1-0
2-0
2-1
2-2
2-3
2-4
2-5
Supporterfordeling på VG
18 258
13 342

Følg Liverpool – Real Madrid med LFCTV

Fotball · 21. feb. 20235:59:59
Author avatar

Ble dekket av Sander Randeberg Hauan

    Hei og velkommen til livedekning av den første åttedelsfinalen i Champions League mellom Liverpool og Real Madrid!
    Mange vil nok huske finalen i 2018, da Mohamed Salah måtte forlate banen med skade tidlig i første omgang - før en stygg keepertabbe fra Loris Karius ga Real Madrid ledelsen etter pause. Finalen i 2018 endte med 3-1-seier til Los Blancos.
    Benk Real Madrid: Lunin, Vallejo, Nacho, Hazard, Kroos, Asensio, Odriozola, Lucas V, Ceballos, Mario Martin, Arribas, Alvaro
    Real Madrid: (4-3-3) Courtois - Carvajal, Militao, Rüdiger, Alaba - Modric, Camavinga, Valverde - Vinicius Junior, Benzema, Rodrygo
    Benk Liverpool: Adrian, Kelleher, Milner, Keita, Firmino, Oxlade-Chamberlain, Jones, Elliot, Jota, Tsimikas, Carvalho, Matip
    Liverpool: (4-3-3) Allison - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson - Bajcetic, Fabinho, Henderson - Salah, Nunez, Gakpo
    18 år gamle Stefan Bajcetic fortsetter i midten for Liverpool. Unggutten har vært et av få lysglimt for de røde den siste tiden, og det blir spennende å se han bryne seg på en kruttsterk Real Madrid-midtbane.
    Liverpool vil nok håpe at Cody Gakpo og Darwin Núnez viser seg frem også i dag. Duoen noterte seg for hver sin scoring mot Newcastle i ligaen sist.
    En reprise av fjorårets finale, to store giganter. Det blir ikke mye større enn dette! Real Madrid vant 1-0 i finalen i mai. Da var det Vinicius Junior som ble den store helten for spanjolene.
    Gullball-vinner Karim Benzema har scoret minimum ett mål i åttedelsfinalene av CL de siste fire sesongene. Kan han gjøre det i kveld også?
    Stefan Bajcetic blir faktisk den yngste spillere til å starte en CL-kamp for Liverpool i kveld. Spanjolen ble født 22. oktober 2004!
    Real Madrid må klare seg uten Aurelien Tchouameni - mannen som var heftig linket til nettopp Liverpool i sommer. Franskmannen skal være slått ut av sykdom.
    Flere dueller over hele banen i kveld, den mest spennende blir kanskje Vinicius Junior mot Liverpools høyreback Trent Alexander-Arnold! Også spennende å se hva Cody Gakpo kan utrette mot Dani Carvajal på Real Madrids høyreback.
    You'll Never Walk Alone har runget utover Anfield og lagene står klare i tunnelen. Vi nærmer oss en ordentlig godbit av en fotballkamp!
    Det bues kraftig under hele Champions League-hymnen, noe vi har blitt vant med de siste årene.
    Hvem tror du vinner?
    Liverpool
    57%
    Real Madrid
    43%
    7612 stemmer
    Vi er litt bak skjema her. Ærespresident i Real Madrid og tidligere spiller, Amancio Amaro, gikk bort tidligere i dag i en alder av 83 år og det markeres med et minutts stillhet.
    Kampen har startet
    Vi er i gang i dette gigantmøte!
    Det er over på Anfield. Liverpool og Jürgen Klopp går på et av sine største tap på hjemmebane i Europa. De røde ledet 2-0 etter et kvarter, men så tok Real Madrid fullstending over i det som etterhvert ble en ydmykelse for hjemmelaget.
    HVA ER DET SOM SKJER? Liverpool bryter høyt i banen og plutselig har Cody Gakpo fri bane inn i Real Madrid-boksen. Men nederlenderen sklir plutselig, og Los Blancos får ryddet unna.
    2'
    Liverpool setter presset høyt fra start. Det ser ut til at Gakpo har lagt seg som midtspiss, med Nunez på venstrevingen og Salah på høyre.
    3'
    Mål for Liverpool!
    Liverpool 1 - 0 Real Madrid
    Mål: Darwin Nunez
    Målgivende: Mohamed Salah
    HAR DU SETT FOR ET MÅL?! Liverpool spiller seg lekkert fri, og Mohamed Salah slår inn i boksen. Darwin Núñez varter opp med et HÆLSPARK forbi Courtois! Drømmestart for Liverpool og en utskjelt Nunez!
    3'
    Real Madrid setter opp Vinicius på venstrekanten. Brasilianeren drar seg innover, men løper inn i en Liverpool-mur.
    5'
    Liverpool roper på både straffe og frispark! Fabinho går i bakken akkurat på kanten av 16-meteren, men spillet vinkes videre.
    7'
    Liverpool har kommet ut i hundre og sjokkert Real Madrid her! Holder ballen i laget og jobber seg stadig fremover i angrep.
    7'
    Nesten for Salah! Kommer seg ned til dødlinja og kun en lang tå fra Alaba hindrer at egypteren får løsnet skudd.
    8'
    Carlo Ancelotti ser ikke veldig preget ut av å ha havnet tidlig bakpå. Real Madrid-sjefen utstråler sin klassiske ro på sidelinjen.
    9'
    Real Madrid holder ballen litt i laget nå og flytter opp. Bearbeider ballen fra side til side og spiller Liverpool lave. Ender med et innlegg fra langt hold som Allison enkelt snapper opp.
    10'
    SÅ NÆRE FOR SALAH! Liverpool går på kontring, Gakpo finner Salah som trekker seg inn. Skuddet går like utenfor Real Madrid-buret.
    12'
    Mål for Liverpool!
    Liverpool 2 - 0 Real Madrid
    Mål: Mohamed Salah
    FOR EN TABBE! Courtois får ballen nesten upresset, men et forferdelig dårlig touch gjør at ballen ender rett i beina på Salah, som enkelt setter 2-0!!
    13'
    Har du sett på maken, Liverpool sjokkerer Real Madrid! Hva nå, Carlo Ancelotti?
    15'
    Kan Real Madrid snu dette?
    Ja, de har alt for mange gode spillere til å slite så mye!
    70%
    Nei, de er jo helt satt ut av spill!
    30%
    6828 stemmer
    Nesten for Real Madrid når Rodrygo kommer rundt på høyrekanten, men med kun Benzema å sikte på inne i boksen får Liverpool klarert.
    18'
    Liverpool står altså så høyt i banen og stresser Los Blancos. Denne gang er det 18-åringen Bajcetic som snapper ballen 30 meter fra mål. Liverpool spiller seg inn i feltet, men Real Madrid rydder unna.
    19'
    Mål for Real Madrid!
    Liverpool 2 - 1 Real Madrid
    Mål: Vinicius Junior
    DER SITTER DEN FOR REAL MADRID! Matchvinneren fra finalen i mai skjærer inn fra venstrekanten og banker til - den curler forbi Allison og inn i lengste hjørne.
    21'
    For en åpning vi har fått på Anfield! Her er neppe siste mål scoret.
    22'
    Kameraet finner både Jürgen Klopp og Carlo Ancelotti nå. De to sjefene holder foreløpig roen på sidelinjen.
    23'
    Stor sjanse for Real Madrid på kontring. Vinicius får nesten en banehalvdel å løpe på og har kun Van Dijk foran seg. Men Liverpool-stopperen klarer å sette ned tempoet og Vinicius får lite hjelp og Liverpool får ballen bort.
    23'
    HVORDAN BLIR IKKE DET MÅL?! Henderson går på løp i bakrom, slår inn igjen til Salah - som får to sjanser uten å få ballen i mål. Til slutt får Nunez muligheten fra 1 meters hold, men TO forsvarsspillere kaster seg frem og blokkerer!
    24'
    Et fyrverkeri av en kamp - og definitivt en kamp de nøytrale kan kose seg med! Sannsynligvis litt verre for de som har hjerte i en av kveldens gigantklubber.
    26'
    Spillerbytte - Real Madrid
    Inn: Nacho
    Ut: David Alaba
    David Alaba blir liggende etter Liverpools målsjanser og må fort gi seg.
    26'
    Da er det Nacho som skal få bryne seg på Salah den siste timen... det er en duell vi skal følge ekstra nøye med på.
    28'
    Bajcetic forsøker å finne Nunez i boksen, men innlegget er litt for høyt.
    28'
    Vinicius får igjen ballen ute på sin venstrekant - denne gang løfter han mot Carvajal som er på full fart mot bakre stolpe. Men Darwin Núñez jobber bra hjemover, og stusser til corner.
    29'
    Luka Modric svinger hjørnesparket utover. Ender hos Vinicius, som igjen prøver å curle ballen i lengste hjørne! Men denne gang henger Allison med og varter opp med en solid redning.
    30'
    Vakkert angrep fra Real Madrid der Modric kombinerer med Rodrygo. Valvdere får muligheten fra 16-meteren og fyrer av. Dessverre for mye kraft i avslutningen, som flyr over målet til Allison.
    31'
    Liverpool får frispark midt i banen etter hands på Camavinga.
    32'
    OI OI! Gakpo stjeler ballen fra en uoppmerksom Nacho. Han har kanskje muligheten til å fyre av med en gang, men det blir for skrått hold og nederlenderen forsøker et innlegg istedenfor - det flyr over alle og Real Madrid slipper med skrekken.
    32'
    Alexander-Arnold pisker inn et innlegg fra høyre: på bakre stolpe lurer back-kollega Robertson, men Rodrygo får stusset ballen videre til innkast.
    34'
    Mål for Real Madrid!
    Liverpool 2 - 2 Real Madrid
    Mål: Vinicius Junior
    HAR DU SETT, NOK EN KEEPERTABBE! Vinicius presser Allison Becker - keeperen forsøker å finne Van Dijk, men pasningen går rett på Vinicius og i en vakker bue i mål!
    35'
    Denne kampen har så absolutt levert topp underholdning mellom to av de mest suksessfulle lagene i turneringen! To enorm keepertabber og to enorme scoringer. Her blir det en ny thriller!
    37'
    Nå er det de tilreisende spanjolene som kjører showet på tribunen. Blitt merkbart stille fra hjemmefansen etter 2-2.
    38'
    En vakker pasning fra keeper Courtois finner Vinicius på andre siden av banen. Brasilianeren leker litt med ballen mens han venter på lagkameratene, men stoppes av Bajcetic.
    40'
    Camavinga felles av Nunez.
    41'
    Bajcetic tar telling i noen sekunder, men unggutten kommer seg opp igjen.
    42'
    Lever litt farlig Gomez, på vei fremover fra stopperplass uten å ha helt kontroll på ballen. Men får et frispark midt i banen.
    43'
    Liverpool får frispark fra god posisjon! Bajcetic forsøker å løfte ut til Salah på høyrekanten, men Modric er ute med en hånd og da skal Alexander-Arnold får en god mulighet!
    43'
    Frisparket er fra omtrent 30 meter. Alexander-Arnold og Salah står og diskuterer litt, men her er det vel Liverpools høyreback som skal forsøke seg?
    44'
    Skuddet har god kraft, men er ikke langt nok ute til å true Courtois!
    45'
    ÅÅÅÅÅÅ, SÅ ER DET NESTEN SNUDD! Los Blancos kontrer umiddelbart og Fede Valverde slår inn mot Rodrygo, men en laaaaaaang tå fra Robertson får ballen til corner.
    45'
    Henderson slår langt mot Darwin Núñez, men Militao vinner i luften og får ballen ut fra farlig sone.
    45'+2
    Pause
    Da er det pause - og den tror jeg det er mange som trenger! En heseblesende første omgang - med to solide prestasjoner fra Darwin Núñez og Vinicius Junior, men også to grusomme keepertabber fra Allison og Courtois. Liverpool ledet 2-0 før kvarteret var spilt, men Real Madrid slo tilbake. Her venter en andre omgang for historiebøkene.
    45'+3
    Hvordan står det til med nervene etter første omgang?
    Lurer på om jeg har fått et akutt behov for hjertemedisin ja.
    36%
    Jeg er like rolig som Carlo Ancelotti, lar meg ikke påvirke før kampen er ferdig.
    64%
    4212 stemmer
    Hvordan ender dette?
    Liverpool vinner
    30%
    Real Madrid tar seieren her
    60%
    To jevne lag, jeg tror det ender uavgjort
    10%
    9737 stemmer
    2. omgang
    Henderson tar avspark - og vi er klare for en ny omgang med fotball fra øverste hylle!
    Henderson river ned Camavinga på vei fremover.
    46'
    Vinicius Junior parkerer Alexander-Arnold og da kommer midtstopper Gomez stormende for å hjelpe. Feller Vinicius på hjørne av 16-meteren og dødlinja.
    47'
    Mål for Real Madrid!
    Liverpool 2 - 3 Real Madrid
    Mål: Eder Militao
    Målgivende: Luka Modric
    SÅ LEDER REAL MADRID! Modric slår frisparket knallhardt inn foran mål, og der kommer Militao stormende og stanger inn 3-2!
    47'
    Et fantastisk frispark-trekk fra Los Blancos, men det skal sies at Liverpool-forsvaret sover noe fryktelig. Militao løper fra bakre stolpe til fem-meteren og står HEEEEELT ALENE når han stanger inn 3-2.
    48'
    Gomez er nok en gang i duell med Vinicius - og sistnevnte vil ha gult kort på Liverpool-stopperen, men Gomez slipper unna.
    49'
    Liverpool har store problemer med å takle Vinicius på venstrekanten. Hverken Alexander-Arnold eller Joe Gomez har klart å finne løsningen for å stoppe brasilianeren.
    50'
    Gakpo legges i bakken av Militao midt i banen.
    50'
    Hva gjør dere nå Liverpool? 2-0-ledelse etter 15 minutters spill har blitt til 2-3 tidlig i andre omgang.
    51'
    Vinicius herjer igjen - dribler seg forbi Alexander-Arnold og forsøker en stikker. Henderson klarerer til corner.
    52'
    God Liverpool-sjanse og The Kop roper på straffe! Henderson og Alexander-Arnold kombinerer fint på høyresiden før sistnevnte hamrer ballen inn i feltet mot Nunez. Uruguayaneren får en liten dytt fra Carvajal og får ikke treff på headingen, men dommer vinker spillet videre.
    52'
    Henderson lever farlig når han springer mot eget mål med Vinicius jagende bak ham. Men brasilianeren er litt for tøff i ryggen på Liverpool-kapteinen, og Henderson får frispark.
    54'
    Mål for Real Madrid!
    Liverpool 2 - 4 Real Madrid
    Mål: Karim Benzema
    SÅ SITTER 4-2! Real Madrid spiller vakker angrepsfotball. Benzema spiller vegg med Rodrygo før franskmannen fyrer av fra 16-meteren. Avslutningen går via Gomez, og da er Allison fullstending utspilt i målet.
    55'
    Da ser det fryktelig tungt ut for hjemmelaget! Bortemålsregelen er som kjent borte, så det er ikke like krise som før å slippe inn 4(!) bortemål, MEN dette kan bli tøft når vi har en halvtime + returoppgjør på Santiago Bernabéu igjen å spille.
    56'
    Liverpool ledet altså 2-0 før et kvarter var spilt, men Real Madrid har for alvor slått tilbake igjen.
    58'
    Gakpo forsøker et innlegg fra venstrekanten og roper på straffe når ballen treffer Carvajal. Er innom hånda, men høyrebacken har armen limt inn til kroppen og det dømmes ikke straffe.
    59'
    Rüdiger og Darwin Núñez i litt klammeri inne i feltet i den forrige situasjonen. Dommer tar seg en prat med begge to, ingen kort.
    60'
    Gult kort til Real Madrid
    Vinicius Junior
    Han er involvert i alt i dag, Vinicius! Får også kampens første gule kort.
    60'
    Snittet tilsier at vi skal få 9 mål i denne kampen, så det er bare å gjøre seg klar til en heseblesende avslutning på Anfield!
    61'
    Liverpool er på vei frem, men Nunez mister og Real Madrid kan igjen overta. Holder ballen i laget og spiller Liverpool lave nå de hvitkledde fra Madrid.
    61'
    Klopp skal ta grep, Firmino gjør seg klar!
    62'
    Det samme gjør Diogo Jota!
    63'
    Etter en lang angrepssekvens fra Real Madrid fyrer Rüdiger av fra 40 meter. Trøkk i den, men seiler utenfor.
    63'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Roberto Firmino
    Ut: Cody Gakpo
    64'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Diogo Jota
    Ut: Darwin Nunez
    64'
    Gakpo og Nunez går av. Nunez markerte seg med en vakker scoring på 1-0 til Liverpool, men ellers har det vært lite å melde om Liverpool-spissen. Jota og Firmino er begge tilbake fra lengre tids skade og er nok sultne på å vise seg frem.
    64'
    Oi oi! En Liverpool-corner ender hos Bajcetic som står i returrom. Den unge spanjolen fyrer av - på de første bildene ser forsøket fryktelig nære ut, men reprisene viser at forsøket er et par meter til side for mål.
    66'
    Mål for Real Madrid!
    Liverpool 2 - 5 Real Madrid
    Mål: Karim Benzema
    Målgivende: Vinicius Junior
    LIVERPOOL BLIR YDMYKET PÅ ANFIELD! Luka Modric snapper pallen fra Fabinho og setter over til superduoen Vinicius og Benzema. Vinicius triller ballen til Benzema, som finter bort keeper Allison og enkelt setter 5-2 på åpent mål!
    67'
    Ser ikke ut til å vite hva de skal gjøre nå, Liverpool-gutta.
    67'
    Liverpool forsøker et angrep - Henderson løfter inn og Robertson prøver å heade tilbake til Jota. Men det mangler presisjon i det Liverpool gjør, og Real Madrid overtar.
    71'
    Milner og Matip gjør seg klare på Liverpool-benken.
    71'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Joel Matip
    Ut: Joe Gomez
    73'
    Hatt en fryktelig kamp her Joe Gomez, og plukkes av.
    73'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: James Milner
    Ut: Jordan Henderson
    Kapteinen går også av her. Et tegn til resignasjon fra Klopp?
    73'
    Liverpool har altså nådd en ny bunn-notering når det gjelder baklengsmål. Den forrige rekorden sto på fire baklengs i Champions League... og det er fortsatt et kvarter igjen.
    74'
    For eventuelt nye lesere kan vi minne om at Liverpool ledet 2-0 etter et kvarter, men Real Madrid har altså vartet opp med en ellevill opphenting.
    75'
    Milner kommer til innlegg fra høyre og treffer Jota, men portugiseren er uheldig med touchen og ballen spretter utover.
    76'
    Robertson stormer fremover - og forsøker et innlegg fra dødlinja. Blokkeres av Militao, som feirer mot The Kop.
    77'
    Corneren klareres enkelt av Real Madrid. Ender hos Bajcetic som prøver å løfte mot Matip på bakre stolpe, men innlegget blir akkurat for langt for midtstopperen.
    77'
    Ikke mye som tyder på at Liverpool skal få nettsus her. Sliter med å spille seg fremover i banen, og det mangler enormt på presisjonen når de ankommer 16-meteren.
    78'
    Liverpool beholder ballen lenge og spiller fra side til side. Robertson gjør et forsøk å komme seg forbi Carvajal, men ballen spretter ut over sidelinjen.
    79'
    Spillerbytte - Real Madrid
    Inn: Dani Ceballos
    Ut: Rodrygo
    80'
    Nacho setter fart fra sin venstreback. Får en dytt i ryggen av Alexander-Arnold utenfor 16-meteren, men får ingenting av dommer.
    83'
    Firmino og Jota kombinerer på venstrekanten, og sistnevnte skaffer Liverpool en corner.
    84'
    Harvey Elliot skal inn her!
    85'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Harvey Elliott
    Ut: Stefan Bajcetic Maquieira
    Applauderes av banen her, Liverpools unggutt. Vanskelige arbeidsforhold i kveld.
    85'
    Corneren heades enkelt ut av Real Madrid. Lite som stemmer for de røde nå.
    86'
    Spillerbytte - Real Madrid
    Inn: Marco Asensio
    Ut: Karim Benzema
    Benzema takker for seg.
    87'
    Spillerbytte - Real Madrid
    Inn: Toni Kroos
    Ut: Luka Modric
    87'
    Gamlegutta Benzema og Modric setter seg og tar en velfortjent hvil. Vært enormt gode begge to, og ser overhode ikke ut til å være preget av alderen på henholdsvis 35 og 37 år.
    87'
    Matip smeller ned Ceballos midt i banen.
    88'
    Alexander-Arnold pisker inn fra høyresiden - treffer Firmino, men brasilianeren får ikke kontroll og Real Madrid overtar.
    89'
    Real Madrid holder ballen i laget - og bortefansen roper "Olé" for hver pasning. Stille som graven fra hjemmefansen nå...
    90'
    Jota får frispark på midstreken.
    90'+1
    NESTEN FOR LIVERPOOL! Robertson kommer rundt på venstre og finner Firmino i boks. Ballen ender hos Salah som prøver å komme seg til avslutning. Går i bakken og roper noe halvveis på straffe, men spillet vinkes videre.
    90'+2
    Gult kort til Liverpool
    Harvey Elliott
    Frustrasjonen tar over nå. Elliot legger Nacho i bakken og får et fortjent gult kort.
    90'+3
    Kampen er slutt
    Det er over på Anfield, og Liverpool går på et av sine verste tap på hjemmebane i Champions League.
    De rødkledde ledet 2-0 etter et kvarter, men så våknet Real Madrid og snudde til 5-2. Aldri før har Liverpool sluppet inn 5 mål på hjemmebane i en europeisk turnering!
    Nå venter et meget vanskelig returoppgjør på Santiago Bernabéu - der Liverpool trenger et aldri så lite mirakel for å holde liv å drømmen om avansement.
    Kan Liverpool snu dette i returoppgjøret?
    Ja, men da skal de levere soleklart sesongbeste!
    19%
    Nei, tre mål blir for mye og Real Madrid er for gode.
    81%
    4767 stemmer
    Vi takker for følget!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her