0-1

Sammenlagt
2 - 1
0-1

Hei og velkommen til dette andre møtet i Champions League mellom disse to lagene. Lillestrøm tok en fortjent og sterk 2-0 seier i Minsk forrige uke og har dermed et meget godt utgangspunkt for videre avansement.
    Lillestrøm holdt lenge i cupfinalen mot Vålerenga. Kampen gikk til ekstraomganger, men der ble det stopp da Vålerenga scoret to ganger. Vi får håpe de har lagt det tapet bak seg og er forberedt til dagens kamp.
    Vanligvis får det komme 200 tilskuere på kampene her på Åråsen, men det er dessverre andre regler i dag og det blir tomt på tribunen.
    Dagens motstander, Minsk, er et lag som har vært det klart førende laget i hjemlig serie de siste årene. De har faktisk vunnet 9 år på rad før de i år kom på en skuffende 2.plass. Deltatt mange ganger i Champions League, men aldri kommet lengre enn til første utslagsrunde.
    Lillestrøm sparer ikke på kruttet og stiller egentlig med samme lag som mot Vålerenga i cupfinalen. Det er bare Pedersen som er kommet inn for Gausdal. Dette skjedde også tidlig i cupfinalen da midstopperen måtte ut med skade. Nevnte Gausdal er tilbake på benken fra start her i dag. Vanhaevermaet går igjen ned som midstopper ved siden av Brenn. Vi ser at 16 år gamle Kyvåg igjen får tillit fra start på høyre kant.
    0'
    Minsk med avspark. Lillestrøm vinner ballen med en gang.
    1'
    Kyvåg er hurtig når hun starter i bakrom. Får ballen og en halv meter forsprang, men presses ut fra mål. Vender opp, men må spille tilbake i banen.
    2'
    Minsk prøver å etablere et press mot Lillestrøm her innledningsvis.
    3'
    Hjemmelaget triller ball nå. Har egentlig hatt full kontroll her de første minuttene.
    6'
    Woldvik stikker i bakrom etter en stuss fra Haug, men det vinkes av for offside. Det ser da veldig feil ut av assistentdommeren?
    6'
    Brenn prøver en langpasning, men treffer rett i første motspiller. Heldigvis er LSK-spillerne på alerten og vinner tilbake ballen fort.
    8'
    Minsk prøver seg på høyre kant, men Vanhaevermaet skjermer ballen ut over dødlinja.
    10'
    Bortelaget kommer rundt på venstre. Galay legger inn, men Brenn header unna.
    11'
    Minsk holder presset oppe. Pobegaylo prøver seg med en mellomting mellom innlegg og avslutning. Ballen går en liten meter til side for mål, men Norstrøm har god kontroll.
    12'
    Slås en del langt på Haug her i starten. Spissen vinner duellene sine og stusser fint gjennom, men det er altså ingen medspillere som kommer etter.
    14'
    Det har ikke vært noe offensivt fyrverkeri fra Lillestrøm her i starten. Ser ut til å gjøre bare hva de må her i dag.
    15'
    Vanhaevermaet med en litt skummel pasning mot eget mål, men Norstrøm henger fint med og klarerer før Surotseva kommer.
    17'
    Ellingsen bryter og setter opp Haavi. Kapteinen setter fart og prøver å finne Kyvåg i bakrom, men Galay bryter og Minsk tar over.
    18'
    Lillestrøm legger press på Minsk som legger seg lavt i banen. Brenn leverer en upresis pasning i bakrom hvor ingen medspillere har startet. Hjemmelaget har altså full kontroll her, men har heller ikke skapt noe fremover i banen enda.
    20'
    Haavi får ballen utenfor 16-meteren. Prøver en pasning videre til Woldvik, men den blir brutt og hun får ballen tilbake. Fyrer av fra 17 meter, men skuddet blokkeres.
    22'
    Haavi og Woldvik kombinerer fint. Førstnevnte kommer rundt på kant og slår inn, men Ellingsen bommer totalt på ballen fra 18 meters hold.
    24'
    Kubichnaya ligger nede etter en duell og det er stopp i spillet. Holder seg til kneet og får en isspray her ute i -1 grader. Det bruker overraskende nok å gjøre underverker.
    24'
    Surotseva går i bakrom, men vinkes av for offside.
    27'
    Snart spilt første 1/3 a kampen, men vi har til gode å få en skikkelig god målsjanse her.
    27'
    Khimich går ned i bakken innenfor 16-meteren og roper på straffe, men dommeren vinker spillet videre. Ser ut til å gå veldig enkelt ned i duellen med Vanhaevermaet.
    31'
    Gult kort til Minsk
    Tamila Khimich
    Khimich er kanskje frustrert etter å ikke ha fått straffe. Sparker rett og slett ned Bachor her.
    31'
    Belaya prøver seg fra distanse, men Norstrøm har full kontroll.
    33'
    Minsk med et lite press her nå. Får til et par avslutninger som går på keeper eller utenfor. Lillestrøm må virkelig ikke bli mer defensiv i press her nå.
    34'
    Haavi kommer seg rut på venstre kant, drar seg inn i feltet og spiller en ball langs bakken mot Haug, men keeper kaster seg ut og er først på ball.
    35'
    Minsk prøver videre her, men sliter med å skape de helt store sjansene.
    38'
    Pobegaylo viser seg frem da hun finter seg forbi på venstre kant og slår inn. Woldvik må gi til corner like foran mål på bakerste stolpe.
    39'
    Kort variant. Ender med innlegg foran mål hvor Norstrøm kommer ut og plukker ballen i fast grep.
    39'
    Khimich slår gjennom mot Gayla, men Brenn henger fint med og følger løpet. Er først på ball og avverger.
    42'
    Godt angrep fra Minsk når de kommer rundt på kant og fyller opp i feltet. Ender med avslutning via et LSK-bein og til corner.
    44'
    Haug header unna.
    44'
    Gult kort til LSK Kvinner
    Thea Kyvåg
    Litt for hard i en duell og pådrar seg gult kort. Så da veldig strengt ut med kort der.
    44'
    Frispark for Minsk like utenfor 16-meteren på venstre kant. Khimich prøver seg på direkten, men avslutningen går en halv meter over mål.
    45'
    45'+1
    Lillestrøm gjør ikke mer enn nødvendig her i første omgang. Skaper så og si ingenting offensivt, men holder også unna defensivt. Minsk har noen små farligheter, men sliter med å skape de helt store sjansene. Likevel er det bare to mål som skal til fra Minsk før det blir ekstraomganger her, så hjemmelaget kan ikke slappe av for mye. Det kan kanskje se ut til at cupfinalen på søndag sitter i beina, det ble tross alt spilt 120 minutter der.
    45'
    Lillestrøm sparker i gang andre omgang.
    46'
    Bytter på å ha ballen her i starten av andre omgang.
    48'
    Norstrøm kommer ut og holder ballen i fast grep.
    49'
    Haavi drar seg fint forbi sin oppasser og slår inn, men ballen er en liten meter for høy for Haug og Voskobovich er først på ball.
    50'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Mia Authen
    Ut: Thea Kyvåg
    Kyvåg har løpt fra seg og erstattes av 18 år gamle Authen.
    51'
    Haavi gjør det glimrende da hun drar seg forbi to spillere og går inn i feltet før hun avslutter i nærmeste hjørne, men Voskobovich henger fint med og redder.
    53'
    Nevnte Voskobovich ligger nede og holder seg til ankelen. Stopp i spillet da hun mottar behandling inne på banen.
    53'
    Keeperen fortsetter, men har synlig vondt her keeperen.
    56'
    Haavi slår inn mot Authen, men Minsk får klarert.
    56'
    Lillestrøm har vært hakket bedre fra start av her i andre omgang. Skaper noen halvsjanser og det er lengre mellom hver gang bortelaget kommer frem i banen.
    57'
    Vanhaevermaet leverer en upresis pasning mot Ellingsen og Minsk bryter høyt i banen og setter fart. Vanhaevermaet gjør det godt igjen da hun vinner tilbake og spiller til egen keeper. Vikarierende midtstopperen har vært meget god i dag.
    59'
    Spillerbytte - Minsk
    Inn: Anastasiia Skorynina
    Ut: Milana Surovtseva
    60'
    Inn: Anna Sas
    Ut: Valeryia Belaya
    60'
    Så kommer det en god sjanse for Minsk. Spilles opp på venstre og legger inn i feltet hvor en avslutning går via et LSK-bein og til corner.
    62'
    Lillestrøm klarerer.
    62'
    Haavi drar seg fri og får avsluttet fra 16 meter, men forsøket går et par meter over mål.
    64'
    Fint angrepsspill av Lillestrøm. Woldvik er med frem og og spiller opp Haug som avslutter i en motspiller og inn til keeper.
    66'
    Minsk har problemer med å få til noe godt angrepsspill her. I andre omgang har de også slitt mer med å i det hele tatt vinne ballen.
    69'
    Haavi er igjen forskjellen offensivt. Kommer seg forbi på kant og slår inn til Ellingsen som får headet upresset fra 8 meter, men treffer like utenfor mål.
    69'
    Khimich er nesten gjennom, men Dahlström har lest pasningen i tide og følger løpet. Kommer seg foran og klarerer.
    70'
    Khimich drar seg inn i banen og leverer en skummel pasning foran mål, men Vanhaevermaet er først på ball og klarerer til corner.
    71'
    Klareres.
    71'
    Mål for Minsk!
    LSK Kvinner 0 - 1 Minsk
    Mål: Anastasiia Skorynina
    Målgivende: Anna Kozyupa
    Minsk spiller seg gjennom på høyre kant. Khimich slår gjennom Kozyupa som slår inn foran mål. Skorynina løper seg fri og setter ballen i mål fra kloss hold!
    72'
    Bortelaget kjører på nå. Kommer 3 mot 3 og vinner corner fra venstre.
    73'
    Så avsluttes det i tverrliggeren! En Minsk-spiller stiger høyest til værs og header i stolpen og ut i banen. Lillestrøm sliter med å klarere og bortelaget får avsluttet fra distanse, men ballen går over mål.
    74'
    Ett mål til fra Minsk så er det altså ekstraomganger her på Åråsen. Det hadde ikke vært noe særlig for et Lillestrøm-lag som ser ganske slitne ut her nå.
    75'
    Rot i feltet før Lillestrøm klarerer.
    76'
    Lyubov Shmatko
    Får gult kort etter munnbruk mot dommeren.
    77'
    Haavi setter fart og prøver et innlegg, men Minsk klarerer. Bør vel prøve å holde ballen litt i laget nå, Lillestrøm?
    78'
    Treneren til Minsk pådrar seg også gult kort her etter å ha slengt med leppa.
    78'
    Minsk fortsetter å plage Lillestrøm. Angriper så ofte de kan og sender også langt flere i angrep nå.
    79'
    Nå ligger de veldig dypt her, Lillestrøm. Lar Minsk få angripe som de vil.
    80'
    Kubichnaya fyrer av på et frispark fra 30 meter. Ballen går via en LSK-spiller og like utenfor mål! Norstrøm er sendt i feil hjørne der.
    81'
    Heades ut til Njolle som fyrer av, men forsøket går langt til side for mål.
    82'
    Inn: Cathrine Høegh Dekkerhus
    Ut: Cathrine Dahlström
    Authen går ned på backen og Dekkerhus går inn å midtbanen.
    82'
    Minsk kommer igjen på kant og slår inn, men Vanhaevermaet header unna.
    83'
    Ender i ny corner.
    84'
    Minsk med sin 10.corner her. Lillestrøm har ikke hatt en enste corner enda. Slås kort før den løftes inn. Bachor klarerer.
    84'
    Bortelaget fortsetter å presse på her nå.
    86'
    Klareres.
    86'
    Enorm sjanse for Minsk! Akaba får ballen på bakerste og er helt fri, men avslutningen går like til side for mål!
    86'
    Lillestrøm får låne ballen nå. Kommer seg høyt i banen og vinner noen innkast.
    88'
    Inn: Viktoryia Tsikhan
    Ut: Henriette Akaba
    89'
    Lillestrøm står fortsatt høyt i banen med ballen i laget. Vunnet mange innkast på rad der fremme. Haug har vært sterk i den jobben.
    89'
    Haug jobber hardt på topp her nå. Blokkerer en klarering fra keeper ut over sidelinjen.
    90'+1
    Det legges til minimum fire minutter her i andre omgang.
    90'+1
    Khimich får muligheten inne i feltet! Drar seg inn og avslutter fra 12 meter, men Norstrøm redder mesterlig.
    90'+2
    Norstrøm kommer ut og plukker. Mister ballen, men dommeren blåser frispark fordel Lillestrøm.
    90'+2
    Angriper mye med Khimich mot Authen på venstre kant her nå, Minsk.
    90'+3
    5-meter og en liten pause for Lillestrøm.
    90'+3
    Khimich vinner ny corner.
    90'+4
    Ender med ny corner.
    90'+4
    Slås i nettveggen.
    90'+4
    90'+5
    Lillestrøm holder unna det ekstreme presset fra Minsk her i andre omgang og taper 'bare' 0-1. Dermed avanserer Lillestrøm videre i Champions League. Det må sies at dette ikke var en av de beste kampene fra de gule og svarte denne sesongen. En sliten gjeng kan feire jula med avansement og lade batteriene til mars. Morten Arnstad tar med det med seg de avklipte langrennshanskene hjem fra iskalde Åråsen og takker for følget. God fotballkveld videre!