1-0
Linberg90'+1
2-0

Hei, og velkommen til dagens livereferat av kampen mellom Lyn og Sandviken!
    Kampen utspiller seg på Kringsjå kunstgress. Det har etterhvert utviklet seg til å bli en fin arena for Toppserie-fotball. Kunstgresset er ganske nytt, og tribunen som er bygget sørger for at det blir en fin ramme rundt kampen.
    Værgudene spiller på lag i dag og det meldes om perfekte spilleforhold. 14 grader og blanding av sol og sky gjør at forutsetningene er gode for finspill.
    Det blir spennende å se om lagene evner å komme opp med noe finspill. Lyn har scoret 10 mål på 11 kamper så langt. Sandviken har evnet å score litt flere med sine 17. Lyn har på sin side sluppet inn 23 og står derfor med -13 i målforskjell. Laget fra Bergen har 2.
    Dessverre for Ole Johan Aas' lag så er de å finne nederst på tabellen. De røde har plukket fem poeng så langt. Derfor er mannen fra Mysen garantert interessert i at de skal ta sin andre trepoenger for året i dag. Det som nok gjør at han har ekstra tro på det er at hans lag har spilt jevnt i stort sett alle kamper for året.
    Sandviken har nettopp ansatt ny trener. Alexander Straus har signert en fireårskontrakt. Det er dog uklart når han tar over laget. Thomas Lyngbø leder laget og er innstilt på å gjøre det ut sesongen. Tidligere i år måtte Patrik Hansson forlate jobben som trener for laget etter bare de tre første seriekampene. Det var stor misnøye i spillegruppen og det var nødt til å ende med et brudd.
    Sandviken er et lag som satser. De har et uttalt mål om å vinne Toppserien. Nyansatte Straus melder ifølge Aftenposten at det kan ta alt fra seks måneder til to år før de vinner ligaen, men at det er målet.
    Sist kamp mellom lagene endte 1-1 etter at Camilla Linberg og Kennya Cordner scoret hvert sitt mål. Den kampen ble spilt 18.juli.
    Forrige runde tapte hjemmelaget borte for Kolbotn. Sandviken tapte 2-0 borte for Vålerenga og tapte viktige poeng i toppkampen.
    En spiller det kan bli interessant å følge med på er den argentinske spissen Mariana Larroquette. Om hun får spilletid vil tiden vise. Hun kom for kun et par uker siden fra hjemlandet og ønsker å hjelpe Lyn til sikker plass i Toppserien.
    Kampstart er kun to små timer unna. Følg med!
    Lagene er nå ferdige med oppvarmingen og gjør de siste forberedelsene i garderoben.
    Guro Bergsvand returnerer til Kringsjå etter å ha spilt for Stabæk og nå Sandviken. Forsvarsspilleren har socret hele 10 mål på 38 kamper for Lyn i følge statistikken.
    I år har hun scoret en gang. Det kom i derbyet mot Arna Bjørnar hvor hun ble matchvinner med sin 1-0-scoring.
    Bortelagets soleklare toppscorer er Kennya Cordner. Siden hun kom til Sandviken har hun banket inn 29 mål på 55 kamper.
    Hun er fra Trinidad og Tobago og har spilt i Australia og USA før hun kom til Norge.
    Dommer blåser hardt i fløyta nede i garderobe-området! Karoline Marie Jensen ønsker at lagene skal gjøre seg klare.
    Solen bader på det naturskjønne området på Kringsjå. Det blåser ikke nevneverdig og det er således perfekte spilleforhold.
    Lagene entrer banen i dette øyeblikk.
    0'
    Sandviken triller i gang kampen.
    1'
    Bortelaget ser ut til å ønske å presse høyt her med tre angrepsspillere.
    2'
    Linberg mottar ballen fra back, får den under kontroll og tar med seg en medspiller. Viser fin ro i den situasjonen.
    3'
    Perfekt slått midt i feltet. Heades mot mål av Maria Brochmann, men Lyn får omsider klarert.
    3'
    De blå fra Bergen har åpnet best.
    5'
    Et innlegg i boksen til Lyn ender med at keeper Sundsfjord prøver å bokse unna. Hun treffer kun en medspiller i ryggen, men en lagvenninne får beinet ballen unna.
    6'
    Lyn presser høyt etter å ha mistet ballen og vinner et innkast langt inne på Sandviken sin halvdel.
    6'
    Lite som skjer i øyeblikket. Ballen er en del ute av spill ved sidelinjen.
    8'
    Femmeter for bortelaget. Nora Gjøen-Gjøsæter slår den langt.
    8'
    Ole Johan Aas roper 'Opp, opp, opp - samla' til sitt lag.
    9'
    Bortelaget kommer til en avslutning som går løst midt på Sundsfjord.
    10'
    Lyn vinner ball og treffer med førstepasningen. Linberg fosser fremover, men en perfekt timet takling fra Stenevik treffer klokkerent på ball og får stoppet hjemmelaget sin kontring.
    12'
    Fronttrioen til Sandviken er energiske i det høye presset. De jakter på hver pasning Lyn slår på tvers og bakover.
    12'
    Sandviken kommer rundt på høyre og slåt inn i boksen. Der er Maria Brochmann nær å komme på ballen, men Sundsfjord skjermer den utover sidelinjen. Nesten-sjanse for bortelaget.
    14'
    Kennya Cordner kommer seg fri inne i boksen og skyter et innlegg mot mål. Går i et Lyn-bein og til corner.
    15'
    Brochmann treffer denne også, men tilbakeheadingen blir svak og Lyn klarerer.
    16'
    Det er ikke mye Lyn får puste med ballen her. Sandviken er over dem hele tiden og vinner ballen på hjemmelagets halvdel ofte.
    17'
    Til tross for Sandviken sitt høye press prøver de røde stadig å spille seg ut bakfra. Det viser at Aas' lag er tro mot egen spillestil.
    19'
    Kampbildet foregår stort sett på hjemmelaget sin halvdel.
    19'
    Nå lykkes hjemmelaget i presset og tvinger de blå til å slå ballen utover sidelinjen.
    21'
    Mange tette og jevne dueller så langt. De store sjansene uteblir.
    21'
    Corner til bortelaget.
    22'
    Klareres på første av Foslie.
    22'
    Nytt hjørnespark.
    23'
    Nok en gang godt slått, men kaptein Jensen får rensket unna midt foran eget mål.
    23'
    Cathinka Tandberg med en lekker detalj på midtbanen. Får ballen fra venstre, finter at hun skal gå til høyre før hun vrenger både ball og kropp tilbake til venstre og forsvarsspilleren er borte. Tony Kroos ville vært stolt av den involveringen.
    25'
    Forsvaret til Lyn ser solide ut så langt. De håndterer det som kommer av ulike angrepsvarianter fra bortelaget godt.
    27'
    Kennya Cordner dribler inne i feltet skrått til venstre. Foslie henger godt med på dragningene.
    28'
    Som på tre av fire hjørnespark så langt får Brochmann headet ballen tilbake, men det blir ikke riktig farlige situasjoner ut av det enda.
    28'
    Et innlegg fra Sandvikens venstre ender på hodet til storvokste Brochmann. Hun header utenfor mål.
    29'
    Mål for Lyn!
    Lyn 1 - 0 Brann
    Mål: Camilla Linberg
    En ENORM brøler av Gjøen-Gjøsæter i Sandviken-målet gjør at Lyn kan ta ledelsen her på Kringsjå. Hun får et tilbakespill og har all tid i verden. Likevel klarer hun å bruke så lang tid at Linberg bestemmer seg for å sette press. Forsøket på å klarere ballen langt da Gjøen-Gjøsæter skjønner at nå er tidsnøden stor, ender rett i beina på Linberg og ruller over streken. 1-0 til hjemmelaget.
    30'
    Og så går bortelaget rett i angrep og får en enorm sjanse. Et skudd fra høyresiden gis retur på av Sundsfjord. På bakerste stolpe kommer Hasund og skyter fra fire meter i stolpen og ut.
    34'
    Nok et innlegg finner hodet til Brochmann. Hun header veldig løst mot mål. Ballen ruller inn i handskene til Sundsfjord.
    35'
    Hjemmelaget virker å ha fått en boost av scoringen. De har fått flyttet spillet sitt høyere i banen og klarer å trykke Sandviken litt nå.
    36'
    Gult kort til Lyn
    Laura Gashi
    Hindrer Sandviken i å sette i gang hurtig på et frispark.
    37'
    Gjøen-Gjøsæter slår en femmeter utover sidelinjen.
    38'
    Innkast Sandviken rundt midt på banen.
    39'
    Nok et hjørnespark for bortelaget.
    40'
    Dobbeltklareres av Jensen. Første klarering kommer rett tilbake til henne, men hun får klarert den også. Heroisk stopperarbeid.
    40'
    Ingrid Ryland fosser fremover og kommer til skudd. Via et rødt bein og til corner.
    42'
    Godt slått midt i feltet. Klabb og babb der inne før ballen måkes bort.
    42'
    Stort trykk fra bortelaget nå!
    43'
    Godø går av en og to spillere på midten før hun mister. Roper på frispark, men blir ikke hørt.
    43'
    Jensen og Sundsfjord har vært meget solide for hjemmelaget så langt.
    43'
    Cordner får nok en gang tak i ballen inne i 16-meteren til Lyn. Hun dribler seg forbi en forsvarer før hun kommer til skudd. Avslutningen er dårlig og går langt over mål.
    45'
    Lyn flytter opp alle spillerne på et frispark fra midtbanen.
    45'
    Frisparket går gjennom hele feltet.
    45'
    45'+1
    Det blåses av for pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget. Camilla Linberg sørget for scoringen etter en enorm keepertabbe av Gjøen-Gjøsæter. Det er få som vil argumentere for at det er en fortjent ledelse, men det bryr ikke Lyn-elskere seg noe om. Sandviken kjørte på stort sett hele omgangen og produserte veldig mange hjørnespark og avslutninger. Det resulterte ikke i de aller største sjansene. Lyn-forsvaret fungerte godt og keeper Sundsfjord er tryggheten selv bakerst. Det blir spennende å se om hjemmelaget klarer å stå i mot trykket i den andre omgangen. Det er en kamp med stor nerve her på Kringsjå. Følg med videre!
    Sandviken står klare på banen allerede. De har kjørt sprinter på banen og virker å være ekstremt tente på å få med seg noe herfra i dag.
    Lyn kommer tuslende ut på banen nå. Vi kommer garantert til å få se litt drøying fra hjemmelaget utover denne andreomgangen hvis resultatet står seg.
    Ingen spillebytter ser det ut til.
    45'
    Andre omgang er i gang. Sandviken triller ball. Lyn ligger lavt.
    46'
    Hjemmelaget forsvarere har solen i øynene nå. Hvordan håndterer de kveldssolen?
    47'
    Sandviken prøver å spille seg ut bakfra. Det ender med at keeper skal slå langt. Ballen lander på rundt 23 meter fra eget mål.
    48'
    Olsen skjermer ballen elegant ut til femmeter fra Sundsfjord.
    49'
    De blå prøver å samspille på høyresiden, men Lyn får gitt til innkast.
    50'
    Bortelaget har hatt ballen mye, angrepet med mange folk og lagt mye trykk på Lyn, men kvaliteten til å bryte igjennom og skape de store målsjansene uteblir foreløpig.
    51'
    Sandviken-benken begynner å vise antydninger til murring i det Brochmann flikker et langt oppspill utover sidelinjen. Aner vi litt stress her?
    51'
    Kirvil Odden
    Får det for drøying. Sterk av dommer å ta det så tidlig. Vanligvis pleier ikke kortet å komme før helt på slutten.
    51'
    Gashi med en herlig stryker langs gresset ut til Tunes på høyrekanten. Utsøkt halvtliggende vrist-teknikk på den pasningen.
    53'
    Mange dueller og lite finspill i øyeblikket.
    54'
    Godø og Linberg prøver å kombinere seg fri på venstrekanten. Linberg får en litt for lang touch og ballen går utover sidelinja.
    56'
    Marte Hjelmhaug spiller ballen utover sidelinjen i et forsøk på å nå Hasund. Svakt.
    56'
    Stenevik med en elegant veggpasning fra sin posisjon som bakerste spiller. Viser mot og ferdigheter i det hun spiller seg ut av Lyn-presset.
    58'
    Begge lag roper på frispark etter en duell mellom Bergsvand og Godø. Dommer er lur og lar spillet fortsette.
    58'
    Cordner prøver å flikke igjennom Veglo. Headingen er upresis og går inn til Sundsfjord.
    60'
    Frispark i gunstig posisjon for Sandviken nå. En ball som går mot Lyn-målet klareres ved høyt spark av Tunes. Farlig spill mener dommer og dømmer frispark.
    61'
    Trine Skjelstad Jensen
    Får det for høyt spark.
    61'
    Frisparket tas av Brochmann som forsøker å lure keeper til at skuddet skal over muren, for så å vrenge ballen i keeperhjørnet. Et lyn-bein kommer på ballen og den går til hjørnespark.
    62'
    Klareres vekk fra farlig område.
    63'
    Midtstopper Stenevik trekker ut i backposisjon for å slå innlegg. Legget er svakt slått og lander i fanget til Sundsfjord.
    64'
    Linberg og Gjøen-Gjøsæter i en liknende situasjon som i stad. Denne gangen har keeper dårligere tid, men klarer å få klarert ballen langt vekk til tross for at Linberg jakter ballen.
    65'
    Linberg trekker seg ut mot venstre, dribler en spiller og skyter mot det lengste krysset. Ballen går over krysset til Gjøen-Gjøsæter.
    66'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Madeleine Veivåg
    Ut: Vilde Veglo
    66'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Joanna Bækkelund
    Ut: Laura Gashi
    67'
    Med det byttet ser det ut som at Lyn legger om til tre midtstoppere. Bækkelund legger seg som høyre stopper.
    68'
    Gult kort til Brann
    Ingrid Ryland
    Svært unødvendig av Ryland som feller Linberg mens ballen befinner seg hos keeper Gjøen-Gjøsæter.
    68'
    Linberg står klar for å slå et frispark til venstre i banen.
    69'
    Slås for langt og Godø når ikke ballen med hodet. Utspill fra mål.
    69'
    Bækkelund kaster laaaaangt. Ved to anledninger nå etter at hun har kommet inn har hun vist frem sin kastteknikk på innkast.
    70'
    Det trykket som Sandviken hadde i første og startet med i andreomgang har de ikke klart å følge opp. Nå er det en helt jevn kamp som bølger frem og tilbake.
    70'
    Tunes er kun en Luis Suares-tunell i fra å være helt alene igjennom, men Bergsvand får en fot på ballen.
    71'
    Sundsfjord slår en ball utover sidelinja.
    72'
    Offside på Linberg.
    72'
    Sandviken gjør klar nok et spillerbytte. Det samme har Lyn gjort.
    73'
    Godø klarer ballen til icing opp på Sandviken sin banehalvdel.
    74'
    Ballen går mye på tvers fra bortelaget nå. De sliter med å bryte ned et meget kompakt Lyn-forsvar.
    74'
    Inn: Ingrid Bakke
    Ut: Sofie Tunes
    75'
    Lyn spiller seg fint frem på venstresiden, men det ender i ingenting.
    76'
    Maria Dybwad Brochmann
    Er for seint inne i en takling midt på banen.
    77'
    Ryland prøver å drible seg fri på høyrekanten, men blir stoppet av Closs.
    78'
    Lyn klargjørt enda flere bytter. Her skal ledelsen forsvares med nebb og klør.
    79'
    Heades unna på første stolpe.
    80'
    Vatshelle Raa løfter ballen opp i feltet. Den går helt inn til Sundsfjord.
    80'
    Lyn forsvarer seg dypt inne på egen halvdel nå.
    82'
    Sandviken triller og triller ball på tvers. Klarer ikke å bryte ned det kompakte forsvaret.
    83'
    Offside på Lyn.
    84'
    Cathinka Tandberg ligger nede og har vondt.
    84'
    Får behandling på banen. Spillet stopper.
    84'
    Inn: Anna Palm
    Ut: Cathinka Tandberg
    85'
    Spillet er i gang igjen.
    86'
    Lyn klarerer alle baller som kommer inn i egen boks.
    86'
    Lang femmeter fra Sundsfjord nå.
    86'
    Ingrid Bakke jager en ball i bakrom. Kommer nesten på ball før Sandviken sin keeper. Det hadde ikke vært første gang i dag det ble kaos.
    87'
    Sandviken er upresise i pasningsspillet sitt nå.
    87'
    Sundsfjord slår ballen helt over til keeperkollega Nora Gjøen-Gjøsæter.
    88'
    Bakke blokker et innlegg fra Hasund eksemplarisk.
    88'
    Lempes opp fra de blåe. Gang på gang får Sundsfjord tak i ballen.
    88'
    Upresis pasning mot Ryland. Ballen går utover sidelinjen.
    90'
    Det legges til minimum fire minutters tilleggstid.
    90'+1
    Lyn 2 - 0 Brann
    Målgivende: Ingrid Bakke
    Fantastisk scoring av Lyns toppscorer. De røde vinner ballen på egen halvdel, og Sandviken har sendt frem mange spillere. Så settes det fart og Linberg får ballen ute til høyre. Hun ser at keeper står langt ute og fra 30 meter lobber hun elegant ballen over Gjøen-Gjøsæter og i mål. Strålende prestasjon av spissen.
    90'+1
    Sandviken prøver seg på en sluttspurt her nå. Virker nytteløst.
    90'+3
    Ballen slås frem av de blå.
    90'+4
    De får et frispark utenfor 16.
    90'+4
    det skrittes opp på rundt 25 meter.
    90'+4
    Brochmann skyter utenfor.
    90'+4
    Dommer gjør seg klar til å blåse av.
    90'+5
    Men Lyn angriper og skyter midt på mål.
    90'+5
    90'+5
    Og der er det slutt på Kringsjå! Lyn tar en helt ENORMT viktig seier og vinner 2-0 mot det som på forhånd var storfavoritt Sandviken. Camilla Linberg ble kampens store spiller med sine to scoringer. I tillegg storspilte kaptein Jensen og Sundsfjord i mål for hjemmelaget. Kollektivet til Ole Johan Aas fungerte også helt utmerket i dag. Alle løp og kriget for hverandre og nøytraliserer Sandviken helt i den andre omgangen. Med Røa sitt tap klatrer de røde igjen over Dynamite Girls på tabellen. Takk for at du fulgte denne kampen. Ha en strålende helg videre!