14 716
7 208

Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Hei og velkommen til dekningen av Liverpool mot Milan!
    Og det er reprisen av finalene i 2005 og 2007 vi får gleden av her på Anfield i kveld.
    Liverpool i 4-3-3: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Gomez, Robertson - Keita, Fabinho, Henderson - Salah, Origi, Jota.
    Både van Dijk og Mané er på benken for Klopps mannskap ...
    Milan i 4-2-3-1: Maignan - Calabria, Kjær, Tomori, Theo Hernandez - Kessie, Bennacer - Saelemaekers, Diaz, Leao - Rebic.
    Lagene kommer inn på banen.
    God stemning på Anfield før kampstart.
    Mohamed Salah skal sparke kampen i gang.
    Der er vi i gang!
    1'
    Liverpool går rett i angrep, men veggspillet mellom Jota og Origi sitter ikke helt.
    1'
    Keita går på skudd fra 30 meter. Rett i blokka.
    2'
    Liverpool fester et lite grep her i starten og får kampens første hjørnespark.
    2'
    Heades unna.
    3'
    Kampens første sjanse. Liverpool ruller fint opp og Robertson slår lavt inn. Der er flere Liverpool-spillere i god posisjon og Origi får avsluttet, men skuddet sklir litt av foten og går utenfor.
    3'
    Salah prøver seg med et innlegg mot Jota, men det går hele veien inn til Maignan.
    5'
    Jota med en herlig skuddfinte, før han fyrer løs fra 12-13 meter. Via Tomori og like utenfor. Ny corner.
    5'
    Kjær header unna.
    6'
    Rebic på et farlig løp. Han når akkurat ikke ballen foran Alisson, men flagget kommer uansett opp.
    6'
    Corner til Liverpool.
    8'
    Matip går til værs og header mot hjørnet fra ti meter. Maignan reagerer raskt og holder ballen i fast grep.
    8'
    AC Milan scorer selvmål!
    Liverpool 1 - 0 AC Milan
    Mål: Fikayo Tomori
    Liverpool tar ledelsen! Alexander-Arnold fosser inn i feltet, skyter via Tomori og ballen går bak en utspilt Maignan. Foto: Paul ELLIS / AFP
    10'
    God mulighet for Salah, men Tomori kaster seg inn og blokkerer skuddet fra ti meter. Corner.
    12'
    Robertson skyter - via hånden til Bennacer og dommeren peker på straffemerket. Foto: REUTERS/Phil Noble
    13'
    Salahs forsøk reddes! Jota er først på returen, men også den redder keeperen! Svak straffe fra Salah, i keeperhøyde og ikke langt nok ut mot siden. Foto: AP Photo/Rui Vieira
    14'
    Nytt skudd fra Salah - denne gangen fra 20 meter og høyt over mål.
    16'
    Liverpool står med 13 avslutninger og seks på mål etter 16 minutter her.
    16'
    0 for Milan. Ingen tvil om hvem som dominerer på Anfield så langt.
    17'
    Salah drar seg inn i banen. Han får ikke ballen videre mot Keita, men skaffer Liverpool et hjørnespark.
    19'
    Kort variant. Keita svinger inn mot Matip, men han får ikke hodet på ballen.
    19'
    Nytt innlegg inn mot Matip, som denne gangen får avsluttet. Midt på keeper og han blåses også av for en dytt.
    20'
    Da har UEFA kommet frem til at det første målet er et selvmål. Så nå blir det noen sekunder med litt retting før vi er tilbake. Altså ingen ny scoring som dukker opp straks, hvis du følger hvert sekund her.
    21'
    Altså fremdeles 1-0, og da skal det være registrert også som et selvmål.
    22'
    Knallhard duell mellom Origi og Tomori ute på kanten. Det er midtstopperen som kommer best ut av det som må kunne kalles en ren styrkeduell, for dommeren mente i hvert fall det var skulder mot skulder.
    23'
    Gomez bryter fint og Liverpool setter fart fremover igjen. Milan har fått til svært lite så langt.
    25'
    Alexander-Arnold feller Díaz midt på banen.
    25'
    Lengre mellom Liverpool-sjansene nå. Skal Milan jobbe seg gradvis inn i kampen her?
    28'
    Fabinho får tilsnakk etter en sen takling.
    28'
    Milan ypper seg. Leao kommer seg til et par farlige innlegg, men Liverpool får klarert til slutt.
    29'
    Ny god mulighet for Salah. Denne gang fra 18 meter. Han treffer bra, men Maignan står på rett sted og får bokset unna til hjørnespark.
    30'
    Klareres.
    30'
    Keita drar seg lekkert inn i feltet og skyter. Via en forsvarer og ny corner.
    31'
    Tas kort og blir til slutt klarert.
    32'
    Liverpool pumper inn igjen. Salah får ballen bak i feltet og slår lavt inn foran mål. Maignan er raskt nede og holder ballen.
    32'
    Maignan roter det til og Liverpool får nok et hjørnespark. Skal bare dempe ballen med foten, men feilberegner totalt.
    33'
    Rebic header over og ut til nytt hjørnespark.
    33'
    Slås over alt og alle.
    34'
    Alexander-Arnold skyter fra 16 meter. Blokkeres.
    34'
    Og så går han i bakken etter en dytt fra Theo Hernandez. Frispark til Liverpool i god innleggsposisjon.
    35'
    Farlig slått, men Milan slipper med skrekken og får headet unna.
    35'
    Ballen må byttes ut.
    37'
    Spillet er i gang igjen. Alexander-Arnold varter først opp med en nydelig tunnel, før han sender den påfølgende pasningen langt opp på tribunen.
    38'
    Tøff takling fra Tomori på Origi. Spissen blir liggende.
    40'
    Alexander-Arnold mister ballen på egen halvdel, men han jobber godt hjemover og er med på å vinne ballen tilbake.
    41'
    Mål for AC Milan!
    Liverpool 1 - 1 AC Milan
    Mål: Ante Rebic
    Målgivende: Rafael Leao
    Og så sitter utligningen! Milan har gradvis nærmet seg og de scorer på deres første sjanse i kampen. Leao spiller ut til Rebic, som fra ti meter skrur ballen ned i lengste hjørne. Foto: Peter Byrne/Pa Photos
    42'
    Liverpool 1 - 2 AC Milan
    Mål: Brahim Diaz
    Milan har snudd det! Liverpool har vært ned scoring etter scoring i den første omgangen, men på to minutter så er det plutselig Milan som har snudd det. Igjen ruller de fint opp og det er Theo Hernández som først kommer seg til avslutning fra ti meter. Den redder Robertson heroisk på streken, men Diaz løper returen i mål og sender Milan i ledelsen!
    44'
    Det gir jo litt Istanbul-vibber, det gir jo det.
    45'+1
    Hernández stempler sin egen keeper. Det er vel definisjonen på klønete ...
    45'+1
    Lagt til ett minutt og det minuttet er over nå!
    45'+2
    For en omgang. Liverpool var fullstendig overlegne de første 25-30 minuttene og var også klart førende frem til det var spilt rundt 40 minutter. Men så snudde altså Milan kampen med to scoringer på to minutter - med det som var Milans to første sjanser i kampen. Foto: Peter Byrne/PA Photos
    14-4 i skudd, 10-0 i cornere, men stillingen er 1-2. Vi har 45 minutter igjen og jeg tror nok ikke vi har sett det siste målet i denne kampen! Foto: EPA/Peter Powell
    Antall stemmer: 8901
    Milan skaffer et hjørnespark - deres første i kampen - rett fra start.
    46'
    Ballen settes i mål - men flagget kommer opp!
    46'
    Milan tar corneren kort. Liverpool-forsvaret rykker da ut og pasningen tilbake gjør at offsideflagget helt korrekt kommer opp. Det var Kjær som bak i feltet enkelt bredsidet ballen i nettet, men altså korrekt annullert for offside.
    46'
    Mål for Liverpool!
    Liverpool 2 - 2 AC Milan
    Mål: Mohamed Salah
    Målgivende: Divock Origi
    Liverpool slår tilbake! Origi lobber Salah alene med keeper, som etter litt nøling får pirket ballen forbi Maignan og i mål. Lagene er like langt! Foto: REUTERS/Phil Noble
    49'
    Og for en start på omgangen, med annullert Milan-scoring og nå en Liverpool-utligning.
    50'
    51'
    Hjørnesparket heades unna. I returrom lurer Alexander-Arnold, men skuddet går over mål.
    52'
    Liverpool presser på nå. Origi skyter fra 20 meter - utenfor!
    52'
    Hjemmefansen roper på tilbakespill etter at Hernández kommer seg inn foran Salah og ballberøringen hans går inn til keeper. Spillet vinkes videre og det ser vel ut som en riktig avgjørelse.
    53'
    Salah skaffer et hjørnespark.
    53'
    Milan rydder enkelt opp.
    54'
    Frispark til Keita på egen halvdel.
    56'
    Giroud gjør seg klar for å komme inn.
    56'
    Mer slurv fra Liverpool-spillerne nå og presset har avtatt litt.
    58'
    Robertson skyter fra 25 meter. Godt treff, men ganske rett på keeper.
    61'
    Gult kort til AC Milan
    Brahim Diaz
    River ned Jota på vei fremover.
    62'
    Spillerbytte - AC Milan
    Inn: Alessandro Florenzi
    Ut: Alexis Saelemaekers
    62'
    Inn: Olivier Giroud
    Ut: Rafael Leao
    62'
    Origi sitter nede.
    62'
    Mané virker til å være på vei inn.
    62'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Sadio Mané
    Ut: Divock Origi
    64'
    Liverpool ruller raskt opp, men innlegget til Henderson blir effektivt blokkert ut til kast.
    65'
    Mané tar ned et innlegg på brystet og drar seg ut mi feltet. Fra ti meter prøver han å skru ballen bort i hjørnet, men det går langt til side for mål.
    66'
    68'
    Nesten for Jota! Liverpool pumper opp igjen etter hjørnesparket. Matip danser først forbi et par mann, men blir taklet. Ballen faller ned i beina til Jota, som er nær scoring, men må nøye seg med corner.
    68'
    Liverpool 3 - 2 AC Milan
    Mål: Jordan Henderson
    Liverpool tar ledelsen! Igjen får Milan klarert hjørnesparket ganske enkelt, men i returrom er Jordan Henderson godt plassert 18 meter fra mål og sender av gårde et lurt skudd ned i hjørnet. Utsøkt treff fra Henderson og Liverpool har snudd kampen tilbake! Foto: REUTERS/Phil Noble
    69'
    Inn: Curtis Jones
    Ut: Diogo Jota
    71'
    Inn: Thiago
    Ut: Naby Keita
    71'
    Inn: Ismael Bennacer
    Ut: Sandro Tonali
    71'
    Mané legger farlig inn foran mål, men Milan slipper med skrekken! Ballen går mer eller mindre på tvers gjennom fem-meteren.
    72'
    Kjær klarerer ut til nok et hjørnespark.
    73'
    Tas kort. Ender med at publikum roper "skyt" når Thiago får ballen 35 meter fra mål. Han er ikke vond å be, men skuddet blir blokkert.
    73'
    Liverpool presser på for en tomålsledelse, men erfaringen fra første omgang ferskt i minne. Jones skyter fra 20 meter, men får ikke nok skru på ballen og ballen går til side for mål.
    74'
    Farlig ball opp mot Giroud, men Alisson kommer lynraskt ut og får bokset unna.
    75'
    Milan vinner et kast høyt i banen.
    78'
    Nytt innlegg mot Giroud. Denne gangen kommer ikke Alisson ut, men franskmannen blir såpass forstyrret av Gomez at han ikke får styrt headingen mot mål.
    78'
    Thiago får seg en luftetur fra Tonali. Skulder mot skulder, mener dommer og ballen går ut av spill til utspark for Maignan.
    79'
    Curtis Jones med et fint raid. Kommer seg til innlegg, som blir blokkert av Calabria. Ballen går via Jones igjen og ut til utspark.
    81'
    Inn: Daniel Maldini
    Ut: Ante Rebic
    83'
    Inn: Alex Oxlade-Chamberlain
    Ut: Mohamed Salah
    84'
    Inn: James Milner
    Ut: Jordan Henderson
    84'
    Tre av dagens målscorere byttet ut i løpet av et minutt. Blir Henderson dagens matchvinner, det er det store spørsmålet nå.
    84'
    Tidlig opp mot Giroud igjen. Alisson er fint ute og får tak i ballen.
    85'
    Mange bytter i denne omgangen og noen scoringer, så vi har nok i hvert fall fire-fem overtidsminutter her. Mye fotball igjen her.
    86'
    Corner til Milan.
    86'
    Nesten! Kjær header ballen lavt inn i fem-meteren. Der lurer flere Milan-spillere, men de får ikke styrt ballen mot mål og Alisson er først på ballen.
    87'
    Liverpool har vært frustrerte over et par frispark de ikke har fått i dag, men de får til slutt et frispark når Kessie kommer sent inn i Robertson. Frispark i god innleggsposisjon.
    88'
    Giroud header unna.
    89'
    Milan kommer seg inn på Liverpools halvdel.
    90'
    Chamberlain takler ballen ut til kast.
    90'
    Giroud prøver med finspill inne i boksen. Det blir vanskelig og ballen går inn til Alisson.
    90'
    Det er lagt til fem minutter.
    90'+1
    Nydelig ball fra Chamberlain opp til Mané! Han må imidlertid vente et halvt sekund på ballen, og fra å være alene gjennom, får han akkurat ikke avsluttet fritt. Istedenfor ender det opp i ingenting for Liverpool.
    90'+1
    Ferdig med to minutter av overtiden.
    90'+2
    Gult kort til Liverpool
    James Milner
    Feller Diaz i hoftehøyde ...
    90'+3
    Frispark til Milan i brukbar innleggsposisjon.
    90'+3
    Mané header unna.
    90'+3
    Alexander-Arnold klarerer opp til Maignan.
    90'+3
    Liverpool vinner ballen tilbake og får en god kontringsmulighet, men hjemmelaget skusler den bort.
    90'+4
    Milner med en klassisk "gå ned mot hjørnet og få frispark"-variant. Lykkes med det.
    90'+4
    Frispark mot Milner nede i hjørnet.
    90'+5
    Siste minuttet nå.
    90'+5
    Lang ball opp. Matip header unna.
    90'+5
    Skudd fra 30 meter - over mål.
    90'+5
    Liverpool vinner 3-2! En virkelig høydramatisk kamp, hvor Jordan Henderson avgjorde med et flott skudd drøyt 20 minutter før slutt.