5 587
Fotball

Følg Liverpool – Aston Villa med LFCTV

Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei og velkommen til livedekningen av Premier League-kampen mellom Liverpool og Aston Villa!
    Den store snakkisen inn mot kampen er at Liverpool-legenden Steven Gerrard er tilbake på Anfield, denne gang som manager for Aston Villa. Gerrard spilte 710 kamper for Liverpool mellom 1998 og 2015.
    Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, van Dijk, Matip, Robertson - Henderson, Fabinho, Thiago - Salah, Oxlade-Chamberlain, Mané.
    Aston Villa (4-3-3): Martinez - Cash, Konsa, Mings, Targett - McGinn, Nakamba, Douglaz Luiz - Ramsey, Watkins, Young.
    Diogo Jota har slitt med skade etter en smell mot Wolverhampton forrige helg, men er klar for å sitte på benken. Oxlade-Chamberlain ser ut til å starte på topp for Liverpool.
    Gjestene sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Salah kommer seg inn i feltet, men blir stoppet. Liverpool vinner tilbake og kommer seg til et par innlegg, men både Alexander-Arnold og Mané sine innsvingere blir stanget unna.
    2'
    Fabinho takler Ramsey midt på banen. Klart frispark til Aston Villa.
    3'
    Corner til Liverpool.
    6'
    Alexander-Arnold slår mot Matip, men han får ikke headet mot mål.
    7'
    Cash med holder litt i skulderen til Mané, som går i bakken i feltet. Liverpool roper på straffe, men dommer Stuart Attwell vinker spillet videre. Så greit ut.
    8'
    Alexander-Arnold lader skuddfoten fra utkanten av sekstenmetere. Skuddet er hardt, men går via blokka og ut til corner.
    11'
    Alexander-Arnold mot Matip igjen, men heller ikke denne gangen får Liverpool-stopperen presset hodestøtet mot mål.
    12'
    Aston Villa kommer i angrep, og Watkins legges i bakken av van Dijk. Frispark til gjestene like utenfor feltet nede ved hjørnet.
    13'
    Gult kort til Liverpool
    Virgil van Dijk
    Får det kule for den forseelsen på Watkins.
    13'
    Douglas Luiz klinker til på frisparket. Rett i nettveggen.
    14'
    Merkelig situasjon der Aston Villa får frispark på midten. Så i utgangspunktet ut som Liverpool fikk frispark, og ble tatt fra en kjempemulighet siden det ikke ble dømt fordel. Men ja, frispark til Aston Villa. Henderson ikke fornøyd.
    15'
    Farlig Liverpool-mulighet! Robertson som får headet fra kort hold. Ballen går via en Aston-Villa forsvarer før den fyker mot mål. Martinez redder greit.
    16'
    Liverpool kommer igjen, og ballen rulles ut til Robertson. Innlegget hans blir for upresist, og Aston Villa får ryddet unna.
    17'
    Mané slår ballen mellom beina på Konsa i Aston Villas sekstenmeter, men Liverpool angriperen rekker ikke å ta imot ballen på motsatt side for Martinez plukker den.
    18'
    Oxlade-Chamberlain fyrer fra 20 meter. Brukbart forsøk, men ballen suser noen meter over tverrliggeren.
    19'
    Gult kort til Aston Villa
    Marvelous Nakamba
    Får for en takling på Henderson like før Ox gikk på skudd.
    19'
    Young sin tur til å fyre fra distanse. Langt over.
    20'
    Ramsey legges i bakken av Henderson på midten. De to slenger noen ord til hverandre. Så ikke ut som hyggelige ord.
    22'
    Stygg takling fra Watkins på Fabinho. Klipper brasilianeren ned bakfra. Frispark til Liverpool i god innleggsposisjon.
    24'
    Ollie Watkins
    Klart gult kort.
    24'
    Frisparket løftes inn i boksen, der Young header unna. Ballen kommer til Thiago, som løsner skudd. Rett i blokka.
    25'
    Liverpool holder trykket oppe, og Robertson løfter mot Matip. Han får hodet på den, men der ser ikke ut som han har helt kontroll på hvor ballen går. Ser ut til å gå i tverrliggeren før Martinez plukket den.
    25'
    Robertson kommer inn i feltet, før han finter bort Cash med en strålende innleggsfinte. Blir så lagt i bakken av Aston Villa-backen, uten å få straffe.
    26'
    Tar litt tid er i vente på en mulig VAR-sjekk, men det blir det ingenting ut av. Ingen straffe til Liverpool.
    27'
    McGinn skaffer gjestene et hjørnespark.
    28'
    McGinn løfter inn, før van Dijk header unna.
    28'
    Robertson mye involvert offensivt for Liverpool så langt. Får ballen i feltet, og får den inn mot Salah. Ballen går så tilbake til Robertson, som da er i offside.
    29'
    Alisson sklir, og plutselig er Liverpool-buret åpent. Ballen løftes inn foran mål, men kommer ikke lenger enn hodet til Matip. Alisson slipper med skrekken!
    30'
    Hjørnespark til Liverpool.
    31'
    Watkins header ballen ut til et nytt hjørnespark.
    32'
    Ballen slås inn igjen, før Ramsey header den ut til enda et hjørnespark.
    33'
    Corneren tas kort denne gangen, og Thiago tar med ballen inn i feltet. Han mister den, før han selv lager frispark.
    33'
    Vil ingen ende ta disse hjørnesparkene til Liverpool. Nytt nå.
    35'
    Alexander-Arnold løfter inn. Ballen spretter i femmeteren, uten at noen får satt et hode eller fot på den.
    35'
    Mané vender bort Cash, før han prøver seg på et innlegg. Heades bort, men Liverpool holder trykket opp og får et hjørnespark.
    37'
    Aston Villa får den bort igjen.
    37'
    Litt statistikk på skjermen her nå. Liverpool med 83 prosent ball de siste fem minuttene.
    38'
    Mané får ballen i feltet, og prøver å legge igjen med hælen til Salah. Det forsøket stoppes.
    39'
    Young setter fart forbi Matip, men den ser ut til å trille helt inn til Alisson. Young gir seg uansett ikke, og får pirket ballen forbi Alisson. Vertene får klarert før det blir ordentlig farlig.
    41'
    Så sendes Robertson gjennom i feltet igjen, og venstrebacken slår ballen inn foran mål. Aston Villa klarerer.
    42'
    Robertson til innlegg igjen, og denne gangen er det et godt forsøk mot Henderson. Liverpool-kapteinen får en fot på den, men ballen stoppes i blokka.
    43'
    Så kommer Salah seg til skudd, og tvinger frem en god mulighet fra Martinez! Skyter hardt mellom beina til Mings, og ballen suser mot det nærmeste hjørnet. Martinez er raskt nede og redder. Kampens største mulighet så langt.
    44'
    Oxlade-Chamberlain og Young ligger nede, men det ser ut til å gå bra med begge to.
    45'
    Det legges til to minutter.
    45'+1
    Alexander-Arnold banker ballen inn i boksen. Rett i fanget til Martinez.
    45'+2
    Van Dijk og Young slår hodene sammen, og begge går i bakken. De kommer seg heldigvis raskt opp igjen.
    45'+3
    En rotete omgang på Anfield er over, og publikum buer lagene inn i garderoben.
    Henderson sparker i gang de siste 45.
    46'
    Salah med noen fine finter, før han løfter mot Mané. Den avverges av Aston Villa-forsvaret.
    47'
    Douglas Luiz skyter fra veldig langt hold. Går via Oxlade-Chamberlain, og ut til corner.
    48'
    Salah får ballen i feltet, men han passes godt på av Aston Villa-forsvaret, og får ikke kommet til skudd.
    50'
    Mané får ballen i feltet, og fyrer av. Rett i blokka.
    51'
    Salah sin tur til å skyte i feltet. Langt utenfor med den ikke fullt så gode høyrefoten til egypteren.
    51'
    Liverpool får sin første corner i andre omgang.
    52'
    Van Dijk er nære! Godt slått hjørnespark av Robertson, og van Dijk stiger høyest og header mot mål. Martinez med en mesterlig redning, og ny corner til Liverpool.
    53'
    Det påfølgende hjørnesparket blir ufarlig, og ender med femmeter.
    53'
    Martinez bruker god tid på å ta femmeter, og Liverpool-fansen er ikke fornøyd. Dommer Attwell gir tilsnakk til Aston Villa-keeperen. Tok 30 sekunder ekstra tid at dommer skulle gi tilsnakk...
    54'
    Salah og Henderson spiller vegg, før førstnevnte tar med seg Alexander-Arnold på overlapp. Han slår inn på hodet til Salah, som ikke får headet mot mål.
    56'
    Voldsomt Liverpool-trykk nå. Alexander-Arnold banker ballen inn mot mål. Mings blokkerer.
    57'
    Spillerbytte - Aston Villa
    Inn: Morgan Sanson
    Ut: Marvelous Nakamba
    Gerrard gjør sitt første bytte på Anfield. Tar ut Nakamba som har gult kort.
    58'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Diogo Jota
    Ut: Alex Oxlade-Chamberlain
    Et farlig langskudd fra Oxlade-Chamberlain, ellers ikke mye han fikk til på topp.
    58'
    Strålende langpasning til Robertson i feltet, men innlegget hans mot Jota blir avverget.
    59'
    Mané løfter til Salah, som må ta med ballen ut av feltet før han fyrer fra 17 meter. Godt stykke over mål.
    60'
    Liverpool kommer igjen, og Salah slår inn mot Jota i feltet. Portugiseren skyter hull i luften.
    60'
    Hvor lenge kan Aston Villa stå unna dette trykket?
    61'
    Nytt Mané-innlegg, mot Jota denne gangen. Aston Villa header unna.
    64'
    Liverpool får straffe! Salah legges i bakken av Mings, og Attwell peker på ellevemeteren. Tredje gang Liverpool roper på straffe i kampen, og denne gangen skulle det lykkes.
    65'
    Salah skal ta det selv.
    66'
    Liverpool scorer på straffe!
    Liverpool 1 - 0 Aston Villa
    Mål: Mohamed Salah
    Salah limer ballen helt nede i hjørnet, og da har det ikke noe å si at Martinez går riktig vei! 1-0 til Liverpool!
    67'
    Inn: Emiliano Buendia
    Ut: Ashley Young
    69'
    Danny Ings gjøres klar for å komme inn på sin gamle hjemmebane.
    72'
    Salah velger å ikke ta med seg Alexander-Arnold på overlappen, og skyter i stedet. Ender med hjørnespark.
    72'
    Ballen spretter i feltet, før gjestene får klarert.
    73'
    Inn: Danny Ings
    Ut: Jacob Ramsey
    Får godt med applaus fra begge lags tilskuere, den tidligere Liverpool-spissen.
    74'
    Liverpool fortsatt med mye ball, men ikke fått skapt de store mulighetene etter ledermålet.
    76'
    Nesten så Konsa roter det skikkelig til i forsvar. Spiller ballen tilbake mot Martinez, men Jota får en tå på den. Aston Villa-stopperen slipper med skrekken når han ser ballen trille utenfor eget mål.
    77'
    Hjørnespark til Aston Villa. Er dette muligheten for en utligning da?
    81'
    Hjørnesparket klareres, før McGinn legger inn igjen. Van Dijk skaller den bort.
    82'
    Liverpool kontrer og kommer tre mot en. Mané spiller til Salah, som prøver å slå inn foran mål. Den blokkeres, og sjansen er spolert.
    82'
    Mané skyter via Mings og ut til corner.
    83'
    Inn: James Milner
    Ut: Thiago
    83'
    Hva i alle dager er det som skjer bak hos Liverpool?! Matip og Alisson ser ut til å ha kontroll, men så roter de det til. Alisson klarerer rett i Matip, og Ings får en fot på ballen før han går i bakken. Etter litt frem og tilbake får Liverpool banket ballen bort. Det dømmes heller ikke straffe til Ings. Mildt sagt kaotisk her nå.
    86'
    Inn: Takumi Minamino
    Ut: Sadio Mané
    88'
    Det legges til fire minutter.
    90'+1
    Aston Villa flytter opp. Frispark på midten nå.
    90'+2
    Jota er nære å punktere kampen! Får ballen av Salah, men sender skuddet over mål!