0-1
Holm22'
Andersson68' (Str.)
1-1

Det nærmer seg derby på Åråsen, hvor Lillestrøm tar imot Vålerenga. Her er det bare å forberede seg på kok, kriging og to lag som vil gi alt. I Lillestrøm sentrum er hjemmelagets supportere allerede godt i gang med oppladningen til kampen. Hjertelig velkommen skal du være til denne live-oppdateringen!
    LSK fikk sin første seier for sesongen mot Mjøndalen på torsdag, mens Vålerenga tapte sin første seriekamp da Aalesund overraskende snudde kampen på Ullevål.
    Vi kommer tilbake med mer herfra når lagoppstillingene offentliggjøres. Heng med.
    Da er lagene klare. LSK mønstrer samme mannskap som de slo Mjøndalen med, mens Kjetil Rekdal gjør en rekke endringer. Markus Nakkim kommer inn for en skadd Kjetil Wæhler, men også Alexander Mathisen, Herman Stengel og Daniel Braaten er nye fra 11'eren mot Aafk.
    Begge lags keepere er i gang med sine respektive oppvarminger på den grønne flotte Åråsen-gressmatten.
    Dagens oppgjør blir det 69. i rekken mellom LSK og VIF. Statistikken på de foregående 68 lokalderbyene er 23-22-23.
    På Åråsen blir det nesten alltid en vinner. På 34 Åråsen-oppgjør er det bare blitt uavgjort seks ganger. De to klubbene har vunnet 14 ganger hver på Åråsen i de sesongene lagene har spilt på samme nivå siden 1975.
    Det begynner å fylle seg opp på Åråsen. Her blir det trolig fullt, slik det pleier å være i disse kampene.
    Da er lagene på vei ut på gressmatta.
    Supporterne fra Oslo med blussing på bortefeltet.
    Derbyet er i gang!
    1'
    LSK rett i angrep.
    2'
    Lillestrøm får tildelt et hjørnespark
    Bjørn Helge Riise
    Riise slår presist inn og Kippe stiger til værs. Han styrer ballen mot lengste hjørne, men headingen går utenfor.
    2'
    Braaten er sterk og får frispark i duell med Vilhjalmsson. Ender med en lang pasning mot Deshorn Brown, som går over ende ute ved reklameskiltene.
    4'
    Amundsen får frispark i duell med Brown, som har foten for høyt oppe.
    5'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Herman Stengel
    Braaten fikser corner i duell med Riise. Origi kommer ut og bokser unna.
    7'
    LSK kontrer, men pasningen mot Fofana er for lang.
    8'
    VIF med flere kombinasjoner ute til venste før Stengel forsøker vri det mot Mathisen. Femmeter.
    9'
    Vålerenga biter seg fast. Daniel Fredheim Holm fyrer av gjestenes første avslutning mot mål, men skuddet går utenfor stolpen til Origi.
    10'
    Amundsen med håpløs tversoverpasning inne på LSKs halvdel. Zahid bryter og VIF angriper. Ballen havner hos Brown, som sentrer der han burde skutt. LSK får kontroll.
    13'
    Braaten runder Riise og slår inn foran mål. LSK-forsvaret får en tå på ballen før Origi holder den.
    13'
    Stor stemning på tribunen, men foreløpig har det vært litt tamt ute på banen.
    14'
    Stian Ringstad
    Riise fikser en LSK-corner. Kippe får stå fullstendig alene på bakre stolpe, men headingen går utenfor.
    14'
    Margeirsson er sen i en duell med Braaten, som får frispark.
    16'
    LSK kontrer ved Friday og Knudtzon. Førstnevnte skyter på mål, men Langer redder greit.
    17'
    Vålerenga har hatt ballen mest i åpningen av denne kampen. Flere trekk innad i laget på egen banehalvdel for øyeblikket.
    19'
    Fredheim Holm og Zahid kombinerer, men ingen av de får avsluttet og ballen ruller inn til Origi.
    20'
    Banens beste foreløpig har vært Daniel Braaten. Kommet seg rundt på venstresiden flere ganger og viser også sin enorme fysikk i alle dueller.
    21'
    Åråsen-publikummet skriker på straffe da Fofana går i bakken, men dommer Ken Henry Johnsen vinker spillet videre.
    22'
    Fofana fyrer av fra distanse, men skuddet er enkelt for Langer.
    22'
    Mål for Vålerenga!
    Lillestrøm 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Daniel Fredheim Holm
    Målgivende: Ghayas Zahid
    Herregud for en scoring! Fredheim Holm skjøt istad. Nå har han stilt inn siktet. Zahid legger ballen til kantspilleren, som får tid til å sikte på 18-19 meter. Med venstrefoten banker han ballen helt oppe i Origis høyre kryss. Fantastisk scoring og gjestene sendes til himmels!
    22'
    Da er Vålerenga foran på Åråsen. VIF-supporterne naturligvis svært fornøyde med det.
    26'
    Fredheim Holm fikk for øvrig fryktelig god tid ved scoringen. Ingen av LSK-spillerne støtet oppi.
    26'
    Grindheim med VIF-frispark. Slås mot Nakkim på bakre, men han header ballen utover sidelinjen.
    27'
    Zahid slår ballen inn i boksen fra høyre. Grindheim forsøker å nå den, men LSK klarerer.
    28'
    Knudtzon jager Larsen og Langer, men de to spiller seg fint ut.
    29'
    Margeirsson mister ballen og Brown forsøker å skyte fra distanse. Skuddet er svakt og Origi holder ballen greit.
    30'
    Vilhjalmsson med ballmist sentralt på midten. VIF fyker i angrep, men Zahids stikker mot Braaten ruller inn til Origi.
    31'
    Kolstad skyter i det han får sitt første balltouch, men skuddet går utenfor.
    33'
    Ringstad slår over mot Riise, som legger inn. Simon Larsen rydder opp!
    38'
    Fofana vender bort flere VIF-spillere og banker til. Ballen har god retning, men går i en rygg og ut til corner. Kunne blitt en ny praktscoring på Åråsen det der!
    38'
    Ryddes unna.
    38'
    LSK med press nå. Samtlige foruten Origi inne på VIFs halvdel, men gjestene forsvarer seg godt.
    40'
    Andersson med frispark langt ute i banen. Legger inn, men det går over hele feltet og ut til femmeter for Langer.
    41'
    Gult kort til Lillestrøm
    Margeirsson får kortet for en takling midt i banen. Trolig var det Knudtzon som var synderen.
    42'
    Lite som har skjedd de siste minuttene. Dette går mot VIF-ledelse til pause.
    45'
    Det er lagt til et minutt i denne 1. omgangen.
    45'+1
    45'+1
    Der er vi halvveis på Åråsen i en kamp som ikke har hatt altfor mange store målsjanser. Omgangens store høydepunkt er utvilsomt Daniel Fredheim Holms fantastiske distanseskudd.
    45'
    Ingen endringer på noen av lagene i pausen, og vi er altså i gang med de siste 45 minuttene.
    46'
    Knudtzon på vei gjennom, men det vinkes for offside.
    47'
    LSK med ballen stort sett hele tiden nå, men det blir med spillvendinger på egen halvdel.
    50'
    Dagens tilskuertall på Åråsen: 9071.
    50'
    Gult kort til Vålerenga
    Brown vinkes for offside, men tar med seg ballen etter dommeren har blåst. Korrekt kort.
    51'
    Så er Brown nesten alene gjennom, men Marius Amundsen gjør en strålende jobb da han løper opp VIF-spissen. LSK angriper, men det ender med frispark til gjestene.
    53'
    Enorm Vålerenga-sjanse! Innbytter Gunnarsson med positiv involvering med en gang da han slår inn fra høyre. På bakre lurer Fredheim Holm, som nikker ballen ned mot hjørnet, men avslutningen går rett utenfor.
    54'
    Så er LSK nære! Ballen legges inn fra høyre. Langer bokser og Fofana plukker opp andreballen. Skuddet går via et VIF-bein og til corner.
    55'
    Moryke Fofana
    Kort variant som ender med at Kippe får vende opp inne i boksen. Avslutningen blokkeres!
    56'
    LSK biter seg fast og igjen får Kippe ballen inne i boksen. Avslutningen mot det lengste hjørnet går rett utenfor!
    57'
    Sjansebonanza! LSK angriper videre og Knudtzon får skyte. Skuddet blokkeres, men ballen ender hos Kolstad som header. Langer redder med ene armen, mens Gunnarsson rydder unna returen. Nå er LSK nære!
    58'
    Det har virkelig tatt seg opp på Åråsen nå. LSK med flere enorme muligheter til å utligne, med bare sekunders mellomrom.
    59'
    Vertene trøkker på! Corneren er svak og nikkes unna.
    59'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Rasmus Lindkvist
    Ut: Daniel Fredheim Holm
    Rekdal tar grep!
    60'
    Margeirsson skyter fra distanse, men skuddet blåser over. Det ligger en utligning i lufta!
    62'
    Zahid og Kippe på løpetur. Ballen spilles ut til Lindkvist, men hans innlegg blåser gjennom hele feltet.
    64'
    Fofana får kort for en hands. VIF får frispark helt på hjørnet av 16-meteren.
    65'
    Kort variant til Zahid, men Kolstad blokkerer.
    66'
    Zahid forsøker seg fra distanse, men avslutningen går utenfor.
    67'
    Knudtzon går i bakken da Larsen takler. Dommer Johnsen peker på straffemerket. Andersson skal ta den.
    67'
    Lillestrøm scorer på straffe!
    Lillestrøm 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Johan Andersson
    Langer går etter den, men Andersson setter den til venstre for seg selv.
    68'
    Friday leter etter Knudtzon, men Kristiansen bryter ballen.
    71'
    Nakkim nikker mot mål, men ballen stiger bare til værs og det blir aldri noen skikkelig avslutning fra VIF-stopperen.
    72'
    Ringstad får frispark i duell med Braaten.
    72'
    Braaten skubber Ringstad, som går i bakken. LSK får frispark ute til venstre.
    75'
    Andersson med frekt forsøk mot Fofana, men Stengel bryter. VIF kan kontre, men Lindkvist klarer ikke holde ballen på banen.
    76'
    Vålerenga angriper da Zahid setter opp Lindkvist. Han løper innover i banen, men skuddet går utenfor Origis lengste hjørne.
    78'
    Friday jager Langer, men han spiller seg ut av situasjonen.
    78'
    Gunnarsson forsøker seg på en halvfrekk volley-variant, men skuddet går over.
    81'
    Skal vi få en vinner her da? Vålerenga mer med nå enn de var før LSKs utligning.
    82'
    Inn: Sivert Heltne Nilsen
    Ut: Herman Stengel
    Da har Rekdal gjort alle sine bytter.
    85'
    Friday skyter fra distanse. Over!
    86'
    Lindkvist slår inn fra venstre. Andreballen havner hos Heltne Nilsen, som skyter. Skuddet blokkeres.
    88'
    Vålerenga biter seg fast og Lindkvist nikker mot mål, men ballen går utenfor.
    89'
    LSK kontrer ved Knudtzon. Han spiller ut til Fofana, som går i bakken inne i VIFs 16-meter. Dommeren vinker spillet videre.
    90'+1
    Det er lagt til minimum tre minutter.
    90'+1
    Lindkvist forsøker seg med en frekk avslutning, men Origi har kontroll.
    90'+2
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Fredrik Krogstad
    Ut: Erling Knudtzon
    90'+2
    Da ender nok dette uavgjort.
    90'+2
    VIF med et siste forsøk. Innkast. Mye folk i boksen.
    90'+3
    Andersson nikker unna.
    90'+3
    90'+4
    Der er det slutt på Åråsen. LSK fikk betalt for sitt solide press i 2. omgang da Knudtzon fikk straffespark. Johan Andersson var sikker fra 11-meteren. Etter utligningen skjedde det ikke allverdens foran noen av målene og dermed ender det 1-1.
    LSK står med 14 avslutninger, mens Vålerenga har 10. På mål har LSK 5. Vålerenga har 4.
    Vi takker for følget og ønsker en hyggelig søndagskveld videre.