328
1 193

Hei, og velkommen til denne livedekningen av Lyn - Brann. Det er serieåpning i Toppserien 2023. På Grorud Arctic Match lukter det vafler og wienerpølse mens et lett snøvær har funnet veien til Oslos østkant.
    Savnet i Bergen etter stopperbauta og kaptein Tuva Hansen blir nok stort. Ellers har Guro Bergsvand, Therese Sessy Åsland, Svava Rós Guðmundsdóttir og Lisa Fjeldstad Naalsund alle dratt fra Bergen. Samtidig har de fått en rekke spennende spillere inn i Andrine Hegerberg, Nanne Ruuskanen, Karoline Haugland, Amanda Frisbie, Alyssa Walker, Sara Ritter og Natasha Anasi-Erlingsson er alle nye navn i rød drakt.
    Lyn er hjemmelag til tross for at de er på "feil" side av byen. Det ligger nok i kortene at det er på kontringer Lyn skal utfordre fjorårets seriemester. Det blir spennende å se hvordan vertene legger seg mot en motstander med et "nytt" lag. Mest oppmerksomhet trekker nok signeringen av Andrine Hegerberg. Den tidligere landslagsspilleren har tidligere spilt i både PSG og Roma. I dag går hun rett inn på midtbanen til Brann.
    Lyn endte på feil side av tabellen under fjorårets sesong, men gikk ubeseiret ut av sluttspillet. I årets Toppserie skal lagene møtes tre ganger, hvor loddtrekning avgjør hjemmelag.
    PA-anlegget domineres av Lyn-låter, men på tribunen er det Brann som er mest synlige og høylytte med banner og sang.
    Spillerne entrer banen og vi er klare for årets første minutter i Toppserien 2023 for Lyn og Brann!
    0'
    Brann tar avspark.
    0'
    Litt hissig på grøten etter fine kombinasjoner av hjemmelaget.
    1'
    Frispark
    2'
    Brann med ballen. Greier ikke produsere noe og ballen triller inn til Ask i Lyn-buret.
    4'
    Aahjem er alene med Mikalsen etter at hun får en glimrende ball i bakrom. Løpet fra Aahjem er bra, men hun greier ikke å overliste sisteskansen til gjestene som er tidlig ute og gjør målet mindre! Stor sjanse!
    6'
    Lund finner nesten hodet til Hegerberg med et godt innlegg fra Branns venstreside.
    7'
    Offside for Brann
    9'
    Brann er rolige med ball på halvdelen til Lyn. De får også beskjed fra sidelinjen om å ta det med ro når de har ball.
    10'
    Brann står høyt i banen og Lyn sliter med å etablere spill når de bryter.
    12'
    Aahjem er litt tøff med Frisbe som skjermen ballen.
    13'
    Tar den kort.
    14'
    Så smeller det i metallet fra Østenstad! Stopperen klinker til fra 16-meterstreken og Ask er heldig som har treverket på lag.
    14'
    Aahjem presser frem et innkast til vertene høyt i banen. Spissen er kvikk i bakrom.
    17'
    Walker er litt tøff i det hun jager en ball i feltet til hjemmelaget. Frispark til Lyn.
    19'
    Slår den høyt opp i banen.
    19'
    Mye klabb og babb i feltet til Lyn. Hegerberg sleiver litt når hun skal avslutte. Ballen går via Ask og til hjørnespark.
    21'
    Ender med femmeter etter et hodestøt som går en halv meter over buret til Ask.
    21'
    Lyn får frispark midt på egen halvdel.
    24'
    24'
    Lenge siden Lyn har vært på besøk i angrep nå. Melgård vinner et kast høyt i banen.
    25'
    Brann har kampen inne i sitt spor nå. Mye ball i laget og Lyn må løpe mellom.
    27'
    Gult kort til Lyn
    Julie Jorde
    Får gult for en tidligere situasjon.
    28'
    Frispark til hjemmelaget på kanten av 16-meteren til Brann.
    30'
    Svinger den inn men Ritter får klarert til hjørnespark.
    30'
    Mikalsen bokser ballen til hjørnespark på motsatt side.
    31'
    Brann får klarert.
    32'
    Frisbie blir liggende etter en duell og Mikalsen spiller ut ballen.
    34'
    Midtstopperen oppe igjen og spillet er i gang.
    35'
    Lyn farlig frempå, men får tøffe arbeidsvilkår i boksen til gjestene.
    35'
    Mer med i kampen nå hjemmelaget etter stor dominans fra bergenserne.
    37'
    Mål for Lyn!
    Lyn 1 - 0 Brann
    Mål: Anna Aahjem
    Målgivende: Emilie Closs
    Closs fosser fremover på Lyns venstreside og finter Ritter på rumpa. Så slår hun ballen inn foran mål, der presser Aahjem frem en avslutning fra kloss hold med låret. Ballen finner veien inn i nettmaskene bak Mikalsen.
    37'
    Offside for Lyn
    40'
    Closs på farten igjen, men mister balansen. Femmeter.
    42'
    Hjemmelaget ser komfortable ut inn mot pause. Triller ball og Brann må kjempe for å henge med.
    43'
    45'
    Hjemmelaget leder altså mot fjorårets seriemester til pause her på Grorud Arctic Match. Det har vært en morsom førsteomgang, hvor hjemmelaget åpnet best med en stor sjanse til Aahjem. Spissen greide ikke overliste Mikalsen som var våken og tidlig ute fra streken. Etter et drøyt kvarter ladet Østenstad børsa. Skuddet møtte tverrliggeren og Lyn kunne puste letter ut. Selv om gjestene så ut til å feste grep om kampen, var det hjemmelaget som våknet mot slutten og sendte vertene i ledelsen. Dermed står det 1-0 på tavla til pause.
    45'
    45'
    Nygard prøver å finne Yallop, men ballen triller inn til Ask.
    47'
    Nygard er nesten inne i 16-meteren når hun felles, men det blir trukket til utenfor på Branns høyreside.
    50'
    Ask får akkurat slått frisparket til hjørnespark.
    50'
    Klareres.
    50'
    Østenstad finner Walker som header utenfor.
    52'
    God åpning på omgangen fra gjestene som virkelig har bestemt seg for gi Lyn kamp om poengene.
    53'
    Mål for Brann!
    Lyn 1 - 1 Brann
    Mål: Alyssa Walker
    Helt upresset slår Kristin Holmen en feilpasning bakover i banen, rett i føttene til Alyssa Walker. Spissen avanserer med ballen mot et ryggende forsvar og setter ballen nede til venstre for Ask. Fortjent etter en kanonåpning av Brann.
    54'
    Lyn 1 - 2 Brann
    Mål: Nora Eide Lie
    Brann nøler ikke og går opp i ledelsen etter at ballen finner føttene til Eide Lie etter mye klabb og babb i feltet. Midtbanespilleren skudd fra 10 meter er utagbart for Ask.
    55'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Rakel Engesvik
    Ut: Rikke Nygard
    56'
    Frispark
    58'
    58'
    To effektive minutter fra Brann og plutselig er kampen snudd på hodet!
    59'
    Inn: Karoline Haugland
    Ut: Marit Bratberg Lund
    61'
    Inn: Maria Dybwad Brochmann
    Ut: Nora Eide Lie
    61'
    Brann virker å ha god kontroll på hjemmelaget som ikke har funnet Aahjem i bakrom like godt denne 2. omgangen.
    64'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Trine Skjelstad Jensen
    Ut: Miriam Mjåseth
    66'
    Brann biter seg fast på halvdelen til Lyn. De står etter og gjør det vanskelig for vertene som sliter med å spille seg ut.
    69'
    Lyn på en sjelden visitt i angrep. Jorde prøver å finne Melgård i bakrom, men ballen spretter før hun skal ta den ned. Dermed ender det i ingenting.
    72'
    Frispark til Brann midt på banen.
    72'
    Lemper den inn i 16-meteren, men Lyn klarerer.
    72'
    Hjørnespark til gjestene.
    74'
    Vanskelig å se hvem, men den heades i tverrliggeren!
    74'
    Gult kort til Brann
    Amanda Frisbie
    Stopper en Lyn-overgang på ulovlig vis.
    75'
    Frispark
    75'
    Melgård får avsluttet under press, men Mikalsen har kontroll.
    76'
    Closs skaffer hjemmelaget corner.
    77'
    Brann får ballen og kontrer. Før de vinner et frispark høyt oppe på deres høyreside.
    77'
    Inn: Josefine Birkelund
    Ut: Kristin Holmen
    78'
    Ballen svinges inn i feltet, og Lyn klarerer.
    78'
    Lyn må ta litt sjanser når de er frempå, noe som etterlater store rom til Brann.
    80'
    81'
    Engesvik avslutter fra distanse. Ufarlig når den segler to meter utenfor.
    82'
    Svinger inn ballen fra midtbanestreken, men Mikalsen er offensiv i feltet og plukker ballen i fanger.
    84'
    Lyn står høyt og prøver å finne hverandre i bakrom, men det blir for upresist.
    86'
    Aahjem forsøker seg fra distanse, men det er for lite kraft i ballen som Mikalsen har full kontroll på.
    87'
    Melgård vinner et frispark høyt oppe i banen på høyresiden. Den kan svinges inn.