2-1
2 508
2 939

Hei og velkommen til denne kveldskampen fra Åråsen mellom Lillestrøm og KFUM. Sola stråler her i Lillestrøm og gressmatta ser strålende ut etter denne, lille pausen fra Eliteserien.
    Lillestrøm ligger foran dagens kamp på en skuffende 12.plass. Dette har mye med hjemmeformen å gjøre. De har faktisk ingen trepoengere her på Åråsen så langt denne sesongen. Samtidig møter de et av de sterkeste bortelagene så langt denne sesongen. KFUM har faktisk 3-2-0 på reise så langt.
    Lillestrøm fikk med seg tre poeng borte mot Tromsø før ferien, og var kanskje noe heldig der med uttellingen på sjansene. Runden før der var de noe uheldig hvor de tapte 1-2 borte mot Odd. Forrige hjemmekamp endte med 0-3 mot Fredrikstad. Lillestrøm har med andre ord mye å bevise her i dag. Det er virkelig på tide å snu formen her på Åråsen.
    Forventningen til Lillestrøm var klart større enn hva de har innfridd så langt. Totalt står de med 4 seire, 1 uavgjort og 6 tap på de første 11 kampene. Det blir spennende å se om de har klart å bli mer samspilt til å utfordre lagene lengre opp på tabellen resterende del av sesongen.
    KFUM har derimot overrasket de aller fleste, og kanskje også seg selv. Ligger foran denne runden på en sterk 7.plass. Siste kamp før ferien dominerte de banespillet mot Sandefjord, men likevel endte det 3-3 i en kamp hvor KFUM fikk spille med 11 mot 10 i nærmere en time. Forrige bortekamp for KFUM var også et sterkt resultat. Der ledet de faktisk 2-1 borte mot Bodø/Glimt, men det endte der til slutt 2-2.
    Forrige gang disse lagene møttes her på Åråsen var det i OBOS-ligaen. Lillestrøm vant da 2-0 etter scoringer fra Lehne Olsen og Kairinen. Lillestrøm er favoritter til dagens kamp, men dersom man ser på tabellen og statistikken for borte- og hjemmekamper så langt denne sesongen burde KFUM være store favoritter.
    0'
    Dommeren må blåse etter 2 sekunder av kampen da hjemmefansen kaster omtrent 100 tennisballer på banen ved kampstart. Markering mot VAR der altså. Ballene ble kjapt plukket opp, men her kommer det flere. Sen kampstart, men på Romerike vil de ikke kjapt hjem i kveld.
    0'
    Da er banen ryddet for baller og vi er i gang igjen. Da blir det bare der lagt til drøye 3 minutter ekstra i første omgang.
    3'
    Va spilles opp på venstre og kommer seg til dødlinja. Slår inn til Lehne Olsen som må avslutte med hælen, men den klareres før den når mål.
    4'
    Hjemmelaget ser ut til å ta tak i banespillet fra start her.
    5'
    Stor sjanse for Ibrahimaj da han spilles opp omtrent 8 meter ut fra mål av Åsen. Avslutter mot mål, men den blokkeres av Aleesami som er fint inne i situasjonen. Ender med corner.
    6'
    Slås rett inn til Ødegaard som holder den i fast grep.
    6'
    KFUM prøver å komme seg frem i banen her, men Lillestrøm har stått godt i forsvar og stoppet alle forsøk så langt.
    8'
    Lavere tempo i kampen nå. Det har vært, og er, meget varmt her i Lillestrøm i dag. Slik sett fint med sen start på kampen.
    11'
    Gyedu slår inn fra venstre, men Garnås klarerer.
    12'
    KFUM har klart å komme seg godt inn i kampen etter at Lillestrøm kjørte de første minuttene. Spilt seg opp til et par innlegg og har langt mer ballinnehav her nå.
    12'
    Tønnessen har rom på venstre og avanserer, men slår en upresis pasning mot Åsen og mister. Det stemmer ikke helt for Lillestrøm for øyeblikket.
    13'
    Svindland spilles nesten alene inn i bakrom, men pasningen fra Gyedu er litt for hard.
    14'
    Nå roter de fælt i de bakre rekker hos Lillestrøm. Frispillingen fra keeper og forsvaret er ikke veldig presist, og det er like før KFUM bryter høyt i banen flere ganger.
    15'
    Frispark midt inne på KFUM sin banehalvdel. Løftes inn i feltet, men Aleesami header unna.
    16'
    Lehne Olsen får ballen i feltet og header mot mål, men den går via en motspiller og ut til corner.
    17'
    Mål for Lillestrøm!
    Lillestrøm 1 - 0 KFUM
    Mål: Espen Bjørnsen Garnås
    Garnås kjemper ballen inn fra kloss hold med hodet! Ballen spretter i feltet og treffer Nouri i brystet før den spretter rett opp. Der er Garnås sterk og header i mål helt inne ved målstreken.
    18'
    Hjørnespark til Lillestrøm
    18'
    Lillestrøm scorer altså i en periode der KFUM har kjempet seg inn i kampen og for en stund ført kampen her.
    21'
    Slås raskt i bakrom fra 35 meters hold, men Larsson henger fint med og kommer seg til ball og skjermer ut over dødlinja.
    23'
    KFUM bryter og kommer to mot to. Hedenstad kommer ut i en duell hvor Garnås også er i, men de klarer å kommunisere så keeper klarerer.
    24'
    Nouri slår inn fra høyre. Lundemo er nede i eget felt og klarerer til corner. Ikke umulig å få den ut til innkast eller ut i banen.
    25'
    Garnås er sterk i begge ender av banen. Header ballen ut.
    25'
    Lillestrøm bryter og setter fart. Ibrahimaj spiller inn mot Vá, men Aleesami er fint tilbake og avverger til corner.
    26'
    Ender i ny corner etter klarering fra første stolpe.
    27'
    Keeper er ute og bokser unna.
    27'
    Offside for Lillestrøm
    28'
    Lillestrøm fortsetter å spille seg ut bakfra, men det blir oftere farlig da KFUM enten bryter eller vinner tilbake ballen. Enn så lenge har KFUM gjort helt riktig i å presse Lillestrøm høyt her.
    29'
    Klareres.
    29'
    Lillestrøm står høyt og det utnytter KFUM. Slås i bakrom til Nosa Dahl som starter fint. Gabrielsen er på etterslep og den offensive midtbanespilleren får avsluttet, men Hedenstad henger fint med og redder mesterlig!
    31'
    Lehne Olsen forlenger til ny corner fra første stolpe.
    32'
    Klareres av Lundemo.
    32'
    Kort til medspiller.
    33'
    Ibrahimaj er god da han danser seg forbi på høyre kant. Innlegget klareres ut til Lillestrøm som opprettholder presset. Vá får ballen på venstre og drar seg inn før han prøver seg, men forsøket blokkeres.
    34'
    Løftes inn til Gabrielsen som vinner duellen, men headingen går en liten meter over mål.
    36'
    Gabrielsen setter seg ned og dommeren blåser. Resten av spillerne utnytter pausen til å drikke. Gabrielsen går også av banen da ingen kom for å se til han.
    39'
    Lundemo er sent opp i Rasch og feller han. Burde han ikke ha gjort da Åsen er kjapt oppe bak han og vinner ballen i en god posisjon. Har vist noe temposvakheter her i første omgang, Lundemo.
    41'
    Ser nesten ut som at gressmatta er så bra her at det til tider triller for godt for spillerne. Får ofte ballen litt langt foran seg her.
    42'
    Åsen møter på første og forlenger, men ballen går langt over mål.
    42'
    Frispark
    43'
    Rasch med en svak pasning mot egen keeper. Åsen jakter, men ballen triller raskere enn hva hjemmelagets kaptein klarer å løpe. Ødegaard klarerer.
    44'
    Lundemo mister langt inne på egen banehalvdel, men Gabrielsen er aktsom og kommer til i tide. Vinner ballen og overtar.
    45'
    45'
    Nosa Dahl går ned i en løpeduell med Gabrielsen. Dommeren er godt plassert og lar spillet gå. KFUM-spillerne roper på frispark og kort til Gabrielsen, men møtes med en pekefinger og påminnelse om å ikke protesterer mot dommer.
    45'+1
    KFUM er gjennom til en stor sjanse, men misser pasningen like foran mål. Frisparket tas raskt av Rasch. Inn til Nosa Dahl som bare skal servere Hestnes foran mål, men han spiller ballen litt for langt inn i feltet og den går forbi midtbanespilleren. Der henger ikke Lillestrøm-spillerne med i det hele tatt og det burde blitt en utligning!
    45'+2
    Gult kort til Lillestrøm
    Félix Vá
    Feller Nouri med et spark mot kroppen.
    45'+3
    Enorm mulighet for Lehne Olsen og Lillestrøm! Spissen spilles gjennom i bakrom og kommer alene med keeper. Må dra seg litt ut til venstre for å unngå å bli løpt opp. Treffer ikke hundre prosent med balltreffet og Ødegaard får reddet fint. Det er en sjanse du skal score på, Lehne Olsen!
    45'+4
    45'+4
    En jevnspilt første omgang her på Åråsen hvor begge lag har skapt sine sjanser. Lillestrøm er i føringen etter at Garnås kjempet inn en haeding fra kloss hold på corner. Deretter har KFUM skapt to gode sjanser hvor Nosa Dahl kommer alene med keeper, samt hvor Nosa Dahl bommer på et innspill mot Hestnes alene foran mål. På motsatt banehalvdel burde Lehne Olsen ha scoret da han på overtid kommer alene mot keeper, men avslutter upresist.
    45'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Erling Knudtzon
    Ut: Eric Larsson
    45'
    Spillerbytte - KFUM
    Inn: Teodor Berg Haltvik
    Ut: Remi Andre Svindland
    45'
    KFUM triller ball her innledningsvis.
    46'
    Mål for KFUM!
    Lillestrøm 1 - 1 KFUM
    Mål: Johannes Andres Nunez Godoy
    Spesielt mål da Nunez får enorme rom, og ballen får han fra en Lillestrøm-spiller. Det er Knudtzon som akkurat har kommet innpå som sliter. Han lar bare Nunez gå rett forbi og dermed kommer spissen alene mot Gabrielsen som bare rygger og rygger. Det etter at Garnås selger seg helt. Det utnytter spissen og plasserer ballen bort i lengste.
    47'
    Inn: Frederik Elkaer
    Ut: Erling Knudtzon
    Knudtzon må gi seg før han har spilt 5 minutter. Dessverre gjør han ikke stort annet enn å bidra til at KFUM utligner her.
    50'
    Åsen slår i bakrom mot Và, men den er litt for lang og går ut over dødlinja.
    52'
    Lite som stemmer for Lillestrøm-spillerne her nå. Feilpasninger og i tillegg mye svake involveringer i bakre rekker.
    53'
    Stopp i spillet da hjemmefansen lager masse liv. Det er nok en medisinsk hendelse på tribunen. Helsepersonell på Lillestrøm-benken skjønner alvoret da dommeren også skjønner at han skal blåse av. Det klappes etter kort tid fra publikum i nærheten og dommeren klargjør kampen igjen.
    56'
    Det er fortsatt stopp i spillet her, men lagene står klare nå.
    58'
    Da er vi i gang igjen!
    58'
    Lillestrøm triller ball nå. KFUM noe lengre bak i banen.
    59'
    Det bekreftes her at det var en person som besvimte, men er ved bevissthet. Det går altså fint med vedkommende på tribunen.
    60'
    Inn: Alexander Røssing-Lelesiit
    Ut: Vebjørn Hoff
    60'
    Hjemmelaget fortsetter å trille ball, men sliter med å skape målsjanser her.
    62'
    Gyedu kommer på venstre og vinner corner for KFUM. Vært frisk på venstre vingback i dag.
    63'
    Klareres på første stolpe.
    63'
    Gabrielsen skal slå en ball i bakrom, men den er meget upresis og går helt inn til keeper. Ser ikke ut til at Lillestrøm-spillerne har slått mange langpasninger eller bakromspasninger i pausen fra Eliteserien. Det har rett og slett vært mye tynn suppe det de har levert med ball her i dag.
    66'
    Elkær spiller fint inn til Røssing-Lelesiit i feltet. Innbytteren tar ned ball og avslutter svakt mot mål. Den blokkeres før den når mål. En stor sjanse som misbrukes med en lite klinisk avslunting av unggutten der.
    69'
    Inn: Ayoub Aleesami
    Ut: Momodou Lion Njie
    70'
    Ballen spretter like foran mål, og det er bingo hvem som når frem på ball først, men Lillestrøm får klarert før en KFUM-spiller kommer til!
    70'
    Det er nok to lag som ser muligheten for 3 poeng her i dag. Resultatet av det ser vi trolig her nå når det bølger mye frem og tilbake.
    71'
    Nunez får ballen like utenfor 16-meteren og prøver seg, men avslutter godt over mål.
    73'
    Inn: Obilor Denzel Okeke
    Ut: Petter Nosa Dahl
    73'
    Inn: Mame Mor Ndiaye
    Ut: Johannes Andres Nunez Godoy
    73'
    Inn: Sander Moen Foss
    Ut: Kristoffer Tønnessen
    Tønnessen har haltet en god stund her. På tide å få byttet ut han.
    73'
    Røssing-Lelesiit har ikke hatt noe veldig godt innhopp her så langt. Mister igjen ballen og KFUM overtar.
    75'
    Hestnes fyrer av fra drøye 20 meter. Hedenstad redder fint.
    75'
    Gyedu slår nydelig inn til Haltvik som løper seg fri foran mål og får headet fra 7-8 meters hold. Treffer godt på hodet, men ballen sniker seg like over mål! Garnås bommer på ballen i situasjonen før og blir deretter rundingsbøye da Okeke dribler på kant.
    76'
    Rasch er nede for en liten telling, men er oppe på bena og klar for videre spill.
    77'
    Nouri setter seg ned og virker å være ferdig for dagen.
    78'
    Inn: Håkon Hoseth
    Ut: Amin Nouri
    78'
    Frispark
    79'
    Det er ikke all verden til fotballkunst vi ser ute på den fine gressmatta nå. Det begynner å bli et frustrerende hjemmepublikum også ved siden av her.
    80'
    Gult kort til KFUM
    Akinshola Akinyemi
    Feller Vá med en takling bakfra. Kommer i god fart der, men gult kort holder for dommeren og VAR. Hadde blitt strengt med noe mer der.
    81'
    Åsen løfter inn fra venstre kant, men den slås alt for lavt og klareres.
    82'
    KFUM kommer direkte fra frisparket da Moen Foss bommer helt på ball. Vá er heldigvis årvåken og løper opp en motspiller og avverger.
    83'
    Lillestrøm vil mer enn de får til nå. Mottak, ballbehandling og pasninger er godt under det man forventer av dette laget.
    85'
    Midt inne på motstanders banehalvdel. Løftes inn foran mål, men Ødegaard er fint ute og bokser unna.
    85'
    Lillestrøm 2 - 1 KFUM
    Mål: Sander Moen Foss
    Målgivende: Frederik Elkaer
    Elkær får rom på venstre og løfter fint inn i feltet. Moen Foss stiger til værs og header ballen i mål via bakken og ned i hjørnet. Sterkt gjort av høyrebacken.
    85'
    Det var noe slikt Lillestrøm trengte her da de slet med å skape sjanser. Få fyllt opp i feltet og vinne dueller. Så får vi se om KFUM kan svare her da?
    87'
    Haltvik drar av 3-4 spillere og kan avslutte fra 20 meter, men er uselvisk og gir videre til Hoseth. Sistnevnte mister og Lillestrøm får klarert.
    89'
    KFUM presser Lillestrøm langt bak i banen her nå. Har masse krefter igjen som de kanskje har spart alt for lenge på?
    89'
    Rasch kaster langt inn fra høyre, men Lillestrøm får klarert.
    90'
    Nå er de virkelig baktunge, Lillestrøm. Alle spillerne var en stund innenfor egen 16-meter i åpent spill.
    90'
    Ballen løftes inn i feltet, men Hedenstad er ute på den og plukker. Legger seg ned og bruker god tid.
    90'+1
    KFUM kombinerer og spiller god angrepsfotball nå, men Lillestrøm klarer å stoppe forsøket rundt 16-meteren hver gang. Det bites nok noen negler blant hjemmefansen nå som bortelaget legger så press på Lillestrøm her.
    90'+2
    Sander Moen bommer totalt på en klarering og gir bort en corner.
    90'+3
    Garnås header unna.
    90'+3
    Rasch finner nesten Gyedu på bakerste. Går via en motspiller og ut til corner.
    90'+3
    Garnås er igjen sterk i eget felt og header ut.
    90'+4
    Ballen slås tilbake, men Hedenstad er ute og bokser unna.
    90'+4
    KFUM kjører noe voldsomt her nå. Mange innlegg og forsøk som klareres fra Lillestrøm i eget felt.
    90'+4
    Haltvik dribler seg nesten helt gjennom til keeper, men der kommer Garnås inn i duellen. Han faller når han er på etterskudd, noe som ser veldig rutinert ut da han trolig får et billig frispark. Uansett godt gjort av midtstopperen.
    90'+6
    Frispark
    90'+6
    KFUM kan komme på en overgang, men Lundemo er god da han går i press og gir bortelaget dårlig utsikt til å slå langpasningen.
    90'+6
    Røssing-Lelesiit får nok sitt beste minne så langt i LSK-drakten da han tre ganger knaller til skulder mot skulder i duell mot Aleesami. Til slutt klarer han å sette KFUM-spilleren ut av posisjon og vinner innkastet.