778
1 251

Hei, og velkommen til livedekningen av LSK Kvinner - Rosenborg. De møter hverandre i den nest siste runden i Toppserien 2023! Alle kampene sparkes i gang klokken 13.30 i dag.
    Det er kun to kamper igjen i årets utgave av Toppserien og vi har en utrolig spennende avslutning i vente. Det er kun tre poeng som skiller førsteplassen fra tredjeplassen! Tre lag kjemper fortsatt om gullet, og to av dem møter hverandre i dag. Vålerenga, Rosenborg og LSK Kvinner kan alle bli seriemestere, men Rosenborg har mulighet til å riste av seg LSK Kvinner med en seier i LSK-hallen i dag. Kampen mellom LSK Kvinner og Rosenborg er potensielt sesongens viktigste til nå. Laget som går seirende av banen i dag styrker sin posisjon i kampen om gullet! Vålerenga, som foreløpig troner på toppen av tabellen, møter Stabæk i dag.
    LSK Kvinner har hatt en formidabel høstsesong. Vi må dra helt tilbake til 10. juni og Avaldsnes på Karmøy for å finne sist gang laget fra Romerike tapte i Toppserien. LSK Kvinner har scoret seks og sluppet inn null mål på de tre siste kampene. De kommer blant annet fra en fersk 3-0-seier over Arna-Bjørnar i forrige serierunde. Men LSK Kvinner er ikke helt ubeseiret siden 10. juni. De ble slått ut av cupen i slutten av september av dagens motstander Rosenborg.
    Det har ikke gått like knirkefritt i de siste rundene for dagens gjester. Rosenborg har kun tatt to poeng på de tre siste kampene. Det ferskeste oppgjøret var mot Avaldsnes på hjemmebane i forrige serierunde, og kampen endte 1-1. Rosenborg ligger kun to poeng bak Vålerenga på førsteplass. Lagene møter hverandre i den siste serierunden i en potensiell finale om seriegullet, men det er kun om det går Rosenborg sin vei i dag.
    Lagene har møtt hverandre tre ganger denne sesongen. Det første oppgjøret vant LSK Kvinner, men så vant Rosenborg returoppgjøret i LSK-hallen i sommer. Det var også Rosenborg som gikk til finalen i cupen etter å ha slått ut nettopp LSK Kvinner i semifinalen på Koteng Arena i september. Alle de tre kampene har vært nokså tette, og vi kan nok vente oss en nokså jevn kamp i dag også!
    Vi er tilbake med lagoppstillingene rundt én time før avspark!
    Lagoppstillingene er inne! LSK Kvinner må klare seg uten Winnem Jørgensen i dag, som er ute med skade. Rosenborg stiller med en meget god ellever. Linberg og Nautnes er verdt å merke seg. Duoen er tilbake i LSK-hallen og møter gamleklubben i dag.
    Lagene er på vei ut på banen. Vi er straks klare for avspark i LSK-hallen!
    0'
    Camilla Linberg med avsparket. Vi er i gang i LSK-hallen!
    0'
    Ivanovic skaffer vertene kampens første frispark!
    1'
    Tas kort ned til Huseby.
    1'
    Får en høy ball i bakrom, men spissen er i en soleklar offside.
    1'
    LSK Kvinner i etablert angrep. De spiller seg inn i boks, men Godø sin pasning inn foran mål stoppes av gjestene.
    2'
    Rosenborg får fatt i ballen og Linberg forsøker å vende spillet ut på Magnúsdottir, men pasningen blir for hard og triller inn til Fiskerstrand.
    4'
    LSK Kvinner med klart mest ball de første fem minuttene. Gjestene har så vidt fått lov å kjenne på den.
    5'
    Kyvåg og Dirdal forsøker å kombinere på venstrekanten, men det blir for upresist og ballen triller over dødlinja. Christensen setter i gang spillet på nytt.
    6'
    LSK Kvinner er gode i presset når de vinner ballen tilbake på egen banehalvdel.
    6'
    Så kommer Rosenborg og Magnúsdottir til kampens første innlegg. Innlegget fra høyre går rett i klypene på Fiskerstrand.
    7'
    Kjempesjanse til Nautnes! Den tidligere LSK-kvinner-spissen får muligheten alene med keeper. Hun går for plassering over kraft, men skuddet går i stanga! Fiskerstrand sikrer returen!
    8'
    Haahr utfordrer på høyresiden og forsøker å få med seg Godø, men Andreassen følger spilleren godt og avskjærer pasningen.
    10'
    LSK Kvinner med ballen på motstanderens banehalvdel. Det går rolig for seg nå.
    11'
    Huseby lever farlig der! Nautnes jobber godt og vinner egentlig ballen i god posisjon, men Authen avverger faren.
    12'
    LSK Kvinner med skudd fra distanse! Skuddet går rett på keeper og Christensen har meget god kontroll.
    13'
    Slås opp i feltet, men Rosenborg er først på den.
    13'
    Så er det Stabæk som har tatt ledelsen på Intility Arena! Nå er det ett poeng opp til Vålerenga for Rosenborg og to poeng for LSK Kvinner.
    14'
    Mål for Rosenborg!
    LSK Kvinner 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Anna Langås Jøsendal
    Målgivende: Camilla Linberg
    Rosenborg tar ledelsen i LSK-hallen! Linberg felles like utenfor 16-meteren, men dommer dømmer fordel og det gir Jøsendal muligheten fra 16 meter. Hun går for et lavt skudd ned i lengste hjørnet og sender Rosenborg opp på toppen av tabellen!
    14'
    Slår den opp i feltet og det blir kaotisk. Vertene får avfyrt et skudd fra kort hold, men det stoppes tidlig.
    16'
    Harviken forsvarer seg godt når Ivanovic utfordrer på høyresiden, men spissen får et innkast.
    19'
    Rosenborg tar det rolig på bakre rekke nå.
    20'
    Christensen går på foten til Andreassen og gjestene får frispark på egen banehalvdel.
    20'
    Tas kort.
    20'
    Vertene forsøker å tre seg gjennom på venstresiden, men lykkes ikke helt. Kyvåg blåses uansett av for offside.
    21'
    Så kommer LSK Kvinner med fart! Ivanovic slipper ballen ut til venstre i retning Kyvåg, men pasningen blir akkurat for upresis. Christensen rekker å komme ut og stopper dermed overgangen.
    22'
    Så får vertene frispark på Rosenborg sin banehalvdel. Det fylles opp i boks.
    24'
    Slås på bakre. Godø stiger til værs, men headingen sniker seg utenfor mål. Det er en god mulighet til LSK Kvinner!
    24'
    LSK Kvinner fortsetter å ha mye ball, men de klarer ikke å skape stort.
    26'
    Rosenborg vinner ball dypt på egen banehalvdel og angriper store rom fremover i banen. Jøsendal får et dårlig touch på venstrekanten og LSK Kvinner vinner ballen tilbake.
    27'
    Jøsendal kommer med stor fart igjen! Denne gangen finner hun Linberg på venstrekanten. Sistnevnte tar med ballen ned til dødlinja, men pasningen ut i feltet stoppes av vertene.
    28'
    Linberg går på skuddet på drøye 20 meter. Får ikke noe godt treff og ballen stiger til værs.
    29'
    Så har Vålerenga utlignet på Intility. De er dermed tilbake på tabelltopp. Det er kun målforskjellen på ett mål som skiller Vålerenga og Rosenborg nå.
    30'
    Slås opp i boks igjen. Rosenborg er først på den, men ballen lander så i beina på Kyvåg. Kanten går på skuddet utenfor boks, men treffer ikke målet.
    30'
    Vålerenga leder på Intility. De leder dermed Toppserien med to poeng igjen.
    32'
    Kyvåg og Godø kombinerer fint på venstrekanten. Innlegget fra Godø blokkeres ut til kampens første corner!
    33'
    Slås midt i feltet, men Andreassen er først på den.
    33'
    Tass fort ut til Haahr på høyrekanten.
    35'
    Christensen jobber bra på midtbanen til vertene og finner Godø like utenfor 16-meteren. Midtbanespilleren går på skuddet, men får ikke noe godt treff. Ballen triller inn til keeper.
    36'
    Haahr skaffer seg selv nok rom på høyrekanten til å legge inn i boks. Innlegget klareres av et Rosenborg-forsvar som har møtt opp til kamp i dag. Duoen Harviken-Hørte henger meget godt med.
    38'
    Minde er sterk i duellen med Haahr og vinner innkastet på egen banehalvdel.
    39'
    Rosenborg kommer med en voldsom fart! Joramo finner Magnúsdóttir ute på kanten. Sistnevnte utfordrer, men skuddet blokkeres utt il corner.
    40'
    Slås ut mot Magnúsdóttir som kommer på løp. Skuddet blir dårlig.
    40'
    Nok en god sjanse til Rosenborg! Gjestene klarer å beholde trykket på LSK Kvinner i kjølvannet av corneren. De finner Linberg med en høy ball på bakerste stolpe, men spissen får ikke drømmetreffet, som en slik situasjon trenger.
    41'
    Jøsendal slipper ballen til Minde på midtbanen. Venstrebacken prøver lykken fra 25 meter. Det er et godt plassert skudd, men hadde trengt mer kraft for å utfordre Fiskerstrand.
    44'
    45'
    Det legges ikke til noe i første omgang. Rosenborg har ledelsen til pause! LSK Kvinner har hatt mye ball denne omgangen, men har slitt med å spille seg til noen ordentlige muligheter. Nærest var de etter 25 minutter da Godø var først på ballen etter et frispark, men headingen snek seg utenfor mål. Rosenborg har vært effektive. De har stort sett vært farlige når de har fått ballen og har kommet på en rekke overganger med stor fart. De har ikke klart å utnytte overgangene i seg selv, men tok ledelsen allerede etter at kvarteret var spilt. Jøsendal fikk sjansen fra like utenfor 16-meteren og banket ballen ned i det lengste hjørnet. Rosenborg var noen minutter på tabelltopp, men Vålerenga lå ikke lenge under mot Stabæk. Det står nå 2-1 til Vålerenga på Intility Arena.
    45'
    Ivanovic sparker de siste 45 minuttene i gang!
    45'
    Linberg finner Andreassen på lekkert vis før sistnevnte angriper fremover. Hun får gå lenge, men stoppes like før hun ankommer boksen!
    46'
    Gult kort til Rosenborg
    Kristine Minde
    Feller Godø som er på vei i en voldsom fart fremover i banen.
    46'
    Slås ned til Authen.
    46'
    Tas kort bortover til Hørte.
    47'
    Hørte slår en lang ball i bakrom. Magnúsdóttir jager, men Johansen er først på den.
    48'
    Andreassen forsøker å tre ballen gjennom sentralt i banen i retning Magnúsdóttir, men pasningen blir for hard og Fiskerstrand får kontroll på den.
    49'
    Haahr drar seg innover ii banen og får nok rom til å fyre av et skudd. Skuddet går via en Rosenborg-spiller før den går inn til Christensen. Det er et godt initiativ av Haahr.
    51'
    Slås midt i feltet, men nok en gang er det Andreassen som er først på den.
    52'
    LSK Kvinner stresser Rosenborg når de prøver å spille seg ut bakfra. Det blir noe skummelt, men LSK Kvinner lykkes akkurat ikke med presset.
    53'
    LSK Kvinner får holde lenge på i boksen til Rosenborg. Innlegg på innlegg, men det er til slutt Ivanovic som vender om og skyter fra skrå vinkel. Skuddet går utenfor lengste stolpe!
    55'
    Tas kort bort til Lilleås Næss.
    55'
    Harviken er med helt opp i angrep. Hun slipper ballen ut til Magnúsdóttir, men innlegget inn i boks blokkeres ut til corner.
    56'
    Slås midt i feltet, hvor Authen header den unna. Klareringen faller ned i beina på Harviken, som banker ballen tilbake inn i feltet. Det hele ender med en ny corner.
    56'
    Slås ut på en Magnúsdóttir som står helt alene. Hun går på skuddet, men det er for mange spillere mellom henne og mål. Det blir nok en corner til Rosenborg.
    57'
    Slås midt i feltet før hun får den tilbake. LSK Kvinner får omsider Rosenborg ut av egen boks.
    58'
    Får en høy lobb mot seg, men blåses av for offside.
    58'
    Godø legger inn fra høyre, men Rosenborg klarerer ut til innkast.
    59'
    Kyvåg drar seg forbi Lilleås Næss, men stoppes så av Joramo på venstreiden. Kvyåg ender opp med å holde igjen Joramo. Det dømmes derfor frispark til gjestene.
    61'
    Slås oppover i banen langs høyresiden.
    61'
    Mål for LSK Kvinner!
    LSK Kvinner 1 - 1 Rosenborg
    Mål: Irene Dirdal
    Målgivende: Amanda Johnsson Haahr
    Dirdal er med i starten av angrepet og får æren av å avslutte det også! Hun drar først av seg både en og to spillere på midtbanen før hun vender spillet ut til Haahr. Hun får den straks tilbake igjen og skyter fra 20 meter! Skuddet sniker seg forbi hanskene til Christensen og utligningen er et faktum!
    62'
    Blir det uavgjort i LSK-hallen og stillingen står seg på Intility Arena, er det Vålerenga som er seriemestere! Begge lag er derfor helt avhengige av en scoring til for å fortsette å være med i gullkampen! Vi har en spennende halvtime foran oss.
    65'
    Dirdal går på skuddet fra samme posisjon som utligningen. Denne gangen går skuddet rett på keeper.
    66'
    Det er en aldeles nydelig gjennombruddspasning fra Dirdal som sender Kyvåg fri på venstrekanten. Kyvåg klarer ikke benytte seg av muligheten.
    67'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Elin Sørum
    Ut: Selma Sol Magnusdottir
    67'
    Slås opp i boks, men Hørte er høyest i feltet.
    68'
    Dagens tilskuertall er inne. Det er 1461 som har møtt opp i LSK-hallen for å få med seg storkampen i dag.
    69'
    Slås på bakerste stolpe. Godø stuper inn i høy fart, men treffer ikke ballen.
    69'
    Slås på Hørte som slår den videre inn i feltet. Rosenborg roper på en hands, men dommer lar spillet gå.
    71'
    Dirdal med nok et farlig skudd. Skuddet går via en Rosenborg-spiller før det sniker seg utenfor lengste stolpe og til corner.
    73'
    Slås midt i feltet. Godø er først på den, men hun klarer ikke å styre den på mål.
    73'
    Stopp i spillet. Jøsendal og Andreassen ligger nede etter corneren. Ser ut til å ha skallet i hverandre.
    74'
    Der er vi i gang igjen!
    75'
    Slår den langt ut på høyresiden.
    75'
    Hørte holder godt i en feilvendt Ivanovic og vertene får frispark i god innleggsposisjon.
    77'
    Slås opp i boks. Hørte er først på den, men ballen detter så ned hos Christensen. Midtbanespilleren skyter fra 16-meter, men faller ned like over tverrliggeren.
    77'
    Haahr ligger nede og får medisinsk hjelp. Stopp i spillet.
    78'
    Der er vi i gang igjen.
    78'
    Rosenborg sliter med å holde ballen innad i laget. Det er et LSK Kvinner-lag med momentum nå.
    79'
    Så spiller Rosenborg seg fint gjennom på venstresiden. Jøsendal legger inn fra venstre og den detter ned farlig foran mål. Fiskerstrand sikrer.
    81'
    Inn: Celine Nergård
    Ut: Camilla Linberg
    81'
    Minde blokkerer innlegget fra Haahr ut til en corner.
    82'
    Slås midt i feltet, men det dømmes frispark til gjestene.
    82'
    Slår den fort og langt opp i banen.
    82'
    Utrolig sjanse til Rosenborg! Nergård får muligheten alene med keeper når Huseby faller, men innbytteren får ikke nok kraft i avslutningen!
    83'
    Nok en god mulighet til Rosenborg! Joramo får god kraft i headingen på bakerste stolpe, men plasserer den ikke godt nok. Header rett på Fiskerstrand!
    85'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Laura Gashi
    Ut: Mille Ivi Christensen
    86'
    Inn: Signe Holt Andersen
    Ut: Thea Kyvåg
    86'
    Slår den kort ned til Authen.
    86'
    Det begynner å dra seg til nå. I dette øyeblikket er Vålerenga seriemestere!
    87'
    Slår den langt.
    87'
    Sara Hørte
    Holder igjen Ivanovic som har fri bane foran seg.
    88'
    Rosenborg slår inn fra venstre, men Johansen og Fiskerstrand får kontroll på ballen. Førstnevnte blir liggende nede. Stopp i spillet.
    89'
    Vi er i gang igjen.
    90'
    Lagene har fire minutter å gjøre det på!
    90'
    Jøsendal med en suser fra langt hold! Skuddet sniker seg til side for lengste stolpe.
    90'
    Slår den kort.
    90'+1
    Slår den bortover til Hørte.
    90'+1
    Rosenborg i etablert angrep når det gjenstår to minutter!
    90'+2
    Gjestene spiller vekk ballen og LSK Kvinner tar over.
    90'+2
    Så bruker Ivanovic farten sin i angrep. Hun får med seg Woldvik på motsatt, som skaffer vertene corner!