1-1
Mo65'
272
300

Hei, og velkommen til denne livedekningen av Lyn - Åsane! Kampen sparkes i gang på Grorud klokken 19.
    Etter tre runder med null poeng i starten av sesongen har Lyn tatt seks poeng på de tre siste kampene. Den første seieren kom hjemme mot Røa. Kampen endte 1-0 og det var Kamilla Melgård som ble matchvinner. De fortsatte på seierssporet i runden etter, da de dro på besøk til Arna-Bjørnar. Det ble en målrik første omgang og Lyn stakk av med en 3-1-seier. Lyn kommer fra et ferskt tap borte mot Rosenborg. De har med det kun sikret seg seks poeng på seks kamper. Det gjør at de ligger rett over faresonen, på en åttendeplass.
    Åsane ligger på plassen bak Lyn og har kun sikret seg tre poeng denne sesongen. Det nyopprykkede laget har møtt tøff motstand til nå. De har allerede gjort unna kamper mot fjorårets topp fire, hvorav alle endte i tap. De åpnet sesongen med et tap for Røa, som er et lag som viser seg å være sterkt i årets Toppserie-utgave. De eneste poengene Åsane har kapret i år er fra hjemmeseieren over Arna-Bjørnar.
    Det er med det en viktig kamp som skal spilles i dag. Vinner Lyn, øker de avstanden ned til faresonen, men hvis Åsane stikker av med seier i dag, vil lagene stå med à poeng.
    Lagene møtte hverandre én gang i fjorårets sluttspill. Oppgjøret gikk på Åsane Arena, og det var Lyn som kom seirende ut av det. Det endte 0-2, etter scoringer av Emilie Raaum Closs og Cathinka Friis Tandberg. Sistnevnte er ikke lenger i Lyn-troppen.
    Vi er tilbake med lagoppstillingene rundt én time før kampstart.
    Lagene er på vei ut på banen. Vi er straks klare for avspark på Grorud!
    0'
    Aahjem sparker kampen i gang!
    0'
    Sunde presser høyt, men Ludvigsen lar seg ikke stresse. Lyn fortsetter å trille ball.
    1'
    Lyn holder på ute på venstrekanten, men en liten misforståelse innad i laget gjør at Åsane vinner et innkast.
    1'
    Lyn vinner ballen kjapt tilbake.
    2'
    Fladberg er nære å tre ballen gjennom, men Dale jobber godt defensivt.
    2'
    Aahjem slipper ballen ut til Melgård på høyrekanten. Sistnevnte legger inn foran mål, men treffer ingen Lyn-spillere i boks. Godt angrep av hjemmelaget!
    3'
    Åsane vinner ballen, men Birkelund bryter spillet kjapt.
    4'
    Åsane har så vidt fått lov til å kjenne på ballen i åpningsminuttene.
    4'
    Fladberg felles av Vistnes. Frispark til vertene.
    4'
    Tas kort ned til Skjelstad Jensen.
    4'
    Åsane står godt i mot når Lyn forsøker å bygge opp et angrep. Gjestene presser vertene ut over sidelinjen.
    6'
    Så får Åsane spille litt her.
    6'
    Åsane med et langt og fint angrep, men kommer ikke til noen god avslutning. Ask setter i gang spillet på nytt.
    9'
    Veivåg legger ballen i bakrom, men Lyn leser spillet.
    10'
    Et flott spill mellom Melgård, Holmen og Birkelund på høyresiden, men sistnevnte blåses av for offside.
    10'
    Raaum Closs med en god mulighet! Aahjem vender opp og finner Raaum Closs på løp inn i boks. Lyn-spilleren kommer til skuddet, men klarer ikke styre ballen på mål. Skuddet sniker seg over tverrliggeren!
    12'
    Åsane kommer til innlegg, men Ask leser spillet og sikrer ball.
    14'
    Kokosz legger inn fra venstre. Ballen spretter Veivåg sin vei, før hun prøver skuddet fra distanse. Skuddet er ufarlig og går langt over mål.
    14'
    Åsane roer ned på bakre rekke.
    16'
    Melgård leter etter Aahjem i bakrom, men Åsane får ballen unna.
    17'
    Hun legger en fin corner midt i feltet, men Duffy kommer ut og sikrer.
    17'
    Jorde finner Melgård midt i banen. Kanten vender om og får avfyrt skuddet. Hun er tett presset og skuddet sniker seg til side for mål.
    19'
    Birkelund gjør et godt returløp når hun blokkerer innlegget fra Kokosz ut til corner.
    20'
    Legges ut i feltet, hvor Lyn sliter med å klarere. Det ender opp med et skudd på mål fra gjestene.
    20'
    21'
    Lyn spiller seg fint frem til Aahjem i boks, men spissen får et touch som ødelegger angrepet.
    22'
    Mo gjør et godt returløp i det hjemmelaget holder på å bryte bortelagets spill.
    23'
    Bjørnebøle kommer til innlegg fra dødlinja, men Skjelstad Jensen får den unna.
    24'
    Finner Aahjem like oppe ved boksen.
    24'
    Flytter laget opp og sender ballen etter.
    24'
    Holmen går tøft inn i ryggen på Kroken. Bortelaget får frispark på egen banehalvdel.
    26'
    Tas kort ned til Vistnes.
    26'
    Raaum Closs utfordrer på venstrekanten og skaffer en corner!
    27'
    Skjelstad Jensen får hodet på den, men header utover.
    27'
    Jorde får ballen tilbake i kjølvannet av corneren. Hun pisker den tilbake inn i boksen, men Duffy kommer ut og sikrer.
    28'
    Fladberg setter fart mellom de oransje spillerne og prøver å gå hele veien, men lykkes ikke.
    29'
    Setter ballen i mål! Sangolt spilles gjennom på vakkert vis av Kokosz, men spissen er litt for tidlig inn i bakrom og blåses av for offside.
    29'
    Aahjem får frispark mot seg i det hun prøver å få kontroll på ballen på bortelagets banehalvdel.
    32'
    Tas defensivt ned til Vistnes.
    33'
    Banker den oppover, men treffer hodet til Skjelstad Jensen.
    34'
    Tar frisparket på midtbanen kort ned til Skjelstad Jensen.
    35'
    Jorde utfordrer på venstrekanten, men lykkes ikke og Åsane setter fart fremover.
    36'
    Et lite stopp i spillet her. Raaum Closs sendes ut over sidelinjen. Blør fra nesen.
    37'
    Dommeren dropper ballen og spillet er i gang igjen.
    38'
    Lyn presses helt tilbake til keeper i det de holder på ballen i undertall.
    38'
    Lyn får frispark på midtbanen.
    39'
    Legger ballen død før hun finner Skjelstad Jensen like ved.
    39'
    Kokosz felles av Birkelund og får frisparket.
    41'
    Bruker god tid før hun sender ballen oppover.
    41'
    Raaum Closs finner Holmen på venstresiden. Sistnevnte vender om og skyter fra skrått hold! Ballen triller ut over sidelinjen på motsatt side.
    43'
    Mål for Lyn!
    Lyn 1 - 0 Åsane
    Mål: Anna Aahjem
    Jorde banker til fra distanse! Duffy går ut i full strekk når hun redder skuddet, men ballen spretter via stanga og ut i farlig område. En perfekt situasjon for spissen! Aahjem løper ballen inn til ledelse!
    43'
    Sentrer nedover til Skjelstad Jensen.
    45'
    45'+1
    Vi går til pause på 1-0 etter en sen scoring av Anna Aahjem! Det har vært en nokså jevn omgang. Det har ikke vært mange sjanser, men begge lag har likevel hatt muligheten foran mål. Åsane hadde blant annet ballen i nettet etter at halvtimen var spilt, men Mathilde Sangolt ble blåst av for offside like før. Det er nok Lyn som har hatt mest ball, men Åsane har forsvart seg godt. Forsvaret glapp like før pause. Julie Jorde prøvde skuddfoten fra distanse, og Anna Aahjem løp inn returen og sikret ledelse til pause!
    45'
    Vi er i gang igjen!
    45'
    Åsane starter omgangen med å trille på bakerste rekke.
    45'
    Nokså høy intensitet de første to minuttene.
    46'
    Evensen med en viktig takling på Aahjem. Er i utgangspunktet gjennom der, spissen.
    47'
    Så er Aahjem på vei gjennom igjen. Denne gangen er det Dale som forsvarer godt!
    47'
    Åsane tvinges ned til egen keeper. Lyn ligger kompakt når Åsane har ball.
    48'
    Skjelstad Jensen sender Aahjem gjennom i bakrom. Spissen tar ballen fint med seg og setter ballen i mål på elegant vis, men blir altså blåst av for offside. Er nære sitt andre mål, der.
    49'
    Sunde tar seg til hodet. Stopp i spillet.
    50'
    Vi er i gang igjen. Ser ut til å gå bra med spissen.
    51'
    Holmen sender Melgård gjennom i boks, men sistnevnte finner ikke Aahjem foran mål. Nok et godt angrep fra hjemmelaget.
    52'
    Melgård drar seg innover i banen og leter etter Aahjem i boks. Innlegget blir litt for høyt og ballen går ut over dødlinja.
    52'
    Åsane kommer til innlegg fra venstre, men det blir for upresist.
    53'
    Lyn og Fladberg får frispark på midtbanen.
    54'
    54'
    Banker ballen oppover i banen.
    55'
    Aahjem legger inn fra høyre og Holmen snapper den opp på motsatt side. Det er et godt angrep av Lyn, men får ikke noe uttelling.
    56'
    Tas fort og kort på midtbanen.
    57'
    Tas kort ut til Dale.
    57'
    Åsane sliter med å skape noe nå. Har så vidt hatt ballen på motsatt banehalvdel denne omgangen.
    58'
    Raaum Closs sendes gjennom på venstrekanten av Fladberg, men klarer ikke få kontroll på ballen.
    60'
    Kjempesjanse til Åsane! Det glipper i Lyn-forsvaret og Sangholt får en gavepakke hun benytter seg dårlig av.
    61'
    Melgård utfordrer på høyrekanten, men finner ingen vei gjennom.
    62'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Kaja Karlsen
    Ut: Katarina Dybvik Sunde
    63'
    Inn: Anette Snørteland Jensen
    Ut: Synne Bjørnebøle
    63'
    Jorde prøver seg fra distanse igjen! Duffy får hendene på den, men det er et godt skudd fra midtbanespilleren.
    64'
    Lyn med småspill inne i bortelagets boks, men klarer ikke å skape noe farlig.
    65'
    Mål for Åsane!
    Lyn 1 - 1 Åsane
    Mål: Andrine Mo
    Målgivende: Kaja Karlsen
    Åsane utligner! Holmen mister ballen på midtbanen og Åsane setter fart fremover. Karlsen spilles fri på venstresiden og finner Mo på første stolpe. Sistnevnte banker ballen over Ask og i nettet!
    65'
    Åsane fortsetter å holde på ballen etter scoringen.
    67'
    Birkelund bryter spillet, men lykkes ikke med å spille videre. Åsane vinner ballen tilbake.
    69'
    Åsane spiller med en annen selvtillit enn før scoringen. De har ro i spillet og venter på den riktige muligheten.
    70'
    Åsane får frispark på egen banehalvdel.
    71'
    Tas ned til Vistnes.
    71'
    Åsane med et energisk angrep. De roper på corner, men får ikke som de ønsker.
    72'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Selma Hernes
    Ut: Cornelia Fladberg
    72'
    Inn: Jenny Røsholm Olsen
    Ut: Emilie Ludvigsen
    73'
    Slås langt oppover i banen.
    74'
    Åsane bruker lang tid når de har muligheten nå.
    76'
    Tas kort bort til Hernes.
    77'
    Jorde jobber intensivt på høyresiden og skaffer seg corner!
    77'
    Skjelstad Jensen hopper etter den, men får en dytt i ryggen og settes ut av spill. Åsane banker ballen unna.
    78'
    Kjempesjanse til Lyn! Melgård sendes gjennom av Skjelstad Jensen før hun legger inn foran mål. Ballen går forbi Aahjem, men fanges opp av Raaum Closs på motsatt side. Hun banker til, men skyter midt på Duffy.
    79'
    Inn: Emma Helstad Amundsen
    Ut: Josefine Birkelund
    79'
    Inn: Nina Vestbøstad
    Ut: Dina Fosso Dale
    80'
    Lyn er noe mer dominante enn rett etter utligningen nå.
    82'
    Nok en redning av Duffy! Jorde spilles gjennom på høyresiden og skyter fra drøye ti meter, men nok en gang reddes Åsane av keeperen.
    82'
    Røsholm Olsen setter fart sentralt og forsøker å finne Holmen med en gjennombruddspasning, men spillet leses av Duffy som kommer ut tidsnok.
    84'
    Inn: Norun Skjeldal
    Ut: Mathilde Sangolt
    85'
    Åsane er aggressive i presset og vinner ballen.
    86'
    Raaum Closs forsvarer seg godt når Mo utfordrer på høyresiden.
    88'
    Inn: Miriam Mjåseth
    Ut: Kristin Holmen
    88'
    Kokosz er energisk på venstresiden og kommer til innlegg, men Lyn virker komfortable.
    89'
    Jorde løper seg fri på høyresiden og kommer til et hardt og lavt innlegg, men Åsane får den unna.