55'
1-0

Hei. Da er det bare å ønske hjertelig velkommen til denne live-dekningen av kampen mellom Lillestrøm og Tromsø.
    Tromsø gjester altså Åråsen, og TIL har vært et av de desidert mest omtalte lagene i fotball-Norge denne uken.
    Årsaken er sparkingen av Steinar Nilsen, og i kveldens kamp er det hans assistent Bård Flovik som leder laget. TIL-ledelsen gikk ikke ut med noen årsak til at Nilsen måtte gå, men senere har det kommet fram at den tidligere Italia-proffens tillit var tynnslitt blant deler av spillergruppen. Andre har sagt at de hverken forstår eller stiller seg bak sparkingen av Nilsen, så meningene er tydeligvis delt.
    Uansett blir det spennende å se hvordan Tromsø ser ut. LSK på sin side gjennomførte en meget god bortekamp mot Stabæk sist, men kollapset fullstendig på slutten. Uansett mye å bygge videre på fra forrige helgs prestasjon.
    Vi kommer tilbake herfra nærmere kampstart, med lagoppstillinger også videre.
    Tromsø kommer sannsynligvis i 4-5-1, som fort blir 4-3-3 når de angriper: Heigre - Antonsen, Ødegård, Wangberg, Nordbye - Andersen, Hansson, Landu Landu, Kind Bendiksen, Åsen - Ondrasek.
    LSK i en variant av 4-4-2: Origi - Timisela, Amundsen, Kippe, Ringstad - Ofkir, Lundemo, Margeirsson, Martin - Friday, Knudtzon.
    Dagens hoveddommer er Tommy Skjerven. Med seg på linjene har han Harald Strand og Ole Johan Løvberg. Omar Rafiq er fjerdedommer.
    Da er det utmarsj!
    LSK med ballen i åpningsminuttet. TIL får innkast.
    2'
    Ondrasek får frispark i en duell på midtbanen.
    2'
    Så gjør Friday det samme i duell med Christian Landu Landu.
    3'
    Nok et frispark på midtbanen. Denne gangen til TIL. Tommy Skjerven er i hvert fall på fra start av.
    4'
    Martin ruller ut til Ringstad, som får sitt innlegg blokkert. Martin forsøker legge igjen til Lundemo, men TIL-forsvaret bryter.
    5'
    Ondrasek tråkler litt på ball før han forsøke å skyte. Kippe blokkerer.
    7'
    Åsen skaffer Tromsø frispark etter en duell med Stian Ringstad.
    7'
    Trønderen skal selv slå frisparket med sin fine venstrefot.
    8'
    Forsøket blokkeres.
    8'
    Andersen blåses korrekt av for en hands etter en duell med Frode Kippe.
    10'
    LSK med en del folk høyt i banen. Ender med at Stian Ringstad mister den nede ved dødlinjen.
    11'
    Foreløpig har det ikke skjedd noen verdens ting foran de to målene. Tromsø faller som ventet ned i 4-5-1 når LSK har ballen, med Landu Landu dypest, sentralt i banen.
    13'
    Tromsø får angripe med et innkast høyt i banen, etter et svakt utspill av Origi. Ender med at Ondrasek slår bort ballen.
    15'
    Tromsø forsvarer seg godt, og kan fort skape noe på kontringer her. LSK har knapt en bevegelse foran ballfører, og dermed blir det svært lite spill i lengderetning mål.
    17'
    Wangberg rydder unna etter at Ofkir slår inn fra høyre.
    17'
    Stor Tromsø-sjanse! Finnur Margeirsson mister ballen og Magnus Andersen setter fart framover. Han slår ballen inn langs bakken, men Margeirsson løper i hvert fall hjemover og sklir ballen rett utenfor stolpen og til corner.
    19'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Gjermund Åsen
    Ender hos Origi etter litt klabb og babb.
    19'
    Ondrasek vinkes korrekt av for offside da han er på vei alene med Origi.
    22'
    Timisela slår inn fra høyre. Heigre plukker ballen enkelt.
    24'
    Dette er direkte kjedelig!
    25'
    Fryktelig tamt på Åråsen. Må være den kjedeligste snaue halvtimen som har blitt spilt her så langt i sesongen. Kun en grei Tromsø-sjanse da de kontret ved Magnus Andersen. LSK har skapt nada!
    26'
    Friday går i bakken og vil ha frispark rett utenfor 16-meteren, nede ved sidelinjen. Skjerven vinker spillet videre.
    27'
    Lundemo og Andersen i duell på midten. LSK-spilleren får frispark.
    28'
    Andersen er på farten igjen ute til høyre. Slår inn, men Origi plukker greit.
    28'
    Lillestrøm får tildelt et hjørnespark
    Corneren ser egentlig elendig ut, men ender i hvert fall med at Margeirsson får skutt mot mål. Utenfor og til femmeter.
    28'
    Knudtzon vinner på hodet inne i boksen, men vinkes av for offside.
    32'
    Tromsø med noen trekk, før de spiller seg ut og LSK får innkast.
    34'
    Wangberg nikker et frispark videre inn i feltet, men Origi kommer ut og plukker ballen.
    35'
    Kampens største målsjanse da Tromsø plutselig kommer tre alene mot Frode Kippe. Hansson spiller videre til Gjermund Åsen, som kommer alene med Origi. Keeperen står lenge på beina og redder mesterlig.
    37'
    Tromsø med nok et frispark som slås kort. Ender etter hvert inne i boksen, hvor Frode Kippe rydder unna.
    41'
    Ondrasek med et innleggsforsøk, som blir et type skudd. Origi holder avslutningen greit.
    42'
    Friday tar ned ballen feilvendt inne i boksen. Vender opp og kommer med et avslutningsforsøk, som dessverre for LSKs del går over.
    43'
    Kommunikasjonsfeil mellom Origi og Ringstad, og sistnevnte må gi til corner. Virket passiv der, Origi.
    45'
    Thomas Kind Bendiksen
    Ender med at Kippe blokkerer Ondraseks avslutningsforsøk.
    45'
    Lundemo rydder unna.
    45'
    45'+1
    Da tar vi pause på Åråsen, heldigvis, for dette har vært grusomt kjedelig. Men Tromsø har vært nære ved et par anledninger, og hadde faktisk fortjent å lede. Sjansen til Åsen var nemlig stor, da Origi reddet.
    TIL har i og for seg levert en solid bortekamp så langt. Ikke sluppet til en eneste målsjanse, men har skapt litt for lite selv. Lillestrøm på sin side har ikke skapt noen ting. Vi får håpe de siste 45 minuttene blir bedre.
    Kristinsson tar grep i pausen og bytter ut to spillere.
    45'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Jørgen Kolstad
    Ut: Mohamed Ofkir
    46'
    LSK virker mer aggressive fra start av.
    46'
    Skulle ikke så mye til det da, riktignok.
    47'
    Tromsø fortsetter som før pause, ligger relativt lavt og tett, med Landu Landu plassert mellom forsvarsfireren og midtbanen.
    48'
    Kolstad i duell med Kent-Are Antonsen, som sklir ballen ut til innkast.
    51'
    Antonsen sparker Kolstad på hælene, og LSK får frispark. Tas kvikt og Lundemo trer til Knudtzon. Han spiller videre til Martin, som lader, men skuddet blokkeres.
    53'
    Lundemo med regi i flere LSK-angrep nå.
    53'
    Marius Lundemo
    54'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Remi Johansen
    Ut: Thomas Kind Bendiksen
    Kind Bendiksen ut med skade.
    54'
    Mål for Lillestrøm!
    Lillestrøm 1 - 0 Tromsø
    Målgivende: Frode Kippe
    Så kommer LSKs scoring, på deres aller første målsjanse i kampen. Corneren slås inn, og der er det masse dueller. Kippe slår Wangberg i lufta og header rett til Martin, som avslutter med bredsiden og i mål. Ikke veldig fortjent, men utrolig viktig for kampen.
    55'
    Nå må Tromsø framover, og vi kan altså få et helt annerledes kampbilde her på Åråsen.
    58'
    Der begynner det å ligne på noe. Ringstad med en flott tofotsdribling, før han skyter. Skuddet går via et TIL-bein, og Heigre må gi retur. Ingen LSK-spillere når den og Tromsø-forsvaret får avklart.
    60'
    Ender med et skudd fra Magnus Andersen på bakre stolpe. Langt over!
    63'
    Timisela fører ballen over hele TILs halvdel. Landu Landu vinner etter hvert ballen.
    66'
    Hans Nordbye med et innleggsforsøk fra høyre, som går grusomt langt over mål.
    67'
    Fred Friday er råsterk og holder seg på beina i to dueller, mens han fører ballen mot mål. Klarer ikke pirke ballen i mål, og Heigre får femmeter.
    68'
    Tromsø med nesten lik sjanse som den Åsen hadde før pause. Denne gangen er det Magnus Andersen som tar med seg ballen framover, etter at Marius Lundemo misser når han skal bryte. Andersen skjærer innover i banen og avslutter mot lengste fra spiss vinkel. Kippe sklir for å blokkere, Origi står lenge og redder unna. Ny god redning av kenyaneren.
    72'
    Et skudd går via Timisela og ut til corner.
    73'
    Magnar Ødegaard løper seg fri på fremste stolpe og header mot mål. Får ikke nok fart i avslutningen, og ballen triller inn til Origi.
    73'
    Tromsø virker nærmere nå!
    74'
    Amundsen får frispark etter en duell med Gjermund Åsen. Sistnevnte fryktelig uenig!
    79'
    Tromsø har løftet laget høyere i banen.
    81'
    Antonsen med skuddforsøk fra 25-30 meter. Ballen går utenfor og Origi får femmeter.
    83'
    LSK med flere trekk i laget, før ballen tres mot Knudtzon. Han får frispark imot seg i duellen med Tromsø-kaptein Simen Wangberg.
    84'
    Fem minutter igjen på Åråsen. Kommer Tromsø med en skikkelig sluttspurt da?
    85'
    Friday på vei fremover. Får frispark.
    86'
    Gult kort til Tromsø
    Magnar Ødegaard
    Får for å ha hindret Friday i overgangen.
    86'
    Gjermund Åsen byr opp Magnus Andersen til vegg, men touchen når han får tilbake ballen er for dårlig, og Origi får nok en femmeter.
    88'
    Knudtzon fører ballen lenge før han forsøker å finne Kind Mikalsen, men Tromsø bryter.
    88'
    Marius Lundemo kåres til Dagens Kanarifugl av en lokal jury.
    89'
    5550 tilskuere på Åråsen i dag.
    89'
    Nordbye med langt frispark. LSK rydder unna.
    90'
    Det er lagt til minimum tre minutter.
    90'+1
    Timisela med strålende back-spill da han vinner ballen fra Magnus Andersen. Vært en av LSKs beste i dag, høyrebacken.
    90'+2
    Ett minutt igjen av tilleggstiden nå. Tromsø har ikke klart å skape noe i sluttminuttene her. Blir bare nesten for nordlendingene.
    90'+3
    Tromsø før et frispark godt inne på LSKs halvdel. Alle kommer opp, inkludert keeper Heigre.
    90'+4
    Det blir også en enorm målsjanse, som Ondrasek stusser mot mål, men Origi redder mesterlig.
    90'+4
    90'+4
    Så var det slutt, i en elendig fotballkamp. LSK tar alle tre poengene, men har nok litt flyt som vinner. Origi med tre gode redninger på TILs tre eneste målsjanser. Lillestrøm hadde to store, men en av de gikk altså i mål.
    Bård Floviks aller første kamp som Tromsøs hovedtrener ender altså med tap. Blir spennende å følge med videre om denne løsningen blir stående ut sesongen.
    Vi teller altså 6-9 i avslutninger. 3-5 på mål.
    Da takker vi av herfra og ønsker dere en god helg videre, med håp om mye bedre fotball enn det vi fikk se på Åråsen i dag.