1-0
236
211

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Lyn og Arna-Bjørnar i den åttende runden av Toppserien.
    Dagens hjemmelag Lyn er store favoritter mot Arna-Bjørnar, som har slitt stort denne sesongen. Bortelaget står med kun ett poeng på sesongens syv første kamper, mens hjemmelaget ligger på syvendeplass med fem poeng.
    Forrige kamp slapp Arna-Bjørnar inn hele ti (!) mål mot Brann, hvor de til slutt tapte 10-0. Også offensivt har kveldens bortelag hatt store problemer i år, og står kun med to scoringer så langt denne sesongen.
    Jenny Kristine Røsholm Olsen har vært hjemmelagets farligste spiller denne sesongen, og står med fire scoringer og én målgivende pasning så langt. Hun sto blant annet bak begge scoringene som sikret 2-2-resultatet mot Kolbotn forrige runde.
    Klokken 18:00 blåser Marit Kleven i gang oppgjøret på Kringsjå Kunstgress. Med seg har hun Tomke Kathrin Poppen og Cornelia Benneche som linjedommere, mens Aylin Kalak er fjerdedommer.
    Jeg er tilbake med lagoppstillingene når de offentliggjøres litt over en time før avspark.
    Arna-Bjørnar gjør en endring på laget før kampstart. Sofie Bjørnsen har fått en kjenning i løpet av oppvarmingen, og erstattes av Ada Henschien.
    Lagene entrer banen i den stekende mai-sola på Kringsjå kunstgress, og vi er straks klare for avspark.
    0'
    Bortalaget tar avspark, og vi er i gang på Kringsjå kunstgress.
    0'
    Hjemmelaget får dagens første corner. Det e godt slått, men Larsen får slått unna.
    3'
    Begge lagene forsøker å spille offensiv å fin fotball i åpningen her. Mye tyder på at vi har en åpen og spennende fotballkamp i vente.
    7'
    Slås på bakre stolpe, men ingen Lyn-spillere klarer å få en kroppsdel på ballen.
    7'
    Nøss har tydelig vondt i albuen etter en duell, men klarer å spille videre.
    8'
    Gigasjanse til Lyn! Hjemmelaget vinner ballen høyt i banen og får spilt inn foran mål. En mesterlig redning av Hanna Larsen forhindrer at det står 1-0.
    9'
    Hjørnespark til Lyn
    9'
    11'
    Sælen finner rom utenfor 16-meteren og får skutt, men keeper redder enkelt.
    12'
    Går for skuddet fra 25 meter, men forsøket langs bakken stoppes av forsvaret lenge før det når mål.
    13'
    Lyn kommer på en nydelig kontring, men Hovland får klarert ut til corner.
    15'
    Skjelsad Jensen får sto helt alene og heade fra fem meter, men klarer på utrolig vis å styre ballen rett på keeper. Der burde det stått 1-0.
    16'
    Nok en corner til hjemmelaget! Denne gangen slås corneren på uforståelig vis over streken og bak målet.
    20'
    Det ser ut til at albuen fortsetter å plage Nøss. Gir tydelig beskjed til benken om at hun er i smerter etter nok en duell.
    22'
    Slemmen slår en vegg før hun dribler Dalsgård og forserer oppover langs hele banen. Kommer seg inn i 16-meteren til Arna-Bjørnar, men blir til slutt stoppet.
    24'
    Frispark
    24'
    Veglo er råsterk og parkerer Palm ute på høyrekanten, men treffer ikke på innlegget.
    26'
    Palm blir med opp i angrep, og etter en fin vegg havner hun plutselig i en god skuddposisjon. Avslutningsteknikken viser hvorfor hun spiller midtstopper og ikke spiss, og forsøket går lang utenfor mål.
    28'
    Sælen utfordrer ute på venstrekanten, men innlegget havner bak mål.
    31'
    Arna-Bjørnar har at hav av rom og kontre i, men det blir litt for mange touch og litt for lite tempo. Sælen forsøker til slutt et skudd fra havlvgod posisjon, men det blir blokkert.
    33'
    Nok en gang får Hanna Larsen bokset unna.
    33'
    Melgård forserer fremover og forsøker å slå inn til Tunes i boksen, men Andresen får en lang tå på ballen og får klarert.
    35'
    Starter litt for tidlig i bakrom, og linjedommeren er oppe med flagget.
    36'
    Henschien stanger ballen unna.
    39'
    Nigårdsøy slår en flott ball femogførti ut i feltet, men avslutningen fra Henschien er svak og triller utenfor målet.
    39'
    Nøss er alt for sent inne i duellen og får tilsnakk av dommer.
    42'
    Slemmen finner Tunes i feltet. Spissen forsøker å forlenge ballen ut til Melgård som står ledig på motsatt side, men forsøket blokkeres.
    43'
    Frispark
    43'
    Laupstad forsøker å tre Sælen i bakrom, men Berget strekker seg lang som hun er og får avverget.
    44'
    Skjelstad Jensen vrir flott ut til Melgård, som trekker seg inn og klemmer til. Forsøket går et lite stykke over mål.
    45'+1
    45'+1
    Der er det pause på Kringsjå kunstgress, og det står 0-0 i det som har vært en nokså sjansefattig omgang. Hjemmelaget Lyn har vært nærmest, og kunne med hell ha ledet til pause. Bortelagets keeper Hanna Larsen skal ha sin del av æren for at det fortsatt er målløst i det vi er halvveis.
    45'
    Hjemmelaget går rett i angrep! Melgård utfordrer ute på høyrekanten og får lagt inn, men forsøket blokkeres.
    45'
    Frispark
    47'
    Slemmen burde løfte blikket og slå ballen femogførti grader ut til Holmen, men slår i stedet høyt på bakre stolpe hvor det ikke er noen lagkamerater.
    48'
    Enorm redning av Odden! Laupstad slår en utsøkt pasning ut til Veglo på høyreflanken. Veglo klemmer til mot det lengste hjørnet, men stoppes av en strålende beinparade.
    49'
    Hjørnespark til Arna-Bjørnar
    49'
    Slemmen drar seg flott forbi på venstrekanten og får skutt, men forsøket blokkeres.
    52'
    Frispark
    52'
    Holmen glir forbi tre motspillere, tar med seg ballen inn i 16-meteren og får skutt. Treffer godt gjør hun og, men Larsen klarer på mesterlig vis å få ut en fot og parere ballen via stolpen og ut! Stort nærmere kommer man ikke!
    55'
    Melgård finner Slemmen i boks med et nydelig innlegg, men skuddforsøket blokkeres ut til hjørnespark.
    56'
    Går langt over alt og alle.
    56'
    Nok et godt innlegg fra Melgård, men Slemmen treffer ikke ballen. Like etter får venstrebacken nok en god mulighet, men blåser ballen over.
    59'
    Veglo forsøker å slå inn mot Henschien, men ballen havner rett i klypene på Odden.
    61'
    Melgård slår en aldeles utsøkt ball til Slemmen som har et hav av rom på motsatt flanke, men heller ikke denne gangen får venstrebacken ballen i mål.
    63'
    63'
    Sælen finner rom innenfor Lyns 16-meter og klemmer til, men skuddet går langt over.
    64'
    Offside for Lyn
    64'
    Rysholm Olsen ser at keeper står langt ute og forsøker seg på det spektakulære fra 40 meter, men ballen går over mål.
    65'
    Så smeller det motsatt ende, men en strålende redning fra Odden hindrer bortelaget fra å ta ledelsen.
    66'
    66'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Maia Melgård
    Ut: Sofie Tunes
    Har vært bevegelig og gått på flere gode løp, men ikke fått det helt til å stemme foran mål i dag, Tunes.
    68'
    69'
    Skjelstad Jensen stanger ballen unna på mesterlig vis..
    70'
    Inn: Tanja Myrseth
    Ut: Kamilla Melgård
    Merkelig bytte. Melgård har vært hjemmelagets farligste spiller denne kampen, men tas av når det skal jaktes scoring på tampen.
    73'
    Frispark
    75'
    Mål for Lyn!
    Lyn 1 - 0 Arna-Bjørnar
    Mål: Luisa Galteland
    Målgivende: Solveig Slemmen
    Og så sitter den for hjemmelaget! Galteland mottar ballen på 20 meter, og velger å skyte til tross for at hun har muligheten til å spille Røsholm Olsen alene med keeper. Det viser seg å være et godt valg når ballen daler over Larsen og i mål.
    76'
    Ti minutter gjenstår for bortelaget dersom de ønsker å ta med seg noe fra oppgjøret.
    80'
    Henschien kommer ALT for sent inn i duell med keeper, og stanger ed Odden lenge etter at hun har plukket ballen. Lagene er ute ved sidelinjen og drikker vann mens Odden mottar behandling.
    81'
    Inn: Mia Fedøy
    Ut: Luisa Galteland
    Dagens målscorer forlater banen.
    82'
    Inn: Ida Habbestad
    Ut: Jenny Røsholm Olsen
    Lyns toppscorer denne sesongen har virkelig ikke hatt dagen i dag.
    82'
    Bortelaget har fortsatt ikke foretatt seg et eneste bytte. Kan det være friske bein som er løsningen?
    85'
    En feilpasning fra Dalsgård blir nesten skjebnesvangert når Holmen bryter, men keeper er raskt ute og får avverget.
    87'
    Frispark
    87'
    Gult kort til Lyn
    Trine Skjelstad Jensen
    Får helt fortjent det gule kortet for å forsøke å drøye igangsettingen av frisparket.
    87'
    Fladberg ligger nede med krampe, og det blir nok et stopp i spillet. Taktisk fra hjemmelaget her.
    89'
    Nigardsøy klemmer til fra distanse, men Odden kan enkelt plukke forsøket.
    90'
    Sælen kommer seg forbi sin oppasser på venstreflanken og får slått inn, men innlegget stoppes ved første stolpe.
    90'+2
    Frispark like utenfor 16-meteren! Er dette sjansen til bortelaget? Venstrebacken forsøker å legge den lavt i keeperhjørnet, men Odden har ingen utfordringer med å plukke den.