0-1
Supporterfordeling på VG
31 197
24 847

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av Herman Folvik

  Finalen spilles i Paris, og dommerteamet er fransk. Clement Turpin er hoveddommer. Han har med seg Nicolas Danos og Cyril Grngore på sidelinjene. Fjerdedommer heter Benoit Bastien, mens Jerome Brisard er sjef for videodømming-assistansen.
  Ingen tvil om at dette blir et av de største idrettshøydepunktene denne våren. På Youngstorget har det fylt seg opp med skuelystne. Foto: Espen Bolstad
  Lagene møttes i Champions League-finalen i 2018. Da vant Real Madrid 3-1. Total har klubbene møtt hverandre åtte ganger: 3 Liverpool-seirer, 1 uavgjort og 4 seirer til Real Madrid. Spanjolene har vunnet den gjeveste Europacupen 13 ganger og er "kongene av Europa". Liverpool har 6 titler.
  Vi får se når Liverpool kommer med sin ellever. I forkant tror britisk presse på dette mannskapet i (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Thiago - Salah, Mane, Diaz. Men det er noe usikkerhet rundt hvor god formen til Fabinho og Thiago er etter skader.
  Hvor ser du kampen?
  Hjemme!
  62%
  Hos en (u)venn!
  11%
  På bar eller storskjerm!
  11%
  Jeg er på stadion (snikskryt).
  7%
  Annet sted.
  10%
  Antall stemmer: 8408
  Real Madrids benk: Lunin, Marcelo, Nacho, Ceballos, Camavinga, Isco, Lucas, Hazard, Asensio, Bale, Rodrygo, Mariano.
  Real Madrid (4-3-3): Courtois - Caravajal, Militao, Alaba, Mendy - Kroos, Casemiro, Modric - Valverde, Benzema, Vini Jr.
  Real Madrids lag er ute allerede 2,5 time før oppgjøret starter. En liten overraskelse fra trener Carlo Ancelotti, tross at Real Madrid har pleid å gi laget i god tid tidligere denne sesongen også. De elleve utvalgte er akkurat som ventet. Normalt hos de fleste kommer lagoppstillingene en times tid før kampstart.
  Radio Marca-journalist Miguel Angél Toribio forklarer til VG på Stade de France at det er vanlig fra Real Madrid å slippe lagoppstillingen over to timer før kampstart. – Ancelotti ønsker ikke at det vil lekke til media, sier den spanske journalisten og fremstår ikke overrasket at det også skjer i selveste Champions League-finalen. Det skal legges til at det eneste spenningsmomentet var om det ble Federico Valverde, Rodrygo eller Marco Asensio på høyresiden i angrepet. Det ble altså førstnevnte.
  Liverpools benk: Kelleher, Tsimikas, Matip, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Milner, Keïta, Jones, Elliott, Jota, Minamino, Firmino.
  Da er Liverpool-laget klart også. Thiago rekker kampen etter skade. Konate velges foran Matip i midtforsvaret. Jürgen Klopps utvalgte i 4-3-3: Alisson - Alexander-Arnold, Konate, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Thiago - Salah, Mane, Diaz.
  Hvordan går finalen?
  Liverpool vinner
  57%
  Real Madrid vinner
  43%
  Antall stemmer: 11189
  Thiago sliter under oppvarming og varmer opp på egen hånd nå. Naby Keita varmer opp med resten av laget. Ser ut som den endelige avgjørelsen tas helt ved det siste.
  Ser ut som Thiago takker for seg her nå. Holder rundt Keita og gir ham råd. Men vi får se om få minutter hvem som endelig kommer ut og starter kampen.
  You Never Walk Alone synges på stadion nå. Før avspark skal vi også få Real Madrid-hymnen og åpningsshowet med Camila Cabello. På grunn av kaos utenfor stadion er det fremdeles få personer inne på tribunen.
  Speaker på Stade de France opplyser at kampen er utsatt i minst 15 minutter, opplyser VGs journalist Øyvind Herrebrøden på stadion.
  Nå er Liverpool på vei ut for en andre oppvarming. Samtidig bekreftes det at kampstart er ytterligere utsatt til tidligst 21.30.
  Real Madrid er også ute på gressmatten og varmer opp for andre gang.
  Lagene jogger inn i garderoben igjen, med et snaut kvarter igjen til det nye tidspunktet for avspark: 21.30.
  Nok en liten utsettelse, med kampstart tidligst 21:36.
  Åpningsseremonien er i gang på Stade de France. Et klart signal om at det begynner å nærme seg avspark.
  Lagene står klare i spillertunnelen og Champions League-troféet bæres ut på stadion av Real Madrid-legene Raul og Liverpool-legende Ian Rush.
  Lagene ledes ut på banen av den franske dommeren Clément Turpin.
  Champions League-hymnen runger utover stadion til litt sprett pipekonsert.
  Thiago er med Liverpool-laget som står klare til avspark.
  Kampen har startet
  Champions League-finalen er omsider i gang! Liverpool-kaptein Jordan Henderson tar avspark i denne første omgangen der begge lag spiller mot motstanderfansen.
  1'
  Real Madrid får frispark dypt i banen.
  1'
  Liverpool presser høyt og vinner ballen på Real Madrids halvdel. Thiago stikker ballen inn mot Real Madrid-feltet der Militao rydder opp.
  1'
  Carvajal lager frispark i fin innleggsposisjon for Liverpool.
  2'
  Liverpool flytter laget opp i feltet.
  2'
  Alexander-Arnold slår inn, men Benzema header unna.
  3'
  Nytt innlegg fra Alexander-Arnold, som Courtois plukker enkelt.
  3'
  Alexander-Arnold løfter langt i bakrom mot Mané, men Eder Militao går seirende ut av den duellen.
  3'
  Noen hektiske åpningsminutter på Stade de France. Liverpool best i gang første fem i den franske hovedstaden.
  5'
  Eder Militao slår en fin ball opp på landsmann Vinicius, men den brasilianske angriperen får ikke noe ut av den.
  6'
  Benzema gir ballen til Valverde, som fosser oppover høyrekanten. I det han nærmer seg dødlinja går han for innlegget, men treffer ingen lagkamerater i Liverpool-feltet.
  7'
  Alisson veldig langt ute og header ballen unna foran Vinicius.
  8'
  Ser ut som Real Madrid ligger i en 4-5-1-formasjon når de forsvarer seg. Vinicius og Valverde nede på linje sammen med Modric, Casemiro og Kroos, med Benzema hakket lenger foran.
  8'
  Salah stikker mot Mané i feltet, men senegaleseren rekker akkurat ikke å legge inn før ballen passerer dødlinja.
  10'
  Benzema prøver å slå oppover i banen, men den stoppes av Alexander-Arnold.
  11'
  Díaz vil ha hjørnespark etter en duell med Casemiro og Carvajal, der Liverpools kantspiller mente at en av Real Madrid-spillerne var sist nær ballen før den gikk ut. Så riktig ut av dommer å dømme femmeter.
  12'
  Robertsons innlegg går via Carvajal før den spretter i feltet. Mendy bryster så ballen trygt ned til Real Madrid-keeper Courtois.
  14'
  Meget bra stopperspill av Konaté som hindrer Vinicius.
  15'
  Salah er nære! Mané legger inn til rekkekameraten, men hardt presset for ikke Salah overlistet Courtois!
  16'
  Liverpool holder trykket oppe. Først skyter Díaz i blokka, før Thiagos langskudd blir reddet.
  17'
  Liverpool ypper seg veldig nå! Salah får ballen like utenfor sekstenmeteren og banker til på direkten. Courtois redder.
  18'
  Salah får ballen i feltet, og tar med seg Alexander-Arnold ved hjørnet av sekstenmeteren. Den lokale Liverpool-høyrebacken banker til, men ballen suser over målet til Courtois.
  19'
  Mange småfarlige Liverpool-skudd nå. Jürgen Klopps mannskap har fått kampen inn i sitt spor.
  20'
  For en redning av Courtois! Mané drar seg fri rett innenfor sekstenmeteren og banker til. Ballen suser mot det nærmeste hjørnet, men der er Real Madrids belgiske keeper med en sterk hanske. Får sendt ballen i stolpen, og hindrer på mesterlig vis baklengs for det spanske storlaget!
  21'
  Virker som det ligger en Liverpool-scoring i luften nå. Voldsomt press fra Merseyside-klubben de siste drøye fem minuttene.
  22'
  Thiago finner Salah i mellomrommet, og egypteren prøver å stikke videre til Mané. Éder Militao stopper nok en gang et farlig Liverpool-angrep.
  24'
  Modric med en fin langpasning, som Carvajal får tatt nede langt oppe på høyresiden. Høyrebacken får imidlertid ikke gjort noe særlig mer med ballen, og spiller den i stedet bakover i banen.
  27'
  Real Madrid har klart å dra ned tempoet i kampen igjen etter Liverpools vedvarende trykk.
  28'
  Fabinho prøver lykken fra veldig langt hold. Et godt stykke unna å treffe målet til Courtois. Liverpool-spillerne vil ha hjørnespark, men ikke godt å si om den ballen var borti Casemiro.
  28'
  Thiago vender presist ut på Alexander-Arnold, som legger igjen til Henderson. Liverpool-kapteinen går for innlegget, som Courtois upresset kan plukke ned.
  30'
  Nesten så Vinicius blir spilt helt alene med Alisson, men Alexander-Arnold hindrer at pasningen går helt gjennom til Real Madrid-spilleren.
  30'
  Liverpool får frispark på midten. Díaz som legges i bakken.
  33'
  Frisparket tas kort og Liverpool begynner å trille ball i det bakre leddet.
  34'
  Alexander-Arnold legger inn på hodet til Salah, men headingen går rett på Courtois.
  34'
  Real Madrid får en corner. De tar den raskt. Innlegget blir ufarlig, men Thiago er nær ved å rote det til når han header ballen tilbake mot Alisson. Liverpool slipper med skrekken.
  36'
  Frispark til Liverpool 35 meter fra mål. Ballen skal slås inn mot feltet.
  37'
  Blir en litt halvveis variant. Liverpool holder på ballen.
  37'
  Diaz setter fart og utfordrer Carvajal. Valverde kommer fint hjem i sikring og sammen stanser de Liverpool-vingen.
  39'
  Robertson kommer inn i 16-meteren. Han sentrer til Mané, som vender og skyter. Skuddet går via Militao og ut til corner.
  40'
  Heades unna.
  41'
  Henderson står i returrom og skyter. Han klarer å holde skuddet ganske lavt, men han sender det godt til side for mål.
  41'
  Annullert scoring, men for en rar situasjon!
  43'
  Benzema spilles alene gjennom. Usikker på om det var offside der. Så blir det fullstendig kaos etter at han ikke får avsluttet. Alisson og Konate går i veien for hverandre, men så kommer Valverde inn og prøver å få skutt. Et par Liverpool-spillere slenger seg ned, og så spretter ballen mot Benzema. Der scorer franskmannen, men det ser ut som en offside i den situasjonen.
  43'
  Men spørsmålet er hvem ballen kom fra, om Valverde faktisk var på ballen eller om den ble spilt fra en Liverpool-spiller.
  45'
  VAR-situasjon
  VAR sjekker altså dette nå.
  45'+1
  Det er for øvrig lagt til to minutter.
  45'+1
  VAR-situasjon
  Det konkluderes med offside!
  45'+1
  Benzema er nær ved å vinne ballen fra Alisson, men Liverpool-keeperen får akkurat ballen unna.
  45'+2
  Tilleggsminuttene er oppjustert til tre.
  45'+2
  Pause
  Det er pause i Paris! Liverpool har styrt mye av spillet, men det står 0-0. Helt på tampen var Real Madrid svært nær en scoring etter kaos i Liverpools bakre rekker, men etter en VAR-sjekk ble det konkludert med offside på Karim Benzema.
  2. omgang
  Alexander-Arnold med et farlig innlegg mot Díaz. Vingen er nær ved å få en stor mulighet, men han når akkurat ikke frem i tide.
  47'
  Real Madrid triller med ball.
  49'
  Díaz får ballen 18 meter fra mål, men han klarer ikke få rom til å skyte.
  49'
  Salah slår inn fra høyre. Over Henderson og inn til Courtois.
  52'
  Både Mané og Alexander-Arnold skyter fra gode posisjoner sentralt i banen, men begge skuddforsøkene går rett i en Real Madrid-spiller.
  54'
  Alexander-Arnold med et hardt innlegg inn foran mål. Thiago stuper inn foran mål, men han er en liten halvmeter for sent ute. Courtois bokser unna.
  54'
  Både Díaz og Militao bruker armene aktivt i en duell nede langs sidelinjen. Díaz blir dyttet først, før han tar igjen og drar med seg Militao. Ender med frispark til Real Madrid-spilleren.
  55'
  Liverpool-supporterne mobiliserer oppe på tribunen.
  56'
  Alexander-Arnold spiller fint videre til Salah, som skyter to ganger inne i 16-meteren. Begge skuddforsøkene blir blokkert av Real Madrid-spillere og Salah roper på hands (og straffe), men det vinkes videre.
  58'
  Mål for Real Madrid!
  Liverpool 0 - 1 Real Madrid
  Mål: Vinicius Junior
  Målgivende: Federico Valverde
  Real Madrid tar ledelsen! Det er Vinicius som dukker opp bak i feltet og styrer inn kampens første mål! Valverde får ballen ute på høyrekanten og skyter mer eller mindre ballen lavt inn foran mål. Fra fem meter kommer altså Vinicius og setter ballen i mål. Det er Alexander-Arnold som ikke klarer å følge løpet til vingen.
  59'
  Tror ikke det er en offside, men det er snakk om små, små marginer.
  60'
  Målet blir stående. Kan Liverpool svare på dette?
  60'
  Gult kort til Liverpool
  Fabinho
  Kampens første gule kort. For sent inne i en takling på Valverde.
  62'
  Det er ikke overraskende Real Madrid-fansen som nå dominerer på tribunen i Paris.
  64'
  Salah drar seg inn i banen og skyter! Skuddet er på vei inne ved stolperoten, men Courtois slenger seg lang han er og får slått ballen unna. Perfekt keeperhøyde som gjorde redningen noe enklere.
  64'
  Salah blir felt ute på kanten. Frispark i god innleggsposisjon.
  65'
  Spillerbytte - Liverpool
  Inn: Diogo Jota
  Ut: Luis Diaz
  Bytte i angrepsrekken for Liverpool.
  65'
  Innlegget svinges inn i feltet og heades unna.
  66'
  Liverpool holder presset oppe.
  66'
  Salah prøver å drible seg fri ute på kanten. Feller Kroos og får et frispark mot seg.
  67'
  Jota presser frem et hjørnespark for Liverpool.
  68'
  Svakt slått. Carvajal header unna.
  68'
  Liverpool står etter og får en ny corner.
  68'
  Bedre slått, men igjen får Real Madrid ballen unna.
  69'
  Kjemperedning fra Courtois. Henderson slår et tidlig inn i boksen. Jota vinner duellen bak i feltet og header på tvers. Der kommer Salah, men Courtois kommer godt nok over mot Liverpool-stjernen og klarer å få blokkert avslutningen fra én meters hold.
  69'
  Det er en helt glimrende benparade fra Courtois.
  70'
  Modric holder og holder på ballen, før han lekkert vinkler ut til Vinicius. Kampens eneste målscorer setter fart og utfordrer Konaté, men han blir stanset.
  71'
  Liverpool presser nå. De holder ballen rundt Real Madrids 16-meter en god stund, før Alexander-Arnold skyter fra 20 meter. Jota er nær ved å styre skuddet mot mål, men det blir bare nesten og ballen går til side for mål.
  74'
  Keïta gjør seg klar til å komme inn for Liverpool nå.
  75'
  Firmino skal også inn.
  76'
  Real Madrid får frispark 40 meter fra mål. Mané som kommer inn med knottene i Kroos.
  76'
  Ballen løftes inn i feltet og der er Casemiro fullstendig alene. Istedenfor å avslutte selv, prøver å spille ballen på tvers og sender ballen utover. Liverpool slipper virkelig med skrekken der.
  76'
  Spillerbytte - Liverpool
  Inn: Naby Keita
  Ut: Jordan Henderson
  Ut med Liverpool-kapteinen.
  77'
  Spillerbytte - Liverpool
  Inn: Roberto Firmino
  Ut: Thiago
  Offensivt bytte fra Klopp.
  77'
  Alexander-Arnold får ballen i en kjempeposisjon ute på høyresiden. Han har flere lagkamerater med seg inne foran mål, men innlegget blir svakt og går rett i en Real Madrid-spiller.
  78'
  Liverpool trer seg nesten gjennom, men flagget kommer opp for en offside på Firmino.
  79'
  Nesten for Liverpool! Salah skyter fra 20 meter. Ikke et veldig bra treff, men Jota kommer inn og styrer ballen mot det andre hjørnet. Courtois kommer seg raskt nok over og får slått unna til corner.
  80'
  Blir klarert.
  81'
  Firmino legger farlig ut 45 grader. Keïta skyter fra 18 meter, men avslutningen er helt forferdelig og går langt utenfor.
  81'
  Kjemperedning av Courtois igjen! Fabinho med en fin pasning mot Salah i bakrom. Salah kommer seg til skudd med høyrefoten, men igjen er Courtois lynraskt nede og får slått ballen ut til corner.
  82'
  Heades unna.
  83'
  Real Madrid får en kontringsmulighet.
  83'
  De kommer 3 mot 2, men så stopper det litt opp og den siste pasningen inn mot Vinicius blir hakket for hard og går hele veien inn til Alisson.
  83'
  Spillerbytte - Real Madrid
  Inn: Eduardo Camavinga
  Ut: Federico Valverde
  Inn med friske bein for Real Madrid.
  85'
  Alexander-Arnold med en fin takling på Benzema. Stanser en god mulighet.
  87'
  Mané skaffer et hjørnespark for Liverpool.
  88'
  Tiden er i ferd med å renne ut for Liverpool. Kan de få en utligning her?
  88'
  Courtois kommer fint ut og holder ballen. Han har vært en gigant i dag, den belgiske keeperen.
  88'
  Spillerbytte - Real Madrid
  Inn: Dani Ceballos
  Ut: Luka Modric
  90'
  Det er lagt til fem minutter.
  90'
  Ceballos får ballen i bakrom og er på vei alene mot Alisson. Han løpes opp og prøver å spille mot Vinicius. Får etter litt om og men en corner.
  90'+1
  Tas kort. De holder på ballen.
  90'+2
  Camavinga skyter fra 18 meter. Over mål.
  90'+2
  Spillerbytte - Real Madrid
  Inn: Rodrygo
  Ut: Vinicius Junior
  Ut med det som trolig blir matchvinneren her i dag.
  90'+3
  Salah nær ved å få kontroll på ballen inne i 16-meteren. Real Madrid får klarert.
  90'+3
  Mané rykker seg fri og legger inn. Militao stanger unna.
  90'+3
  Keïta feller Kroos. Frispark til Real Madrid, som bruker tid på det.
  90'+3
  Ett minutt igjen av overtiden.
  90'+4
  Liverpool får ballen. Må bygge opp til et siste angrep nå.
  90'+5
  Fabinho slår inn, men rett inn til Courtois.
  90'+5
  Kampen er slutt
  Real Madrid vinner Champions League for 14. gang! Liverpool hadde de fleste sjansene, men Real Madrid var effektive og hadde Thibaut Courtois som hadde en rekke strålende redninger.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her