ned til Nani, men pasningen i retning Ronaldo blir upresis fra Nani, og Corluka og Kroatia tar over.
    5'
    Andre Gomes leter etter Ronaldo med ett innlegg. Innlegget blir for høyt for Portugals nummer sju.
    7'
    Verdt å merke seg er at Kroatia har hele seks spillere fra start, og åtte totalt i troppen, som har gule kort. Srna, Vida, Strinic, Badelj, Brozovic og Perisic de det gjelder fra start for kroatene. Pourtgal har kun to gule, hvorav kun en av de skyldige befinner seg i startelleveren - Pepe.
    8'
    Forsiktig åpning, det spilles på det trygge foreløpig.
    9'
    Napoli-backen Strinic tar et langt steg ut på banen idet han skal kaste inn i feltet. Dommeren ser juniorfeilen og dømmer feilkast.
    12'
    Nani ligger nede etter å ha fått Persics hånd i fjeset. Får tilsyn ute på banen nå Portugals nummer 17.
    13'
    Kroatia igjen i gang med å trille, men lite fremdrift i det akkurat nå.
    14'
    Kroatia litt i trøbbel nå, Srna og Badelj med ett par uheldige ingripner med ball i beina på rappen. Ender med corner til Portugal.
    15'
    Joao Marios forsøk heades unna av Corluka.
    15'
    Frispark mot Carvalho midt på banen - dømmes for høyt spark.
    16'
    Portugal en tanke mer offensivt innstilt i presset sitt nå. Starter 10-12 meter inne på Kroatias halvdel. Flytter kanter opp på backer, og tvinger spill tilbake til Subasic i buret.
    17'
    Vida tøft inn i en duell med Nani. Får tilsnakk av dommer her nå, midtstopperen med håret i hestehale.
    18'
    Ronaldo prøver seg på noen frekke finter mot Srna. Srna ser på ball, venter, har lavt tyngdepunkt og da Ronaldo gjør et utslag meier Srna ball og mann ned. Hard, fair takling fra Kroatias back, til stor jubel fra den rød-hvite jubelen.
    19'
    Andre Gomes har vært god i åpningen for Portugal her nå. Fin spiller med ball i beina.
    20'
    Ronaldo seint inne og takler Srna. Dommer borte hos spissen med noen irettesettende ord.
    21'
    Kroatia med 61 % ballbesittelse så langt.
    21'
    Andre Gomes klarer nesten å tråkle seg gjennom Kroatia-forsvaret, men stoppes av Vida i siste liten.
    24'
    Perisic kakker Ronaldo på hælen, Portugal får frispark. Innleggsposisjon for portugiserne.
    25'
    Det er kampens første sjanse, signert Pepe. Frisparket slås godt inn av Gomes, og til værs stiger Pepe. Real Madrid-stopperen stiger til værs, men ikke høyt nok. Kommer ikke ordentlig over kula, og dermed flyr headingen en liten halvmeter over tverrliggeren. Gigasjanse for Pepe og Portugal.
    26'
    Adrien Silva ligger nede for telling nå, kroatene triller ballen ut.
    27'
    Silva på beina og ballen i spill igjen.
    28'
    Portugal står langt høyere i banen nå. Presser helt fremme på Kroatias sekstenmeter.
    29'
    Nani med stygg feilpasning som Badelj takker for, han sender avgårde en nydelig bakromsball til formspiller Perisic bak Guerriero på venstreback. Perisic går først til høyre, så til venstre, før han fyrer. Skuddet stryker nettveggen, men Patricio har grei kontroll på det forsøket fra Inter-kanten.
    31'
    Cedric fremme og legger inn. Vida header kontrollert ut til innkast for Portugal.
    32'
    Tendenser i Portugals angrep. Ronaldo slipper til Gomes, som finner Mario i mellomrom. Jaoa Mario forsøker å flikke gjennom til Nani, men pasningsforsøket blir litt for upresist.
    34'
    Corner til Kroatia.
    34'
    Mandzukic er høyest på den, men er under hardt press fra Southampton-stopper Jose Fonte. Får ikke dreis på headingen, og den spretter på linja ett par meter til venstre for kassa.
    35'
    Aiaiai. Portugal med c-momenter i angrepsspillet sitt. Ronaldo, Mario og Guerreiro med smålekre detaljer på veien mot det kroatiske målet. Ballen havner til slutt ute til høyre hos Cedric. Innleggsforsøket blokkeres av Strinic.
    36'
    Guerriero takler Srna om lag 25 meter fra cornerflagget langs linja. Innleggslege for foten til Rakitic her.
    37'
    Vida høyest på innlegget fra Rakitics høyrefot. Stopperen treffer ikke reint med panna, og headingen aldri i nærheten av å treffe mål.
    38'
    Noe mer åpent nå det siste kvarteret enn de første 20.
    38'
    Fin angrepsfotball fra Kroatia. Modric som diregerer angrepet i gang fra dypt i banen. Finner Perisic som spiller vegg med Mandzukic før han slår ut venstre på Strinic som har startet fra backen. Innlegget er imidlertid av laber kvalitet fra Napoli-backen.
    42'
    Minuttet igjen av ordinær tid her, i en ganske sjansefattig omgang.
    45'
    Kroatia får et frispark midt på Portugals halvdel. Joao Mario som er vel tøff i behandlingen av Ivan Rakitic.
    45'
    Rakitic slår den hardt og presist, og tvinger Pepe til å heade ut til corner.
    45'+1
    Det spørs om det blir det siste som skjer i omgangen.
    45'+1
    Dømmes frispark mot Vida i en duell i feltet. Dytter Ronaldo i ryggen.
    45'+1
    45'+1
    Der blåser dommer av for pause etter nok en ganske sjansefattig åttedelsfinaleomgang. Vi får håpe stjernene i hver leir klarer å sette fyr på andre omgang.
    45'+1
    46'
    Der er de siste tre kvarterene i gang.
    46'
    De samme 22 som fullførte den første omgangen starter også den andre.
    46'
    Mandzukic prøver seg på en hælflikk retning Perisic. Mislykkes og Portugal plukker opp.
    49'
    Strinic kommer seg til ett innlegg langs venstresiden, men nok ett dårlig legg fra backen. Denne gangen bak mål.
    50'
    Spillerbytte - Portugal
    Inn: Renato Sanches
    Ut: Andre Gomes
    Et ungt talent ofres for et annet. Renato Sanches skal sette fart på Portugal.
    50'
    Fin Kroatia-fotball anført av Strinic og Perisic langs venstrekanten. Førstnevnte legger inn foran kassa, der hodesterke Mandzukic lukter mulighet for mål. Pepe kommer seg imidlertid først på kula, like foran pannebrasken på Juventus-spissen.
    53'
    Strøken kule fra Modric retning Srna som har tatt turen opp til offsidegrensa fra backposisjon. Får ikke ordentlig kontroll på ballen, og Portugal tar over.
    55'
    Renato Sanches involvert i annethvert trekk i et langt Portugal-angrep, som ender med at Sanchez skyter fra 20 meter. Skuddet er ingenting å skryte av, men måten han dirgerer oppbygningen av angrepet på er det derimot klasse over.
    58'
    Innleggsforsøk fra Brozovic dypt i banen, upresist og ut til femmeter for Portugal.
    59'
    Modric finner Strinic langs venstrekanten, backen treffer godt på legget, og Fonte kan ikke gjøre annet enn å forlenge innleggsforsøket ut til innkast med hodet.
    61'
    Kroatia får frispark i fin innleggsposisjon, og Srna slår det fantastisk godt. Det harde og presise innlegget treffer Vida i boks, men den kroatiske stopper får ikke nok panne bak ballen til å styre den i mål. Uansett en stor Kroatia-sjanse.
    63'
    Carvalho slår strøkent mot Ronaldo som tar ned på brystet, hoppende på vei inn i sekstenmeteren. Igjen er det Vida som kommer i veien for Ronaldo. Vært sterk i dag, stopperen.
    67'
    Portugal får frispark midt inne på Kroatias halvdel, langs linja ute til høyre. Mario som skal sikte mot de høye herrer nå.
    70'
    Heades unna av Vida.
    70'
    Innlegg fra Srna, over hele fireren til Portugal og til Perisic som fyrer på hel volley. Langt til side for mål.
    72'
    Srna prøver igjen, denne gangen går innlegget rett i Strinic.
    74'
    Frispark til Kroatia der dødlinja møter sekstenmeterstreken. Kan slås inn fra Rakitic nå.
    75'
    Den avklares av Joao Mario.
    75'
    Renato Sanches har vært god etter at han kom inn for Andre Gomes.
    77'
    Gult kort til Portugal
    William Carvalho
    Holder igjen Perisic, og får et fortjent gult kort.
    78'
    Frispark til Kroatia. Igjen i fin posisjon for en innsvinger fra Rakitics presise høyrefot.
    79'
    Presis var dessverre feil meldt. Utrolig upresist, og langt utover dødlinja fra Rakitic.
    79'
    Drøye ti minutter igjen av en utrolig sjansefattig kamp. Hvem skal trylle, eller blir det ekstraomganger?
    80'
    Renato Sanches seint inne i et taklingsforsøk på Badelj. Frispark Kroatia.
    82'
    Mandzukic lander på ryggen etter en duell med Pepe, og får medisinsk tilsyn. Vond korsrygg på Juventus-spissen. Kroatia har Kalinic i bakhånd, Fiorentina-spissen som spilte en stor kamp mot Spania.
    83'
    Det er litt på stedet hvil for øyeblikket. Ingen av lagene har startet noe stormløp, og det defensive er preget av langt høyere kvalitet enn det offensive. Slik blir det smultring, og ikke fyrverkeri ut av.
    85'
    Fin kontringsmulighet for Portugal, men pasningen fra Renato Sanches i retning Mario blir for upresis.
    87'
    Inn: Ricardo Quaresma
    Ut: Joao Mario
    Skal Quaresma setter fyr på Portugal da?
    88'
    Spillerbytte - Kroatia
    Inn: Nikola Kalinic
    Ut: Mario Mandzukic
    Offensivt skytts inn for Kroatia og. Rent spissbytte.
    88'
    Legges til tre minutter.
    90'+1
    Går mot Portugals tredje strake uavgjorte resultat i EM dette. Til forskjell fra gruppespillet venter nå ekstraomganger, om det ikke skjer noe det siste minutter her nå.
    90'+3
    Kroatia på vei frem, blir nok siste forsøk i ordinær tid.
    90'+3
    Skaffer seg en corner idet vi passer 93 minutter.
    90'+4
    Rakitic som skal slå den inn - kan de avgjøre på overtid da?
    90'+4
    90'+4
    Da står det fortsatt 0-0, etter 0 skudd på mål etter 90 minutter med defensivt orientert fotball. En utrolig skuffende kamp av to gode fotballag. Nå venter 2 x 15 med ekstraomganger fra Lens.
    90'+4
    1. ekstraomgang
    91'
    Første av to 15-minuttere sparkes i gang av Renato Sanches.
    91'
    Modric får frispark etter en duell med kraftpakka Renato Sanches. Går tungt inn i siden på Real Madrid-spilleren der, Sanches. Frispark fra rundt 28 meter, litt skrått til høyre for Patricios mål.
    93'
    Srna fyrer, men rett i muren. Kroatia skaffer seg et innkast i etterdønningene av frisparket.
    93'
    Corluka løfter retning Perisic, som header fra rundt 16 meter. Patricio ikke helt klar for det, men ballen går i en bue over målet bak Portugals keeper.
    95'
    Nikola Kalinic har en fin mulighet fra 16 meter, men han bommer med rundt 10 meter. Et vanvittig dårlig treff av Kalinic.
    97'
    Brozovic skyter fra 20. Langt, langt til side for goalen til Patricio. Til gode å treffe mål noen av lagene.
    100'
    Frispark for Portugal cirka 20 meter fra cornerflagget langs linja.
    101'
    Ebber ut i ingenting.
    101'
    Nytt frispark til Portugal, denne gangen 30 meter fra mål, skrått utenfor sekstenmeteren.
    102'
    Ender med corner for Portugal.
    102'
    Den avklares unna av Kroatia.
    103'
    Corluka får seg en trøkk, og må en tur ut for medisinsk tilsyn.
    104'
    Modric med innlegg retning Perisic, igjen avslutning til side for mål.
    105'
    Det legges til ett minutt.
    105'+1
    105'+1
    Pause. Ingen skudd på mål å skrive hjem om etter denne omgangen heller.
    105'+1
    2. ekstraomgang
    106'
    Kroatia i gang med trilling på egen halvdel.
    107'
    Pepe prøver seg på en bakromsball. Ingen i bakrom.
    108'
    Begge lag gjør klar bytter.
    108'
    Inn: Danilo Pereira
    Ut: Adrien Silva
    Midtbanebytte for Portugal.
    109'
    Inn: Marko Pjaca
    Ut: Ivan Rakitic
    Bytte på midtbanen til Kroatia.
    110'
    Nani prøver seg på en Shaqiri, men sklir på stamfoten, og detter i brasseforsøket.
    111'
    Perisic skaffer Kroatia en corner.
    112'
    Åtte minutter igjen av denne åttdelsfinalen.
    113'
    Vida med en stor mulighet! Men fortsatt ikke innenfor stengene. Kommer seg løs på bakerste, og da Patricio feilberegner i feltet får han muligheten til å heade i et relativt tomt bur - sett bort fra portugiserne på stolpene. Vida treffer ikke godt, og ballen flyr en liten halvmeter over mål.
    113'
    Runder 113 minutter uten scoring.
    114'
    Kroatia med en liten offensiv nå.
    115'
    Kalinic header, men ballen går rett opp i lufta og rett ned i Patricios takknemlige hender.
    116'
    Perisic med en mulighet lik de han har scoret på tidligere i mesterskapet. Spilles fri langs venstre, men skyter langt til side for mål.
    116'
    Mål for Portugal!
    Kroatia 0 - 1 Portugal
    Mål: Ricardo Quaresma
    Og der scorer Portugal! På kampens tredje skudd - som kommer etter retur fra kampens andre skudd, som igjen kom på kontringen etter kampens første! Og det er Quaresma som gjør det fra kloss hold. Portugal kontrer langs venstre, og en flott kule fra Sanches ut til Nani setter tonen. Nani tupper ballen via et Kroatia-bein, og ballen sniker seg heldig nok til Ronaldo som avslutter rett på Subasic. Subasic gir retur og på den returen - der er Quaresma og scorer!
    117'
    Etter 117 minutter uten skudd på mål eksploderte det plutselig. Vanvittig avslutning.
    120'
    Corner Kroatia.
    120'
    Klareres.
    120'
    Inne i overtiden her nå.
    120'+1
    Lagt til to minutter.
    120'+4
    Quaresma lager frispark nede ved cornerflagget.
    120'+2
    Kan bli Kroatias siste mulighet.
    120'+2
    Heades unna.
    120'+2
    Og det blir en kjempesjanse for Kroatia i etterdønningene! Srna slår inn i feltet og Perisic eader ned i bakhodet på Fonte, nedfallsfrukten ender i føtta på Vida som skyter på volley. DEn stryker stolpen, men går ut!
    120'+3
    Kampen er slutt etter ekstraomganger
    120'+3
    Der er det slutt! Tredje kvartfinalist er klar, og det blir Portugal, etter en historisk sjansefattig fotballkamp i Lens. 117 minutter uten skudd på mål endte da Perisic headet i stolpen. Portugal tok vare på kontringssjansen og scoret 1-0 ved Quaresma. Det satte en stopper for en kamp historisk for antall skudd på mål i ordinær tid: 0. Uansett er det Portugal som går seirende ut av denne duellen, og de blir å finne i EMs kvartfinale.