78'
4-0
86'
5-0

Før samarbeidsklubben FK Haugesund ble en realitet har LSK spilt mot Vard i 1976 (1-0), Haugar i 1981 (2-2) og Djerv 1919 i 1988 (8-1).
    I 2000 ble kampen mellom dagens motstandere spilt på Bislett stadion da det ble lagt nytt gress på Åråsen. Den gangen vant LSK 4-1 etter scoringer av Magnus Powell, Arild Sundgot, Tommy Berntsen og Pål Strand.
    Før fjorårets kamp på Åråsen hadde hjemmelaget holdt nullen i fem strake kamper. Det tok imidlertid ikke mer enn 13 minutter før Haugesunds Chris Pozniak sendte vestlendingene i føringen. Tamandani Nsaliwa utlignet på straffe og fastsatte sluttresultatet til 1-1. I filmbyen endte det 3-3 senere i sesongen.
    Lillestrøms kamper denne sesongen har vært målrike. Kanarifuglene innledet sesongen med 7-0-seier over Stabæk, før de tapte 1-4 for Brann. Så tok de med seg ett poeng fra Lerkendal etter 4-4 og spilte 1-1 på Ullevaal mot Vålerenga.
    Haugesund tapte premieren 0-2 mot Tromsø i ishavsbyen før de slo tilbake på hjemmebane med 4-2-seier over Sarpsborg. Så tapte de 0-1 for Aalesund, før de i forrige kamp spilte 3-3 mot Brann på eget gress.
    For noen uker siden ble langtidsskadde Are Trondseth hos gjestene og lagkamerat Tor Arne Andreassen begge fedre for første gang.
    Joakim Våge Nilsen sto over FKHs forrige kamp mot Brann med lysesmerter. Nå har han vært til konsultasjon hos den tyske legen Ulrike Muschaweck, som også opererte lagkamerat Nikola Djurdic for Gilmore's Groin.
    Gjestenes spisspar - Thomas Sørum og Nikola Djurdic - har nettet henholdsvis fire og én gang for Haugesund denne sesongen. Førstnevnte er 14 nettkjenninger unna å bli den mestscorende for FKH gjennom tidene. På toppen av lista troner Bala Garba med 57 scoringer i den hvite trøya.
    Hos LSK har Anthony Ujah scoret fem ganger denne sesongen, mens spissmakker Bjørn Bergmann Sigurdarson har vært nest sist på ballen fire ganger. Islendingen sto over treningen påskeaften, men er klar til dagens oppgjør. Mathis Bolly, Edwin Eziyodawe og Arild Sundgot er alle ute med skade hos vertene.
    Haugesunds Trygve Nygaard har slitt med ribbeinssmerter den siste tiden, men kom seg gjennom treningen påskeaften uten problemer. Ifølge Haugesunds Avis er veteranen høyaktuell fra start. Trolig er det Umaru Bangura som må vike plassen på midtbanen.
    Lagene er i gang med oppvarmingen på et solfylt Åråsen stadion. På tribunene er det foreløpig glissent.
    20-30 Haugesund-supportere har tatt oppstilling bak det ene målet. Det ser ut som om de koser seg i påskesola.
    Stadig flere har kommet inn portene på Åråsen i minuttene fram mot kampstart. Det er ikke lenge igjen før LSK og Haugesund sparker i gang den femte eliteserie-runden.
    Lagene har kommet ut på banen. Det er straks klart for avspark.
    LSK med avspark.
    1'
    Sørensen får inn en takling på Nosa innledningsvis og vinner ballen. Gjestene slår den imidlertid raskt fra seg.
    1'
    Nosa går i bakken i duell med Kråkmo, men Sælen lar situasjonen passere. Corner til LSK.
    2'
    Lillestrøm får tildelt et hjørnespark
    Slås mot Kippe på fem-meteren, men Kristiansen får bokset unna.
    2'
    God mulighet til vertene. Bergmann Sigurdarson drar seg fri i feltet og skyter fra skrått hold. Kristiansen kaster seg og redder forsøket.
    3'
    Nosa med en lang pasning mot Knudtzon, men avleveringen er upresis og Haugesund får kontroll.
    4'
    Sørum legger igjen til Djurdic, som går mot dødlinja. Innlegget har retning mot Andreassen, men sklir helt inn til Magnusson.
    5'
    Vertene kombinerer på høyresiden. Gislason forsøker en stikker i retning Knudtzon, men kantspilleren er i offside.
    6'
    Eriksen bryter foran Sørensen, men en dårlig førsteberøring gjør at ballen sklir ut over sidelinja. Innkast til Haugesund midt på LSKs halvdel.
    6'
    Ujah kommer seg nesten fri rett foran 16-meteren til Haugesund, men Nordberg kommer seg inn i situasjonen og får inn en takling.
    8'
    Haugesund etablerer seg på LSKs halvdel. De vinner tilbake ballen ved flere anledninger, men sliter med å finne rom mot et kompakt hjemmelag.
    9'
    Håpløs pasning fra Gislason i retning Ujah. Vristpasningen glir ut over dødlinja og til utspill for gjestene.
    9'
    Djurdic avanserer på venstresiden før han slår inn i feltet. Pedersen sklir ballen unna.
    10'
    Knudtzon fosser framover på venstresiden. Han spiller til Sigurdarson som går ned i duell med Nordberg. Sælen beholder fløyta i hånda til store protester fra hjemmepublikumet.
    11'
    Ujah vender opp midt på gjestenes halvdel. Stikkeren i retning landsmann Nosa blir for upresis og fanges opp av en hvitkledd.
    12'
    Essediri avanserer på høyresiden. Han tar med seg Knudtzon som slår inn. Innlegget havner på tribunen bak mål.
    13'
    Magnusson med et langt oppspill i retning Sigurdarson, men Kråkmo faller av og header ballen inn til egen målvakt.
    15'
    Søgård vinner ballen på midten og flikker videre til Sigurdarson. Han flikker igjen videre til Ujah, men spisskollegaen kommer fra offside.
    16'
    Nosa ypper seg på venstrekanten. Drar seg innover i banen og slår mot landsmann Ujah på lengste stolpe. LSKs toppscorer rekker ikke fram og ballen går utover dødlinja.
    17'
    Kippe går hardt inn en duell med Sørum som blir liggende. Haugesund spiller ballen ut over sidelinja.
    17'
    Haugesunds toppscorer kommer seg på beina igjen.
    17'
    Søgård finner Nosa som er helt alene sentralt på midtbanen. Nigerianeren avanserer og får frispark 35 meter fra Haugesunds mål.
    19'
    Essediri svinger frisparket inn i boksen. Kristiansen kommer ut og fanger ballen i duell med Kippe.
    19'
    Pozniak slår inn mot Sørum i boksen, men Pedersen kommer seg foran og bryter. Haugesund beholder ballen.
    20'
    Gislason vinner ballen ti meter utenfor egen 16-meter og får frispark.
    20'
    Pedersen slår opp mot Ujah som header ned i beina på Sigurdarson. Islendingen får ikke skikkelig kontroll på ballen og mister den.
    21'
    LSK mister ballen på vei framover. Søgård river ned Sørum i kamp om ballen. Frispark til gjestene ti meter inn på motstanders banehalvdel.
    22'
    Frisparket lempes inn i feltet. Ballen havner tilslutt hos Pozniak som skyter høyt over.
    23'
    Sørum stusser et oppspill i retning Djurdic som er på vei igjennom, men Eriksen er våken og følger løpet fra sin backposisjon. LSK-backen får også frispark i den samme duellen.
    24'
    Ujah flikker ballen forbi Skjerve og takles. Frispark til vertene midt på FKHs banehalvdel.
    26'
    Mål for Lillestrøm!
    Lillestrøm 1 - 0 Haugesund
    Mål: Bjorn Sigurdarson
    Essediri svinger frisparket inn i boksen. Sigurdarson stiger til værs og header ballen i det lengste hjørnet. Det er islendingens første scoring i eliteserien siden hjemmekampen mot Kongsvinger i fjor.
    26'
    LSK fortsetter å fosse framover. Ujah får noe heldig ballen videre til Knudtzon som slår inn. Innlegget går over alt og alle.
    28'
    Sigurdarson får en ny mulighet. LSK-spissen forsøker å dra seg forbi Kråkmo, men venstrebacken får stokket beina og slår ballen unna.
    29'
    Frispark fra Haugesund svinges inn i feltet. Djurdic går ned i knestående, men ballen treffer Pozniak på bakerste stolpe. Han får lite ut av den situasjonen. LSK overtar.
    32'
    Nosa klemmer til fra 22 meter. Kristiansen må virkelig strekke seg for å avverge forsøket til venstrekanten.
    32'
    Essediri sender et oppspill i retning Ujah. Spissen får hodet på ballen og stusser den videre, men ingen lagkamerater lukter den muligheten. Haugesund overtar.
    34'
    Kippe med en pasning mot Ujah, men spissen kommer fra offside.
    36'
    Nygaard spiller i bakrom i retning Sørum. Pasningen blir for lang for spissen.
    36'
    Gult kort til Lillestrøm
    Kommer for sent inn i en takling Djurdic. Frispark til gjestene på 35 meter.
    36'
    Kråkmo skyter, men skuddforsøket går rett på Magnusson som holder forsøket.
    37'
    Ujah forsøker å vende med en Haugesund-spiller i ryggen. Gjestene får frispark i duellen rett utenfor egen fem-meter.
    38'
    Djurdic jobber hardt og stresser Kippe til å slå rett i han. Haugesund vinner et innkast som de ikke får noe ut av.
    40'
    Sørensen slår inn fra høyrekanten. Essediri må klarere to ganger før han får ballen ut til corner.
    40'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Nordberg stiger til værs inne i feltet og header ballen så å si rett opp. Magnusson fanger ballen.
    40'
    Gult kort til Haugesund
    I duell med Knudtzon må han tilslutt strekk ut foten for å stoppe kantspilleren.
    42'
    Essediri slår frisparket fra 25 meter inn i feltet. Får et nytt forsøk ettersom dommer Sælen ikke har blåst.
    43'
    Forsøk nummer to fra Essediri har retning mot lengste stolpe. Kristiansen kommer ut og fanger innlegget.
    43'
    Søgård slår ballen opp i hånda på Nygaard og får frispark. Der er LSKs midtbanesliter heldig som får frispark.
    44'
    Bangura skyter fra skrått hold. Høyt over.
    45'+1
    Det er lagt til ett minutt i første omgang.
    45'+1
    45'+1
    Hjemmelaget leder 1-0 etter første omgang på Åråsen. Bjørn Bergmann Sigurdarson headet vertene i ledelsen etter 26 minutter. Islendingen gjorde slutt på 851 minutters måltørke da han fikk hodet på Essediris dødball. Gjestene fra Haugesund har skapt svært lite i løpet av første omgang. Sånn sett er det en fortjent ledelse til Henning Bergs mannskap.
    I pausen har tidligere LSK-trener Tom Nordlie delt ut tre hjertestartere til ulike idrettslag og foreninger på Romerike.
    Lagene har kommet ut på banen igjen og gjør seg klare for andre omgang.
    45'
    Haugesund med avspark i andre omgang.
    46'
    Gislason vinner ballen på midten og får den fram til Sigurdarson. Islendingen er på vei igjennom, men får en dårlig berøring og får ikke skikkelig kontroll på ballen. Kristiansen kaster seg inn i situasjonen og fanger ballen.
    47'
    6612 tilskuere har kommet innenfor portene på Åråsen i ettermiddag.
    48'
    Djurdic blir spilt gjennom, men løper i offside.
    49'
    Sigurdarson finner Nosa på venstresiden. Han finner landsmann Ujah på lengste stolpe. Spissen får sendt avgårde en heading. Den går via en Haugesund-spiller før Kristiansen får fanget den foran målstreken.
    50'
    LSK-spillerne kombinerer og tilslutt løper Bergmann Sigurdarson seg fri. Han rekker akkurat ballen får den går ut over dødlinja. Hælsparket til Eriksen blir for løst. Kråkmo klarerer via LSK-backen og til utspill.
    52'
    Haugesund spiller ballen seg i mellom midt på banen. Bangura spiller den ut til høyre hvor Sørum har beveget seg. Etter flere dueller om ballen er det tilslutt Gislason som vinner den.
    54'
    Kippe får inn en takling på Sørum som er i ferd med å løpe seg fri. Viktig inngripen fra LSK-kapteinen.
    55'
    Nosa drar seg inn fra venstrekanten og lader skuddfoten. Skuddet går via Skjerve. Retningsforandringen holder på å lure Kristiansen, men sisteskansen kommer seg bak ballen og holder avslutningen.
    56'
    Lillestrøm 2 - 0 Haugesund
    Mål: Anthony Ujah
    Essediri slår et meget presist innlegg inn i boksen. Ujah stiger til værs mellom Haugesund-stopperne og header inn 2-0. Det er hans sjette mål for sesongen.
    56'
    Haugesund slår inn fra venstre. Eriksen header unna foran bannebrasken på Sørensen.
    58'
    Djurdic legger igjen med brystet i beina på spissmakker Sørum. Han forsøker å chippe gjennom spissmakkeren, men ballen sklir helt inn til Magnusson.
    60'
    Lillestrøm 3 - 0 Haugesund
    Målgivende: Erling Knudtzon
    Knudtzon slår inn fra venstrekanten. Måltyven Ujah har dratt seg på bakerste stolpe. Der får han stå helt alene og stange inn sitt andre i kampen og sjuende for sesongen.
    60'
    LSK er dødelig effektive i denne kampen. Sålangt har vertene scoret så å si på alle sjansene de har skapt.
    61'
    Ujah er sulten på flere scoringer og jakter en pasning mot Haugesund-keeper Kristiansen. Målvakten får frispark.
    62'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Eirik Mæland
    Ut: Umaru Bangura
    62'
    Ujah får rettvendt seg i duellø med Skjerve, men en dårlig berøring gjør at han aldri får dratt seg i skuddposisjon. LSK-spissen er mye involvert for øyeblikket.
    63'
    Eirik Mæland
    Sigurdarson får stusset ballen ut av feltet.
    63'
    Nordberg header unna. Ballen havner hos Nosa som skyter, men over mål.
    64'
    Igjen er Sigurdarson nede i eget felt og får stusset ballen ut.
    66'
    Haugesund forsøker å kombinere like utenfopr LSKs 16-meter. Kippe kommer i mellom og får klarert.
    68'
    Frispark til gjestene midt på LSKs halvdel. Kråkmo svinger den inn. Djurdic går opp på bakerste stolpe, men avslutningen treffer bare nettmaskene på oversiden av målet til Magnusson.
    69'
    Ny god sjanse for vertene. Ujah får til slutt avsluttet fra skrått hold, men Kristiansen redder.
    70'
    Og nå skjer det mye foran målene på Åråsen. Gjestene fra Haugesund trykker skikkelig på foran Magnusson. Det første skuddforsøket fra Sørensen redder islendingen i mål. Ballen spretter fram og tilbake før de igjen får avsluttet. Forsøket holder Magnusson.
    71'
    Knudtzon slår inn fra høyre. Nosa og Ujah sprinter inn i boksen. Sistnevnte stopper opp og slår ut med armene. Dermed blir det ingenting ut av den situasjonen.
    73'
    Andreassen får dratt seg fri og skutt fra skrått hold. Avslutningen må Magnusson slå til corner.
    73'
    Magnusson blir liggende nede etter en duell etter hjørnesparket. Den islandske målvakten kommer seg etterhvert på beina igjen etter behandling fra fysioterapaut Geir Kåsene.
    74'
    Slås mot første stolpe. LSK får klarert.
    74'
    Mæland spiller vegg med Djurdjic. Innbytteren får tilbake ballen. Skuddet går tilside for mål.
    76'
    Kråkmo klarerer unna på første stolpe.
    77'
    Lillestrøm 4 - 0 Haugesund
    Målgivende: Bjorn Sigurdarson
    Søgård vinner tilbake ballen og spiller til Sigurdarson. Han bruker utsiden av foten og finner Nosa. Iskaldt drar han seg rundt Kristiansen og setter inn 4-0.
    78'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Ohi Omoijuanfo
    Ut: Erling Knudtzon
    81'
    Løfter drakta over hodet og viser en t-skjorte med påskrift etter scoringen og får gult for feiringen.
    81'
    Mæland og Søgård smeller sammen i en takling. Førstnevnte går seirende ut av duellen om ballen.
    84'
    Nygaard holder igjen Nosa når han skal avansere forbi han. Frispark til vertene på 20 meter.
    85'
    Inn: Stian Ringstad
    Ut: Bjorn Sigurdarson
    85'
    Lillestrøm 5 - 0 Haugesund
    Målgivende: Ohi Omoijuanfo
    Omoijuanfo legger ballen tilrette for skudd for Nosa, som skyter via en Haugesund-spiller. Nosas andre og LSKs femte i kampen.
    86'
    Gabrielsen fosser framover på midtbanen og forsøker å stikke igjennom Ujah. Pasningen blir for lang og sklir inn til Kristiansen.
    88'
    Djurdjic spilles igjennom på høyresiden. Haugesund-spissen løper i offside og blåses av.
    89'
    Gjestene kombinerer på venstresiden. Bamberg slår inn, men Magnusson plukker enkelt ned innlegget.
    90'+1
    Det er lagt til minimum tre minutter.
    90'+1
    Djurdjic holder på å komme alene med Magnusson, men rekker ikke fram på gjennomspillet. Magnusson fanger ballen.
    90'+3
    90'+3
    Det er over på Åråsen. Etter en formidabel andre omgang av LSK vinner de tilslutt hele 5-0 og tar sine første poeng på eget gress denne sesongen. Det var lagets 20-åringer som sto for scoringene i denne kampen. Bjørn Bergmann Sigurdarson sendte hjemmelaget i ledelsen i første omgang før nigerianerne Anthony Ujah og Nosa Igiebor scoret to ganger hver etter hvilen.